-
θελω να ρωτησω αν καποιος ξερει τι ισχυει για την αφαιρεση του διπλωματος... καταρχειν να σας παρουσιασω πως εχουν τα πραγματα... το 2011 με γραψαν για αλκοολ 0,12 μγ στον αερα(επειδη ημουν νεος οδηγος και δεν ειχα συμπληρωσει 2 χρονια απο την εκδοση του διπλωματος)... τον φεβρουαριο του 2012 με ξανα γραψαν για 0,34μγ στον αερα... πληρω νασα και στις 2 περιπτωσεις τα προστημα που μου επιβληθηκαν και την δευτερη φορα μου ειχε αφαιρεθει το διπλωμα για 3 μηνες.... το ξερω το λαθος μου και πληρωσα τις κυρωσεις που ειχα... απο εκει και περα πιστεψα πως οι κυρωσεις μου τελειωσαν.... χθες μου ηρθε χαρτι απο το Α/Τ να παραδωσω το διπλωμα μου για 6 μηνες και μετα το διαστημα αυτο θα πρεπει να ξαναδωσω εξετασεις... αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν ειναι λογικο που μετα απο 1,5 χρονια μου ηρθε αυτη η αποφαση? και αν μπορω με καποιο τροπο να μην μου αφαιρεθει το διπλωμα.
-
θελω να ρωτησω αν καποιος ξερει τι ισχυει για την αφαιρεση του διπλωματος... καταρχειν να σας παρουσιασω πως εχουν τα πραγματα... το 2011 με γραψαν για αλκοολ 0,12 μγ στον αερα(επειδη ημουν νεος οδηγος και δεν ειχα συμπληρωσει 2 χρονια απο την εκδοση του διπλωματος)... τον φεβρουαριο του 2012 με ξανα γραψαν για 0,34μγ στον αερα... πληρω νασα και στις 2 περιπτωσεις τα προστημα που μου επιβληθηκαν και την δευτερη φορα μου ειχε αφαιρεθει το διπλωμα για 3 μηνες.... το ξερω το λαθος μου και πληρωσα τις κυρωσεις που ειχα... απο εκει και περα πιστεψα πως οι κυρωσεις μου τελειωσαν.... χθες μου ηρθε χαρτι απο το Α/Τ να παραδωσω το διπλωμα μου για 6 μηνες και μετα το διαστημα αυτο θα πρεπει να ξαναδωσω εξετασεις... αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν ειναι λογικο που μετα απο 1,5 χρονια μου ηρθε αυτη η αποφαση? και αν μπορω με καποιο τροπο να μην μου αφαιρεθει το διπλωμα.
-
-
Ο χρήστης fotis1234 έγραψε:
... αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν ειναι λογικο που μετα απο 1,5 χρονια μου ηρθε αυτη η αποφαση? και αν μπορω με καποιο τροπο να μην μου αφαιρεθει το διπλωμα.ΜΑΖΕΨΕς ποιντς...πες οτι εχασες το διπλωμα, βγαλε καινουργιο και δωσε τους το παληο σου να το κανουν κορνιζα.
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
ΜΑΖΕΨΕς ποιντς...πες οτι εχασες το διπλωμα, βγαλε καινουργιο και δωσε τους το παληο σου να το κανουν κορνιζα.Μπράβο ελληνάρα!
-
Σταμάτησες να πίνεις και να οδηγείς ή είσαι τυχερός και δεν σε σταματάνε;
-
ΜΑΖΕΨΕς ποιντς...πες οτι εχασες το διπλωμα, βγαλε καινουργιο και δωσε τους το παληο σου να το κανουν κορνιζα.[/quote]
δεν μαζεψα ποντους απλα ημουν μεσα σε 1 χρονο 2 φορες υποτροπος για το ιδιο αδικημα. απο εκει και περα δεν μπορω να κανω κατι τετοιο γιατι αν δηλωσω οτι το εχασα απλα ξεκιναει να μετραει η ποινη μου για τους 6 μηνες και μετα μπορω να βγαλω παλι.... και αν με ποιασουν τελικα με το δηλωμενο ως χαμενο διπλωμα θα παει δικαστικα με φυλακιση και καποιο αστρονομικο ποσο!!!!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σταμάτησες να πίνεις και να οδηγείς ή είσαι τυχερός και δεν σε σταματάνε;το μονο σηγουρο ειναι οτι πλεον δεν οδηγαω οταν πινω.... το περιεργο ειναι οτι σου αφαιρουν το διπλωμα γιατι εισαι δημοσιος κυνδινος στην ουσια... και για να συμμωρφοθεις, ποιος ο σκοπος να μου παρουν το διπλωμα μετα απο σχεδον 2 χρονια απο την τελευταια φορα που με γραψανε, απο την στιγμη που με αφησαν τοσο καιρο να οδηγαω νομιμα....
