-
Εδω και 2 χρόνια δεν χρησιμοποιώ φακούς επαφής , ΑΛΛΑ βαρέθηκα τις γυαλαμπούκες και λεω να βάλω και πάλι. Δυστυχώς ειμαι ευαίσθητος στα μάτια και γι'αυτο τον λόγο σταμάτησα να τους χρησιμοποιώ πριν 2 χρόνια. Το πρόβλημα που είχα ήταν οτι μετα απο 1 ώρα που ήταν στα μάτια, τα ενιωθα να ξεραίνονται και έβλεπα και θολά.
Αν υπάρχει φακός που να μην ξηραίνει το ματι και να μην το θολώνει, ΠΛΗΡΩΝΩ ΟΣΟ ΟΣΟ
Λεω να αγοράσω τα acuvu oasys που λενε οτι εχουν και hydraclear για να μην ξεραίνονται τα μάτια. Βεβαια στην θεωρία πολλά λενε οτι κάνουν... Στην πράξη να δουμε. Α υπάρχουν και οι purevision 2 hd .Οπότε η μονομαχία είναι purevisison 2 hd VS acuvu oasys. Οι purevision 2 hd κανουν 90ε και εχουν 6 ζευγάρια φακών και το καθε ζευγάρι το φοράς για 1 μήνα. Οι oasys κανουν 52ε ,αλλά είναι για 15 μέρες ,οπότε πανε στα 104ε για 6 μήνες
-
Τελικά βρήκαμε την αιτία θολούρας στον Η/Υ με τον οφθαλμίατρό μου. Ο φταίχτης ήταν το υγρό. Από την στιγμή που έβαλα το Bio True και γύρισα ξανά στο 1.75 και στα δύο είδα το φως το αληθινό.
-
Πρωτη φορα φακοι επαφης και ο οπτικος μου εδωσε τους ultravision specialty 55ab. Δεν εχω καταφερει ακομα να τους βαλω δυσκολευομαι παρα πολυ και ο κυριοτερος λογος νομιζω οτι ειναι τα γιαπωνεζικα ματια μου.Οι φακοι αυτοι εχουν διαμετρο 15,5.Αν παρω με 14 διαμετρο, θα ειναι πιο ευκολο να τους βαλω?τωρα οιωθω οτι δεν χωρανε
-
Ο χρήστης alexomon έγραψε:
Πρωτη φορα φακοι επαφης και ο οπτικος μου εδωσε τους ultravision specialty 55ab. Δεν εχω καταφερει ακομα να τους βαλω δυσκολευομαι παρα πολυ και ο κυριοτερος λογος νομιζω οτι ειναι τα γιαπωνεζικα ματια μου.Οι φακοι αυτοι εχουν διαμετρο 15,5.Αν παρω με 14 διαμετρο, θα ειναι πιο ευκολο να τους βαλω?τωρα οιωθω οτι δεν χωρανεΤο 'πρωτη φορα' ειναι επιβαρυντικο... για διαμετρο δεν ξερω.
Σχιστα (σχετικα) ματια εχω και εγω, στην αρχη ειχα προβλημα, μετα σιγα σιγα συνηθισα, βοηθησε και το γεγονος οτι ειχα ημερησιους, αμα γινοντουσαν κουβαρι απο τις προσπαθειες, πεταμα και ανοιγμα ο επομενος. -
Πωλούν ξεχωριστά ημερησιους; Θέλω μόνο 3 ζευγάρια.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πωλούν ξεχωριστά ημερησιους; Θέλω μόνο 3 ζευγάρια.Δε θυμαμαι να σου πω την αληθεια μαλλον οχι ειναι κουτακι
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Πρωτη φορα φακοι επαφης και ο οπτικος μου εδωσε τους ultravision specialty 55ab. Δεν εχω καταφερει ακομα να τους βαλω δυσκολευομαι παρα πολυ και ο κυριοτερος λογος νομιζω οτι ειναι τα γιαπωνεζικα ματια μου.Οι φακοι αυτοι εχουν διαμετρο 15,5.Αν παρω με 14 διαμετρο, θα ειναι πιο ευκολο να τους βαλω?τωρα οιωθω οτι δεν χωρανε
Το 'πρωτη φορα' ειναι επιβαρυντικο... για διαμετρο δεν ξερω.
