-
Ο χρήστης apav έγραψε:
Το ιδανικό είναι βιντεοπροβολέας και τηλεόραση μια και δεν αξίζει να χαλάς τις ώρες λειτουργίας της λάμπας του προβολέα για να βλέπεις π.χ. ειδήσεις.
Τι διάρκεια ζωής έχει η λάμπα του βιντεοπροβολέα; 10.000 ώρες όπως η λάμπα των CRT;
2500 με 3000 ωρες λειτουργιας.
Μπορει η ιδια λαμπα σε δυο διαφορετικες υλοποιησεις (διαφορετικες μαρκες) να εχει διαφορα τιμης εως και 50% .
Καποια στιγμη εψαχνα και εγω για προβολεα αλλα δεν προχωρησα.
Κοιταξτε τιμες και απο εξωτερικο ,ιδιως Γερμανια ειναι πολυ οικονομικοτεροι ,μιλωντας παντα για ιδια μοντελα. -
-
Τώρα άκουσα το Gasolina του Daddy Yankee. Κορυφή!
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ο χώρος είναι ~30 τετραγωνικά αλλά θέλω να είναι αρκετά δυνατό το ηχοσύστημα..Με τον φωτισμό δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί κατεβάζω το ρολό και δεν μπαίνει ίχνος ήλιου. Ο προτζέκτορας νομίζω ότι είναι η μέση λύση από άποψη ποιότητας..
Η λύση των CRT έχει αποριφθεί λόγω χώρου..
Οι plasma δεν με πείθουν.. Φίλος μου έχει την Plasma που βγήκε τηλεόραση του 2004 και η εικόνα δεν με ικανοποίησε καθόλου. Καλύτερη εικόνα έχει μία καλή CRT.Γιατί δεν αναφέρεις καθόλου τις τηλεοράσεις LCD? Το κόστος του σμειώνεται συνεχώς. Οι LCD έχουν καλύτερη ευκρίνεια. Ακόμη και τα πιο μικρά panel έχουν ανάλυση 1.280x768 pixels. Περισσοτερες πληροφορίες θα βρεις σίγουρα ψάχνοντας.
-
Ο χρήστης George Mavridis έγραψε:
Γιατί δεν αναφέρεις καθόλου τις τηλεοράσεις LCD? Το κόστος του σμειώνεται συνεχώς. Οι LCD έχουν καλύτερη ευκρίνεια. Ακόμη και τα πιο μικρά panel έχουν ανάλυση 1.280x768 pixels. Περισσοτερες πληροφορίες θα βρεις σίγουρα ψάχνοντας.LCD δεν είναι οι οθόνες των PC? Υπάρχουν και σε τηλεόραση?
Κάποιο link για να ψάξω?
Για 18άρα ψάχνω για το δωμάτιο, να δω για LCD?
Στο σαλόνι θα μπει προτζέκτορας τελικά, αποφασίστηκε! -
Αν έχεις το PC στο δωμάτιο, πάρε μια κάρτα τηλεόρασης να τελειώνεις. Γλιτώνεις χώρο και χρήμα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν έχεις το PC στο δωμάτιο, πάρε μια κάρτα τηλεόρασης να τελειώνεις. Γλιτώνεις χώρο και χρήμα.Το PC δεν είναι στο δωμάτιο, thnx anyway
-
Ρίξε μια ματιά (για να πάρεις μια ιδέα) στο http://www.kotsovolos.gr , τμήμα 'Συσκευές ήχου και εικόνας' > TV TFT-LCD
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Γιατί δεν αναφέρεις καθόλου τις τηλεοράσεις LCD? Το κόστος του σμειώνεται συνεχώς. Οι LCD έχουν καλύτερη ευκρίνεια. Ακόμη και τα πιο μικρά panel έχουν ανάλυση 1.280x768 pixels. Περισσοτερες πληροφορίες θα βρεις σίγουρα ψάχνοντας.
LCD δεν είναι οι οθόνες των PC? Υπάρχουν και σε τηλεόραση?
Κάποιο link για να ψάξω?
Για 18άρα ψάχνω για το δωμάτιο, να δω για LCD?
