-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Για 80 μην την λυπηθείς την αντλιααυτό που λυπάμαι είναι το evans coolant αλλά ίσως είναι καλό να αλλάξω και αυτό και ας έχουν περάσει μόνο 6 χρόνια.
ελπίζω να είναι και τα μπουζί μέσα στην τιμή (ιδέα δεν έχω πόσο κάνουν)
μάλλον όμως δεν είναι μέσα. -
Ο χρήστης SU-30 έγραψε:
δ) Φίλτρο καμπίνας ενεργού άνθρακα ΜΑΝΝ: 17,42€H τιμη μου φαινεται για απλο φιλτρο καμπινας,καθως τα γνησια ενεργου ανθρακα(και οχι τυπου ενεργου ανθρακα) εχουν διπλασια και βαλε τιμη.Ειναι κατι που ελεγχω παντα,το αν δηλαδη μου εβαλαν γνησιο φιλτρο η οχι,μπορει να ανοιγουν μπροστα σου ενα κουτι(απο γνησιο φιλτρο ενεργου ανθρακα)και μεσα να εχουν βαλλει μεσα απο πριν το απλο,ανοιξε το φιλτρο και τσεκαρε τους κωδικους με αυτους της ΜΑΝΝ.
Αν συνεβει κατι τετοιο, ειναι πολυ σοβαρη απατη.
Και αφου διαπιστωσες λοιπον, κατι τοσο σοβαρο, γιατι δεν εκανες εσυ κατι? Εκανες μηπως???
Με λιγα λογια, παει μεσα, αν τον καταγγειλεις.
Εκτος και λεμε, λογια του αερα.
Με ετσουξε, γιατι οτι στραβο συμβαινει, στην κωλοχωρα που ζουμε, φταινε οι μουτζουρηδες, και μονο αυτοι.
Κακοτεχνιες στην εργασια, να το δεχτω. Και παραλειψεις επισης. Ασχετοσυνη, ισως. Απο μερικους ομως, ελαχιστους.
Τοοοοσο πολυ απατεωνες λοιπον???
Προς Θεου.. -
Oχι δεν διαπιστωσα κατι τετοιο ποτε,απλα επειδη κανονικα η διαφορα στην τιμη ειναι διπλασια και βαλε, το ελεγχω παντα γιατι οι καιροι ειναι πονηροι.Παλια εκανα πολυ μικρα σημαδακια(σχεδον αορατα) στα μπουζι,φιλτρα κλπ ωστε να ειμαι σιγουρος οτι τα αλλαξαν και οχι απλα τα φυσηξαν-καθαρισαν.Πχ αφηνα το αμαξι για service και πηγαινα στην δουλεια,καποια στιγμη με πηρε ο τεχνικος και μου λεει,το φιλτρο καμπινας που εχετε επανω ειναι το ακριβο,ποιο θελετε να βαλουμε το ακριβο η το φτηνο,του ελεγα το ακριβο,πως ημουν σιγουρος οτι θα μου εβαζε σιγουρα το ακριβο,με το που επερνα το αμαξι πηγαινα λιγο στην ακρη και ανοιγα το κουτι για να δω αν οντως ηταν το ακριβο η οχι.
-
Ο χρήστης Τζαβαρας Δημητρης έγραψε:
δ) Φίλτρο καμπίνας ενεργού άνθρακα ΜΑΝΝ: 17,42€
H τιμη μου φαινεται για απλο φιλτρο καμπινας,καθως τα γνησια ενεργου ανθρακα(και οχι τυπου ενεργου ανθρακα) εχουν διπλασια και βαλε τιμη.Ειναι κατι που ελεγχω παντα,το αν δηλαδη μου εβαλαν γνησιο φιλτρο η οχι,μπορει να ανοιγουν μπροστα σου ενα κουτι(απο γνησιο φιλτρο ενεργου ανθρακα)και μεσα να εχουν βαλλει μεσα απο πριν το απλο,ανοιξε το φιλτρο και τσεκαρε τους κωδικους με αυτους της ΜΑΝΝ.
Και αφου διαπιστωσες λοιπον, κατι τοσο σοβαρο, γιατι δεν εκανες εσυ κατι? Εκανες μηπως???
Εκτος και λεμε, λογια του αερα.Και τι μπορεις να κανεις Δημητρη για αυτο?
Στο ρωταω γιατι εχω πληρωσα κανονικα φιλτρο λαδιου και δεν μου το αλλαξανε... και μιλαω για πρωτη αλλαγη λαδιων σε αμαξι μου (4500χλμ) και απεδιξα κανονικοτατα οτι αυτο που ειχα επανω ηταν το εργοστασιακο!
