-
Από τιμές για εισιτήρια πλοίου (και μόνο!) μέχρι το καλοκαίρι που πήγα τελευταία φορά το καλύτερο ήταν Αλέ Ρετούρ με Μινόαν Λάινς, είτε Πάτρα είτε Ηγουμενίτσα, για είτε Ανκόνα, είτε Βενετία (ίδιες τιμές).
Από καράβια, έχω πάει με Σούπερφαστ και Μινόαν, είναι στα ίδια (και μεν και δε άψογα!).
Πακέτα εκδρομής δεν έχω πάρει από κανέναν, οπότε δεν ξέρω...
Το Βενετία ή Ανκόνα εξαρτάται από το που θες να πας... Πάντως ποτέ δεν πήγα Βενετία (με προορισμό Λουγκάνο) γιατί κρατάει 12 ώρες παραπάνω πλοίο, ενώ το Ανκόνα Λουγκάνο δεν είναι πάνω από 8 ώρες αν δεν πέσεις σε εντελώς σταματημένο αυτοκινητόδρομο, ή κάνεις διαρκείς στάσεις (συνήθως το κάνω 6 ώρες οδήγησης με λογική κίνηση...)
Από Βενετία για Λουγκάνο είναι 350 χμ (3 ώρες λέει το Άουτορουτ Εξπρές) και από Ανκόνα 510 (4,5 ώρες λέει το Άουτορουτ)
Το ταξίδι το έχω κάνει με το Ίμπιζα (1000 κυβικά βενζίνη) και με την 156 (2400 ντήζελ). νώ δεν είχα σχεδόν κανένα πρόβλημα με το Ίμπιζα, πολλές φορές ήταν πολύ δύσκολο να βρω κενό να προσπεράσω νταλίκα που πάει με 90 αν είχε 2 λωρίδες... Με την 156 το πρόβλημα δεν υπήρχε... Επίσης με το Ίμπιζα ήταν σαν να μην υπάρχω στο δρόμο... Δεν με υπολόγιζε κανείς... Με την 156 ανοίγουν δρόμο...
Βέβαια η 156 υπερέχει και σε χώρο και σε ισχύ από το Ίμπιζα, αλλά αν είχα να διαλέξω από μία αρετή θα διάλεγα την ισχύ... Τουλάχιστον στην ΙΤΑΛΙΑ! Στην Ελβετία (αλλά και Γερμανία) σε σέβονται περισσότερο, και δεν έχεις πρόβλημα!!
Από την άλλη η βενζίνη στην Ιταλία είναι 1,20-1,30 το λίτρο (η απλή) και το 1.8Τ διψάει...
Πάντως αν χώραγαν τα μπαγκάζια και οι επιβάτες μάλλον αυτό θα έπαιρνα.'Μαφιόζοι' πάνω από Ανκόνα σπάνιοι, αλλά έχε και το νού σου φυσικά.
Αν ψάξεις δωμάτια στο κουτουρού ΒΡΙΣΚΕΙΣ. Όποτε το χρειάστηκα δούλεψε, και Ελβετία, και Ιταλία. Πάντως γενικά έψαξα δωμάτια χειμώνα, οπότε για καλοκαίρι δεν μπορώ να σου πω... Οι τιμές (ιδίως Ελβετία) είναι πολύ πάνω. Όμως για κύριες πόλεις μπορείς να βρείς την επίσημη ιστοσελίδα της πόλης και να βρεις ΠΑΚΕΤΑ τουρισμού. Πχ έτσι πήγα στην έκθεση της Γενεύης. Έχεις πιθανώς έκπτωση στο ξενοδοχείο, αλλά σου δίνουν και δωρεάν ενδιαφέρουσες παροχές (πχ ξενάγηση κλπ)
-
Για ξενοδοχεια τσεκαρε εδω
http://www.rooms.ch/index.cfm?nav=hotellist&pg=index&uuns_id=2&CFID=5675659&CFTOKEN=71527413
Εχει παρα πολλα,με φωτο,τιμες και ολα τα σχετικα...
