-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Και στα Golf είχαν ακουστεί πολλά, αλλά ακόμα και έτσι έχω και εγώ την εντύπωση ότι τα ford σπρώχνονται όσο δεν πάει τα τελευταία 4 χρόνια...
ΠΟΤΕ το focus Ι δεν βγήκε πρώτο σε συγκριτικό αλλά πάντα είχαν όλοι ένα καλό λόγο να πουν δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι πρόκειται για το καλύτερο αυτοκίνητο της κατηγορίας...Θα με βάλεις να ψάξω το αρχείο των 4τροχών για να σε διαψεύσω φίλε meco.
H εντύπωση δινόταν,γιατί μάλλον ήταν το καλύτερο value for money της κατηγορίας και σε μερικούς τομείς ήταν αξεπέραστο. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Και στα Golf είχαν ακουστεί πολλά, αλλά ακόμα και έτσι έχω και εγώ την εντύπωση ότι τα ford σπρώχνονται όσο δεν πάει τα τελευταία 4 χρόνια...
ΠΟΤΕ το focus Ι δεν βγήκε πρώτο σε συγκριτικό αλλά πάντα είχαν όλοι ένα καλό λόγο να πουν δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι πρόκειται για το καλύτερο αυτοκίνητο της κατηγορίας...Εκτός από τους γρύλλους στα Golf IV;
Το Focus έχει βγει σε πολλά συγκριτικά 'νικητής', γι άλλους δίκαια, γι' άλλους άδικα. Ότι σπρωχνόταν είναι άλλο θέμα. Δεν είναι όμως τυχαίο ότι η Ford δίνει πολλά long term (Fusion, Ka, Mondeo) (που σημαίνει συμμετοχή σε συγκριτικά, άρα 'δωρεάν' διαφήμιση)
-
Σημαίνει όμως και εμπιστοσύνη στο προιόν που προωθεί...
-
Mετά από μια σύντομη εμπειρία με το FOCUS II 1.6
μπορώ να πώ ότι με έπεισε περισσότερο από το Golf,ακόμα και σε έναν τομέα που δεν το περίμενα,
αυτόν της ποιότητας κατασκευής του εσωτερικού.Μου φάνηκε ένα 'κλίκ' πιο πάνω
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
μπορώ να πώ ότι με έπεισε περισσότερο από το Golf,ακόμα και σε έναν τομέα που δεν το περίμενα,
το χουμε χάσει τελείως μου φαίνεται
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
το χουμε χάσει τελείως μου φαίνεται
Το μόνο που δεν θυμάμαι,
είναι αν το μεσημέρι εκείνο είχα πιεί
ursus-redbull αντί για φραπέ -
Αν μιλαμε για την οπτική ποιότητα θα συμφωνήσω. Αυτό το είχα πει και εγώ όταν είδα το νέο focus. Τελικά όμως φταίει το γεγονός ότι τα πλαστικά στο focus είναι μαύρα και δείχνουν ακριβά και ποιοτικά ενώ στο golf ανθρακί και δείχνουν φθηνότερα.
Αν μιλάμε για την ποιότητα κατασκευής, μου φάνηκαν εφάμιλλα, αλλά η διαφορά είναι ότι το focus που έκανα test drive είχε 100χλμ ενώ το golf είχε περίπου 10χιλιάδες χλμ και προερχόταν και από μία γερή τράκα. (Ήταν παρκαρισμένο και το χτύπησε από πίσω ένα S3 με αρκετά χιλιόμετρα), -
Εγώ πάντως με κριτήρια εμφάνισης θα ψήφιζα το Golf σε σχέση με το νέο Focus
-
Εγω παλι θα ψηφιζα design (μεσα-εξω) και υλικα Astra με συναρμολογηση και στριψιμο Focus. Το Golf δεν ειναι κορυφαιο σε κανενα τομεα...
-
Μα δεν άκουσα στις ειδήσεις για κανέναν γκρεμισμένο φούρνο, αυτό τώρα πώς προέκυψε??
-
Εμενα παντως, παρ'ολο που εχω Focus ( το I ), μ'αρεσει πολυ περισσοτερο η θεση οδηγησης του Golf καθως μπορεις αν θελεις να καθησεις και πολυ χαμηλα-μεσα στο αυτοκινητο ενω στο Focus II και στην πιο χαμηλη ρυθμιση καθομαι ψηλα...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Αν μιλαμε για την οπτική ποιότητα θα συμφωνήσω. Αυτό το είχα πει και εγώ όταν είδα το νέο focus. Τελικά όμως φταίει το γεγονός ότι τα πλαστικά στο focus είναι μαύρα και δείχνουν ακριβά και ποιοτικά ενώ στο golf ανθρακί και δείχνουν φθηνότερα.
