-
Ο χρήστης dazed έγραψε:
Όντως έχει φοβερές σοκολάτες/γκοφρέτες!Χάνουμε το δάσος όμως
Αυτό τό έχουμε χάσει από καιρό.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Τρεις επιχειρήσεις κατέβασαν ρολά πέρυσι για κάθε πέντε που άνοιξαν.
Από στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, που δείχνουν την αύξηση κατά 24,7% των λουκέτων που μπήκαν το περασμένο έτος. Εκλεισαν 9.419 επιχειρήσεις και από αυτές οι 7.600 είναι μικρομεσαίες (ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες), 950 περιορισμένης ευθύνης και 869 ανώνυμες εταιρείες, οι οποίες αντέχουν κατά πώς φαίνεται τον ανταγωνισμό.Το όριο της φτώχειας στην Ελλάδα είναι τα 410€ και κάτω από έκει βρίσκεται το 20% των Ελλήνων!
Επίσης το ποσοστό φοροδιαφυγής στην Ελλάδα είναι κοντά στο 30% του Α.Ε.Π. (48.000.000€) !Κάπως έτσι εξηγείται και μεγάλο ποσοστό υπερπολυτελών και πολυτελών οχημάτων!
έτσι.... για δείτε και τις δυο ιστορίες που πάιζουν στο ΧΑΑ με Εμφασις και Ipirotiki.....
Βέβαια δεν διαφωνώ με το να κλείσουν και μερικοί που όυτε ποιότητα προσφέρουν ούτε τίποτα και τους κράτανε οι τράπεζες ανοικτούς για να μην βγαίνει άσχημο όνομα γι αυτές ότι δανείζουν υπέρογκα εταιρείες που τελικά κλείνουν...... Να πάνε μερικοί σπίτι τους για να δουλέψει το υπόλοιπο σύστημα...... Εταιρίες που φυτοζωούν χαλάνε το σύστημα.....Επι του θέματος. Ο Διευθυντής της Ipirotiki τίναξε τα μυαλά του στον Αέρα πριν απο 2-3 Εβδομάδες.
http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18205&m=N65&aa=4
-
Ο χρήστης Antiriad έγραψε:
Επι του θέματος. Ο Διευθυντής της Ipirotiki τίναξε τα μυαλά του στον Αέρα πριν απο 2-3 Εβδομάδες.Φαίνεται ότι θα είχε φιλότιμο..... αλλά όχι θάρρος.
-
λετε οτι υπαρχει φτωχεια.καντε μια βολτα στο παρκινγκ του απθ τι γινεται απο νεα και αρκετα ακριβα αυτ-τα που οδηγουνται απο φοιτητες.να χαρω εγω την φτωχεια μας που τα περισσοτερα ειναι αξιας 17-18.000 και πανω.αυτα τα χρηματα δινονται απο γονεις ως δευτερο αυτ/το για το παιδι τους.δεν ειναι το πρωτο αυτ/το της οικογενειας.αν κανουμε μια συγκριση με προηγουμενα χρονια αναρωτηθειτε εσεις οι λιγο πιο μεγαλοι πιο ηταν το ποσοστο των συμφοιτητων μας που ειχαν αυτ/το?
μηπως να αναρωτηθουμε οτι εχουμε καλομαθει για τα καλα και το οτιδηποτε υπαρχει κινδυνος να στερηθουμε μας φαινεται βουνο και αρχιζουμε την γκρινια σαν τα μικρα παιδια για να μην το χασουμε? -
Πόσους φοιτητές έχει το ΑΠΘ και πόσα καλά αυτοκίνητα βλέπεις;
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Πόσους φοιτητές έχει το ΑΠΘ και πόσα καλά αυτοκίνητα βλέπεις;συγκριτικα ειναι παρα πολλα.μπορουν να σρο επαληθευσουν και αλλοι ατομα που φοιτουν στο απθ ασε που νομιζεις οτι ειναι αντιπροσωπεια της wv με τα πολλα νεα γκολφ που κυκλοφορουν
-
Φίλε γιατρέ εγώ θα το έθετα σε άλλη βαση το θέμα. Συμφωνώ ότι τώρα υπάρχουν πιο πολλά αυτοκίνητα, και μαλιστά ακριβά μοντέλα, όπως και ότι ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα για την απόκτηση διάφορων αγαθών, αλλά αυτό σημαίνει ότι είμαστε πλούσιοι?
