-
Ενεργοποιούνται οι 40 κάμερες στο ΒΟΑΚ για τους παραβάτες. Στο Ρέθυμνο το κέντρο λήψης των δεδομένων
http://news247.gr/eidiseis/rethymno_apo ... 98862.html
θα βγαλουν βδομαδα?
-
Εχω και εγω μια παρομοια περιπτωση με αυτη που διαβασα σε προηγουμενο ποστ που ηρθε χαρτι απο τον δημο Θερμης για μια κληση που δεχτηκα στο αεροδρομιο θεσσαλονικης το 2007 επειδη το αφησα παραπανω ωρα σε χωρο που επιτρεποτανε για συγκεκριμενη ωρα παρκαρισματος εφαγα κληση 80 ευρω και μου ειχαν στειλει χαρτι που ειδοποιησουνε να το πληρωσω μεχρι 30/4 εγω το αγνοησα και κου ξαναστειλανε χαρτι οτι πλεον εχω προσαυξηση 1% τον μηνα και πηγε στα 88.80 ευρω(!!!!;;;;;) η προσαυξηση υπολογιζεται απο τοτε που εληξε η προθεσμια στις 30/4. Γνωριζει κανεις τι κανουμε σε αυτη την περιπτωση ειναι νομιμη διαδικασια την αγνοουμε;;υπαρχει περιπτωση να περασει στην εφορια;; παντως μεχρι τωρα που μιλαμε δεν εχει περασει στην εφορια ή στην τελικη δεν το γλυτωνουμε και πρεπει να το πληρωσουμε;;
-
Ο χρήστης Atel... έγραψε:
Εχω και εγω μια παρομοια περιπτωση με αυτη που διαβασα σε προηγουμενο ποστ που ηρθε χαρτι απο τον δημο Θερμης για μια κληση που δεχτηκα στο αεροδρομιο θεσσαλονικης το 2007 επειδη το αφησα παραπανω ωρα σε χωρο που επιτρεποτανε για συγκεκριμενη ωρα παρκαρισματος εφαγα κληση 80 ευρω και μου ειχαν στειλει χαρτι που ειδοποιησουνε να το πληρωσω μεχρι 30/4 εγω το αγνοησα και κου ξαναστειλανε χαρτι οτι πλεον εχω προσαυξηση 1% τον μηνα και πηγε στα 88.80 ευρω(!!!!;;;;;) η προσαυξηση υπολογιζεται απο τοτε που εληξε η προθεσμια στις 30/4. Γνωριζει κανεις τι κανουμε σε αυτη την περιπτωση ειναι νομιμη διαδικασια την αγνοουμε;;υπαρχει περιπτωση να περασει στην εφορια;; παντως μεχρι τωρα που μιλαμε δεν εχει περασει στην εφορια ή στην τελικη δεν το γλυτωνουμε και πρεπει να το πληρωσουμε;;Αν εχεις βαλει υπογραφη στη κληση η στο διαβιαστικο της κλησης πρωτα ρωτας ενα δικηγορο ΠΟΤΕ παραγραφεται το αδικημα σου και αν δεν εχει ληξει ακομα, εμπρος για το ταμειο.....
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Εχω και εγω μια παρομοια περιπτωση με αυτη που διαβασα σε προηγουμενο ποστ που ηρθε χαρτι απο τον δημο Θερμης για μια κληση που δεχτηκα στο αεροδρομιο θεσσαλονικης το 2007 επειδη το αφησα παραπανω ωρα σε χωρο που επιτρεποτανε για συγκεκριμενη ωρα παρκαρισματος εφαγα κληση 80 ευρω και μου ειχαν στειλει χαρτι που ειδοποιησουνε να το πληρωσω μεχρι 30/4 εγω το αγνοησα και κου ξαναστειλανε χαρτι οτι πλεον εχω προσαυξηση 1% τον μηνα και πηγε στα 88.80 ευρω(!!!!;;;;;) η προσαυξηση υπολογιζεται απο τοτε που εληξε η προθεσμια στις 30/4. Γνωριζει κανεις τι κανουμε σε αυτη την περιπτωση ειναι νομιμη διαδικασια την αγνοουμε;;υπαρχει περιπτωση να περασει στην εφορια;; παντως μεχρι τωρα που μιλαμε δεν εχει περασει στην εφορια ή στην τελικη δεν το γλυτωνουμε και πρεπει να το πληρωσουμε;;
Αν εχεις βαλει υπογραφη στη κληση η στο διαβιαστικο της κλησης πρωτα ρωτας ενα δικηγορο ΠΟΤΕ παραγραφεται το αδικημα σου και αν δεν εχει ληξει ακομα, εμπρος για το ταμειο.....