-
το μονο σηγουρο ειναι οτι πλεον δεν οδηγαω οταν πινω.... το περιεργο ειναι οτι σου αφαιρουν το διπλωμα γιατι εισαι δημοσιος κυνδινος στην ουσια... και για να συμμωρφοθεις, ποιος ο σκοπος να μου παρουν το διπλωμα μετα απο σχεδον 2 χρονια απο την τελευταια φορα που με γραψανε, απο την στιγμη που με αφησαν τοσο καιρο να οδηγαω νομιμα....
Δε μπορω να καταλαβω τον συνειρμο σου αλλα τελοσπαντων. Δηλαδη πρεπει να σου παρουν το διπλωμα πριν πιεις ας πουμε?
-
το μονο σηγουρο ειναι οτι πλεον δεν οδηγαω οταν πινω.... το περιεργο ειναι οτι σου αφαιρουν το διπλωμα γιατι εισαι δημοσιος κυνδινος στην ουσια... και για να συμμωρφοθεις, ποιος ο σκοπος να μου παρουν το διπλωμα μετα απο σχεδον 2 χρονια απο την τελευταια φορα που με γραψανε, απο την στιγμη που με αφησαν τοσο καιρο να οδηγαω νομιμα....
Προφανώς το θέμα έμπλεξε στα δίχτυα της ελληνικής γραφειοκρατίας. Κακώς βέβαια αλλά μη σου κάνει εντύπωση, θα μπορούσε να σου ερχότανε και μετά από 5 χρόνια!
Πάντως δε νομίζω ότι έχεις επιλογές σε σχέση με το δίπλωμα. Βέβαια αν πάρεις καινούργιο δίπλωμα και συνεχίζεις να πίνεις θα έχει γίνει μια τρύπα στο νερό. -
Προφανώς το θέμα έμπλεξε στα δίχτυα της ελληνικής γραφειοκρατίας. Κακώς βέβαια αλλά μη σου κάνει εντύπωση, θα μπορούσε να σου ερχότανε και μετά από 5 χρόνια!
Πάντως δε νομίζω ότι έχεις επιλογές σε σχέση με το δίπλωμα. Βέβαια αν πάρεις καινούργιο δίπλωμα και συνεχίζεις να πίνεις θα έχει γίνει μια τρύπα στο νερό.[/quote]δεν υπαρχει λες δηλαδη περιπτωση να το αποφυγω αν το παω δικαστικα?? για τον λογο οτι αργησαν πολυ να βγαλουν την αποφαση?
-
Είναι αναπόφευκτο, πρέπει να παραδώσεις το δίπλωμα εφόσων έχει βγει εντολή. Δικαστικά να το πας θα χάσεις χρόνο, χρήμα και το δίκιο σου φυσικά δεν θα το βρεις λόγω του οτι ήσουν παράνομος.
Φρόντισε την επόμενη φορά που θα πάρεις το δίπλωμα να είσαι πειθαρχημένος γιατί η οδήγηση δεν είναι ούτε παιχνίδι ούτε μαγκιά.
Αν σου αρέσει να πίνεις να μην οδηγάς και όταν οδηγάς να μην πίνεις, γιατί αν προκαλέσεις κάποτε ατύχημα και σκοτώσεις κάποιον άνθρωπο ή προκαλέσεις σωματικές βλάβες βρες τρύπα να κρυφτείς.
-
Και για τον ιδιο λογο μην οδηγησεις εφ'οσον παραδωσεις το διπλωμα, ειτε εχεις μαιμου διπλωμα ειτε εχεις βγαλει καινουριο ειτε οτιδηποτε.