Το μονο που κερδισα ηταν να μου κανουν αλλαγη λαδιων + φιλτρο λαδιου οταν το ανακαλυψα (5500χλμ)Επειδη ειμαι μεσα στα πραγματα και στην μουτζουρα μπορω να πω με αποδιξεις οτι πολλα συνεργεια... και ειδικα αντιπροσωπειες χρεωνουν πραγματα που δεν βαζουν ποτε.... για να μην μιλησω για αμαξια που χρεωνονται κανονικα σερβις και δεν τα κοιτανε σχεδον καθολου. (μονο υγρα και τακακια κοιτανε)
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
δ) Φίλτρο καμπίνας ενεργού άνθρακα ΜΑΝΝ: 17,42€
H τιμη μου φαινεται για απλο φιλτρο καμπινας,καθως τα γνησια ενεργου ανθρακα(και οχι τυπου ενεργου ανθρακα) εχουν διπλασια και βαλε τιμη.Ειναι κατι που ελεγχω παντα,το αν δηλαδη μου εβαλαν γνησιο φιλτρο η οχι,μπορει να ανοιγουν μπροστα σου ενα κουτι(απο γνησιο φιλτρο ενεργου ανθρακα)και μεσα να εχουν βαλλει μεσα απο πριν το απλο,ανοιξε το φιλτρο και τσεκαρε τους κωδικους με αυτους της ΜΑΝΝ.
Εκτος και λεμε, λογια του αερα.Και τι μπορεις να κανεις Δημητρη για αυτο?
Στο ρωταω γιατι εχω πληρωσα κανονικα φιλτρο λαδιου και δεν μου το αλλαξανε... και μιλαω για πρωτη αλλαγη λαδιων σε αμαξι μου (4500χλμ) και απεδιξα κανονικοτατα οτι αυτο που ειχα επανω ηταν το εργοστασιακο!
Το μονο που κερδισα ηταν να μου κανουν αλλαγη λαδιων + φιλτρο λαδιου οταν το ανακαλυψα (5500χλμ)Επειδη ειμαι μεσα στα πραγματα και στην μουτζουρα μπορω να πω με αποδιξεις οτι πολλα συνεργεια... και ειδικα αντιπροσωπειες χρεωνουν πραγματα που δεν βαζουν ποτε.... για να μην μιλησω για αμαξια που χρεωνονται κανονικα σερβις και δεν τα κοιτανε σχεδον καθολου. (μονο υγρα και τακακια κοιτανε)
+1 και απο μενα.
εμενα μου ειχαν χρεωσει εξαγωγη-τοποθετηση πεταλουδας γκαζιου-ρυθμιση σε διαγνωστικο 30ευρω σε αντιπροσωπεια,φυσικα δεν ειχαν κανει τιποτα οταν εκατσα και ασχοληθηκα με το αμαξι γιατι επεφταν οι στροφες.για να μην πω σε τι κατασταση βρηκα το φιλτρο καμπινας...ευτυχως εχει κλεισει η εν λογω αντιπροσωπεια που ηταν της φιατ. -
Ο χρήστης SU-30 έγραψε:
Oχι δεν διαπιστωσα κατι τετοιο ποτε,απλα επειδη κανονικα η διαφορα στην τιμη ειναι διπλασια και βαλε, το ελεγχω παντα γιατι οι καιροι ειναι πονηροι.Παλια εκανα πολυ μικρα σημαδακια(σχεδον αορατα) στα μπουζι,φιλτρα κλπ ωστε να ειμαι σιγουρος οτι τα αλλαξαν και οχι απλα τα φυσηξαν-καθαρισαν.Πχ αφηνα το αμαξι για service και πηγαινα στην δουλεια,καποια στιγμη με πηρε ο τεχνικος και μου λεει,το φιλτρο καμπινας που εχετε επανω ειναι το ακριβο,ποιο θελετε να βαλουμε το ακριβο η το φτηνο,του ελεγα το ακριβο,πως ημουν σιγουρος οτι θα μου εβαζε σιγουρα το ακριβο,με το που επερνα το αμαξι πηγαινα λιγο στην ακρη και ανοιγα το κουτι για να δω αν οντως ηταν το ακριβο η οχι.πρίν πας για σέρβις..............έβγαζες τα μπουζί,τα μαρκάριζες και τα ξανάβαζες;;;;;;;
χαράς την όρεξη σου..... -
Δεν χρειαζεται να τα βγαλεις,αν βγαλεις τις πιπες, με ενα ψιλο(και μακρυ) κατσαβιδι μπορεις να κανεις μια χαρακια,ισα-ισα να φαινεται.
-
σαν να παίζεις με τη φλόγα....κυριολεκτικά
μπορεί να σπάσεις την πορσελάνη για πχ... -
Αν δεν εχεις εμπιστοσυνη, δεν ξαναπατας. Ολα τα τρυκ αυτα, ειναι παιδιαρισματα.
