-
ΟΚ! ΟΚ! ΟΚ!
Ο Ιταλός μας πάτησε οικογενειακώς... Και εμένα που ήθελα να την απολαύσω και να τη χαίδέψω και με τίποτα να μην την τσαλακώσω και τον Άκη που πήγε πιό γρήγορα. Λογικά μας πήρε από 3 και 5 δεύτερα αντίστοιχα αφού αυτός ο Μπενούτσι την έχει στήσει την κυρία εκεί μέσα... Από τους άλλους 18 που οδήγησαν μόνο ο Ελβετός μας πήρε... Λίγο, αλλά ήταν καλός! Και στο μάτι! Ηταν αυτό που λέμε άνετος, με πολύ καλό κοντρόλ!
Σε τέτοιες αποστολές-παρουσιάσεις προτιμώ να μας θεωρήσουν αργούς παρά να δοκιμάσεις για πιό γρήγορα και να σβουρίξεις οπότε μπορεί να γίνει ζημιά. Ενοχλούνται πολύ με τις υπερβολές. Τους βλέπεις αλλάζουν χρώμα και ύφος. Δεν λείπουν τα λάθη συνήθως Ισπανών και Πορτογάλλων. Οι αποκαλούμενοι συνάδελφοι-εγκληματίες...
Το πράγμα για να ξεφύγουμε από το θηλυκό έχει ένα χαρακτηριστικό... Είναι ευκολοδήγητο... Οταν χαϊδεύεις το γκάζι θυμίζει Μερτ΄σεντες Ες Ελ και όταν γκαζώνεις γίνεται Φεράρι... Είναι φιλική! Δεν σε περιμένει στη γωνία να σε τσακίσει όπως η Φ40!
Θέλω να είμαι τίμιος μαζί σας... Αν οδηγούσα μία κόκκινη Μακλάρεν Φ1 στο Φιοράνο την ίδια ημέρα δεν ξέρω με ποιά θα έφευγα....
ΣΧΝίκο θαρθουμε κατά κει τον ιανουάριο. Ο Γαβρηλ ξέρει το πρόγραμμα. Του έστειλα ιμειλ...
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Αλλα αργοτερα σημερα θα ρωτησω μια και η γυναικα μου ανακατευεται με περιθαλψη και νοσοσκομεια κτλ. Oποτε stand by.
Νικος
OK. Αναμένω.
Δημήτρης
Οκ θα προσπαθησω να το εξηγησω οπως μου το ειπανε. Ειναι λιγακι μπερδεμενο.
Πες οτι εχεις μια σκωληκοειδιτιδα. Πας νοσοκομειο (απο τα πολυ καλα νοσοκομεια Stanford, Johns Hopkins κτλ). Αν δεν ειναι μεσω emergency room σε ρωτανε για ασφαλιση. Αν τους πεις δεν εχω.
Τοτε:
θα σε εξετασει ο γιατρος και αν θεωρησουν οτι ναι μεν χρειαζεσαι να εγχειρηστεις αλλα δεν χρειαζεσαι εδω και τωρα. Οποτε θα σε στειλουν με ασθενοφορο σε ενα κοντινο νοσοκομειο (community hospital) που θα εχεις την ιδια περιθαλψη αλλα θα κοστισει πολυ λιγωτερα.
Αν χρειαζεσαι εγχειρηση αμεσως. Τοτε θα σε πανε στο χειορυργειο και θα σε κανουν καινουργιο. Οποτε ολα καλα. Οταν βγεις εξω θα σου στειλουν το λογαριασμο. Τωρα αμα εσυ τους πεις 'ντεν εχω λεφτα, ντεν πληρωνει'
Υπαρχει αυτο που λεμε Medicare που μπορεις να κανεις αιτηση και να πληρωσουν εστω και μετα την εγχειρηση. Τωρα αμα δεν εισαι 'eligible' για Medicare τοτε δυσκολευουν τα πραγματα. Το νοσοκομειο μπορει να παει στην κυβερνηση (τοπικη και οχι μονο) και καθε φορα που εχεις εισοδημα (οποτε δουλευεις) να σου τα κρατανε λιγα λιγα. Τωρα το τελειως καινουργιο που ακουσα ειναι οτι μπορεις να το συζητησεις και να συμφωνησεις σε ενα ποσο που μπορει να ειναι σχεδον 1/3 λιγοτερο. Δηλαδη αν εισαι ετοιμος να πληρωσεις σε στυλ δοσεις σου 'κοβουν' κατι (πολλες φορες οχι 100%).
