-
Συριζαιος δεν ειμαι φυσικα αλλα ειναι ξεκαρδιστικο να το κατηγορει ως παρανοικο κομμα καποιος που ψηφισε τον πρωθυπουργο που μιλαει με τον θεο...
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Για ποιον μιλάς;
-
not again Λαππα, το έχουμε εμπεδώσει ότι δεν έχεις ψηφίσει ΝΔ παρά μόνο κάποια φορά στο παρελθόν
Όμως στην παρούσα φάση η χώρα και εγώ προσωπικά έχουμε πιο άμεσα και πιεστικά προβλήματα να αντιμετωπίσουμε και με απασχολεί πολύ περισσότερο η οικονομία και η επαναφορά της χώρας στις αγορές και την ομαλότητα, παρά ο άμεσος περιορισμός του θρησκευτικού σκοταδισμού που διαιωνίζεται στην Ελλάδα.
fyi, την ίδια τακτική μπορεί (λέω γω τώρα) να ακολουθεί κι ο σύρριζα μπας και μαζέψει κανα όχι τόσο μαλάκα νοικοκυραίο που απ την μία δε θέλει να πρωθυπουργό που να μιλάει με το Θεό και να ναι κώλος και βρακί με τον βαρδιονογιάννη αλλά απ την άλλη κάνει και κανα σταυρό.
Εμένα η συνέντευξη της Δούρου μου είναι έως και αηδιαστική πάντως με τα αγια όρη και τις λοιπές μαλακίες, την αμαρτία μου να την πώ
-
θα αποτελούσε σενάριο πολιτικής διαφήμισης της ΝΔ....ακολουθώντας το παράδειγμα της wind...
Πάνω στο σαξες-στόρι και την άμεση επικοινωνία του πρωθυπουργού με το Θεό...γίνεται να διαχωρισεις το κράτος απ' την εκκλησία...? ΑΜΑΡΤΙΑ !!!!!
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Το ξαναέβαλα γιατί ο συμφορουμίτης μάλλον δεν το είδε και φαίνεται να έχει την ψευδαίσθηση ότι θα αλλάξει κάτι στις σχέσεις κράτους εκκλησίας αν ανέβει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Από τα πλέον επίσημα χείλη λοιπόν, στην Κουμουνδούρου, βλέπουμε ότι, όχι δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα.Γιατι λες οτι μαλλον δεν το ειδα ? Αφου σου λεω οτι εχεις βαλει 2 φορες και στην ιδια σελιδα και με διαφορα 3 ημερων το ιδιο λινκ σιγουρα το χω δει.
Ποια ψευδαισθηση εχω ? Αν και θα μπορουσα να σου πω (οπως θα εκανες εσυ σε αντιστοιχη περιπτωση) οτι ο ΣΥΡΙΖΑ λεει οτι δεν θα προβει σε μονομερεις ενεργειες και οχι οτι δεν θα αλλαξει τιποτα , εχω γραψει «β. θα ειναι μαλακια του ΣΥΡΙΖΑ αν δεν προχωρησει σε διαχωρισμο κρατους και εκκλησιας , αλλα η ΝΔ (την οποια , οπως εχεις δηλωσει θα ψηφισεις προκειμενου να μη βγει ο ΣΥΡΙΖΑς ) δεν μιλαει καν για διαχωρισμο ενω ο ΣΥΡΙΖΑς λεει οτι δεν θα προχωρησει σε μονομερη ενεργεια (ουσιαστικα το ιδιο ειναι , αλλα κραταει τα προσχηματα)».
Το τι θα ψηφήσω εγώ, από την άλλη, είναι κάτι που δεν έχω αποφασίσει καλά καλά εγώ ο ίδιος, και ομολογώ ότι θαυμάζω την ικανότητα σου να προβλέπεις το μέλλον. Υπάρχουν και άλλα κόμματα όμως τα οποία αν μπουν στην βουλή θα μπορούσαν να αποτελέσουν φραγμό στην αριστερά, συνεργαζόμενα με την ΝΔ για μια κυβέρνηση κεντροδεξιάς: Δράση, Το Ποτάμι, Δημιουργία Ξανά κλπ.
Δεν προβλεπω το μελλον , εχω ερθει απο το μελλον. Και να σου πω και κατι να χαρεις. Καποιο απο τα νεοφιλελε γκρουπουσκουλα θα μπει στη βουλη μιας και οι περισσοτεροι νεοφιλελεδες το χουν παρει αποφαση οτι θα χασει η ΝΔ και θα ψηφισουν κατα συνειδηση. Για το αν θα αποτελεσουν φραγμο στην αριστερα , θα σε αφησω με την αγωνια.