Σχιστα (σχετικα) ματια εχω και εγω, στην αρχη ειχα προβλημα, μετα σιγα σιγα συνηθισα, βοηθησε και το γεγονος οτι ειχα ημερησιους, αμα γινοντουσαν κουβαρι απο τις προσπαθειες, πεταμα και ανοιγμα ο επομενος.Τι σχετικα σχιστα εδω σου λεω ειμαι σκετος ιαπωνας.Τελοσπαντων συνεχιζουμε προσπαθειες!Ευχαριστω φιλε μου
-
Ο χρήστης alexomon έγραψε:
Το 'πρωτη φορα' ειναι επιβαρυντικο... για διαμετρο δεν ξερω.
Σχιστα (σχετικα) ματια εχω και εγω, στην αρχη ειχα προβλημα, μετα σιγα σιγα συνηθισα, βοηθησε και το γεγονος οτι ειχα ημερησιους, αμα γινοντουσαν κουβαρι απο τις προσπαθειες, πεταμα και ανοιγμα ο επομενος.Τι σχετικα σχιστα εδω σου λεω ειμαι σκετος ιαπωνας.Τελοσπαντων συνεχιζουμε προσπαθειες!Ευχαριστω φιλε μου
Με εχουν ρωτησει αν εχω Ιαπωνα γονιο τι μου λες τωρα
-
Χχαχαχα και εμενα κατι παρομοιο, αν εχω ριζες απο ασια
-
Δεν είναι θέμα ιαπωνικού ματιού (btw πολύ μυωπία οι Ιάπωνες). Δε θέλει κόπο θέλει τρόπο, θα βρεθεί ο σωστός, Γενικά βολεύει με το ένα δάχτυλο να κατεβάζεις την κάτω βλεφαρίδα ενώ στο άλλο έχεις το φακό, χωρίς να πολυκοιτάς αφού το μάτι κοιτάει λίγο ψηλά ώστε να μην κατέβει το πάνω βλέφαρο. Έτσι έχεις μεγάλο άνοιγμα και το άλλο δάχτυλο είναι στο σωστό σημείο για να ρίξει το φακό στο μάτι. Μην δοκιμάσεις να το κάνεις με 2 χέρια, είναι πιο δύσκολο.
-
Και εγώ χρησιμοποιώ από το 2006 περίπου μέχρι σήμερα. Έχω δοκιμάσει αρκετούς φακούς αλλά σε εμένα ταιριάζουν οι bausch & lomb. Παίρνω μηνιαίους και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με μολύνσεις. Βέβαια ακολουθώ πάντα τις οδηγίες σε θέματα χρήσης και υγιεινής. Το μόνο που ίσως είναι κακό είναι το ότι μπαινω στη θάλασσα πάντα με φακούς, απλά δεν ανοίγω τα μάτια μου μέσα.
