-
Πρώτη χρονιά που παρακολούθησα GP στην TV ήταν το 1978 με τις υπέροχες Lotus 79. Μάλιστα μου άρεσε περισσότερο ο Peterson που, ο κακομοίρης, όλο τερμάτιζε πίσω από τον Andretti (που να 'ξερα τότε, 10 χρονών, πως είχε συμβόλαιο για #2 ). Και με συγκλόνισε το ατύχημα στη Monza, η Lotus 78 (όχι 79 για εκείνο τον αγώνα) του αγαπημένου μου οδηγού που εξερράγη κυριολεκτικά, μια τεράστια μπάλα φωτιάς δίπλα στο δάσος της Monza. Θυμάμαι μάλιστα που στο ίδιο συμβάν είχε τραυματιστεί στο κεφάλι ο Vittorio Brambilla και το βράδυ άκουγα ειδήσεις και έλεγαν 'πέθανε στο νοσοκομείο όπου είχε διακομισθεί μετά το ατύχημα στο GP της Monza ο πιλότος της F1 ...' και σκεφτόμουν μέσα μου 'δεν μπορεί να είναι ο Peterson' αλλά δυστυχώς ήταν...
Μετά η χρονιά του 79, με τις πανέμορφες 312 T4 και, νέος μου αγαπημένος οδηγός, ο Gilles Villeneuve, πάλι #2 πίσω από τον (μέτριο) Jodi Schekter. Τη φάση με τον Arnoux στο GP της Γαλλίας την είχε δει ζωντανά στην TV και είχα σηκωθεί όρθιος! (για πείτε μου ποιά φάση της σύγχρονης F1, πλην του προσπεράσματος του Hakkinen στο Spa το 2000, προκαλεί τέτοια συναισθήματα ).
Δυστυχώς ο δεύτερος αγαπημένος μου οδηγός σκοτώθηκε το 1982 και θυμάμαι πως δεν πίστευα στ΄ αυτιά μου
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
.... Τη φάση με τον Arnoux στο GP της Γαλλίας την είχε δει ζωντανά στην TV και είχα σηκωθεί όρθιος! (για πείτε μου ποιά φάση της σύγχρονης F1, πλην του προσπεράσματος του Hakkinen στο Spa το 2000, προκαλεί τέτοια συναισθήματα )....Παρομοίως!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
[snip]
Μετά η χρονιά του 79, με τις πανέμορφες 312 T4 και, νέος μου αγαπημένος οδηγός, ο Gilles Villeneuve, πάλι #2 πίσω από τον (μέτριο) Jodi Schekter. Τη φάση με τον Arnoux στο GP της Γαλλίας την είχε δει ζωντανά στην TV και είχα σηκωθεί όρθιος! (για πείτε μου ποιά φάση της σύγχρονης F1, πλην του προσπεράσματος του Hakkinen στο Spa το 2000, προκαλεί τέτοια συναισθήματα ).
[snip]Και πάλι, το προσπέρασμα του ΜΧ ήταν μια φάση μόνο... το άλλο ήταν ολόκληρος γύρος (ή περισσότερο;)!
-
Πολλοι ειχαν παρομοιασει τη Dijon του '79,με το περσινο Hockenheim οπου ειχαμε μια πολυ σκληρη μαχη μεταξυ Button και Alonso...
-
Ο χρήστης Fanis F1 έγραψε:
Πολλοι ειχαν παρομοιασει τη Dijon του '79,με το περσινο Hockenheim οπου ειχαμε μια πολυ σκληρη μαχη μεταξυ Button και Alonso...Τη θυμάμαι κι εγώ αυτή την παρομοίωση... όμως καμία σχέση!
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Πολλοι ειχαν παρομοιασει τη Dijon του '79,με το περσινο Hockenheim οπου ειχαμε μια πολυ σκληρη μαχη μεταξυ Button και Alonso...
Τη θυμάμαι κι εγώ αυτή την παρομοίωση... όμως καμία σχέση!
Θα συμφωνήσω έχωντας δει το σχετικό βίντεο! Ήταν απλά συγκλονιστική!
-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
monaco 1992
Τυχερέ!!! Τρομερός αγώνας, πρέπει να πήρες υπερβολική δόση απο το μικρόβιο εκείνη τη μέρα.
Βασικά οι γονείς μου με έπεισαν να δω τον αγώνα. Εγώ δεν ήθελα! Είχαμε μαζευτεί αρκετός κόσμος... καθόμασταν στη βεράντα...ήταν σα να έβλεπες τελικό Champions League....
Κορυφαίοι οι γονείς σου!!! Εμένα όταν με βλέπανε τη τρέλλα είχα με κοιτούσαν περίεργα και λέγαν 'όλο μ αυτά θ ασχολείσαι;'
-
Ο χρήστης ody_xanthi έγραψε:
monaco 1992
Τυχερέ!!! Τρομερός αγώνας, πρέπει να πήρες υπερβολική δόση απο το μικρόβιο εκείνη τη μέρα.
Βασικά οι γονείς μου με έπεισαν να δω τον αγώνα. Εγώ δεν ήθελα! Είχαμε μαζευτεί αρκετός κόσμος... καθόμασταν στη βεράντα...ήταν σα να έβλεπες τελικό Champions League....
Κορυφαίοι οι γονείς σου!!! Εμένα όταν με βλέπανε τη τρέλλα είχα με κοιτούσαν περίεργα και λέγαν 'όλο μ αυτά θ ασχολείσαι;'
Παρομοίως! Μάλιστα φοβόντουσαν μήπως ασχολιόμουνα (θα το ήθελα βέβαια...) και συνέχεια το βλέπουν με δυσπιστία το όλο θέμα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εδώ την είδαμε μαγνητοσκοπημένη μετά από 10 χρόνια και δεν πιστεύαμε πως μπορεί να γίνει αυτό το πράγμα. Ακόμα και σήμερα απορώ.
Τι όρθιος , εγώ θα ούρλιαζα όπως έκανα όταν την είδα. Να φανταστείς ήξερα το αποτέλεσμα και δεν πίστευα ότι ο G.V. θα επιχειρήσει να τον ξαναπεράσει στο τέλος. Μα που θα τον ξαναπεράσει και πως απορούσα μέχρι που το είδα. Το ξαναέβαλε να παίξει και πάλι τον πέρασε.
Μετά κατάλαβα το τι εστι G.V. -
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΦΟΡΜΟΥΛΑΣ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΩ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΡΑΙΚΟΝΕΝ
-
Παρακολουθώ F1 από τις 11 Σεπτεμβρίου 1978 (ή τουλάχιστον
αυτόν θυμάμαι ως 1ο αγώνα).Θυμάμαι σαν σήμερα το ατύχημα του Ronnie Petterson.
Εσείς από πότε παρακολουθείτε Formula1?