Απο κει κ περα δεν στεκει η τωρινη αφαιρεση, τα εχουν κανει λιγο πουτανα:
Ο χρήστης KOK έγραψε:
Άρθρo 42
Oδήγηση υπό την επίδραση
oινoπνεύματoς, φαρμάκων ή τoξικών oυσιών- Όποιος οδηγεί όχημα υπό την επίδραση οινοπνεύματος τιμωρείται ως
εξής:
α) Με διοικητικό πρόστιμο διακοσίων (200,00) ευρώ, εάν η συγκέντρωση
οινοπνεύματος στο αίμα του κυμαίνεται από 0,50 g/l έως 0,80 g/l, μετρούμε-
νη με τη μέθοδο της αιμοληψίας ή από 0,25 έως 0,40 χιλιοστά του γραμμα-
ρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα, όταν η μέτρηση γίνεται στον εκπνεόμενο
αέρα με αντίστοιχη συσκευή αλκοολομέτρου.
β) Με διοικητικό πρόστιμο επτακοσίων (700,00) ευρώ και με αφαίρεση,
επιτόπου, της άδειας ικανότητας οδηγού για ενενήντα (90) ημέρες, σύμφωνα
με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία του άρθρου 103 του παρόντος Κώδικα,
εάν η συγκέντρωση οινοπνεύματος στο αίμα του είναι άνω του 0,80 g/l και
μέχρι 1,10 g/l, μετρούμενη με τη μέθοδο της αιμοληψίας ή άνω των 0,40 έως
0,60 χιλιοστών του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα, όταν η μέτρη-
ση γίνεται στον εκπνεόμενο αέρα με αντίστοιχη συσκευή αλκοολομέτρου.
Στην περίπτωση αυτή η άδεια ικανότητας οδηγού επιστρέφεται μετά την πα-
ρέλευση του τριμήνου, μόνο με την προσκόμιση του αποδεικτικού καταβολής
του διοικητικού προστίμου.
γ) Με φυλάκιση τουλάχιστον δύο (2) μηνών, διοικητικό πρόστιμο χιλίων
διακοσίων (1.200,00) ευρώ και αφαίρεση, επιτόπου, της άδειας ικανότητας
οδηγού για εκατόν ογδόντα (180) ημέρες, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και
τη διαδικασία του άρθρου 103 του παρόντος Κώδικα, εάν η συγκέντρωση οι-
νοπνεύματος στο αίμα του είναι άνω του 1,10 g/l, μετρούμενη με τη μέθοδο
της αιμοληψίας, ή άνω των 0,60 χιλιοστών του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνε-
όμενου αέρα, όταν η μέτρηση γίνεται στον εκπνεόμενο αέρα με αντίστοιχη
συσκευή αλκοολομέτρου. Στην περίπτωση αυτή η άδεια ικανότητας οδηγού
επιστρέφεται μετά την παρέλευση του εξαμήνου, μόνο με την προσκόμιση
αποδεικτικού καταβολής του διοικητικού προστίμου.
δ. Στις πιο πάνω περιπτώσεις α΄, β΄ και γ΄ το όχημα ακινητοποιείται υπο-
χρεωτικά και φυλάσσεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 46 του πα-
ρόντος και των, κατ’ εξουσιοδότηση αυτού, εκδιδόμενων αποφάσεων. Ο
έλεγχος και η βεβαίωση των παραβάσεων της παρούσας παραγράφου γίνεται
από συνεργείο δύο τουλάχιστον αστυνομικών ή λιμενικών, εκ των οποίων ο
ένας είναι ανακριτικός υπάλληλος. - [u]Εάν ο οδηγός οχήματος καταληφθεί να οδηγεί και πάλι υπό την επήρεια
οινοπνεύματος εντός δύο (2) ετών από προηγούμενη παράβαση της απαγόρευ-
σης οδήγησης υπό την επίδραση οινοπνεύματος και η συγκέντρωση οινοπνεύ-
ματος στο αίμα του, κατά τη νέα παράβαση, είναι άνω του 1,10 g/l, μετρού-
μενη με τη μέθοδο της αιμοληψίας ή άνω των 0,60 χιλιοστών του γραμμαρίου
ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα, όταν η μέτρηση γίνεται στον εκπνεόμενο αέρα
με αντίστοιχη συσκευή αλκοολομέτρου, επιβάλλεται για κάθε περαιτέρω πα-
ράβαση ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι (6) μηνών και διοικητικό πρόστι-
μο δύο χιλιάδων (2.000,00) ευρώ, καθώς και επιτόπου αφαίρεση της άδειας
ικανότητας οδηγού για πέντε (5) χρόνια[/u], σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και....
