-
καλημερα! χθες παρατηρησα οτι δε λειτουργουν οι 2 χιλιομετρητες. τον πανω αφου επαιξα λιγο με το κουμπακι που το μηδενιζει και δουλεψε. αλλα ο αλλος εχει κολλησει. τι μπορει να φταιει? επισης το κοντερ οταν πηγαινω με 80 μονο τοτε τρεμοπαιζει αλλα δειχνει σωστη ταχυτητα... πειτε μου γνωμες...
-
Αντικατάσταση την ντίζα του κοντέρ (αυτή ευθύνεται και για το τρεμόπαιγμα της βελόνας).
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Αντικατάσταση την ντίζα του κοντέρ (αυτή ευθύνεται και για το τρεμόπαιγμα της βελόνας).υπάρχει περίπτωση να μη δείχνει και τα σωστά χιλιόμετρα όταν τρεμοπαίζει; ( και στη δική μου κυρία 190Ε τρεμοπαίζει λίγο σ' όλο το φάσμα του ταχύμετρου).
-
Αν έχει αερόσακο συνοδηγού τότε μπορεί να έχει αισθητήριο στο κάθισμα ώστε αν δεν κάθεται κάποιος να μην ενεργοποιηθεί. Πράγμα που σημαίνει επιπλέον καλώδια, συνδέσεις και πράματα που μπορεί να πάνε στραβά!
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Αντικατάσταση την ντίζα του κοντέρ (αυτή ευθύνεται και για το τρεμόπαιγμα της βελόνας).
υπάρχει περίπτωση να μη δείχνει και τα σωστά χιλιόμετρα όταν τρεμοπαίζει; ( και στη δική μου κυρία 190Ε τρεμοπαίζει λίγο σ' όλο το φάσμα του ταχύμετρου).
με το ματι που το εχω κοιταξει στο δικο μου, οχι.
-
Ηλεκτρική αντλία νερού της bosch όταν δουλεύει τραβάει περίπου 2.8-3Α. Στο ξεκίνημα τραβάει τα διπλάσια, γύρω στα 6. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα επειδή τροφοδοτείται από την ίδια γραμμή με ελεγκτή (μεγάλου) μοτέρ να έχω αρκετή πτώση τάσης και να τρώει σκαλωμα ο ελεγκτής. Παλιότερα μάλλον δεν τραβούσε τόσο ρεύμα στο ξεκίνημα και δεν υπήρχε πρόβλημα. Μπορεί να είναι ένδειξη φθοράς στο μοτέρ της ή μπορεί να είναι λόγω ακινησίας;
-
Κοίτα μην έχει φθαρεί κανα ρουλεμάn.
To ρεύμα είανι ανάλογο της ροπής, αν μπορείς να το γυρίσεις εν κενώ έστω και για λίγο, δες τι ρεύμα τραβάει και τσέκαρε το με τα datasheet. Aν σου τραβάει παραπάνω, έχεις αυξημένες τριβές, οποτε μάλλον κανα ρουλεμαν
Να φανταστώ ότι το μοτερ δεν ελέγχεται απο κάποιο κοντρόλερ, είναι DOL?
-
Είναι σε κωλοσημειο ρε γμτ, αλλιώς θα την βγάλει ήδη. Έχω μια που κάθεται αλλά είναι η φασαρία του βγάλε βάλε. Datasheet με ρεύμα δεν βρήκα με το πρώτο ψάξιμο, θα το επιχειρήσω ξανά.
Το μοτέρ της αντλίας λες; Ναι, καρτερία κατευθείαν τροφοδοσία από την γραμμή έχει.
Σκέφτομαι μήπως επειδή έχει κάτσει μερικούς μήνες χωρίς χρήση, θέλει δούλεμα να ελευθερωθεί.
Sent from my Note 3 using smoke signals.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Είναι σε κωλοσημειο ρε γμτ, αλλιώς θα την βγάλει ήδη. Έχω μια που κάθεται αλλά είναι η φασαρία του βγάλε βάλε. Datasheet με ρεύμα δεν βρήκα με το πρώτο ψάξιμο, θα το επιχειρήσω ξανά.Το μοτέρ της αντλίας λες; Ναι, καρτερία κατευθείαν τροφοδοσία από την γραμμή έχει.
Σκέφτομαι μήπως επειδή έχει κάτσει μερικούς μήνες χωρίς χρήση, θέλει δούλεμα να ελευθερωθεί.
Αν έχει κάτσει μήνες, μήπως είναι πρόβλημα της μπαταρίας, της οποίας πέφτει η τάση;
-
Μπορεις να κανεις ενα πλοτ του ρευματος κατα την εκκινηση;
-
@alexeft: οι μπαταρίες δεν είναι θέμα σίγουρα, αφενός είναι φορτισμένες, αφετέρου προς το παρόν το κύκλωμα χαμηλής τάσης της μοτοσυκλέτας τροφοδοτείται από τροφοδοτικό.
@rx8_drifter: είναι στο πλάνο να μπει το picoscope πάνω ώστε να δω τάση και ένταση, απλά προς το παρόν δεν υπάρχει χρόνος.
Σήμερα έτρεξα την αντλία για καμία ώρα Και φαίνεται να έχει συνέλθει. Θα το παρακολουθήσω το θέμα όμως.
Γενικά αυτές οι αντλίες είναι υδρολιπαντες; Έχουν θέμα αν κάτσουν, έστω και με υγρό στο κύκλωμα;
Φωτο της δεύτερης αντλίας, ίδια με αυτήν που έχει η μηχανή:
-
Σας βλέπω σαν την Caterham φέτος στο Isle κι εσύ θα κάνεις διακοπάρες στην Κίνα
-
Μπορείς να φτιάξεις ένα πολύ απλό soft starter κύκλωμα για την αντλία:
http://www.electro-tech-online.com/thre ... art.30314/
-
Καλημερα, θελω να αλλαξω την κρεμαγιερα στην Corolla e12 που εχω γιατι χτυπαει.
Μπορειτε να μου πειτε πως λεγεται στα Αγγλικα να την ψαξω στο Ebay?
Ευχαριστω. -
Στα αγγλικά steering rack.
Γιατί δεν επισκευάζεις αυτή που έχεις; Το λέω γιατί κι εγώ άλλαξα κρεμαγιέρα με καινούρια ιμιτασιόν και τελικά είναι χειρότερη από την παλιά. -
Δεν ηξερα οτι επισκευαζεται. Ξερεις που Κυριακο?
-
Νομίζω πως αν μιλήσεις με το γνωστό συνεργείο Toyota θα σε κατατοπίσει Νίκο
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Δεν ηξερα οτι επισκευαζεται. Ξερεις που Κυριακο?O Ηλίας Μαρακάκης στο Μοσχάτο, εκτός από αναρτήσεις, επισκευάζει και κρεμαγιέρες. Κάνε ένα τηλέφωνο.
This post is trident1971 approved.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Νομίζω πως αν μιλήσεις με το γνωστό συνεργείο Toyota θα σε κατατοπίσει ΝίκοΧυδαιος
-
Πηρα το γνωστο συνεργειο Toyota και με κατατοπισε. Θα παω απο εκει την Δευτερα να το δουμε.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........