Αν μιλάμε για την ποιότητα κατασκευής, μου φάνηκαν εφάμιλλα, αλλά η διαφορά είναι ότι το focus που έκανα test drive είχε 100χλμ ενώ το golf είχε περίπου 10χιλιάδες χλμ και προερχόταν και από μία γερή τράκα. (Ήταν παρκαρισμένο και το χτύπησε από πίσω ένα S3 με αρκετά χιλιόμετρα),Δεν ξέρω αν είναι μόνο οπτικό.
Αν είναι, τότε βάζω 'χ', μιας και η εικόνα σίγουρα μετράει.Όπως π.χ. μπαίνοντας σε μια 116i, τα υλικά, παρά το ότι είναι κορυφαία,
μοιάζουν πιο φτηνά στην όψη από αυτά του Α3 -
Ο χρήστης nkaragou έγραψε:
Εμενα παντως, παρ'ολο που εχω Focus ( το I ), μ'αρεσει πολυ περισσοτερο η θεση οδηγησης του Golf καθως μπορεις αν θελεις να καθησεις και πολυ χαμηλα-μεσα στο αυτοκινητο ενω στο Focus II και στην πιο χαμηλη ρυθμιση καθομαι ψηλα...καραγκουνης με το μπακετακι δεν μπορεσες να χαμηλωσεις και τη θεση οδηγησης????
το μπακετακι εχει αεροσακο???
αξιζει να θυσιασει κανεις τον αεροσακο για το μπακετ??? -
Παλαιότερα,το 2002,είχα οδηγήσει ενα φόκους 1.6,για να δω εαν επιβεβαιώνονται όλοι οι διθύραμβοι,του ειδικού τύπου.Ουδέν σχόλιο.Πριν απο κανα μήνα οδηγώ το φόκους 2,και περιμένω να δώ τον 'νέο βασιλιά της κατηγορίας'.Ε όχι ρε παιδιά ήμαρτον.Οδήγησα ενα γκια 5πορτο,όπως και όλα σχεδον τα περιοδικά που το συμπεριέλαβαν στα συγκριτικα.Επιγραμματικα:Ψηλή και άβολη θέση οδήγησης,πολύ μαλακή ανάρτηση,πλέει εκνευριστικά,υπερβολικές διαστάσεις χωρίς καλή εκμετάλευση εσωτερικού διακόσμου-υπερεξογκωμένες επιφάνειες,κοπανηματάκια δυσάρεστα στις εγκάρσιες-ακομα και σε χαμηλή ταχύτητα,να μην αναφέρω για την οπισθοδρομικη εξωτερική εμφάνιση,αλλα αυτό που μετράει περισσότερο απόλα είναι ότι στο γκόλφ έχεις την αίσθηση ότι οδηγείς ενα αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας (φοβερή ποιότητα κύλισης και στην sportline έκδοση),κάθεσαι χαμηλά και αρχοντικά,και εν κατακλείδει είναι πολυ μικρή η διαφορά τιμής που τα χωρίζει (περα απο τις προσφορές λανσαρίσματος).Ε και ειλικρινά δεν νομίζω να μου απαντήσει κανείς ότι το φόκους ειναι πιο ...σπόρ..
-
Επειδή είναι πρακτικά αδύνατο να διαβάσω 33 σελίδες , μπορεί κάποιος που έχει παρακολουθήσει τη συζήτηση να μου εξηγήσει σε τι υπερτερεί το Focus II έναντι του Golf V?
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Εμενα παντως, παρ'ολο που εχω Focus ( το I ), μ'αρεσει πολυ περισσοτερο η θεση οδηγησης του Golf καθως μπορεις αν θελεις να καθησεις και πολυ χαμηλα-μεσα στο αυτοκινητο ενω στο Focus II και στην πιο χαμηλη ρυθμιση καθομαι ψηλα...
καραγκουνης με το μπακετακι δεν μπορεσες να χαμηλωσεις και τη θεση οδηγησης????
το μπακετακι εχει αεροσακο???