Στο σαλόνι θα μπει προτζέκτορας τελικά, αποφασίστηκε!Ναι, υπάρχουν και LCD τηλεοράσεις. Αν όμως έχεις αποφασίσει για βιντεοπροβολέα στο σαλόνι τότε η υπόθεση έχει λήξει. Η τεχνολογία των LCD τηλεοράσεων είναι αυτή των LCD monitor, αλλά βγαίνουν σε περισσότερες ίντσες. Οπότε αν μιλάς για 18 LCD μιλάς για monitor. Αν πάρεις ένα 18-19 monitor (οι τιμές έχουν πέσει αρκετά ΚΑΙ στους ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ κατασκευαστές) με μια κάρτα τηλεόρασης και θα είσαι αρχηγόπουλο. Αν θες πιο κατατοπιστικές πληροφορίες θα βρεις στο ένθετο DigitalWorld του PCWorld Απριλίου (δεν έχω καμμία σχέση με το περιοδικό και δεν του κάνω προώθηση, για να μην υπάρξει παρεξήγηση).
Τώρα είδα ότι υπάρχουν και σε λιγότερες ίντσες αλλά φυσικά σε σχέση με ένα monitor δεν συμφέρει.
-
Φιλε kid το θεμα σηκωνει πολυ συζητηση.
Εφοσον αποφασισες να παρεις βιντεοπροβολεα γνωριζεις απο οτι φαινεται οτι για καλυτερη εικονα θελει σκοταδι οποτε τα στορια πρεπει να κατεβαινουν αν θελεις να δεις κατι κατα την διαρκεια της ημερας.
Καλη λυση ειναι η προταση του tazio να υπαρχει και μια τηλεοραση ετσι ωστε να μην χανεις τις ωρες ζωης τις λαμπας βλεποντας τηλεοραση.
Οσον αφορα το θεμα των υπολοιπων μηχανηματων θα σημειωνα τα εξης.Αποφασισε το υψος των χρηματων που θελεις να δαπανησεις. Οριο οπως ειπε και ο tazio προς τα πανω δεν υπαρχει.
Προσδιορισε τις αναγκες σου. Θα ακους κυριως μουσικη ή θα βλεπεις home-cinema. Χαμηλης τιμης σετ για home cinema μπορει να εντυπωσιαζουν σε κινηματογραφικο υλικο αλλα σε μουσικη δεν αποδιδουν.
Θα προτεινα να στραφεις σε ανεξαρτητες μοναδες οι οποιες αποδιδουν καλυτερα απο οτι λυσεις 1 σε ολα. Εφοσον θα παρεις προβολεα δες τις εισοδους εικονας που εχει (DVI, HDMI, χρωματοδιαφορων) και παρε αναλογο DVD-player. Οι πρωτες δυο ειναι ψηφιακες και βρισκονται μονο σε ακριβα player (400 ευρω και πανω) αλλα δινουν καλυτερη εικονα σε βιντεοπροβολεα, η τριτη βρισκεται και σε πιο φθηνα player. Φθηνο player λογω της μεγαλης εικονας που δινει ο προβολεας θα εμφανισει σιγουρα προβληματακια στην εικονα που δεν θα φανουν σε τηλεοραση.
Ενας ενισχυτης Audio Video μεσης τιμης (περιπου 1000 ευρω) θα σου δωσει πολυ καλο ηχο στο home-cinema και ικανοποιητικο ηχο στην μουσικη. Αν κινηθεις χαμηλοτερα η πτωση στην αποδοση κατα την ακροαση μουσικης θα ειναι εμφανης χωρις να ισχυει το ιδιο και στις ταινιες.
Σετ ηχειων home cinema ( 5 μικρα ηχεια + subwoofer) δεν αποδιδουν κατα την ακροαση μουσικης. Καλυτερα Ηχεια βασης η δαπεδου. Τα 2 κυρια και το κεντρικο πρεπει να ειναι οπωσδηποτε της ιδιας εταιριας ετσι ωστε να εχουμε ταιριασμα τοσο στην τονικοτητα οσο και στις χροιες. Τα περιφεριακα ηχεια θα ειναι μικροτερα χωρις απαραιτητα να ειναι ιδια με τα κυρια. Αυτα βεβαια αφορουν την ακροαση υλικου απο dvd.(Σκεψου και τα καλωδια για τα περιφερειακα ηχεια) Μπορεις να ακους ταινιες μονο απο 2 ηχεια αλλα δεν εχεις την sourround αισθηση των 5 ηχειων. Subwoofer δεν ειναι απαραιτητο κατα την ακροαση μουσικης αν τα κυριως ηχεια αποδιδουν καλα.
