-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Γιατί ρωτάς όμως;
Γιατί γελάς βρε μλκα με τα συναισθήματα του άλλου? Θα σου άρεσε να σε κοροιδευαν αν ήσουν εσύ ερωτευμένος με τον ΗΦ?
-
Μετά το ψάρι...το γλυκό ήταν μάπα.(μαρζιπαν βουτηγμένο σε κουβερτούρα πασπαλισμένο με αμύγδαλο φίλε)...αλλά το γέλιο απ τις αναρτήσεις κάλυψε την απογοήτευση του επιδόρπιου......
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Γιατί ρωτάς όμως;
Γιατί γελάς βρε μλκα με τα συναισθήματα του άλλου? Θα σου άρεσε να σε κοροιδευαν αν ήσουν εσύ ερωτευμένος με τον ΗΦ?
Αχου το μωλιε.
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Τετοιο κελεπουρι (με λεφτα εννοω..) τετοιες εποχες δυσκολα βρισκεις !!
Εχω κ μια ξαδερφη υπ οψιν αλλα αστο καλυτερα.. Στο sex ειναι σαδο-μαζο..:-|Οι γυναίκες δεν κοιτάνε τα λεφτά, αλλά την προσωπικότητα (great men's words).
Αλλά...ας μη βγαίνουμε εκτός θέματος... -
Ετσι κ αλλιως πλεον με το μνημονιο λεφτα λιγοι εχουν Πανο. Προσωπικοτητα παντως ακομα πιο πολλοι (δεν ) εχουν..
-
Τώρα με το πρωτογενές πλεονέκτημα θα αποκτήσουμε και προσωπικότητα.
-
Ετσι κ αλλιως πλεον με το μνημονιο λεφτα λιγοι εχουν Πανο. Προσωπικοτητα παντως ακομα πιο πολλοι (δεν ) εχουν..Δηλαδή όσοι έχουν προσωπικότητα, είναι λιγότεροι από αυτούς που έχουν λεφτά;
Εσύ τι από τα δύο έχεις;Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
ΗF Αναλογως τι σημαινει προσωπικοτητα για τον καθενα. Για αλλον π.χ σημαινει να εχει i phone ,καλο αμαξι γκομενακια αλλα η πιστωτικη σε red alarm κ οι τραπεζες να του τηλεφωνουν καθε μερα..Αλλος ειναι πιο μαγκακος χωρις πολλα φραγκα κ αλλος ζει γενικα στον κοσμο του..
-
ΗF Αναλογως τι σημαινει προσωπικοτητα για τον καθενα. Για αλλον π.χ σημαινει να εχει i phone ,καλο αμαξι γκομενακια αλλα η πιστωτικη σε red alarm κ οι τραπεζες να του τηλεφωνουν καθε μερα..Αλλος ειναι πιο μαγκακος χωρις πολλα φραγκα κ αλλος ζει γενικα στον κοσμο του..Αυτά που γραφείς δεν είναι προσωπικότητα είναι οικονομική επιφάνεια.
Sent from my iPad
-
Για πάρα πολλούς, ταυτίζονται.
-
Αυτο ακριβως λεω ρε mod !!!!!
-
ΗF Αναλογως τι σημαινει προσωπικοτητα για τον καθενα. Για αλλον π.χ σημαινει να εχει i phone ,καλο αμαξι γκομενακια αλλα η πιστωτικη σε red alarm κ οι τραπεζες να του τηλεφωνουν καθε μερα..Αλλος ειναι πιο μαγκακος χωρις πολλα φραγκα κ αλλος ζει γενικα στον κοσμο του..Κοίτα έχεις δίκιο εν μέρει. Ειδικά αυτό με τις τράπεζες είναι πολύ ενοχλητικό!
Εμένα μου τηλεφώνησαν σήμερα από την Citibank, για να με ρωτήσουν αν ενδιαφέρομαι για μια πιστωτική τους. Και τώρα θέλουν ένα σωρό στοιχεία να τους στείλω (υπόψιν, οδηγίαι προς ναυτιλομένους, πλέον ζητούν και ασφαλιστική ενημερότητα! ). Γμσ τα, κούραση!