Τον τσακωσες σκαρτο μια, τον βαζεις κατω, και τον στελνεις για τσαι..
Μου θυμιζει παντως, τα φαντομ τεστ service, που εκαναν παλια, τα διαφορα αυτ/κα περιοδικα.
Στα επισημα συνεργεια, και τα εξουσιοδοτημενα. Αργοτερα, και οι ιδιες οι εταιριες, στα συνεργεια τους.
Επεφτε βαρυς ο πελεκις, αν εκανε ο τεχνιτης, την οποια μαλακια.
Σωστη κινηση, και με αποτελεσμα. -
Aκριβως, επειδη δεν τον τσακωσα ποτε(παρολο που του την ειχα στημενη αρκετες φορες)συνεχιζω στον ιδιο,γιατι ειμαι σιγουρος πια οτι καθε φορα πχ μου βαζει νεο φιλτρο και δεν φυσαει απλα το παλιο.
-
Ο χρήστης SU-30 έγραψε:
Aκριβως, επειδη δεν τον τσακωσα ποτε(παρολο που του την ειχα στημενη αρκετες φορες)συνεχιζω στον ιδιο,γιατι ειμαι σιγουρος πια οτι καθε φορα πχ μου βαζει νεο φιλτρο και δεν φυσαει απλα το παλιο.Εγώ τσάκωσα μη αλλαγή φίλτρου αέρος σε ένα Punto που είχα και μάλιστα από επίσημο service αντιπροσωπείας. Το περιστατικό έγινε πριν από μερικά χρόνια και βέβαια σίγουρα δεν έκαναν σωστό service γενικότερα. Επειδή το μόνο που μπορούσα να αποδείξω (τυχαία μου μπήκε η ιδέα και το έλεγξα) ήταν το φίλτρο, τους πήρε και τους σήκωσε. Έκανα τέτοια φασαρία που ο υπεύθυνος αναγκάστηκε να ξαναβάλει το αυτοκίνητο για service ξανά παρουσία μου, συν του ότι μου δόθηκε ένα επόμενο service δωρεάν.
Συμβουλή: μην αφήσετε ποτέ γυναίκα να πάει για service αυτοκίνητο. Όταν τις βλέπουν τρίβουν τα χέρια τους ... -
Απλα αφιερωστε λιγο χρονο στο αμαξι σας στο σερβις να παραβρισκεστε εκει. Καποιο Σαββατο, καποιο ρεπο απο την δουλεια, καπως τελος παντων με ραντεβου/συνεννοηση. Δεν σκοτωνομαστε και στη δουλεια 365 μερες το χρονο.
-
Ρε τι μαλακιες διαβαζω πρωινιάτικα...
Αμα φτασεις στο σημειο να βγαλεις ψευτοκαπακο, να ξεβιδωσεις πολλαπλασιαστη/πιπα και να μαρκαρεις το μπουζι, και μετα να τα ξανακανεις ολα αυτα για να ελεγξεις αν σου τα αλλαξε, ε, παρε και ενα μπουζοκλειδο με 5€ και αλλαξε τα μονος σου να τελειωνουμε.
Αντιστοιχα και τα φιλτρα αερα, ενταξει το δικο μου ανοιγει με κλιπ, ειδα τωρα σε ενα αυτοκινητο μια φιλης θελει 6 βιδες για να βγει. Αμα μπω στη διαδικασια να ξεβιδωσω βιδες, θα το αλλαξω κιόλας.
Το ιδιο και στο φιλτρο καμπινας στο δικο μου, αμα ειναι να βγαλω ντουλαπακι να βγαλω μια μεταλλικη μπαρα που εχει και μετα να μαρκαρω το φιλτρο, και μετα να τα ξαναβγαλω για να τσεκαρω το μαστορα, δε θα μπω στον κοπο να τσεκαρω το μαστορα. -
-
Παντα παροντες στα σερβις. Τα αναλωσιμα αγορασμενα απο εμενα, απο τα οποια οποια μπορω να τοποθετησω εγω (οπως π.χ. τα φιλτρα καμπινας και αερα), εχει καλως.
Βασικο παντως να εχεις βρει συνεννοησιμο και προπαντως τιμοο μαστορα, ωστε να μην εχεις το φοβο αν λ.χ. θα τσεπωσει τα καινουρια μπουζι που του πηγες, αφηνοντας πανω τα παλια.