Επισης εαν δεν εχεις τιποτα και δεν πληρωνεις τιποτα τοτε δεν πληρωνεται το νοσοκομειο και οι υπολοιποι τον πληρωνουμε.
Αυτα. Και μην ξεχνας οτι 'there is no such thing as a free meal'.
Νικος
Ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να ψάξεις το θέμα και να μου απαντήσεις. Δε σκοπεύω να κάνω κανένα σχόλιο, για να μην αρχίσει ένας νέος κύκλος συζήτησης για ένα μη αυτοκινητιστικό ζήτημα. Εξάλλου, αυτό που κατά βάση ήθελα ήταν να μάθω τι ακριβώς συμβαίνει στις ΗΠΑ σε περιπτώσεις σαν αυτή που περιέγραψες και όχι να αντιπαρατεθώ με εσένα ή τον Γαβριήλ.
-
Ο χρήστης logikos έγραψε:
Αλλα αργοτερα σημερα θα ρωτησω μια και η γυναικα μου ανακατευεται με περιθαλψη και νοσοσκομεια κτλ. Oποτε stand by.
Νικος
OK. Αναμένω.
Δημήτρης
Πες οτι εχεις μια σκωληκοειδιτιδα. Πας νοσοκομειο (απο τα πολυ καλα νοσοκομεια Stanford, Johns Hopkins κτλ). Αν δεν ειναι μεσω emergency room σε ρωτανε για ασφαλιση. Αν τους πεις δεν εχω.
Τοτε:
θα σε εξετασει ο γιατρος και αν θεωρησουν οτι ναι μεν χρειαζεσαι να εγχειρηστεις αλλα δεν χρειαζεσαι εδω και τωρα. Οποτε θα σε στειλουν με ασθενοφορο σε ενα κοντινο νοσοκομειο (community hospital) που θα εχεις την ιδια περιθαλψη αλλα θα κοστισει πολυ λιγωτερα.
Αν χρειαζεσαι εγχειρηση αμεσως. Τοτε θα σε πανε στο χειορυργειο και θα σε κανουν καινουργιο. Οποτε ολα καλα. Οταν βγεις εξω θα σου στειλουν το λογαριασμο. Τωρα αμα εσυ τους πεις 'ντεν εχω λεφτα, ντεν πληρωνει'
Υπαρχει αυτο που λεμε Medicare που μπορεις να κανεις αιτηση και να πληρωσουν εστω και μετα την εγχειρηση. Τωρα αμα δεν εισαι 'eligible' για Medicare τοτε δυσκολευουν τα πραγματα. Το νοσοκομειο μπορει να παει στην κυβερνηση (τοπικη και οχι μονο) και καθε φορα που εχεις εισοδημα (οποτε δουλευεις) να σου τα κρατανε λιγα λιγα. Τωρα το τελειως καινουργιο που ακουσα ειναι οτι μπορεις να το συζητησεις και να συμφωνησεις σε ενα ποσο που μπορει να ειναι σχεδον 1/3 λιγοτερο. Δηλαδη αν εισαι ετοιμος να πληρωσεις σε στυλ δοσεις σου 'κοβουν' κατι (πολλες φορες οχι 100%).
Επισης εαν δεν εχεις τιποτα και δεν πληρωνεις τιποτα τοτε δεν πληρωνεται το νοσοκομειο και οι υπολοιποι τον πληρωνουμε.