4 χαρτιά πρέπει να τους στείλω.Αλλά έχει 1% επιστροφή, οπότε ας υπάρχει λέω...
Θα κάνω την καρδιά μου πέτρα.Το πρόβλημα είναι πως δεν έχω iPhone... Και το χειρότερο, αν και έχω τα χρήματα, δεν σκέφτομαι να πάρω!
Ο ανόητος!
Επιπλέον η BMW μου πάλιωσε και όπως και ο Λάππας μπορεί να σου εξηγήσει καλύτερα, είναι δύσκολο να την αλλάξω...
Και η Ducati παλιά είναι...Κι εδώ (πολύ σωστά όπως λες - αλίμονο δεν θα περίμενα κάτι λιγότερο από εσένα... ) κάπου έρχεται και η προσωπικότητα...
Ε, καταλαβαίνεις, δεν έχουμε όλοι απαραίτητα την δική σου γοητευτική προσωπικότητα... Γι' αυτό και χρειαζόμαστε όλα αυτά, μπας και ρίξουμε κανένα γκομενάκι (πλην Λάππα, ο συγκεκριμένος δεν χρησιμοποιεί τέτοια φτηνά κόλπα, τις ρίχνει με την προσωπικότητα, την ψύχραιμη και καθαρή ματιά, το μεστό και συγκροτημένο λόγο του... Φαντάσου, την BMW δεν την κυκλοφορεί, τα λάστιχα τα έβαλε γιατί τα παλιά τα είχαν φάει τα ποντίκια! ).Καταλαβαίνεις τώρα το δράμα μου...
Σ' ευχαριστώ πολύ που έτεινες ευήκοον ους και προς τα προβλήματά μου επίσης!
(το τελευταίο το έγραψα για να έρθει στην κουβέντα μας και ο Coyot που κατέχει καλά από θέματα γκομενακίων και κατοχής αυτοκινήτων κύρους υπό μνημονιακάς συνθήκας, όπως λέμε και εις το χωριόν μου, τα Σούρμενα Αττικής...) -
Ειμαστε κ γειτονες !!Τερψιθεα εγω , εισαι πιο κοντα βεβαια με Χ.Λ !!
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Κοιτάξτε πρώτα να ορίσετε τι σημαίνει 'πεινάει' κάποιος και μετά συνεχίστε, αλλιώς κάνετε πεντάλ μέσα στο σουκρούτ
Αφού το κάνετε αυτό μετά θα πρέπει να έχουμε κάπως σοβαρά δεδομένα πόσοι είναι αυτοί που εμπίπτουν στην κατηγορία 'πεινάω' και στο τέλος θα πρέπει να συμφωνήσετε επίσης σε μια κοινωνία/χώρα ως ικανοποιητικό σημείο αναφοράς και σύγκρισης , γιατί αλλιώς πάντα θα υπάρχει κάποιος ο οποίος θα λέει ότι είναι τραγικό να 'πεινάνε' (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) 100 άνθρωποι το 2014 = > είμαστε σε τραγική κατάσταση -> ανθρωπιστική κρίση.Για μένα είναι σχετικά απλό:
- Έχουμε αύξηση των ανθρώπων που τρέφονται από τα συσίτια; Ναι, μεγάλη.
- Έχουμε αύξηση των ανθρώπων που δεν έχουν να πληρώσουν τα βασικά (φως, νερό, τηλέφωνο); Ναι, μεγάλη. (Οι τελευταίοι, δεν φαντάζομαι να νομίζεις πως τρώνε και πλουσιοπάροχα...).
- Έχουμε αύξηση των πωλήσεων τροφίμων ευκαιρίας και ιδιωτικής ετικέτας; Ναι, μεγάλη.
Άρα, όλα τα παραπάνω, δεν δείχνουν κάτι;
Μάιστα, εξαιρετικά ακριβής και εύστοχος.