-
Πριν ενα χρονο περιπου η αδελφη μου δουλευε στην φιατ στο λογιστήριο ανταλακτικων στην θεσσαλια (δεν θα πω πολη για αυτονοιτους λογους), αυτα που μου εχει πει το τι χρεώναν στους πελατες ειναι να τραβας τα μαλια σου...οι καλητεροι πελατες ηταν ιδιος οι συνταξιούχοι που εβγαζαν το αυτοκίνητο μια φορα το χρονο, οταν χρειαστικε το αυτοκίνητο της σερβις της ειπα να το παει εκει...μονο που δεν με εβρισε. τωρα βεβαια παει σε σε αλλο μηχανικο της γειτονιάς, θελει να στηρίξει κ αυτους που εστω εχουν τσιπα κ φιλότιμο στον επαγγελματισμο...θα επιβιώσει στους δυσκολους καιρους που ζουμε οποιος ειναι σωστος κ τιμιος απεναντι στους συναθρωπους του...
-
Ετσι ακριβως, εχουν δυστηχως, τα πραγματα.
Με τα λυπης μου τα διαβαζω, για τους δηθεν συναδελφους.
Καπου χασαμε τον μπουσουλα.
Ομως, ειναι μονο οσοι ασχολουνται με το αυτοκινητο, και γυρω απο αυτο? Καυσιμα, κλπ?
Προσφατα, συγγενικο μου προσωπο, επισκεφτηκε γυναικολογο.
Ουτε λιγο, ουτε πολυ, θα επρεπε να χειρουργηθει. Με το 2000λιαρο στο χερι, και βλεπουμε.
Αμ δε. Τζαμπα σφαξιμο, τζαμπα χρημα, τζαμπα ταλαιπορεια. Θα ξεγενουσε βλεπεις, καμια γελαδα.
Ολοι στην κομπινα, και την αρπαχτη...Ολοι τα ζουμε, τα βλεπουμε, και τιποτα δεν αλλαζει.
η συζητηση, και κριμμα για ολους τους Ελληνες.
Ζουμε σε ενα βοθρο, που λεγετε Ελλαδα.. -
η συζητηση, και κριμμα για ολους τους Ελληνες.
Ζουμε σε ενα βοθρο, που λεγετε Ελλαδα..Εχεις απολυτο δικιο....
-
................
Ζουμε σε ενα βοθρο, που λεγετε Ελλαδα..Δε ξέρω αν ζείτε σε βόθρο εσείς, αλλα εγω ζω σε ένα πανεμορφο τοπο που λέγεται Ελλαδα, που αρέσει βεβαια στους κατοίκους τους πάντα να την κατηγορούν , αλλα λίγοι να φευγουν για άλλες μαγευτικές χώρες. Την βρίζουν και μένουν εδώ. Αν δε μου άρεσε η δουλειά μου θα παρετιόμουνα , αν δεν μου αρεσε η χωρα μου θα έφευγα. Το να μενω και να βριζω ειναι καταρχην κακό γιαυτόν που το κανει. Φανταστείτε καποιον να βριζει το σπίτι του αλλα να το κραταει.........
-
Οσα λιγοτερα γνωριζεις/θελεις να γνωριζεις για το θεμα που σε απασχολει, και οσο μεγαλυτερες οι συνέπειές του να το αφησεις, τοσο περισσοτερο επαφιεσαι στον επαγγελματισμο αυτου που ασχολειται με το θεμα αυτο.
Πόσες φορες δεν εχω ακουσει το 'Χαλασε η πριζα και φωναξαμε ηλεκτρολογο, μας πηρε 40€ να την αλλαξει αλλα ειναι καλος' και μου σηκωνονται οι τριχες όρθιες...
Στην υγεια, εννοειται λογω της πολυπλοκοτητας και των συνεπειων το πραγμα ειναι πολυ πιο δυσκολο να παρακολουθηθει απο ενα κοινο ανθρωπο, οποτε τα αρχίδια οργιάζουν.
Εχω προσφατη περιπτωση φιλου που ακουσε απο 3 γιατρους το 'Τι? Παναγια μου, ευτυχως που το ειδες, γρηγορα χειρουργειο, αν ηταν δυνατον απο χτες, κατσε να δω αν εχει κρεβατι, αν δεν εχει θα μεσολαβησω' και αλλα τετοια για 'να παρουν τη δουλεια'...
και ο Δντης σχετικης κλινικης (που οι 3 προηγουμενοι τον ανεφεραν ως κορυφαιο στο θεμα) ειπε με ηρεμο υφος 'ενταξει ρε παιδια, οκ, να το εγχειρισουμε, σωστο ειναι, ετσι πρεπει να γινει, αλλα αφηστε να περασει το Πασχα, φατε λιγο αρνακι, καθηστε με την οικογενεια, δε τρεχει τιποτα δεν πιεζόμαστε, μη τρεχετε τωρα στις γιορτες, σιγα μωρε'.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?