-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
ναι μεσα στην ιδιοκτησια του ψηνει, ΑΛΛΑ μη κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας, ειναι προφανες οτι το ψησιμο στη σχαρα δεν ειναι ιδιωτικη υποθεση, μια και σε καταλαβαινει η μιση πολη πριν καν βαλεις κρεας πανω μονο που ζεσταινεται η σχαρα μυριζει ο τοπος.Το ψησιμο ομως στο χρονο και τοπο που γινεται ειναι προκλητικο (αλλωστε και κατ' ομολογια του ψηστη, αυτος ειναι και ο σκοπος )
Τι δεν καταλαβαινετε ρε ασεβη ατομα;
Να το κανετε κρυφα, να μη σας βλεπουν (και μυριζουν) οι ευσεβεις χριστιανουληδες που υποφερουν απο τη νηστεια τους.
Το ιδιο ξερω γω και οι μπουστριδοι (να μην ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ με φιλια δημοσιως) κλπ κλπ.....
Οποιοι προκαλουν δημοσιως τα ηθη κανονικα θα επρεπε να πετροβολουνται, ευτυχως να λετε που ειστε στην ελλαδιτσα που ειμεθα μετριοπαθεις κι οχι σε κανα αφγανισταν να σας κρεμανε... -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Mπορώ να κάνω **bbw **ρε άνθρωπε στο σπίτι μου ΟΠΟΤΕ γουστάρω?
κατι κινκυ μου κανει αυτο
that s my guy
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Δε χρειάζεται ούτε να ψηνεις κοψίδια μεγαλοβδομαδιατικα στον περίβολο της εκκλησίας, ούτε να **'προγκήξεις' **τον άθεο γείτονα σου που δε νηστευει.
.o γείτονας μου συφιλιάζεται που ψένω μπριζολίδια, πως να το διευθετήσουμε το ζήτημα?
Ε αν τα ψηνεις σπίτι σου, τότε ειναι πρόβλημα του!
Ολα εντάσσονται βέβαια στο τι σχέσεις εχεις με αυτόν. Αν υποθέσουμε οτι είστε φίλοι, πολυ πιθανόν να μη θελήσεις να το κανεις.
-
Ο κήπος συμπεριλαμβάνεται στο σπίτι, ή υπάρχει άλλο καθεστώς;
Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αυτό εννοώ ρε παιδί μου, κήπος σπίτι αυλή ένα πράγμα ειναι. Προφανώς και μπορεις να κανεις οτι θέλεις.
Κατι που ειναι ομως σημαντικό - μη συγχεετε ντε και καλα την τήρηση των εθίμων της μεγαλοβδομαδας με την πίστη.
-
Ρωτάω γιατί έχω μπερδευτεί λίγο...
Άλλη απορία: αν το σπίτι (και ο κήπος) είναι κοντά στο προαύλιο της εκκλησίας, έχουμε πρόβλημα;Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ακόμα χειρότερ, αμα είναι σε απόσταση μικρότερη απο 350μ απο χώρο λατρείας τί κάνουμε
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Αυτό εννοώ ρε παιδί μου, κήπος σπίτι αυλή ένα πράγμα ειναι. Προφανώς και μπορεις να κανεις οτι θέλεις.Κατι που ειναι ομως σημαντικό - μη συγχεετε ντε και καλα την τήρηση των εθίμων της μεγαλοβδομαδας με την πίστη.
Αυτό το κάνουν οι υποτιθέμενοι και μη ευσεβείς
Όσο για το αν είναι φίλος ο διπλανός και αν θα το σκεφτόταν διαφορετικά σε αυτή τη περίπτωση η απάντηση είναι απλή, δε γίνεται να μιλάμε για ιδιαίτερα πολύ φίλους
-
Ε τώρα δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει όλο αυτό. Ούτε μετρο θα πάρεις να μετρήσεις ούτε τιποτ. Κανεις δεν μπορεί να σου απαγορεψει να κανεις οτιδηποτε - πορεύεσαι με βάση την αίσθηση σου.