Και θα σου απαντήσω με μεγάλη ειλικρίνεια στο πάρα πολύ συγκεκριμένο και καίριο ερώτημά σου :
ΝΑΙ, είναι απολύτως αληθές ότι όλα τα παραπάνω δείχνουν κάτι.Καθολικη συμφωνια για το τι συνιστα ανθρωπιστικη κριση δεν υπαρχει. Υπαρχουν ,ομως, διαφορα κριτηρια τα οποια αποτελουν ενδειξεις ανθρωπιστικης κρισης.
α. Το ποσοστο της σχετικης φτωχειας . Στις χωρες της Ε.Ε η σχετικη φτωχεια οριζεται ως το ποσοστο του πληθυσμου που ζει με εισοδημα μικροτερο του 60% του διαμεσου εισοδηματος της χωρας. Το 2009 αυτο το ποσοστο ηταν περιπου 20% .Το 2012 το ποσοστο του πληθυσμου που ζουσε με εισοδημα μικροτερο απο το 60% του διαμεσου εισοδηματος του 2009 (τιμαριθμικα αναπροσαρμοσμενου στο 2012 και αντιστοιχει σε 667€ για ενα ατομο και σε 1400€ για 4μελη οικογενεια ) ηταν περιπου 35%. Δλδ αυξηση κατα 75%.
β. Το ποσοστο αυτων που δεν εχουν προσβαση σε υπηρεσιες υγειας, σε ιατρικες εξετασεις και φαρμακευτικη περιθαλψη. Εχει αυξηθει πολυ το ποσοστο των ελληνων που κανει χρηση των ιατρικων υπηρεσιων κοινωνικων ιατρειων/φαρμακειων και διαφορων ΜΚΟ (παλιοτερα χρηση αυτων των υπηρεσιων εκαναν σχεδον μονο μεταναστες) . Αποτελεσμα της μεγαλης αυξησης της ανεργιας σε συνδυασμο με τη μειωση των παροχων κοινωνικης προστασιας.
γ. το ποσοστο αυτων που ζουν σε συνθηκες υλικης στερησης (μερικη ή ολικη αδυναμια πληρωμης ενοικιου , λογαριασμων ΔΕΗ , νερου, τηλεφωνου, μερικη οικονομικη αδυναμια για εξασφαλιση καλης διατροφης)
δ. το ποσοστο αυτων που τρωνε σε συσσιτια και παιρνουν τροφιμα απο οργανωσεις που κανουν διανομη τροφιμων.
ε. Το ποσοστο των αστεγων. Το 2011 (και ολοι ξερουμε οτι η καταστση ηταν χειροτερη το 12 και το 13), συμφωνα με εκτιμησεις, οι αστεγοι ηταν γυρω στους 40 χιλΗ αυξηση των ποσοστων ολων των πιο πανω κριτηριων δειχνει μεγαλη υποβαθμιση του βιοτικου επιπεδου που ΙΣΩΣ (ακριβη ποσοστα για τα β - ε δεν ξερω) συνιστα και ανθρωπιστικη κριση (ή ειναι στα ορια της ανθρωπιστικης κρισης).
Εσυ πως οριζεις την ανθρωπιστικη κριση ? Ποιες συνθηκες πρεπει να πληρουνται (και σε τι ποσοστο του πληθυσμου) ?
-
Για μενα χειροτερο δειγμα ολων ειναι ο αριθμος αυτοκτονιων που τα τελευταια χρονια ειναι τρομακτικος..Εκει αποτυπωνονται ολα..
-
Για μενα χειροτερο δειγμα ολων ειναι ο αριθμος αυτοκτονιων που τα τελευταια χρονια ειναι τρομακτικος..Εκει αποτυπωνονται ολα..Μη το λες αυτό...! Θα σου πει ο ΧΛ οτι αυτοί που φτάσανε στην αυτοκτονία, ετσι κι αλλιώς είχανε προβλήματα προσωπικοτητας, χαρακτήρα, ψυχολογικά κλπ, οπότε το οτι αυτοκτονήσανε δεν οφείλεται στην κρίση (το 'χει πει ήδη μέσες-άκρες παλιότερα...).
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δε μιλαμε για πτωση του βιωτικου επιπεδου, δεν διαφωνει κανενας γι αυτο.
Λεμε οτι πολλοι εχουν προβλημα βασικης διαβιωσης. Και δε φτανει αυτο, ειναι και χοντροιΕπίσης ισχύει.