-
Ο χρήστης caret έγραψε:
Και εγώ χρησιμοποιώ από το 2006 περίπου μέχρι σήμερα. Έχω δοκιμάσει αρκετούς φακούς αλλά σε εμένα ταιριάζουν οι bausch & lomb. Παίρνω μηνιαίους και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με μολύνσεις. Βέβαια ακολουθώ πάντα τις οδηγίες σε θέματα χρήσης και υγιεινής. Το μόνο που ίσως είναι κακό είναι το ότι μπαινω στη θάλασσα πάντα με φακούς, απλά δεν ανοίγω τα μάτια μου μέσα.Μπορεις να παρεις μερικους ημερησιους να τους εχεις για τη θαλασσα μονο. Ετσι, ειτε μπει νερο ειτε χασεις καποιον δεν τρεχει τιποτα και δεν θα εχεις πια το αγχος. Τους βαζεις πριν πας για μπανιο και κρατανε μια χαρα για ώρες.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Δεν είναι θέμα ιαπωνικού ματιού (btw πολύ μυωπία οι Ιάπωνες). Δε θέλει κόπο θέλει τρόπο, θα βρεθεί ο σωστός, Γενικά βολεύει με το ένα δάχτυλο να κατεβάζεις την κάτω βλεφαρίδα ενώ στο άλλο έχεις το φακό, χωρίς να πολυκοιτάς αφού το μάτι κοιτάει λίγο ψηλά ώστε να μην κατέβει το πάνω βλέφαρο. Έτσι έχεις μεγάλο άνοιγμα και το άλλο δάχτυλο είναι στο σωστό σημείο για να ρίξει το φακό στο μάτι. Μην δοκιμάσεις να το κάνεις με 2 χέρια, είναι πιο δύσκολο.Εγώ πάντα με 2 χέρια, μεσαίο δάχτυλο το κάτω βλέφαρο, δείκτης το φακό, το άλλο χέρι πάνω βλέφαρο. Τις πρώτες φορές μόλις ακουμπήσει ο φακός το μάτι αυτόματα κοιτάει αλλού με αποτέλεσμα να μπαίνει στο άσπρο και να χάνεται, να πέφτει κάτω κλπ. Το μυστικό είναι να εστιάζεις επίμονα το δάχτυλο και να προσπαθήσεις να μείνεις εστιασμένος εκεί όσο κι αν ενοχλεί η διαδικασία. Βέβαια εγώ ποτέ δεν άντεξα μηνιαίους κλπ, είναι πολύ χοντροί και με ενοχλούν, πάντα ημερήσιους και συγκεκριμένο μοντέλο που δεν τους καταλαβαίνω καν. Ξέρω άλλους που φοράνε μηνιαίους, τους ξεχνάνε το βράδυ και ξυπνάνε το πρωί και πάνε γραφείο, εγώ αν το κάνω αυτό θα ξυπνήσω σαν να έχω επιπεφυκίτιδα. Μια φορά ένας γιατρός μου έδωσε ένα ζευγάρι μηνιαίους που τους βάζεις την πρώτη του μήνα και τους βγάζεις την τελευταία, χοντροί σαν τζάμι αυτοκινήτου, 2 ώρες άντεξα..
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Και εγώ χρησιμοποιώ από το 2006 περίπου μέχρι σήμερα. Έχω δοκιμάσει αρκετούς φακούς αλλά σε εμένα ταιριάζουν οι bausch & lomb. Παίρνω μηνιαίους και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με μολύνσεις. Βέβαια ακολουθώ πάντα τις οδηγίες σε θέματα χρήσης και υγιεινής. Το μόνο που ίσως είναι κακό είναι το ότι μπαινω στη θάλασσα πάντα με φακούς, απλά δεν ανοίγω τα μάτια μου μέσα.
Μπορεις να παρεις μερικους ημερησιους να τους εχεις για τη θαλασσα μονο. Ετσι, ειτε μπει νερο ειτε χασεις καποιον δεν τρεχει τιποτα και δεν θα εχεις πια το αγχος. Τους βαζεις πριν πας για μπανιο και κρατανε μια χαρα για ώρες.
Δεν είχα δοκιμάσει ποτέ ημερήσιους. Κυρίως επειδή είμαι στο βάλε-βγαλε κάθε φορά που έρχομαι/φευγω από το σπίτι. Ποτέ δεν φοράω φακούς εντός. Έχεις να προτείνεις κάτι; Από τιμές τι παίζει;
-
Ο χρήστης caret έγραψε:
Μπορεις να παρεις μερικους ημερησιους να τους εχεις για τη θαλασσα μονο. Ετσι, ειτε μπει νερο ειτε χασεις καποιον δεν τρεχει τιποτα και δεν θα εχεις πια το αγχος. Τους βαζεις πριν πας για μπανιο και κρατανε μια χαρα για ώρες.