Edit: δηλαδη θεωρείς πως ειναι αδύνατο να είσαι φίλος με κάποιον πιστό; Δεν μπορεις να εχεις μια ανθρώπινη σχέση με ανθρώπους με τους οποίους διαφωνείς;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Τα ήθη και τα έθιμα πρέπει να τα 'σέβονται' αυτοί που το επιλέγουν. Διαφορετικά δεν θα ήταν ήθη, αλλά νόμοι.Δεν πιστεύω να είσαι από αυτούς που θεωρούν ενάντιο στην κοινωνική πρόοδο το να νομοθετεί το κράτος* την υποχρεωτική τήρηση θρησκευτικών κανόνων καθολικά στην κοινωνία
*ή να επιβάλει η κοινωνία καθ οιονδήποτε τρόπο
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Άλλη απορία: αν το σπίτι (και ο κήπος) είναι κοντά στο προαύλιο της εκκλησίας, έχουμε πρόβλημα;Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αν το προαύλιο της εκκλησίας είναι δικό σου;;; Δεν έψησα στο προαύλιο της εκκλησίας που έχει καταπατηθεί(και το φράζω συνοδεία διμοιρίας των ΜΑΤ). Έψησα στην πίσω αυλή συνοδεία ποτών και μουσικής. By the way, σε πολύ κοντινό σπίτι εχθές το βράδυ πέθανε ένας παππούς. Δεν θα έστηνα γλέντι σήμερα στην αυλή μου. Επειδή σέβομαι τον άνθρωπο που πέθανε, είτε ήταν χριστιανός είτε βουδιστής.
Επειδή λοιπόν δε με σέβονται οι χριστιανοί, δεν τους σέβομαι και εγώ και ψήνω κάθε μεγάλη Παρασκευή. Μην πιάσουμε πάλι, το γιατί δε με σέβονται ως άθεο. Υφίσταται ο ρατσισμός αυτός, έστω και μέσω δημοκρατικής πλειοψηφίας. Το σύνταγμα μου δίνει το δικαίωμα της διαφορετικότητας.- Και εμένα δε μου αρέσει που κάθε αγ. Θεοδώρου κάνουν τον κήπο μου μπουρδέλο. Και αναγκάζομαι να φύγω από το σπίτι μου, για να μην μαλώσω με μεθυσμένους χριστιανούς. -
Ε τώρα δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει όλο αυτό. Ούτε μετρο θα πάρεις να μετρήσεις ούτε τιποτ. Κανεις δεν μπορεί να σου απαγορεψει να κανεις οτιδηποτε - πορεύεσαι με βάση την αίσθηση σου.Edit: δηλαδη θεωρείς πως ειναι αδύνατο να είσαι φίλος με κάποιον πιστό; Δεν μπορεις να εχεις μια ανθρώπινη σχέση με ανθρώπους με τους οποίους διαφωνείς;
Προφανως εχεις καταλαβει που παει ολη αυτη η ιστορια με τον κηπο και το σπιτι και το μετρο.
Απλα παρουσιαζεται σαλαμοποιημενη, κλασικη πωλησιακη τεχνικη, ρωταμε διαδοχικες ερωτησεις που ο αλλος δεν μπορει παρα να απαντησει 'ναι' και στο τελος συμφωνει και να αγορασει. -
Στον ιδιωτικο του χωρο καποιος κανει ο,τι θελει, ομως π.χ. σε ενα χωριο ενας ψηνει την Μ. Παρασκευη, (για μενα νο προμπλεμ) οταν θα παει π.χ. στο οποιο μαγαζι μετα πουθα ειναι και αλλοι συντοπιτες του τι θα του πουν φαναζεστε?? εκει ειναι το θεμα. Στα παπαρια του βεβαια αλλα ετσι δειχνει να μην σεβεται (και ας εχει τυπκιο δικαιωμα) τους αλλους. οποτε θα πρεπει να περιμενει καποια αντιδραση σε αλλη χρονικη στιγμη και θα του την πουν... ειναι σιγουρο στα μικρα μερη... τα φυλανε αυτα.. καλως η κακως. Πιστευω δε οτι αν εχει συγγενεις που ζουν εκει μονιμα δεν θα τον αφησουν να ο κανει απλα... αδικα ισως αλλα ετσι θα πουν οι μονιμοι ντοπιοι συγγενεις του. Χαρακτηρηστε οπως θελεται αυτη τη νοοτροπια αλλα αυτο θα γινει..
