-
Ο χρήστης bihlas87 έγραψε:
Peugeot 206 1.4 8v '03, Κομοτηνή - Θεσσαλονίκη μέσω Εγνατίας, 2 άτομα, a/c στο 1 και 130-140
στο κοντερ, 5.8λ/100χμ. Επιστροφή με τις ίδιες συνθήκες αλλά το πίσω μέρος φορτωμένο μέχρι
την οροφή, 6.2λ/100χμ, όσο έκαψα με μοτοσυκλέτα 650 κυβικών πάλι με 130-140 κοντέρ, μόνος
μου με 10 κιλά αποσκευές το πολύ Αρρωστημένα πράγματα...Πολύ καλή κατανάλωση θα έλεγα.. Εγώ με fiesta ti-vct με αντίστοιχη οδήγηση θα είχα κοντά στα 7 λίτρα κατανάλωση.. (τα νούμερα που δίνεις είναι η πράγματικη ή με βάση το trip? )
-
Γέμισμα με γέμισμα, δεν έχει trip computer.
-
Κομοτηνη- Αθηνα.
730 χλμ.
6,8 λτ./100 χλμ.
88 χλμ. μεση ταχυτητα.
2 ατομα με φορτωμενο ΟΛΟ το αυτοκινητο και air condition αναμμενο σχεδον σε ολη τη διαδρομη.
Ford Fiesta van 1,6 ti vct -
Ο χρήστης bihlas87 έγραψε:
Στις στροφές που γυρνάει το μοτέρ με αυτές τις ταχύτητες γύρω στα 5 κιλάκια ροπής πρέπει να παίζει.
Όταν κλείσεις το γκάζι ακαριαία με 140 χαω όχι απλά δεν τσουλάει, βουτιά κάνει το μπροστινό
Φίλος μου με Hayabusa '08 (195hp, 15.8kg/m) είχε κάνει διαδρομή με 120 στο κοντέρ και έκαψε μόλις
4.2/100. Μοτεράκλα, κορυφαία αεροδυναμική και αναβάτης 1.63, 60kg ξαπλωμένος στο tankbag πίσω
από την ζελατινάρα ενώ από την άλλη ξεβράκωτη oldschoolιά με αναβάτη 1.85, 87kg όρθιο να τρώει ξύλο
από τον αέρατα μπουσα γενικα δεν καινε, ασχετα με τον αναβατη. στην ιδια φαση με τον φιλο ημουν οταν ειχα το gsxr.
εχανα 1.5 κιλο καθε φορα που πηγαινα να παρκαρω καπου 'δυσκολα'.Κομοτηνη- Αθηνα.
730 χλμ.
6,8 λτ./100 χλμ.
88 χλμ. μεση ταχυτητα.
2 ατομα με φορτωμενο ΟΛΟ το αυτοκινητο και air condition αναμμενο σχεδον σε ολη τη διαδρομη.
Ford Fiesta van 1,6 ti vctfiesta sport δεν εχεις εσυ? αν ναι, τιποτα δεν εκαψες.
-
Και εγώ fiesta sport εχω.. θεωρώ ότι εκαψες πολύ για αυτή την μέση ωριαία.. Μήπως δεν εχεις καθόλου σταθερό πόδι focusman?
-
Πολύ; το Νορμάλ και το λίγο ποιο είναι;
-
Ο χρήστης fiestass έγραψε:
Και εγώ fiesta sport εχω.. θεωρώ ότι εκαψες πολύ για αυτή την μέση ωριαία.. Μήπως δεν εχεις καθόλου σταθερό πόδι focusman?Εσύ πόσο καις;
-
6,7 το πολύ...
Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Πολύ; το Νορμάλ και το λίγο ποιο είναι;Το νορμάλ είναι κάτω από 4 και το λίγο είναι να το γεμίζει ελαφρώς το ρεζερβουάρ...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Και εγώ fiesta sport εχω.. θεωρώ ότι εκαψες πολύ για αυτή την μέση ωριαία.. Μήπως δεν εχεις καθόλου σταθερό πόδι focusman?
Εσύ πόσο καις;
Εγώ σε διαδρομή μου καλαμάτα - κόρινθο με μέση ωριαία 91 km/h είχα καταναλωση 5,9. τρία άτομα κ ελάχιστες αποσκευές..
-
Εσύ πόσο καις;
Εγώ σε διαδρομή μου καλαμάτα - κόρινθο με μέση ωριαία 91 km/h είχα καταναλωση 5,9. τρία άτομα κ ελάχιστες αποσκευές..
Πολύ μεγάλη διαφορά!!Ιδιες συνθήκες ,ίδιο φόρτωμα,ιδια χλμ
-
Μια σχεδόν ίδια μέση μπορεί να βγει με διαφορετικούς τρόπους. Μέση 90χλμ βγαίνει με κάποιον που πηγαίνει χαλαρά με 100-110 ή με κάποιον που πηγαίνει με 130 αλλά κάνει παρακάμψεις διοδίων. Ο δεύτερος θα κάψει περισσότερο. Επίσης μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να πατάνε σταθερά το γκάζι αλλά κάνουν κίνηση πάνω κάτω, αυτοί επίσης καίνε παραπάνω και για αυτούς το cruise control είναι σωτήριο.