Οτι και αν παρεις σε ηχεια πρεπει να τα ακουσεις με δικο σου cd γιατι η αποψη για τον ηχο ειναι προσωπικη.
Τωρα τελευταια κυκλοφορουν και 2-3 συστηματα που αποδιδουν sourround αισθηση μονο απο 2 ηχεια χρησιμοποιωντας ειδικους αλγοριθμους επεξεργασιας για τις αντανακλασεις.
Αυτα προς το παρον δεν μου ερχεται κατι αλλο τωρα
Ελπιζω να βοηθησα -
Ο χρήστης vagemm έγραψε:
Φιλε kid το θεμα σηκωνει πολυ συζητηση.Εφοσον αποφασισες να παρεις βιντεοπροβολεα γνωριζεις απο οτι φαινεται οτι για καλυτερη εικονα θελει σκοταδι οποτε τα στορια πρεπει να κατεβαινουν αν θελεις να δεις κατι κατα την διαρκεια της ημερας.
Ναι, με αυτό έχω συμβιβαστεί, ας είναι καλά τα ρολλά..
Καλη λυση ειναι η προταση του tazio να υπαρχει και μια τηλεοραση ετσι ωστε να μην χανεις τις ωρες ζωης τις λαμπας βλεποντας τηλεοραση.
Το PC είναι στο σαλόνι, οπότε θα βάλω μία κάρτα τηλεόρασης και θα ξεμπερδέψω.
Αποφασισε το υψος των χρηματων που θελεις να δαπανησεις. Οριο οπως ειπε και ο tazio προς τα πανω δεν υπαρχει.
Προσδιορισε τις αναγκες σου. Θα ακους κυριως μουσικη ή θα βλεπεις home-cinema. Χαμηλης τιμης σετ για home cinema μπορει να εντυπωσιαζουν σε κινηματογραφικο υλικο αλλα σε μουσικη δεν αποδιδουν.Χωρίς να ξέρω τίποτα από τιμές, νομίζω ότι 1500
-
Ο χρήστης Κid έγραψε:
Ναι, με αυτό έχω συμβιβαστεί, ας είναι καλά τα ρολλά..Αναγκαιο κακο
Το PC είναι στο σαλόνι, οπότε θα βάλω μία κάρτα τηλεόρασης και θα ξεμπερδέψω.
Σωστος
[quote='Kid']Χωρίς να ξέρω τίποτα από τιμές, νομίζω ότι 1500
-
- Και γιατί όχι και πολυκάναλος ήχος με SACD; Φρόντισε απλά το player να είναι συμβατό.
- Μην αγνοείτε τα 'πακέτα' ηχείων. Όχι βέβαια αυτά με τους δορυφόρους μεγέθους φλυτζανιού, αλλά τα κάπως μεγαλύτερα (όπως της PSB και της Chario). Παίζουν καλά και τη μουσική, αρκεί να ρυθμίσετε τα ηλεκτρονικά για μικρά ηχεία.
Και να πω την πίκρα μου. Δεδομένου ότι:
- οι επεξεργαστές υπάρχουν ήδη στα πιο πολλά player
- η τεχνολογία των επεξεργαστών αλλάζει ραγδαία
- η τεχνολογία των ενισχυτών δεν έχει τίποτα σοβαρές εξελίξεις τα τελευταία 20 χρόνια
- τα player χαλάνε
- οι ενισχυτές μάλλον όχι
η ιδανική λύση θα ήταν ένα πολυκάναλος ενισχυτής χωρίς επεξεργαστές σε συνδυασμό με ένα player με όλους τους αποκωδικοποιητές ενσωματωμένους. Κι όμως δεν υπάρχει στην αγορά τέτοιος απλός πολυκάναλος ενισχυτής!