Επισης υπαρχει το παρακατω:
http://www.policenet.gr/portal/download ... n/395.html
ειναι το ΦΕΚ που οριζει οτι
- Απαγορεύεται η οδήγηση επιβατηγών αυτοκινή−
των δημόσιας χρήσης (ΕΔΧ), φορτηγών αυτοκινήτων
με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μεγαλύτερο των 3,5
τόνων, σχολικών και λοιπών κατηγοριών λεωφορεί−
ων, ασθενοφόρων, οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων
εμπορευμάτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, από
οδηγό στον οργανισμό του οποίου υπάρχει οινόπνευ−
μα σε ποσοστό μεγαλύτερο από 0,20 γραμμάρια ανά
λίτρο αίματος (0,20gr/I) μετρούμενο με τη μέθοδο της
αιμοληψίας ή από 0,10 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά
λίτρο εκπνεόμενου αέρα , όταν η μέτρηση γίνεται στον
εκπνεόμενο αέρα με αντίστοιχη συσκευή αλκοολομέ−
τρου. Η ίδια απαγόρευση ισχύει και για την οδήγηση
οχήματος οποιασδήποτε κατηγορίας από οδηγό που
είναι κάτοχος αδείας οδήγησης επί χρονικό διάστημα
μικρότερο των δύο ετών. - Η διαπίστωση της ύπαρξης οινοπνεύματος στον
οργανισμό του οδηγού γίνεται με τη μέθοδο της αιμολη−
ψίας ή με συσκευή αλκοολομέτρου από τον εκπνεόμενο
αέρα, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στις διατάξεις
του άρθρου 42 του ν.2696/1999 (Α΄− 57) όπως ισχύει. - Το διοικητικό πρόστιμο που προβλέπει η διάταξη
της παραγράφου 7α του άρθρου 42 του ν.2696/1999,
όπως ισχύει*****, επιβάλλεται στους οδηγούς της παρ. 1
του παρόντος άρθρου αν η συγκέντρωση οινοπνεύ−
ματος κυμαίνεται από 0,20 έως 0,80 γραμμάρια ανά
λίτρο αίματος, μετρούμενη με τη μέθοδο της αιμο−
ληψίας και από 0,10 έως 0,40 χιλιοστά του γραμμα−
ρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα, όταν η μέτρηση
γίνεται στον εκπνεόμενο αέρα με αντίστοιχη συσκευή
αλκοολομέτρου.
***** ειναι τα 200ε.
Εδω εχουμε τα εξης σημαντικα:
α) οι επαγγελματιες οδηγοι, οι ΝΕΟΙ οδηγοι ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΑΚΗΔΕΣ ΓΕΝΙΚΩΣ, εχουν μικροτερο οριο = 0.10 στον αερα...
β) το πρωτο προστιμο που εφαγες ηταν σωστο.
γ) στο δευτερο προστιμο αρχιζουν τα περιεργα. Αν ησουν ακομα νεος οδηγος, τοτε συμφωνα με το παραπανω ΦΕΚ επρεπε να φας παλι 200ε, χωρις αφαιρεση διπλωματος, αφου το παραπανω ΦΕΚ γραφει για 0.10 εως 0.40. Το ιδιο και αν δεν ησουν πια νεος οδηγος, αφου με 0.34 θα επεφτες στο α' οριο του κανονικου ΚΟΚ. Κοινως δεν επρεπε να σου παρουν το διπλωμα για 3 μηνες τη δευτερη φορα. Οι 3 μηνες αφαιρεση ειναι στο δευτερο οριο παραβασης (0.41 - 0.60), αλλα εκει συνοδευεται και απο 700ε προστιμο...Ακομα χειροτερα, η μοναδικη περιπτωση που αναφερεται στον υποτροπιασμο οσον αφορα το αλκοολ, ειναι στα μπλε γραμματα πιο πανω, οπου εκει ομως θα επρεπε να σε πιασουν με +0.60. Και να σε σκισουν, οπως διαβαζεις 6 μηνες φυλακη, 2 χιλιαρικα κ διπλωμα για 5 χρονια...