Και επειδή δεν μου αρέσει να μασάω τα λόγια μου, θα στο εξηγήσω ευθέως: Ως υποστηρικτής του πλήρους διαχωρισμού κράτους και εκκλησίας, προφανώς και είμαι δυσαρεστημένος από την στάση της ΝΔ στο θέμα. Όμως στην παρούσα φάση η χώρα και εγώ προσωπικά έχουμε πιο άμεσα και πιεστικά προβλήματα να αντιμετωπίσουμε και με απασχολεί πολύ περισσότερο η οικονομία και η επαναφορά της χώρας στις αγορές και την ομαλότητα, παρά ο άμεσος περιορισμός του θρησκευτικού σκοταδισμού που διαιωνίζεται στην Ελλάδα. Θα τολμούσα μάλιστα να πω ότι αν η ΝΔ χρειαστεί να αγγίξει τις θρησκευτικές ευαισθησίες για να ανακόψει από την μια τους στρατόκαυλους νεοναζιστές που μας το παίζουν υπερασπιστές της πίστης, και από την άλλη την άγρα ψήφων στην οποία επιδίδεται η παρανοϊκή αριστερά με επιδείξεις όψιμης θρησκευτικής ευαισθησίας, so be it.
Αυτο ειναι το καλυτερο που μπορεις να κανεις για να απαντησεις στα 'γιατι κυριε ?' που εβαλα . Αντιστοιχο σκεπτικο , οπως σου εξηγησε ο ντριφτερ , θα μπορουσε να εχει και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Απλως να προθεσω
α. Στο οτι τα χρυσαυγουλα ειναι φασισταρια συμφωνω και επαυξανω
β. Την καθημερινοτητα μας την διαμορφωνει [οικονομικα, πολιτισμικα (οι ιδεες και οι στασεις ζωης με τις οποιες βομβαρδιζομαστε) , στο επιπεδο του φαντασιακου] σχεδον ολοκληρωτικα και μεσα απο το θεαμα* ο καπιταλιστικος τροπος σκεψης και σχεδον μηδενικα ο θρησκευτικος σκοταδισμος (εδω και πολλα χρονια η ζωη μας ΔΕΝ νοηματοδοτειται απο την θρησκεια/εκκλησια ).- Το θεαμα δεν ειναι ενα συνολο εικονων αλλα μια κοινωνικη σχεση μεσω των εικονων. Ο Ντεμπορ κανει ενα πετυχημενο παραλληλισμο του θεαματος με την θρησκευτικη αυταπατη.
-
Ο χρήστης αεροζολ έγραψε:
Γιατι λες οτι μαλλον δεν το ειδα ? Αφου σου λεω οτι εχεις βαλει 2 φορες και στην ιδια σελιδα και με διαφορα 3 ημερων το ιδιο λινκ σιγουρα το χω δει.
Δεν αναφερόμουν σε εσένα, αλλά στον sxinthecity.
Το ιδιο ακριβως σκεπτικο , οπως σου εξηγησε ο ντριφτερ , θα μπορουσε να εχει και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το ίδιο ακριβώς σκεπτικό έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν διαφωνούμε. Δεν τους κατηγορώ για υποκρισία στο θέμα της θρησκείας, αν και θα μπορούσα γιατί τουλάχιστον ο Σαμαράς (υποθέτω ότι) όντως πιστεύει, ενώ αυτοί τα κάνουν μόνο για τους ψήφους. Απλά επισημαίνω ότι με οποιοδήποτε από τα δύο κόμματα στην κυβέρνηση δεν θα αλλάξει κάτι στις σχέσεις κράτους εκκλησίας. Οπότε η ψήφος όσων τάσσονται υπέρ/κατά της θρησκείας πρέπει να είναι αποκλειστικά και μόνο βάσει των οικονομικών, πολιτικών και τέλος πάντων ιδεολογικών θέσεων των κομμάτων. Στο θρησκευτικό κομμάτι δεν θα αλλάξει τίποτα, όποιο από τα δύο και να είναι στην κυβέρνηση.
-
Δεν τρέφω καμία ψευδαίσθηση για το τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση.Απλά ήθελα να σκιαγραφήσω το προφίλ των νεοδημοκρατών,που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι συντηρητικοί και θρησκευόμενοι.Άλλωστε αυτά τα δύο πάνε μαζί.
-
...γιατί τουλάχιστον ο Σαμαράς (υποθέτω ότι) όντως πιστεύει......κι αυτό τώρα το λές για καλό!.. (επειδή κάποιους εδώ μέσα που - χωρίς υποθέσεις - πιστεύουν, τους θεωρείς, στην καλύτερη περίπτωση, τουλάχιστον... παρωχημένους!).
-
Τι πιστευετε οτι εχουμε να κερδισουμε απο το διαχωρισμο κρατους-εκκλησιας (που ξερουμε ολοι οτι αν τον προλαβουμε οσο ζουμε θα ειμαστε τυχεροι)???
-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
...γιατί τουλάχιστον ο Σαμαράς (υποθέτω ότι) όντως πιστεύει...
...κι αυτό τώρα το λές για καλό!.. (επειδή κάποιους εδώ μέσα που - χωρίς υποθέσεις - πιστεύουν, τους θεωρείς, στην καλύτερη περίπτωση, τουλάχιστον... παρωχημένους!).