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το να βάζεις παράλληλα στο ηχοσύστημα σου το 'σήμερα γάμος γίνεται' το βρίσκεις ώριμο/σοβαρό/πρέπον;
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Το να βάζεις παράλληλα στο ηχοσύστημα σου το 'σήμερα γάμος γίνεται' το βρίσκεις ώριμο/σοβαρό/πρέπον;
ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΛΕΜΕ
ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ BBW
ΕΣΕΝΑ ΤΙ ΣΕ ΚΟΦΤΕΙ -
Για να το τοποθετησουμε λιγο καλυτερα το πραγμα και να μη συγχεουμε τις ντοματες με τις φραουλες επειδη ειναι κοκκινες...
Εδω μεσα γραφουν καποιοι χριστιανοι, καποιοι άθεοι και καποιοι αντιχριστιανοι. Με λιγη αναγνωση καταλαβαινει κανεις που ανηκει ο καθενας. -
Edit: δηλαδη θεωρείς πως ειναι αδύνατο να είσαι φίλος με κάποιον πιστό; Δεν μπορεις να εχεις μια ανθρώπινη σχέση με ανθρώπους με τους οποίους διαφωνείς;
Δε λέω ότι δε γίνεται, απλά λέω ότι είναι δύσκολο
Τυπικές σχέσεις εννοείται ότι γίνεται να έχεις και είσαι υποχρεωμένος να έχεις, αλλά στο πιο κοντινό σου κύκλο το βρίσκω δύσκολο
Για μένα τουλάχιστον είναι δύσκολο να συνυπαρχω από επιλογή με άτομα που έχουν ιδιαίτερα αντίθετες απόψεις με τις δικές μου (γιατί πανομοιότυπες είναι έτσι κι αλλιώς αδύνατο και φυσικά αυτό δε περιορίζεται μόνο σε απόψεις περί θρησκείας), όπως και πολλά άτομα δε με αντέχουν όταν αρχίζω και εκφράζω τις δικές μου απόψεις
Το θέμα της θρησκείας έχω διαπιστώσει αρκετές φορές ότι είναι μεγάλο εμπόδιο στις σχέσεις μου με άλλους ανθρώπους
Με μετριοπαθείς πιστούς δεν έχω συνήθως θέμα γιατί δε χρειάζεται να πάει εκεί η κουβέντα, οι πολύ πιστοί όμως είναι κάτι που αποφεύγωΒέβαια έχω συμπάθεια προς μερικούς πολύ πιστούς που πραγματικά πιστεύουν και είναι έμπρακτα καλοί άνθρωποι στη καθημερινότητα τους, αλλά έτσι κι αλλιώς μιλάμε για εξαιρέσεις που και πάλι η διαφορά απόψεων μου το κάνει δύσκολο να διατηρώ φιλία μαζί τους , οπότε μένω στη συμπάθεια/εκτίμηση
-
Εγώ απεναντίας έχω φίλους που είναι πραγματικά πιστοί χριστιανοί. Και είναι και καλοί άνθρωποι. Και είναι περισσότεροι από τους άθεους φίλους που έχω.Όταν γίνονται παρόμοιες συζητήσεις απλά ο καθένας έχει την άποψή του και δεν την επιβάλλει. Εχθές ό ένας ήρθε και για καφέ εκεί που ψήναμε. Πριν 10 μέρες περίπου που είχε και γενέθλια, στο σπίτι του έψησε για να φάνε όσοι δε νήστευαν και αυτός την έβγαλε με πατατοσαλάτα.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Δε λέω ότι δε γίνεται, απλά λέω ότι είναι δύσκολο
Τυπικές σχέσεις εννοείται ότι γίνεται να έχεις και είσαι υποχρεωμένος να έχεις, αλλά στο πιο κοντινό σου κύκλο το βρίσκω δύσκολο
Για μένα τουλάχιστον είναι δύσκολο να συνυπαρχω από επιλογή με άτομα που έχουν ιδιαίτερα αντίθετες απόψεις με τις δικές μου (γιατί πανομοιότυπες είναι έτσι κι αλλιώς αδύνατο και φυσικά αυτό δε περιορίζεται μόνο σε απόψεις περί θρησκείας), όπως και πολλά άτομα δε με αντέχουν όταν αρχίζω και εκφράζω τις δικές μου απόψεις
Το θέμα της θρησκείας έχω διαπιστώσει αρκετές φορές ότι είναι μεγάλο εμπόδιο στις σχέσεις μου με άλλους ανθρώπους
Με μετριοπαθείς πιστούς δεν έχω συνήθως θέμα γιατί δε χρειάζεται να πάει εκεί η κουβέντα, οι πολύ πιστοί όμως είναι κάτι που αποφεύγωΒέβαια έχω συμπάθεια προς μερικούς πολύ πιστούς που πραγματικά πιστεύουν και είναι έμπρακτα καλοί άνθρωποι στη καθημερινότητα τους, αλλά έτσι κι αλλιώς μιλάμε για εξαιρέσεις που και πάλι η διαφορά απόψεων μου το κάνει δύσκολο να διατηρώ φιλία μαζί τους , οπότε μένω στη συμπάθεια/εκτίμηση
Πολυ ενδιαφερον το τελευταιο... μπραβο σου.
