-
Φαρδύτερο απο το σωστό για μία ζάντα λάστιχο δεν θα κάθεται καλά ,μπορεί ακόμα και να εξέχει το κέντρο του πέλματος σε σχέση με τα άκρα(όπως όταν είναι παραφουσκωμένο) .
Δεν ξέρω τι είναι καλύτερο:μια γδαρμένη ζάντα ή ένα πληγωμένο στα πλαϊνά ελαστικό. -
μάλιστα ... μιλάμε για εγκληματική αδιαφορία ή τσιγγουνιά ?? η porsche carrera gt ,με την οποία σκοτωθηκε ο paul walker πριν από λιγο καιρό φορούσε ελαστικά εννέα ( 9 ) ετών .... ειπατε κάτι ???
-
Αν ήταν χωρίς πολλά χιλιόμετρα, σε κλειστό γκαράζ, χωρίς υγρασία και φως, μπορούσαν να κρατήσουν ένα χρόνο ακόμα.
-
http://news247.gr/eidiseis/auto/auto-ne ... 08049.html , κριμα για τους 2 ανθρώπους που εφυγαν με αυτόν τον φρικτο τροπο , αν επαιξαν ρόλο κ τα εννεα ( 9 ) χρόνων ελαστικά ... τι να πεις ....
-
Και με καινούργιο αυτοκίνητο λάστιχα κλπ και με μόνο 80 χλμ αν πάω και το καρφώσω σε κολώνα θα σκοτωθώ.... δε φταίει ούτε το αυτοκίνητο ούτε η υπερβολική ταχύτητα αλλά ο οδηγός. Που είτε απλά δεν είναι σε κατάσταση να οδηγήσει (μεθυσμένος/μαστουρωμένος/κοιμισμένος) είτε δεν μπορεί να εκτιμήσει τις τοπικές συνθήκες και τις ικανότητες οχήματος και δικές του.
Βέβαια και τα λάστιχα 9 ετών από μόνο του είναι μεγάλη βλακεία. -
Δεν ξέρει κανείς βέβαια αν το αυτοκίνητο απέτυχε να τροχοπεδήσει μειώνοντας πολύ περισσότερο την ταχύτητα ή να κάνει αποφευκτικό ελιγμό λόγω των γερασμένων ελαστικών...
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ: αλλάζετε τα ελαστικά σας όταν πια δείχνουν ότι έχουν χάσει την πρόσφυσή τους, ανεξαρτήτως του εάν παρουσιάζουν σημάδια φθοράς δια γυμνού οφθαλμού.
-
Το θέμα είναι ότι σε υγρό κλίμα δεν ξεραίνονται και σε καλή άσφαλτο δεν χάνουν την πρόσφυση. Οπότε αν δεν είσαι προσεκτικός μπορεί να το ξεχάσεις.
Αν έκανε πολλά χλμ το λάστιχο θα είχε φθαρεί, προφανώς δεν έκανε. -
Σε Hyundai Accent 2009 με τωρινά ελαστικά 185 65 14R σε οικονομικά αλλά όχι κινέζικα τι προτείνεται? εγώ έλεγα να πάω σε bf goodrich ή bridgestone. το πρώτο το βρήκα με 200 € και το δεύτερο 230 €. απλώς το bridgestone μου είπανε ότι έχει εγγύηση αντικατάστασης ότι και να συμβεί για 1 χρόνο. έχετε να προτείνετε κάποια άλλη επιλογή?
ευχαριστώ -
Να λες και μοντέλα. μάρκα μόνο δεν αρκεί. Περίεργη διάσταση....
-
Από σήμερα (αλλαγή ελαστικών και φουλαρισμα) ξεκινάει τεστ κατανάλωσης που θα κρατησει για εξι φουλαρισματα με την οδηγό να μην έχει ιδέα ότι θα συμμετέχει. Θα ενημερώσω για τα αποτέλεσματα σε περιπου 2 μήνες.
-
Σημασία έχει να ξεκινήσεις από φούλ και να τελειώσεις με φουλ, τα ενδιάμεσα δεν έχουν σημασία, απλά καταγράφεις ποσότητα.