Πρώτα απόλα μας έχουν δημιουργήσει άπειρες τεχνητές ανάγκες. Σκέψου μόνο πόσα πληρώνει μια απλή/κανονική/μικροαστική οικογένεια για τηλέφωνα. Είναι εξωφρενικό. Άσε που σε βομβαρδίζουν διαρκώς με ύπουλα διαφημιστικά μυνήματα που σε βάζουν στο τριπάκι να έχεις το καλύτερο/νεότερο/μικρότερο κλπ κινητό αλλιώς 'δεν σε κανουμε παρέα'
Τα δάνεια και οι πιστωτικές δίνουν και πέρνουν και φαντάζομαι όλοι ξέρουμε για το πόσες χιλιάδες αυτοκίνητα κατάσχονται κάθε χρόνο λόγω αδυναμίας αποπληρωμής. Οι τράπεζες ψάχνουν συνεχώς εκτάσεις κοντά στην Αθήνα για να βάζουν τα κατασχεμένα αυτοκίνητα. Ποιός ήταν χρεωμένος πριν 10 χρόνια και ακόμα και αν κάποιοι ήταν, υπήρχε τρόπος να ξεφύγουν από το 'λούκι'. Τώρα πρέπει απλά να πάρεις νέο δάνειο για να ξεπληρώσεις το παλιό και πάει λέγοντας. Είμαι 26 χρονών και ξέρω αρκετούς συνομήλικους μου με υπέρογκα χρέη σε κάρτες αποκλειστικά για καταναλωτικά αγαθά. Λέξη κλειδί.. καταναλωτισμός. Αυτό είμαστε πλέον, μανιώδεις καταναλωτές. Νομίζουμε ότι πέρνουμε αξία από την αξία/κόστος των αγαθών που ψωνίζουμε και καλύπτουμε όλα μας τα κενά με ένα αυτοκίνητο 20.000
-
[quote='dazed']Φίλε γιατρέ εγώ θα το έθετα σε άλλη βαση το θέμα. Συμφωνώ ότι τώρα υπάρχουν πιο πολλά αυτοκίνητα, και μαλιστά ακριβά μοντέλα, όπως και ότι ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα για την απόκτηση διάφορων αγαθών, αλλά αυτό σημαίνει ότι είμαστε πλούσιοι?
Πρώτα απόλα μας έχουν δημιουργήσει άπειρες τεχνητές ανάγκες. Σκέψου μόνο πόσα πληρώνει μια απλή/κανονική/μικροαστική οικογένεια για τηλέφωνα. Είναι εξωφρενικό. Άσε που σε βομβαρδίζουν διαρκώς με ύπουλα διαφημιστικά μυνήματα που σε βάζουν στο τριπάκι να έχεις το καλύτερο/νεότερο/μικρότερο κλπ κινητό αλλιώς 'δεν σε κανουμε παρέα'
Τα δάνεια και οι πιστωτικές δίνουν και πέρνουν και φαντάζομαι όλοι ξέρουμε για το πόσες χιλιάδες αυτοκίνητα κατάσχονται κάθε χρόνο λόγω αδυναμίας αποπληρωμής. Οι τράπεζες ψάχνουν συνεχώς εκτάσεις κοντά στην Αθήνα για να βάζουν τα κατασχεμένα αυτοκίνητα. Ποιός ήταν χρεωμένος πριν 10 χρόνια και ακόμα και αν κάποιοι ήταν, υπήρχε τρόπος να ξεφύγουν από το 'λούκι'. Τώρα πρέπει απλά να πάρεις νέο δάνειο για να ξεπληρώσεις το παλιό και πάει λέγοντας. Είμαι 26 χρονών και ξέρω αρκετούς συνομήλικους μου με υπέρογκα χρέη σε κάρτες αποκλειστικά για καταναλωτικά αγαθά. Λέξη κλειδί.. καταναλωτισμός. Αυτό είμαστε πλέον, μανιώδεις καταναλωτές. Νομίζουμε ότι πέρνουμε αξία από την αξία/κόστος των αγαθών που ψωνίζουμε και καλύπτουμε όλα μας τα κενά με ένα αυτοκίνητο 20.000
-
Μα, αυτό ακριβώς δεν σημαίνει ότι είμαστε φτωχοί? Απλό είναι, δεν μας δίνουν λιγότερα, απλά αυτα που πέρνουμε έχουν μολύ μικρότερη αγοραστική αξία
-
Μου φαίνεται πολύ περίεργο να υποστηρίχζει κάποιος πως δεν είμαστε φτωχοί.