Στα υπολοιπα, μπορεις να εχεις ενα δισεκατομμυριο κοινα με φιλους εκτος απο την πιστη. Φιλια=εκτιμηση, συννενοηση, σεβασμος, κοινες αρχες, οχι τοσο συμφωνια στα παντα. Το να εχεις αποψεις τσιμεντωμενες και να μη σεεσαι τις αποψεις του αλλου, επιλογη σου ειναι, αλλα πως να το κανουμε γινεσαι λιγο μαλακας.
Προσωπικα εχω φιλο αρκετα χριστιανο που φυσικα τρωει αρκετα συχνα το πρεπον τρολλαρισμα. Με φειδώ ομως, γιατι απο ενα σημειο και μετα γινεσαι και μαλακας θα γινει αιτια παρεξηγησης και θα χαθουν πολλα αλλα πλεονεκτηματα. Οποτε, ουτε αυτος μας πρηζει τα συκωτια για να νηστευουμε πχ, ουτε εμεις του κοτσαρουμε σουβλακια στη μαπα. Αν ειναι να παμε να φαμε κατι, αν δηλωσει νηστεια παμε σε ταβερνα με ψαρικα πχ και λυνεται το θεμα μια χαρα. -
Ο χρήστης Αρκετά χριστιανός έγραψε:
Ξεπρόβαλε και πάλι ο αθεόφοβος, για να προσβάλει την αγία Ορθοδοξία μας!
Πρόκειται για το ανθρωπάκι, το δημοσιογράφο - στρεβλωτή και διαστρεβλωτή της αλήθειας δημοσιογράφο- Νίκο Δήμου!
Είπεν ο αθεόφοβος, ότι το Άγιο Φώς, το οποίο πηγάζει θαυματουργικά από τον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας, είναι μύθος, η δέ ευλαβική αποδοχή του εκ μέρους των ευσεβών χριστιανών, συνιστά ειδωλολατρείαν!
'Ετσι έβγαλε αυτό, που έκρυβε μέσα του, δηλ. την σαπίλα της ψυχής του, την ασέβεια πρός τόν Θεό! Και αυτό είναι φυσικό!
Ο καθένας μας, της ευκαιρίας δοθείσης, βγάζει αυτό, που έχει μέσα του! Έτσι, λοιπόν, ο σκύλος γαυγίζει!
Ο γάϊδαρος γκαρίζει! Ο βάτραχος κράζει κοάξ-κοάξ! Και ο άθεος βγάζει πρός τά έξω τη σαπίλα της ψυχής του!
Εάν υπήρχε στιβαρά εκκλησιαστική Διοίκηση, τότε θά είχε εκδώσει ΑΦΟΡΙΣΜΟ για το ασεβέστατο αυτό ανθρωπάκι.
Αφού όμως αυτό δέν έγινε, εμείς παρακαλούμε τόν Θεό νά σαπίσει τό στόμα του! Συγχωρήστε με, Αδελφοί καί Πατέρες!
Υποχρεούμεθα νά είμεθα ευγενείς πρός την αυτού μεγαλειότητα, τόν άνθρωπο, όχι όμως και πρός τά ανθρωπάκια!
Όποιον υβρίζει τόν γονηό μου, τον συγχωρώ! Αντιθέτως, όποιον υβρίζει τον Ουράνιο Πατέρα μου, τον Σωτήρα και Λυτρωτή μου, τον Χριστό, θα τον κατασπαράξω!
ΠΡΟCΧΩΜΕΕΕΕΕΝ
Περί εκκλησίας [#3]