Επισημαίνω ότι αυτός τουλάχιστον είναι ειλικρινής στο συγκεκριμένο θέμα.
-
Τον ξέρεις προσωπικά δλδ
-
...γιατί τουλάχιστον ο Σαμαράς (υποθέτω ότι) όντως πιστεύει...
...κι αυτό τώρα το λές για καλό!.. (επειδή κάποιους εδώ μέσα που - χωρίς υποθέσεις - πιστεύουν, τους θεωρείς, στην καλύτερη περίπτωση, τουλάχιστον... παρωχημένους!).
Επισημαίνω ότι αυτός τουλάχιστον είναι ειλικρινής στο συγκεκριμένο θέμα.
Εγώ πάλι, όποτε τον ακούω να μιλάει για οποιοδήποτε θέμα, από την έκφραση του προσώπου και από την χροιά της φωνής του, διακρίνω περίσσια υποκρισία...
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Τι πιστευετε οτι εχουμε να κερδισουμε απο το διαχωρισμο κρατους-εκκλησιας (που ξερουμε ολοι οτι αν τον προλαβουμε οσο ζουμε θα ειμαστε τυχεροι)???Ψυχική ηρεμία και το γελοίο πιπίλισμα από μικρά παιδιά στο σχολείο για θεούς και δαίμονες. Α και τους 'εκκλησιασμούς'. Αν και αυτό το τελευταίο εμένα μου άρεσε γιατί πηγαίναμε για πρωινή μπουγάτσα εκείνη την ώρα μαζί με τους άλλους άθεους-κολασμένους.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τι πιστευετε οτι εχουμε να κερδισουμε απο το διαχωρισμο κρατους-εκκλησιας (που ξερουμε ολοι οτι αν τον προλαβουμε οσο ζουμε θα ειμαστε τυχεροι)???
Ψυχική ηρεμία και το γελοίο πιπίλισμα από μικρά παιδιά στο σχολείο για θεούς και δαίμονες. Α και τους 'εκκλησιασμούς'. Αν και αυτό το τελευταίο εμένα μου άρεσε γιατί πηγαίναμε για πρωινή μπουγάτσα εκείνη την ώρα μαζί με τους άλλους άθεους-κολασμένους.
Αυτο ηταν ολο? Ψυχικη ηρεμια απο κατι που ετσι και αλλιως δε σε απασχολει και μπουγατσα μια ωρα πριν τους υπολοιπους?
-
Προφανώς ήταν χιουμοριστικό το ποστ. Τα οφέλη είναι πολλαπλά. Πρώτο και κύριο το ότι θα σταματήσει η μισθοδοσία των παπάδων. Και ναι, εξίσου σημαντικό είναι να σταματήσει η κατήχηση των παιδιών, θαρρείς και είμαστε στο Ιράν.
-
Πάντως ο διαχωρισμός της εκκλησίας από το κράτος δεν σημαίνει και μείωση της επιρροής της σε κοινωνικοοικονομικά θέματα...
Άλλωστε οι πιστοί δεν νομίζω ότι συνδέουν την εκκλησία με το κράτος. -
Οι πιστοί δεν συνδέουν την εκκλησία με το κράτος;;;;;;;
Λάθος. Ιδίως οι πολύ πιστοί θεωρούν δεδομένη τη στενότατη σχέση των δύο.
Δεν έχω ακούσει και κανέναν πολύ θρησκευόμενο να υποστηρίζει τον διαχωρισμό τους.
-
Εχθές είχε ο γιος σχολική γιορτή.....λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων τα προηγούμενα χρόνια ήμουν απών σε κάθε ανάλογη εκδήλωση των μεγαλύτερων παιδιών μου...
τον τσακωνω απ το χέρι και πάμε πρώτοι και καμαρωτοι στο σχολειό...σε λίγη ώρα γεμισε η αίθουσα εκδηλώσεων...Όλοι οι γονείς βγάζουμε φωτογραφικές, κινητά, βιντεοκάμερες...και ο διευθυντής αφού μας καλωσόρισε ζητάει να σηκωθουμε όρθιοι (σε ενδειξη σεβασμου) για να εισέλθουν οι σημαιοφοροι...
και αμεσως η επομενη λεξη-εντολη.......προσευχη...... -
...μόνο και μόνο για να μην περάσει απαρατήρητο!..
http://www.socialmedialife.gr/106026/ec ... d-twitter/ -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Προφανώς ήταν χιουμοριστικό το ποστ. Τα οφέλη είναι πολλαπλά. Πρώτο και κύριο το ότι θα σταματήσει η μισθοδοσία των παπάδων. Και ναι, εξίσου σημαντικό είναι να σταματήσει η κατήχηση των παιδιών, θαρρείς και είμαστε στο Ιράν.Για τους μισθούς δεκτό γιατί έχει μια λογική βάση. Ρε συ Άλεξ σοβαρά πιστεύεις πως τα σημερινά παιδιά επηρεάζονται από την όποια κατήχηση, ειδικά ας πούμε από τα Θρησκευτικά ;
Περί εκκλησίας [#3]