Νικος
Ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να ψάξεις το θέμα και να μου απαντήσεις. Δε σκοπεύω να κάνω κανένα σχόλιο, για να μην αρχίσει ένας νέος κύκλος συζήτησης για ένα μη αυτοκινητιστικό ζήτημα. Εξάλλου, αυτό που κατά βάση ήθελα ήταν να μάθω τι ακριβώς συμβαίνει στις ΗΠΑ σε περιπτώσεις σαν αυτή που περιέγραψες και όχι να αντιπαρατεθώ με εσένα ή τον Γαβριήλ.
Δεν υπαρχει προβλημα. Αν θες να επανελθεις και να ρωτησεις πιο πολλες λεπτομεριες θα προσπαθησω να τις απαντησω. Υπαρχουν υποθετω λογοι που δεν υπαρχει κρατικη μηχανη πισω απο το συστημα υγειας εδω. Και μην νομιζεις οτι δεν το κριτικαρω...
Νικος
-
Σε καμμια φαση δεν θεωρησα οτι εχεις κανενα 'γραμμενους'.Νικος
Συμφωνω και επαυξανω.
Wow! Αρχισαν να ξανα-θυμαμε τα Ελληνικα. Τωρα η ορθογραφια μου λυπει.
-
Ο χρήστης Saab93 έγραψε:
Το πράγμα για να ξεφύγουμε από το θηλυκό έχει ένα χαρακτηριστικό... Είναι ευκολοδήγητο... Οταν χαϊδεύεις το γκάζι θυμίζει Μερτ΄σεντες Ες Ελ και όταν γκαζώνεις γίνεται Φεράρι... Είναι φιλική! Δεν σε περιμένει στη γωνία να σε τσακίσει όπως η Φ40!
Θέλω να είμαι τίμιος μαζί σας... Αν οδηγούσα μία κόκκινη Μακλάρεν Φ1 στο Φιοράνο την ίδια ημέρα δεν ξέρω με ποιά θα έφευγα....
ΣΧΣτρατη χαιρομε που σε βλεπω να γραφεις κατι τετοιο ξανα και ξανα. Το εγραψες και στο αρθρο φυσικα. Ο λογος ειναι επηδει εχω μια 'αιωνια αυτοκινητιστικη διαφωνια' με πολλους. Και ισως κατι τετοιο θελει το δικο του φορουμ. ΑΠλως θα πω οτι λεω στους φιλους 'ενα ειναι να κανεις ενα αυτοκινητο γρηγορο και φινεττσατο και αλλο να το...ραφιναρεις...να το κανεις φιλικο στον οδηγο για καθημερινη οδηγηση'. ΠΟλλοι διφωνουν. 'Γκαζια να εχει και ας με σπαει τα νεφρα'. Και γιαυτο και αγορασα το αυτοκινητο που οδηγω. Ηταν η καλυτερη αναλογια μεταξυ δυναμης αλλα και φιλικοτητας απο ολες τις πλευρες (ητε κατι τετοιο λεγετε εργονομια, ήτε λεγετε αναρτηση που μεν σπορ, αποροφαει τις ανωμαλιες δε). Και το να φτανει το θεμα το 'ραφιναρισματος' στο υψηστο σημειο του αυτοκινητου (βλ. Ενζο), μονο καλα πραγματα σημενει οτι θα ερθουν και σε εμας τους θνητους στο μελλον. Διοτι οπως λενε στις ΗΠΑ 'it starts from the top'.
Νίκο θαρθουμε κατά κει τον ιανουάριο. Ο Γαβρηλ ξέρει το πρόγραμμα. Του έστειλα ιμειλ...