Δεν είχα δοκιμάσει ποτέ ημερήσιους. Κυρίως επειδή είμαι στο βάλε-βγαλε κάθε φορά που έρχομαι/φευγω από το σπίτι. Ποτέ δεν φοράω φακούς εντός. Έχεις να προτείνεις κάτι; Από τιμές τι παίζει;
΄.
Εγω δεν εχω φορεσει ποτε μηνιαιους, ειχα μονο γυαλια. Πηγα μια μερα σε ενα οπτικαδικο με τις γυαλαμπουκες, ειπα 'θελω φακους, παρτε μετρα', με μετρησαν, με βοηθησε να τους φορεσω μια κοπελα, μου εδωσαν μερικα ζευγαρια χυμα μεχρι να ερθουν αυτοι με τον αστιγματισμο. Στην αρχη βασανιζομουν, μετα μια χαρα, εσυ δε θα εχεις προβλημα.Τιμες, δεν εχω ιδεα, 2-3 καλοκαιρια ηταν, μονο διακοπες, τελευταια φορα φορεσα το καλοκαιρι του '09, μετα εγχειριση και 'αντε γεια'.
Αυτο που θυμαμαι ειναι οτι το κοστος το θεωρουσα γελοιο, κατι σαν 1€-1,5€ την ημερα. Εδινα τετραπλασια λεφτα στα τσιγαρα, το 1€ στις διακοπες θα με πειραζε?EDIT
παραμενει χαζο το κοστος, 30 φακοι (15 μερες, ολες οι διακοπες) κανουν 17,90€, αστεια πραγματα. (και οσο τους χρησιμοποιεις, δε χρειαζεσαι τους μηνιαιους).
http://www.skroutz.gr/c/900/fakoi-epafhs.html?keyphrase=ημερησιοι+φακοι+επαφης&price_max=25.001Λογικα ο οπτικος σου θα εχει να σου δωσει δωρεαν δειγματα.
-
για περιστασιακή χρήση, +inf στους ημερήσιους.
Πολύ πιο άνετοι στο μάτι (γιατί είναι πιο λεπτοί), δεν απασχολείσαι με υγρά θήκες, καθαρισμούς και και σαφώς μειώνεις τρομακτικά την πιθανότητα μόλυνσης.
Για τις διακοπές ιδίως, το ότι δεν χρειάζεσαι μπουκαλάκια με υγρά είναι καλό +
Όσο για τη θάλασσα, δεν φεύγουν τόσο εύκολα όσο νομίζει κανείς.
-
Εχω και μηνιαιους, εχω και ημερησιους για τετοια χρηση, βολευουν αφανταστ?
( μια φορα ειχα μπερδευτει και εβαλα ημερησιους στο υγρο, δευτερη μερα με ποναγαν τα ματια κατα το βραδυ και τελικα ευτυχως τους εχασα στην πισινα γιατι θα πολεμαγα να καταλαβω τι φταιει )
-
Εγώ τους ημερήσιους επειδή πολλές φορές τους φοράω για 2-3 ώρες μετά τους βάζω σε υγρό (renu), μπορεί και να τους φορέσω και 3 μέρες από ένα δίωρο, δεν έχω πάθει τίποτα μέχρι στιγμής, αν και φοβάμαι ότι φλερτάρω με την μόλυνση. Πάντως κρατάω το κουτί των 15 ζευγαριών 1-2 μήνες, έχω βρει και ένα μαγαζί που τους παίρνω 10 ευρώ, είναι πολύ καλά νομίζω γύρω στα 100 ευρώ το χρόνο. Είναι θέμα κατασκευής ματιού αν θα σου φύγει στη θάλασσα, αν ανοίξω τα μάτια για ένα δευτερόλεπτο ακίνητος, μια χαρά, αν τα ανοίξω εν κινήσει εξαφανίζονται αμέσως.
-
Εγώ έχω φίλο που μπορεί να κρατήσει τους μηνιαίους για 6 βδομάδες...
Παίζει και ρόλο η χρήση και η συντήρηση που τους κάνεις.
Περί φακών επαφής