Το νου σου στους αυτοκινητοδρομους και στα τουνελ....εμενα με φωτογραφισανε με 160χλμ/ωρα(οριο 120) και μου ηρθε η κληση μετα απο ενα χρονο στο Βελγιο....300ε το μαλλι.....
-
Σε ευχαριστώ!!!!!!!!
-
Πολύ κατατοπιστικές πληροφορίες, βοηθάνε και τα ταξίδια από την πολυθρόνα, μέχρι να τα κάνουμε πραγματικά.
Χωρίς να θέλω να φανώ διδακτικός ή ότι κάνω κριτική, θα πω ότι δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο κάποιες θεματικές ενότητες, όπως και αυτή που γράφω, έχουν τίτλο στα αγγλικά (Trip to ...). Σε ελληνικό δικτυακό τόπο είμαστε, υπάρχει αντίστοιχη λέξη στα ελληνικά (ταξίδι στην Ελβετία), δεν μιλάμε για στάνταρ έκφραση στα αγγλικά που την ξέρουν όλοι, κλπ.
Δεν κριτικάρω κανέναν, απλά δεν μπορώ να καταλάβω την χρήση αγγλικών χωρίς προφανή λόγο. Ίσως να υπάρχει λόγος και να μην τον ξέρω. Και δεν είμαι ελληνάρας, ελληνική γλώσσα καλύτερη από όλες κλπ.Jacob
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Πολύ κατατοπιστικές πληροφορίες, βοηθάνε και τα ταξίδια από την πολυθρόνα, μέχρι να τα κάνουμε πραγματικά.
Χωρίς να θέλω να φανώ διδακτικός ή ότι κάνω κριτική, θα πω ότι δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο κάποιες θεματικές ενότητες, όπως και αυτή που γράφω, έχουν τίτλο στα αγγλικά (Trip to ...). Σε ελληνικό δικτυακό τόπο είμαστε, υπάρχει αντίστοιχη λέξη στα ελληνικά (ταξίδι στην Ελβετία), δεν μιλάμε για στάνταρ έκφραση στα αγγλικά που την ξέρουν όλοι, κλπ.
Δεν κριτικάρω κανέναν, απλά δεν μπορώ να καταλάβω την χρήση αγγλικών χωρίς προφανή λόγο. Ίσως να υπάρχει λόγος και να μην τον ξέρω. Και δεν είμαι ελληνάρας, ελληνική γλώσσα καλύτερη από όλες κλπ.Jacob
Το έβαλα έτσι για ένα λόγο....
Επειδή η μηχανή αναζήτησης έκανε κάτι κουλό για να μπορώ να το βρώ πιο εύκολα έβαλα αγγλικό τίτλο... οχι για κανα άλλο λόγο... Φυσικά και προτιμώ τα Ελληνικά -
παίδες πάντως μιλώντας για τις κλήσεις,πιστεύω πως ο γενικός κανόνας είναι να πηγαίνεις όσο πάνε οι άλλοι.¨Οταν όλοι πάνε 160 στον Μ1 τόσο πάω και εγώ.Δεν μπορούν να πιάσουν μόνο εμένα και να αφήσουν τους υπόλοιπους.Οταν υπάρχουν μερικοί που χτυπάνε 200άρες στην Αutobahn χτυπάω και εγώ.¨Οταν βλέπω πινακίδα ότι υπάρχει κάμερα πάω με το όριο.
Common sense θέλει.Μέχρι τώρα με έχει χτυπήσει 2 φορές κάμερα αλλά δεν μου ήρθε χαρτί. -
Έμενα στην Αγγλία με έχουν πάει 2 φορές στο κρατητήριο και έχω κοιμηθεί εκεί.
Είχα φτάσει στο σημείο να πληρώνω κάθε μήνα γύρω στις £1000 για πρόστιμα.
Τελικά πήρα το blue angel και ησύχασα τουλάχιστον από τις κλείσεις για ταχύτητα
Trip to Switzerland