Του εχω πει του Νικου ηδη.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Στρατη χαιρομε που σε βλεπω να γραφεις κατι τετοιο ξανα και ξανα. Το εγραψες και στο αρθρο φυσικα. Ο λογος ειναι επηδει εχω μια 'αιωνια αυτοκινητιστικη διαφωνια' με πολλους. Και ισως κατι τετοιο θελει το δικο του φορουμ. ΑΠλως θα πω οτι λεω στους φιλους 'ενα ειναι να κανεις ενα αυτοκινητο γρηγορο και φινεττσατο και αλλο να το...ραφιναρεις...να το κανεις φιλικο στον οδηγο για καθημερινη οδηγηση'. ΠΟλλοι διφωνουν. 'Γκαζια να εχει και ας με σπαει τα νεφρα'. Και γιαυτο και αγορασα το αυτοκινητο που οδηγω. Ηταν η καλυτερη αναλογια μεταξυ δυναμης αλλα και φιλικοτητας απο ολες τις πλευρες (ητε κατι τετοιο λεγετε εργονομια, ήτε λεγετε αναρτηση που μεν σπορ, αποροφαει τις ανωμαλιες δε). Και το να φτανει το θεμα το 'ραφιναρισματος' στο υψηστο σημειο του αυτοκινητου (βλ. Ενζο), μονο καλα πραγματα σημενει οτι θα ερθουν και σε εμας τους θνητους στο μελλον. Διοτι οπως λενε στις ΗΠΑ 'it starts from the top'.
Νίκο θαρθουμε κατά κει τον ιανουάριο. Ο Γαβρηλ ξέρει το πρόγραμμα. Του έστειλα ιμειλ...
Του εχω πει του Νικου ηδη.
Με αναρτησεις ηδη επαιξα λιγακι με το δικο μου. Εβαλα coilovers με 300-400 λιμπρες ελατηρια. Το αυτοκινητο δεν κουνιοτανε και ας πηδαγα επανω. Σαν γκο καρτ. Επαιρνα τις στροφες με 5 και δεκα μιλια πιο γρηγορα. Αλλα στους πισω δρομους που δεν εχουν τελειο οδοστρομα το αμαξι ηταν κουραστικο. Αν το ειχα για track car τοτε ναι θα το εκανα πολυ σκληρο, αλλα θελω να το οδηγαω καθε μερα. Εχω μπει μεσα σε WRX με αναρτησεις STi και το ' ride quality' ειναι πολυ καλο. επισης δεν πηδαει στα σαμαρακια. Γιαυτο το λογο θελω το STi. Το hardware που εχει ειναι ' the best of both worlds'. Αναρτηση και φρενα ειναι ακριβως εκει που πρεπει. Το WRX ειναι πολυ καλο αλλα οι αναρτησεις δεν ειναι αυτες που επρεπε.
Νικος
ΥΓ: πηρα το μυνημα.
-
Σε καμμια φαση δεν θεωρησα οτι εχεις κανενα 'γραμμενους'.
Νικος
Συμφωνω και επαυξανω.
Η ορθογραφια ειναι μεγαλος μπελας και επισης οι τονοι.
συνηθως εγω ειμαι οπτικος τυπος. Συνηθως μαντευω την ορθογραφια γιατι δεν μου 'φαινεται' σωστη. Οι τονοι ασε (colon πριν το γραμμα- τι ειναι αυτα )Νικος
ΥΓ: προσπαθω για ελληνικο MS Word.
-
Επιασα παλι θεση στη κερκιδαΝικος
Ειναι και τσάμπα το εισητήριο!... ε,titsataki?
-
-
Ο χρήστης Nick έγραψε:
[/img]http://www.ferrari.com/cmc_upload/1/610/811/173/Enzo_dinam_24_780.jpg[img]ετσι ειναι καλυτερα συνονοματε
Νικος
-
Νικος
Συμφωνω και επαυξανω.
συνηθως εγω ειμαι οπτικος τυπος. Συνηθως μαντευω την ορθογραφια γιατι δεν μου 'φαινεται' σωστη. Οι τονοι ασε (colon πριν το γραμμα- τι ειναι αυτα )Νικος
Ακριβως ετσι ειμουν και ειμαι και εγω. Μονο που η ποιοτητα του τσεκαρισματος του 'τι φενετε σωστο και τι λαθος ορθογραφικως' εχει πεσει δραματικα τα τελευταια 10 χρονια, λογο του οτι δεν εγραφα Ελληνικα ποτε.