Παραθέτω τα εξης:
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Μου φαίνεται πολύ περίεργο να υποστηρίχζει κάποιος πως δεν είμαστε φτωχοί.Παραθέτω τα εξης:
Απλά μου φαίνεται παράδοξο να λέει κάποιος οτι δεν του φτάνουν τα λεφτά, αλλά να έχει αυτοκίνητο των 20.000+
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Μου φαίνεται πολύ περίεργο να υποστηρίχζει κάποιος πως δεν είμαστε φτωχοί.Παραθέτω τα εξης:
Πολύ καλά τα links σου ...
-
Καλα, παιρνουμε τα λιγοτερα απο ολους στην ΕΕ, εχουμε τις χαμηλοτερες συνταξεις, τις πιο αθλιες κρατικες παροχες, το ιδιο κοστος ζωης, και αναρρωτιωμαστε εαν ειμαστε πλουσιοι???
οκ, ειτε εμεις ειμαστε φτωχοι ή οι Ευρωπαιοι ειναι παμπλουτοι...
-
giatre εγω συμφωνώ μαζί σου.Πιστεύω οτι οι Ελληνες δεν είναι πλούσιοι αλλα ξέρουν να βγαζουν πλούσια γούστα.Χαρακτηριστικό κυριως δικό μας των Νεοελλήνων που είμαστε συχνά ανικανοι να αποταμιεύσουμε και παρασυρόμαστε απο τον καταναλωτισμό του σήμερα κοιτώντας τον διπλανό, τον απέναντι και τον αααααααλλο που εχει αυτά και τα αλλα και μας απασχολεί γιατι δεν τα έχουμε εμεις.Μάλιστα κάνουμε τα πάντα να τα αποκτήσουμε εστω κι αν δε μας αξίζουν.(εορτοδάνεια,διακοποδάνεια,.......γαμοδάνεια , πιστωτικές κάρτες κλπ.) Καλά κανουμε θα πει κάποιος.Γουστάρουμε.Συμφωνοι, αλλα προς τι η γκρίνια και μουρμούρα??
Απλα είναι τα πράγματα....Ο,ΤΙ εισόδημα κι αν εχεις, αν ξοδεύεις-καταναλώνεις, περισσότερα απ΄οσα εισπράττεις-παράγεις, πάντα φτωχός είσαι.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
γαμοδάνειαΚαλα, ας βρω πρώτα γκόμενα και μετά παίρνω και δάνειο.....
-
Έτσι που πάμε με τις κάμερες και την επέλαση των εισπρακτόρων τροχονόμων σε λίγο θα βγουν και δάνεια για αποπληρωμή κλήσεων!!!!
-
καλα κανουν και γραφουν,μπας και απο τον φοβο του προστιμου συμορφωθουμε και καταφερουμε να οδηγουμε οπως πρεπει.
-
Να επανέλθει και ο νόμος περί τετημποϊσμού ώστε με το φόβο του κουρέματος και της δημόσια διαπόμπευσης να είμαστε όλοι ποιο πειθήνιοι πολίτες!!!!!!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Καλα, παιρνουμε τα λιγοτερα απο ολους στην ΕΕ, εχουμε τις χαμηλοτερες συνταξεις, τις πιο αθλιες κρατικες παροχες, το ιδιο κοστος ζωης, και αναρρωτιωμαστε εαν ειμαστε πλουσιοι???οκ, ειτε εμεις ειμαστε φτωχοι ή οι Ευρωπαιοι ειναι παμπλουτοι...
τόσο απλή είναι η απάντηση
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Να επανέλθει και ο νόμος περί τετημποϊσμού ώστε με το φόβο του κουρέματος και της δημόσια διαπόμπευσης να είμαστε όλοι ποιο πειθήνιοι πολίτες!!!!!!αμα θες να αναστησουμε και τον παπαδοπουλο
εμμανουηλ παντως ειναι παρα πολλοι αυτοι που ειναι ασχετοι.
Τελικα υπαρχει φτωχεια στην ελλαδα?