Η κληση εχει ληξει και δεν εχω υπογραψει ποτε κατι γιατι απλα την βρηκα στο παρμπριζ του αυτοκινητου μου
-
Μιας και δεν εχεις υπογραψει ΠΟΥΘΕΝΑ και ο δημος δεν μπορει να αποδειξει οτι ελαβες (επισημως) γνωση της κλησης η γνωμη μου ειναι να την κανεις σαιτα και να προσπαθησεις να τη βαλεις στο καλαθι των αχρηστων......
-
Οπα ρε μαστορα, τι λεμε τοση ωρα απο πανω?
α) αφηνεται κληση στο παρμπριζ, χωρις τη παρουσια του οδηγου πχ παρανομο παρκαρισμα = ο οδηγος μπορει να μην την εχει λαβει ποτε του.
β) αν δεν πληρωθει, μετα απο (ποσο?) καιρο η κληση αποστελλεται με συστημενη επιστολη στον ιδιοκτητη του οχηματος με προθεσμια πληρωμης. Συστημενη = ο ιδιοκτητης τωρα πια εχει λαβει γνωση της κλησης.
γ) αν δεν πληρωθει και απο εδω και επειτα, τοτε πεφτουν προσαυξησεις και καποια στιγμη παει μεσω της διαδικασιας εισπραξης οφειλων του δημοσιου.
Τι σημαινει 'αγνοησε την' ενω του την εχουν στειλει με επιστολη στα χερια του?
-
Αν εχεις βαλει υπογραφη στη κληση η στο διαβιαστικο της κλησης πρωτα ρωτας ενα δικηγορο ΠΟΤΕ παραγραφεται το αδικημα σου και αν δεν εχει ληξει ακομα, εμπρος για το ταμειο.....
Η κληση εχει ληξει και δεν εχω υπογραψει ποτε κατι γιατι απλα την βρηκα στο παρμπριζ του αυτοκινητου μου
Βλεπεις να λεει πουθενα οτι ελαβε συστημενη επιστολη;απεναντιας λεει οτι δεν εχει υπογραψει ΠΟΤΕ κατι......
-
Εχω και εγω μια παρομοια περιπτωση με αυτη που διαβασα σε προηγουμενο ποστ που ηρθε χαρτι απο τον δημο Θερμης για μια κληση που δεχτηκα στο αεροδρομιο θεσσαλονικης το 2007 επειδη το αφησα παραπανω ωρα σε χωρο που επιτρεποτανε για συγκεκριμενη ωρα παρκαρισματος εφαγα κληση 80 ευρω και μου ειχαν στειλει χαρτι που ειδοποιησουνε να το πληρωσω μεχρι 30/4 εγω το αγνοησα και κου ξαναστειλανε χαρτι οτι πλεον εχω προσαυξηση 1% τον μηνα και πηγε στα 88.80 ευρω(!!!!;;;;;) η προσαυξηση υπολογιζεται απο τοτε που εληξε η προθεσμια στις 30/4. Γνωριζει κανεις τι κανουμε σε αυτη την περιπτωση ειναι νομιμη διαδικασια την αγνοουμε;;υπαρχει περιπτωση να περασει στην εφορια;; παντως μεχρι τωρα που μιλαμε δεν εχει περασει στην εφορια ή στην τελικη δεν το γλυτωνουμε και πρεπει να το πληρωσουμε;;Ότι θα περάσει στην εφορία θα περάσει.
Δε ξέρω όμως κατά πόσο έχει παραγραφει η παράβαση που έγινε πριν επτά χρόνια. Αυτό μόνο ρώτα κάνα δικηγόρο.
Και αν έχει παραγραφή θα πρέπει να κάνεις κάτι για να σταματήσει η διαδικασία. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Βλεπεις να λεει πουθενα οτι ελαβε συστημενη επιστολη;απεναντιας λεει οτι δεν εχει υπογραψει ΠΟΤΕ κατι......
Αυτες οι επιστολες ερχονται παντα συστημενες (ακριβως για το λογο που αναφερω απο πανω), αν δεν εχει γινει ετσι τοτε ειναι η εξαιρεση στο κανονα (και για αυτο δεν το ρωτησα και το υπεθεσα). Αντιστοιχα - και παλι για αυτο το λογο - υπεθεσα οτι και το 'δεν εχω υπογραψει τιποτα' αναφεροταν στη κληση αυτη καθ'αυτη.
Οπως και να εχει, ο δημος θεωρει (και στο λεει ξεκαθαρα κιολας) οτι μετα την επιστολη εχεις ενημερωθει και οτι μετα τη προθεσμια θα αρχισει να χρεωνει και προσαυξηση, οτι και αν λεμε εγω και εσυ.
-
Αφελής ερώτηση... Σε ποιες χώρες σου αφήνουν την κλήση στο παρμπρίζ, να μπορεί να την πάρει ο κάθε περαστικός, και θεωρούν ότι 'έλαβες γνώση της παράβασης'?