-
Νικος
Συμφωνω και επαυξανω.
Ακριβως ετσι ειμουν και ειμαι και εγω. Μονο που η ποιοτητα του τσεκαρισματος του 'τι φενετε σωστο και τι λαθος ορθογραφικως' εχει πεσει δραματικα τα τελευταια 10 χρονια, λογο του οτι δεν εγραφα Ελληνικα ποτε.
Ναι οταν δεν τα γραφεις δεν τα συγκρατει η μνημη. Και εγω τα ιδια πριν να βρω αυτο το φορουμ δεν εγραφα ελληνικα για πολλα χρονια (σχεδον τα διπλα απο τα δικα σου). Και να δεις που οταν γυρισα στην Ελλαδα για δυομιση χρονια(το 87) ποσο μπελας ηταν. Οταν ομως ξαναγυρισα στην Αμερικη 'I never looked back' οποτε τα ξαναξεχασα.
Νικος
ΥΓ: υπηρχε και ενα μικρο διαλειμα που η γυναικα μου πηγαινε σχολειο για μοντερνα ελληνικα οποτε τη βοηθαγα.
-
Νικος
Συμφωνω και επαυξανω.
Ναι οταν δεν τα γραφεις δεν τα συγκρατει η μνημη. Και εγω τα ιδια πριν να βρω αυτο το φορουμ δεν εγραφα ελληνικα για πολλα χρονια (σχεδον τα διπλα απο τα δικα σου). Και να δεις που οταν γυρισα στην Ελλαδα για δυομιση χρονια(το 87) ποσο μπελας ηταν. Οταν ομως ξαναγυρισα στην Αμερικη 'I never looked back' οποτε τα ξαναξεχασα.
Νικος
ΥΓ: υπηρχε και ενα μικρο διαλειμα που η γυναικα μου πηγαινε σχολειο για μοντερνα ελληνικα οποτε τη βοηθαγα.
Προσωπικά προτιμώ να διαβάζω κείμενα γραμμένα με ελληνικούς χαρακτήρες, έστω κι αν έχουν ορισμένα ορθρογραφικά λάθη, παρά με 'γκρίκλις'. Εξάλλου, εσείς δικαιολογείστε αν κάνετε ορθρογραφικά λάθη, εμείς όμως που ζούμε στην Ελλάδα...
ΥΓ: Ο όρος 'modern greek' μεταφράζεται 'νέα ελληνικά'.
-
Xairetismata stous apantaxou forumistes
Mia pou 3anaphge h koubenta sta greeklish...
Edw kai 3 ebdomades briskomai sthn Polwnia (me thn AIESEC an exete up opsin sas) kai epeidh den peftei kai polu douleia sto magazi exw thn eukaria na parakolou8w sxedon ka8hmerina to forum. To drama ths upo8eshs einai oti to pc sto opoio douleuw (leme twra) ta exei ola sta Polwnika (ti glwssa 8ee mou!) tout' estin latiniko alfabhto. Kanonika to mono pou xreiazetai einai to cd twn windows (95 sthn periptwsh mas, oxi den prokeitai gia 95 m.X.) gia na mporesw na pros8esw ta ellhnika sto susthma alla af enos sthn periptwsh mou de milame gia cd alla gia disketes (Pentium I, 133 MHz, xwris CD-ROM) af etairou oi disketes den einai dia8esimes. Kamia kalh idea;
Ellhnika mporw na diabasw, na grapsw den mporw.