-
Ναι, έχω ασχοληθεί καμιά 10 χρόνια με καταναλωσεις και μετρήσεις και έχω μια ιδέα.
-
Ωραία, έχω δώσει και κάποιες οδηγίες στον Βασίλειο που αφορούν τα ελαστικά της Κλειό.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Από σήμερα (αλλαγή ελαστικών και φουλαρισμα) ξεκινάει τεστ κατανάλωσης που θα κρατησει για εξι φουλαρισματα με την οδηγό να μην έχει ιδέα ότι θα συμμετέχει. Θα ενημερώσω για τα αποτέλεσματα σε περιπου 2 μήνες.Έχω να νιώσω τέτοια προσμονή, ενθουσιασμό και έκρηξη αδρεναλίνης από τότε που ανεβαίναμε Πετροκέρασα δίχως αύριο και με την ταυτότητα στο στόμα. Άλλες εποχές, αθώες - αντρικές, οι αναγνωρίσεις ήταν πιο πολλές κι από τον αγώνα... Θυμάσαι Μενέλαε τους πυροβολισμούς; Για να τα ακούνε τα 'τσογλάνια'. Γειά σου Μητσάρα με τα κοψίδια σου και το ουζάκι που ανασταίνει και βουλωμένα Βέμπερ! Εν θερμώ αλλά ουκ άνευ το σχόλιο/παρατήρηση.
-
Lol, αν δεν είχατε βρε και εμένα, πώς θα ήμασταν στην υπηρεσία της τεχνολογίας και της προόδου;
@leonp
Δεν είναι για το clio η βρώμικη και σκοτεινή διαδικασία. -
Ο χρήστης pikoliko έγραψε:
Σε Hyundai Accent 2009 με τωρινά ελαστικά 185 65 14R σε οικονομικά αλλά όχι κινέζικα τι προτείνεται? εγώ έλεγα να πάω σε bf goodrich ή bridgestone. το πρώτο το βρήκα με 200 € και το δεύτερο 230 €. απλώς το bridgestone μου είπανε ότι έχει εγγύηση αντικατάστασης ότι και να συμβεί για 1 χρόνο. έχετε να προτείνετε κάποια άλλη επιλογή?
ευχαριστώ188 ευρώ. Τα φοράω κι εγώ σε 165/70/14. Αξιοπρεπή.
http://www.e-elastika.gr/p.Elastika-Hankook-185-65-14-KINERGY-ECO-K425-86T-Elastika-gia-epivatika.976842.html -
Σε 205/55/16 δεδομενο οτι τα αλλαζω στη τριετια αυστηρα βρισκω σε πολυ καλη τιμη kormoran και momo. Απο εμπειρια ποιο μου προτεινετε; Η καποιο αλλο δοκιμασμενο αναλογου μπατζετ. Ευχαριστω.
-
Βιδα μεγαλη (~4-5 εκ) μεχρι τη μεση μπηγμενη στο ελαστικο καθετα στην πλευρικη επιφανεια, δικαιολογειται απο απλη γκαντεμια η μου τη φυτεψανε?
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Βιδα μεγαλη (~4-5 εκ) μεχρι τη μεση μπηγμενη στο ελαστικο καθετα στην πλευρικη επιφανεια, δικαιολογειται απο απλη γκαντεμια η μου τη φυτεψανε?αν κατάλαβα την έχεις στο προφίλ και εντελώς κάθετα σε αυτό..........το μυαλό μου δεν βρίσκει τρόπο να γίνει απο τύχη παρά μόνο κάποιος που σε συμπαθεί πολύ.......
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Βιδα μεγαλη (~4-5 εκ) μεχρι τη μεση μπηγμενη στο ελαστικο καθετα στην πλευρικη επιφανεια, δικαιολογειται απο απλη γκαντεμια η μου τη φυτεψανε?
αν κατάλαβα την έχεις στο προφίλ και εντελώς κάθετα σε αυτό..........το μυαλό μου δεν βρίσκει τρόπο να γίνει απο τύχη παρά μόνο κάποιος που σε συμπαθεί πολύ.......
(Ρε μπας και η χοντρη απο το ΚΕΠ.....)
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]