-
σε πολλες χωρες αφηνουν τη κληση στο παρμπριζ, αλλα δεν ξερω αν θεωρειται αυτο = εχεις λαβει και γνωση. Στην Αγγλια αν θυμαμαι τις εβαζαν σε ενα φωσφοριζε φακελακι και τη κολλαγαν στο παρμπριζ (= δεν μπορει να 'την παρει ο αερας', αλλα σαφως μπορει να την παρει καποιος αλλος). Ισως δεν (θεωρουν οτι) υπαρχει η πιθανοτητα να τραμπαρει καποιος τη κληση σου?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αυτες οι επιστολες ερχονται παντα συστημενες (ακριβως για το λογο που αναφερω απο πανω), αν δεν εχει γινει ετσι τοτε ειναι η εξαιρεση στο κανονα (και για αυτο δεν το ρωτησα και το υπεθεσα). Αντιστοιχα - και παλι για αυτο το λογο - υπεθεσα οτι και το 'δεν εχω υπογραψει τιποτα' αναφεροταν στη κληση αυτη καθ'αυτη.
Οπως και να εχει, ο δημος θεωρει (και στο λεει ξεκαθαρα κιολας) οτι μετα την επιστολη εχεις ενημερωθει και οτι μετα τη προθεσμια θα αρχισει να χρεωνει και προσαυξηση, οτι και αν λεμε εγω και εσυ.
Οπως ειχα γραψει και πριν ο δημος Θερμης μου εστειλε χαρτι που με ενημερωσε για την κληση για να την πληρωσω αυτο εγινε τον Μαρτιο και μου εδινε προθεσμια ενα μηνα να την πληρωσω εγω καλως ή κακως το αγνοησα και μετα το περας του μηνα μου εστειλε ξανα επιστολη ο δημος οτι πηρε προσαυξηση η κληση...τωρα εγω μαλλον πρεπει να ρωτησω δικηγορο αν εχει παραγραφη η κληση
-
Για ξεδιαλυνε αλλη μια φορα....Το χαρτι που σου εστειλε ο δημος και σε ενημερωνε για τη κληση ηταν συστημενο η με απλο ταχυδρομειο; Αν ειναι το πρωτο μενει να δεις για τη παραγραφη....Αν ισχυει τρεχα να πληρωσεις......
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Για ξεδιαλυνε αλλη μια φορα....Το χαρτι που σου εστειλε ο δημος ηταν συστημενο η με απλο ταχυδρομειο; Αν ειναι το πρωτο μενει να δεις για τη παραγραφη....Αν ισχυει τρεχα να πληρωσεις......Εδω ειναι λιγο μπερδεμενο τι εννοω οτι την πρωτη επιστολη τον Μαρτιο που με ενημερωνε οτι εχω κληση του 2007 και ειχα ενα μηνα να πληρωσω ηρθε με απλο ταχυδρομειο...την δευτερη φορα που με εστειλαν την επιστολη ξανα για την ιδια κληση μαζι με την προσαυξηση ηρθε συστημενο
-
Σκατα.....μαλλον φιλε πληρωνεις.....το μονο που σου μενει αν θελεις να το τραβηξεις ειναι η παραγραφη....
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Σκατα.....μαλλον φιλε πληρωνεις.....το μονο που σου μενει αν θελεις να το τραβηξεις ειναι η παραγραφη....Αυτο φοβαμαι οτι μαλλον δεν την γλυτωνω να την πληρωσω αλλα πριν απο αυτο θα ρωτησω δικηγορο αν υπαρχει περιπτωση παραγραφης σε ευχαριστω για τις απαντησεις σου φιλε DAP.
-
Την παράβαση, μια φορά, την έκανες έτσι ?
-
Ο χρήστης stubos έγραψε:
Την παράβαση, μια φορά, την έκανες έτσι ?Ναι μια φορα γουαει;;
-
Δε λέει αν την έκανες 1 ή περισσότερες φορές. Λέει ότι εφόσον την έκανες οφείλεις να την πληρώσεις.
Sent from Samsung Mobile
-
Δρόμος Διπλής κατεύθυνσης, τόσο στενός, ώστε όταν 2 αυτοκίνητα συναντηθούν πρέπει να ελαττώσουν ταχύτητα για να μην ακουμπήσουν οι καθρέφτες. Δεν υπάρχει καμία ταμπέλα πινακίδα που να επιτρέπει ή να απαγορεύει το παρκάρισμα. Ούτε επίσης υπάρχει κάποια γραμμή στη μέση του δρόμου.
Επιτρέπεται το παρκάρισμα στη μία ή στην άλλη μεριά του δρόμου?
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.