Υ.Γ. Δεν είχαμε κάποτε ένα thread ειδικά για στερεοφωνικά σπιτιού;
Τεχνικά Θέματα -> Home HiFi -
[quote='vagemm']Αν δεν θελεις να κανεις συμβιβασμους πρεπει να ξοδεψεις πολλα λεφτα φιλε μου. 1500
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Και να πω την πίκρα μου. Δεδομένου ότι:
- οι επεξεργαστές υπάρχουν ήδη στα πιο πολλά player
- η τεχνολογία των επεξεργαστών αλλάζει ραγδαία
- η τεχνολογία των ενισχυτών δεν έχει τίποτα σοβαρές εξελίξεις τα τελευταία 20 χρόνια
- τα player χαλάνε
- οι ενισχυτές μάλλον όχι
η ιδανική λύση θα ήταν ένα πολυκάναλος ενισχυτής χωρίς επεξεργαστές σε συνδυασμό με ένα player με όλους τους αποκωδικοποιητές ενσωματωμένους. Κι όμως δεν υπάρχει στην αγορά τέτοιος απλός πολυκάναλος ενισχυτής!
Σωστος
Οσο για το πολυκαλαναλο SACD δεν εχω ακουσει αλλα πιστευω οτι δυσκολα θα περπατησουν τα 2 πολυκαναλα φορμα μουσικης (DVD-AUDIO, SACD) λογω της μικρης απηχησης τους στον κοσμο. Ποιος θα βαλει 5 ηχεια
στο χωρο του για καλυτερη ποιοτητα μουσικης οταν με τα 2 και το παλιο καλο CD ειναι ευχαριστημενος
Οπως γραφει και ο Φ. Φωτιαδης στις πρωτες σελιδες του Ηχου ο ηχος του μελλοντος ειναι το mp3 -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Όταν φτιαχνόταν το σπίτι δεν είχε προβλεφθεί ο προτζέκτορας και επειδή δεν μπορώ να βλέπω καλώδια διάσπαρτα και δεν θέλω να ξαναανοίξω τρύπες γιατί είναι ταλαιπωρία, είχα σκεφτεί αν υπάρχει η δυνατότητα να επικοινωνούν player και δορυφορικός δέκτης ασύρματα με τον προτζέκτορα.. Είναι κάτι τέτοιο δυνατό?
Δεν γνωριζω κατι τετοιο.
Το κεντρικό ηχείο μπορεί να παραληφθεί ή είναι απαραίτητο για καλή απόδοση όταν θα δουλεύει σαν Home Cinema?
Πιστευω πως ειναι απαραιτητο στο home-cinema
Παρε τον ηχο απριλιου. Εχει τεστ για βιντεοπροβολεις
-
Ο χρήστης vagelis-rallye έγραψε:
ξερει κανεις πως λεγεται τραγουδι στην διαφημιση του focus?αρτίστας: Mousse-T
άσμα: Is it cos I'm cool..αλλά στη διαφήμιση ίσως να είναι διασκευή του.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Όταν φτιαχνόταν το σπίτι δεν είχε προβλεφθεί ο προτζέκτορας και επειδή δεν μπορώ να βλέπω καλώδια διάσπαρτα και δεν θέλω να ξαναανοίξω τρύπες γιατί είναι ταλαιπωρία, είχα σκεφτεί αν υπάρχει η δυνατότητα να επικοινωνούν player και δορυφορικός δέκτης ασύρματα με τον προτζέκτορα.. Είναι κάτι τέτοιο δυνατό?
Και πάλι στο περιοδικό που σου είπα, αναφέρει σχετικά ότι υπάρχει δυνατότοτητα ασύρματης σύνδεσης. Μάλιστα δίνει και κάποια προϊόντα. Για περαιτέρω πληροφόρηση το αφήνω στους ειδικούς και όσους έχουν ασχοληθεί με το σπορ.
-
[quote='Kid']τα 1500
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Εεε,,, δεν τα μέτρησες καλά:- Το DVD παίζει και CD, δεν χρειάζεσαι 2 player.
- Οι πολλοί ενισχυτές home cinema έχουν ενσωματωμένο δέκτη FM.
Όμορφα, λιγότερος όγκος δηλαδή! Πολύ όμορφα!!
Όσο για βιντεοπροβολέα, δεν ξέρω πολλά, αλλά βλέπω ότι στα 1500 ευρώ πια γίνεται καλό παιχνίδι. Στα 2000 είναι μια κλάση επάνω. Α, υπολόγισε και μια οθόνη!
Για προτζέκτορα δεν έχω ψάξει ακόμα, θα δούμε..
Οθόνη γιατί να υπολογίσω?
Τραγούδια