Περιεργως, η πρωτη παραβαση με +0.60 ειναι αυτη που σου αφαιρει το διπλωμα για 180 μερες (το εξαμηνο), αλλα αυτη συνοδευεται και με 1200ε και 2 μηνες φυλακη, αλλα ξαναλεω αυτο αφορα την ΠΡΩΤΗ παραβαση και οχι υποτροπιασμο.
επισης, αν διαβασεις ειδικα το ΦΕΚ παραπανω, λεει πολλα και διαφορα για το πως ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ γινεται η εξτεαση. μιλα με δικηγορο.
ΕΔΩ ειναι πιο ευκολα+συμμαζεμενα
- Όποιος οδηγεί όχημα υπό την επίδραση οινοπνεύματος τιμωρείται ως
-
Μια απορία, η τροχαία γιατί δεν κάνει αλκοτέστ στις ταβέρνες της Εθνικής, ή ακόμα πιο εύκολα, ή αν μπούν μέσα επάνω στα τραπέζια των οδηγών υπάρχουν πάντα αρκετές μπύρες, αυτοί δεν έχουν αλκοόλ πάνω από τα όρια ? απορία εκφράζω.
-
Μάλλον για τον ίδιο λογο που δεν μπαίνουν στο σπίτι του καθενός μας να μας ανακρίνουν για τα κουζινομαχαιρα, πριόνια, λεπίδες, τσεκούρια, ακομα και κυνηγετικες καραμπινες κτλ κτλ, οτι έχει ο καθένας.
Εκτός αν θες να το γυρίσουμε σε καταστάσεις minority report!Στάλθηκε απο το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2.
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Μάλλον για τον ίδιο λογο που δεν μπαίνουν στο σπίτι του καθενός μας να μας ανακρίνουν για τα κουζινομαχαιρα, πριόνια, λεπίδες, τσεκούρια, ακομα και κυνηγετικες καραμπινες κτλ κτλ, οτι έχει ο καθένας.
Εκτός αν θες να το γυρίσουμε σε καταστάσεις minority report!Στάλθηκε απο το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2.
ΑΜΑ ΕΧΕΙς USB ομως, θεωρεισαι τρομοκρατης και μπουκαρουν ανετα
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
ΜΑΖΕΨΕς ποιντς...πες οτι εχασες το διπλωμα, βγαλε καινουργιο και δωσε τους το παληο σου να το κανουν κορνιζα.
Μπράβο ελληνάρα!
πιο ελληναραδικη φωτο απο αυτη δεν υπαρχει....αφου σε αντιπροσωπευει, οκ.
Περιλαμβανομενης και της εμοτικον...ελληναρα μου.
100% δικος μας. -
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
ΑΜΑ ΕΧΕΙς USB ομως, θεωρεισαι τρομοκρατης και μπουκαρουν ανετα
Τι να σου πω...σε μένα δεν έχουν ερθει και έχω παρα πολλά USB, καρτες μνήμης, φωτογραφικές μηχανες, σκληρούς δίσκους, υπολογιστές, κινητά, ταμπλετ, οτι θες.
Σε σένα;
Σε κάναν άλλο εδώ μέσα;
Πάνε σε συγκεκριμένους που (υποτίθεται ή μη...δεν το εξετάζουμε πολιτικα) έχουν λογο.
Είπαμε...μην το γυρίσουμε σε minority report γιατί δεν θα μας αρέσει και μετα δεν θα χει κι επιστροφήΣτάλθηκε απο το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2.
-
Εγω εχω να πω πως το Minority Report ειναι καλο εργακι, το κατεβαζω να το ξαναδω!
oh wait, πειρατεια !!
Oσο για την προτροπη 'δηλωσε το χαμενο και βγαλε καινουριο διπλωμα παραδιδοντας το παλιο' μιλαμε για epic facepalm αν ειπωθηκε στα σοβαρα!
ΕΠΙΒΟΛΗ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΗΡΕΙΑ ΑΛΚΟΟΛ