Giwrgo kati eleges gia kapoion xrhsth tou forum pou grafei ta posts tou prwta sto word... Kamia epe3hghsh ep autou? -
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Edw kai 3 ebdomades briskomai sthn Polwnia (me thn AIESEC an exete up opsin sas) kai epeidh den peftei kai polu douleia sto magazi exw thn eukaria na parakolou8w sxedon ka8hmerina to forum. To drama ths upo8eshs einai oti to pc sto opoio douleuw (leme twra) ta exei ola sta Polwnika (ti glwssa 8ee mou!) tout' estin latiniko alfabhto. Kanonika to mono pou xreiazetai einai to cd twn windows (95 sthn periptwsh mas, oxi den prokeitai gia 95 m.X.) gia na mporesw na pros8esw ta ellhnika sto susthma alla af enos sthn periptwsh mou de milame gia cd alla gia disketes (Pentium I, 133 MHz, xwris CD-ROM) af etairou oi disketes den einai dia8esimes. Kamia kalh idea;
Giwrgo kati eleges gia kapoion xrhsth tou forum pou grafei ta posts tou prwta sto word... Kamia epe3hghsh ep autou?Αν δεν εγκαταστήσεις ελληνικούς χαρακτήρες, δε γίνεται τίποτα.
-
Giwrgo kati eleges gia kapoion xrhsth tou forum pou grafei ta posts tou prwta sto word... Kamia epe3hghsh ep autou?STONE AGE!!!
Μόνο δισκέτα;
Κάποτε είχα εγκαταστήσει Παράθυρα95 σε 486... Μου πήρε ένα 6άωρο...Αν δεν βάλεις ελληνική γραμματοσειρά ούτε στο Word δεν μπορείς να γράψεις Ελληνικά...
Το μόνο που θα μπορείς να κάνεις είναι να κάνεις copy paste γράμμα γράμμα από τις δικές μας δημοσιεύσεις και να συνθέσεις μια δημοσίευση δική σου. Δεν παίρνει πολύ, καμιά μέρα ανά παράγραφο μόλις!!
Πάντως στο Word υπάρχει μια γραμματοσειρά ΣΥΜΒΟΛ που έχει ελληνικούς χαρακτήρες, σε λάθος όμως θέσεις. Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά ίσως αυτό δουλέψει.
-
Νικος
OK. Αναμένω.
Δημήτρης
Τοτε:
Νικος
Στον Καναδά θα σου κάναν την εγχείρηση και δεν θα πλήρωνες τίποτε, αρκεί να ήσουν μόνιμος κάτοικος. Ακόμα και να είχες το ίδιο προβλημα όταν βρίσκεσαι διακοπές στην Γαλλία ή στην Ελλάδα πάλι δεν θα πλήρωνες τίποτε. Δεν ακούγεται καλύτερα από Αμερική;
-
Ο χρήστης Saab93 έγραψε:
Μπορώ να μάθω και εγώ ποιο είναι το πρόγραμμα;
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Πάντως στο Word υπάρχει μια γραμματοσειρά ΣΥΜΒΟΛ που έχει ελληνικούς χαρακτήρες, σε λάθος όμως θέσεις. Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά ίσως αυτό δουλέψει.
To dokimasa auto alla dustuxws otan kaneis to keimeno auto paste kapou allou bgazei mono tetragwnakia
Fainetai pws gia tis epomenes 6 ebdomades eimai katadikasmenos se siwph!
Frontiste na antiproswpeuete kai tis dikes mou apopseis sta post sas (mexri stigmhs parapono den exw )
Kouragio suntrofoi! -
To dokimasa auto alla dustuxws otan kaneis to keimeno auto paste kapou allou bgazei mono tetragwnakia
Fainetai pws gia tis epomenes 6 ebdomades eimai katadikasmenos se siwph!
Frontiste na antiproswpeuete kai tis dikes mou apopseis sta post sas (mexri stigmhs parapono den exw )
Kouragio suntrofoi!Νομίζω οτι σε αυτές τις περιπτώσεις τα greeklish επιτρέπονται,ετσι δεν ειναι 'αδέλφια'??
Το Ενζο του Στρατη