Απλώς το 'η Ελλάδα πεινάει' είναι πολύ πιο δραματικό από την πραγματικότητα.
Εγώ πάντως στο 'πεινάει' βάζω και αυτόν που δεν τον φτάνουν τα λεφτά για ενοίκιο,για το ρεύμα,για το νερό,για την εφορία,για την ασφάλεια του (οαεε,αυτοκινήτου κλπ), για θέρμανση κλπ κλπ.
Λεπτομέρειες...Επίσης, το οτι δεν τα πληρώνει όλα αυτά σε πολλές περιπτώσεις κι έχει και τρώει αυτός και η οικογένειά του, ΔΕΝ σημαίνει τίποτα. Σημασία έχει οτι ΔΕΝ ΠΕΙΝΑΕΙ....!!!!
-
Eπειδή προχτές μου την έπεσαν κάποιοι γιά αυτά που έλεγα γιά το ΣτΕ , έχουμε νέο επεισόδιο
Για λόγους «δημοσίου συμφέροντος», χάνουν τα χρήματα που είχαν τοποθετήσει σε ελληνικά ομόλογα του δημοσίου οι χιλιάδες ομολογιούχοι, καλούνται δε να πληρώσουν και τα δικαστικά έξοδα τής δίκης ύψους 1.380 ευρώ.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας, με δύο αποφάσεις του (1116 και 1117/2014) κατά πλειοψηφία (31 υπέρ και 7 ή 8 κατά, ανάλογα με το νομικό ζήτημα που τέθηκε προς ψηφοφορία) έκρινε συνταγματικό, νόμιμο και σύμφωνο με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) το «κούρεμα» (PSI) των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου το Μάρτιο του 2012.
Το δικαστήριο απέρριψε τις αιτήσεις των περίπου επτά χιλιάδων ομολογιούχων (φυσικών προσώπων, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, ΕΔΟΕΑΠ, φαρμακευτικών εταιρειών, ΤΕΙ Καβάλας, κ.λπ.) που ανέφεραν πώς είχαν απώλεια κεφαλαίου 53,5%.
Οι δικαστές επικαλούνται το όφελος για το δημόσιο αφού έτσι μειώθηκε το δημόσιο χρέος, κρίνοντας πως ο εν λόγω νόμος δεν θεσπίστηκε «κατά τρόπο αυθαίρετο από το νομοθέτη, αλλά συμφώνα με τα διεθνή συναλλακτικά ήθη, όπως αυτά εξελίσσονται», όμως δε αυτό το σκέλος μειοψήφησαν 7 σύμβουλοι επικρατείας. Ενώ για το θέμα της έκδοσης πράξης του υπουργικού συμβουλίου για το θέμα κρίθηκε επίσης συνταγματική με μειοψηφία όμως 8 δικαστών. Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό περιουσιακή απώλεια των ομολογιούχων ήταν «ιδιαιτέρως σοβαρή», αλλά «δεν προκύπτει ότι ήταν απρόσφορη ή μη αναγκαία ή υπέρμετρη», έτσι ώστε «να κριθεί απαγορευμένη» από τα άρθρα 17 και 25 του Συντάγματος και την ΕΣΔΑ.
Πηγή:www.capital.gr
Ακόμα καλύτερα είναι τα σχόλια των πολιτών
http://www.capital.gr/gmessages/showTop ... id=1979833Ε ρε τι έχει να γίνει άμα σκάσει το μπαλόνι
-
Εχει αναφερθεί εδω παλιότερα απο τον koutsan, πως μπορεί να κρίνει το ΣτΕ κάποιες αποφάσεις παράλογες ή παράνομες (ίσως και αντισυνταγματικές..? ) του κράτους ως αναγκαίες, λόγω έκτακτης ανάγκης-εθνικού συμφέροντος (ή κάπως ετσι....Ας μας πει ο ίδιος....).
-
Το κούρεμα των ομολόγων είναι δημόσιο συμφέρον .
Η μείωση των μισθών των γερόντων και των άλλων συναδέλφων τους είναι αντισυνταγματική
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)