Επίσης σε σταθερή ταχύτητα σε εθνική περίπου επίπεδη το φόρτωμα και το βάρος κάνει αμελητέα διαφορά. Αντίθετα μετράει σε πόλη ή επαρχιακό, γενικά όπου έχεις μεταβολές σε ταχύτητα. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μια σχεδόν ίδια μέση μπορεί να βγει με διαφορετικούς τρόπους.Ακριβως! Μπορεις να βγαλεις το πατησεις τερμα για 2 ωρες και μετα να πηγαινεις με 50 πισω απο καμια νταλικα.
Χαμηλη μεση ωριαια ενω εκαψες τον πατο σου. -
Και εγώ fiesta sport εχω.. θεωρώ ότι εκαψες πολύ για αυτή την μέση ωριαία.. Μήπως δεν εχεις καθόλου σταθερό πόδι focusman?Δεν εχω σταθερο ποδι ειναι η αληθεια.. Ειμαι πολυ του 'πατα-ασε' ειδαλλως πιανεται το ποδι μου!
Αλλα αυτη που εγραψα δεν ηταν κι ασχημη. Εγω περιμενα να χα καπου στο 7,5 λτ/100χλμ. -
Μια χαρά είναι.
Σου απονέμω το ασημένιο μετάλιο οικονομίας του Πανχρῆ
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Μια χαρά είναι.Σου απονέμω το ασημένιο μετάλιο οικονομίας του Πανχρῆ
Ωωωω merci!!
Θα σου εκφρασω τις ευχαριστιες μου το αλλο σουκου! -
Πάρτε και ένα ενδιαφέρον συγκριτικό των τελευταίων 3 ημερών:
Polo 1.2 tsi vs Polo 1.4 tdi
Μιλάμε για ίδια διαδρομή, διαφορετικές βέβαια μέρες, με συνθήκες κίνησης εντελώς παραπλήσιες.
Οι τιμές που αναφέρονται είναι από το trip computer αλλά με βάση τις μετρήσεις βενζινάδικου που έχω κάνει, το trip computer έχει τρελή ακρίβεια, άρα το θεωρώ αξιόπιστο για τα παρακάτω.
Σε εθνική οδό όπως έχω ξαναγράψει εδώ με το 1.2 tsi πετυχαίνω 4.7lt/100χλμ αν οδηγώ προσεκτικά. Με γκάζι, προσπεράσεις και καμιά 120αριά χλμ/ώρα σε μεγάλο μέρος της διαδρομής όμως η κατανάλωση είναι γύρω στο 5.5
Με το tdi με προσεκτική οδήγηση είδα 4.5 lt/100χλμ στην ίδια διαδρομή. Ελάχιστα κάτω από το βενζινοκίνητο δηλαδή. Με παραπάνω γκάζια πάλι η κατανάλωση ανέβηκε στο 5.3 , πάλι ελάχιστα κάτω από το βενζινοκίνητο.
Η διαφορά: όταν έκανα μια διαδρομή 20χλμ με τρελή κίνηση κάποια στιγμή, το tdi έγραψε 6.3 lt/100 μέση κατανάλωση της διαδρομής, όταν το tsi έχω δει να ανεβαίνει στα 8.7 λίτρα σε αντίστοιχη κατάσταση.
Σημείωση: το tsi με DSG 7άρι , το diesel χειροκίνητο, αλλά οι αλλαγές γίνονταν χαμηλά όπως αρμόζει στο diesel.
Δικό μου συμπέρασμα: για σταθερές ταχύτητες αυτοκινητόδρομου η οικονομία από τον diesel κινητήρα δεν είναι κάτι άξιο αναφοράς σε σύγκριση με τον 1.2 tsi. Σε συνθήκες σταμάτα-ξεκίνα όμως μιλάμε για ~30% χαμηλότερη κατανάλωση.
-
Aν τα 120 του αυτοκινητόδρομου ήταν 140, πιστεύεις ότι η διαφορά θα ήταν τόσο μικρή;
-
Υπολογίζεις μόνο τα λίτρα,αν βάλεις και την διαφορά τιμης των δύο καυσίμων όμως;
Δεν ξέρω και τι διαφορά έχουν ως αγορά τα δυο μοντέλα.
-
Δεν έχω ασχοληθεί παραπέρα, έπεσε στα χέρια μου ένα Polo 1.4 tdi και σας είπα τι είδα
Νομίζω ότι το diesel κοστίζει 1.5 χιλιάρικο περισσότερο από το tsi.
Η διαφορά τιμής του καυσίμου είναι ένα + για το diesel, απλά σ αυτή τη χώρα δε μπορείς να ξέρεις πότε θα έρθουν τούμπα όλα
Έρευνα Κατανάλωσης