αξιζει να θυσιασει κανεις τον αεροσακο για το μπακετ???popol@ros με το μπακετ εχει χαμηλωσει κατα πολυ η θεση οδηγησης (τωρα καθομαι στο focus πιο χαμηλα-μεσα απο οτι θα μπορουσα να καθησω στο golf ακομη και στην πιο χαμηλη ρυθμιση).
Οχι, το μπακετ δεν εχει αεροσακκο...
Βεβαια ουτε το εργοστασιακο καθισμα ειχε αεροσακκο καθως ειναι το pre-facelift... -
Εγώ πάντως είχα την υπομονή να διαβάσω όλα τα post.
Αρκετές απόψεις με βρίσκουν σύμφωνο και άλλες όχι. Έχω οδηγήσει (πριν πάρω αυτοκίνητο) το focus II και το golf V.
Τελικά πήρα το golf V 1.6 sportline γιατί μου φάνηκε τελικά λίγο καλύτερο σε όλους τους τομείς (εκτός της τιμής και της εγγύησης), υποκειμενικούς και αντικειμενικούς.
Σήμερα το έχω ένα μήνα και έχω κάνει 2.300 χιλ. λόγω δουλειάς. Δεν έχει παρουσιάσει τίποτα απολύτως (αν και είναι ακόμα νωρίς) και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και από την οδική του συμπεριφορά και από την ποιότητα κύλησής του και την εν γένει απόδοση του κινητήρα του (και είναι και αρκούντος διασκεδαστικό όποτε το θελήσω ). Η ποιότητα άριστη δεν ακούγεται κιχ (αλλά πάντα μιλάω με επιφύλαξη γιατί είναι ακόμα καινούργιο). Και υπ' όψη ότι δεν είχα ποτέ σχέσεις με golf (αλλού έχω το ''κόλλημα'' )
Τώρα κάτι το οποίο αφορά τους ''αλφίστι'' και κυρίως τον alfa romeo!
Θα φταίω εγώ τώρα να φανώ ανώριμος και ερριστικός αν ανοίξετε καινούργιο thread με ψηφοφορία που να περιέχει κάποια alfa και να γίνει μύλος μετά? Και πιστέψτε με μου είναι πολύ εύκολο με τις καινούργιες alfa -
Ο χρήστης sirbasil έγραψε:
Επειδή είναι πρακτικά αδύνατο να διαβάσω 33 σελίδες , μπορεί κάποιος που έχει παρακολουθήσει τη συζήτηση να μου εξηγήσει σε τι υπερτερεί το Focus II έναντι του Golf V?http://library.techlink.gr/4t/article.asp?mag=1&issue=346&article=10261[/url]
-
Ο χρήστης sirbasil έγραψε:
Επειδή είναι πρακτικά αδύνατο να διαβάσω 33 σελίδες , μπορεί κάποιος που έχει παρακολουθήσει τη συζήτηση να μου εξηγήσει σε τι υπερτερεί το Focus II έναντι του Golf V?Τα έχω οδηγήσει και τα δύο και από αυτά που έχω διαβάσει στα τεστ θα πω τα εξής:
Το φόκους είναι πιο ζωντανό από το γκολφ στην οδήγηση. Όχι όμως και με μεγάλη διαφορά. Το golf V δεν είναι και ξενέρωτο.
Στα 1600 είναι πιο σβέλτο το focus στα 2000 όμως αντιστρέφονται τα πράγματα.
Το focus είναι λίγο πιο φτηνό και έχει φθηνότερα service.
Συνοψίζοντας εγώ προσωπικά στα 1600 θα επέλεγα focus και στα 2000 golf (δεν εννοώ το GTI).Πάντως έχει ενδιαφέρον το πόσο καθιερωμένο είναι το golf στη συνείδηση του κόσμου. Πρότεινα σε κάποιον να προτιμήσει το focus από το golf στα 1600 και ήταν πολύ διστακτικός στο να ακολουθήσει τη συμβουλή μου. Πόσο μάλλον όταν το μοναδικό επιχείρημα κατά κύριο λόγο είναι η περισσότερο σπορ οδική συμπεριφορά.
-
Η σχετικά πιό ρυθμίσιμη συμπεριφορά του.Το μοναδικό πλεονέκτημα (περαν εγγύησης και τιμής).Α και μια προσωπική εκτίμηση ότι έχει μαύρο εσωτερικό ενω το γκολφ απο γκρί έως σκούρο γκρι.
FORD FOCUS II vs VW GOLF