-
Οι δύο ρόδες νίκησαν τις τέσσερις: Πουλήθηκαν περισσότερα ποδήλατα το 2012
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/oi ... 34801.html
-
σημερα πηγα μετα απο καιρο σε ενα φιλο,και μπαινοντας στο μαγαζι βλεπω καμια 10αρια ποδηλατα
απο παλια mercier-peugeot μεχρι καρμπον specialized και pinarello
τι εγινε ρε συ,θα το γυρισεις σε ποδηλαταδικο?
-οχι εδω και 2 χρονια μου εχει κολλησει και εχω καταστραφει.
σε τι επιπεδο εχεις φτασει?
-κοντευω να φτασω τα 200χλμ ημερησιως.
-παω στο σουνιο καθε εβδομαδα.σχεδον σε καθημερινη βαση απο 80-120 με μεση ωριαια απο 28-34 χλμ/ωρα
αντεχεις βρε κολογερε?(52 ετων)
-τωρα πλεον αντεχω.
χαρα στο κουραγιο του,τα ποδηλατα ολα τα εχει αγορασει μεταχειρω,σε αψογη κατασταση,τo ενα mercier κοκκινο αβαφο εδω και 30 χρονια.
το specialized με μπρατσα campagnolo το ιδιο και τα φρενα και καρμπον μεχρι και οι μανετες.Αυτο το τσιμπησε 1000 ευρω μου ειπε.
Μπραβο του παντως που σε αυτη την ηλικια εχει τα κουραγια για τετοιες αποστασεις. -
Ένας ακόμα που η ποδηλασία τού έχει αλλάξει τη ζωή!
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
-κοντευω να φτασω τα 200χλμ ημερησιως.Συνταξιούχος είναι ή «εργάζεται» και έχει άπειρο ελεύθερο χρόνο ο φίλος σου ;;;
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Συνταξιούχος είναι ή «εργάζεται» και έχει άπειρο ελεύθερο χρόνο ο φίλος σου ;;;
στο 200 χλμ ημερησιως σορρυ εκανα λαθος,οταν βγαινει καθημερινες κανει απο 80-120 χλμ,το μεγαλυτερο του ειναι 200 χλμ.
Δεν ειναι συνταξιουχος,εχει δικη του δουλεια,αλλα εχει προσωπικο,οποτε μπορει να λειψει πιο νωρις το απογευμα. -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Συνταξιούχος είναι ή «εργάζεται» και έχει άπειρο ελεύθερο χρόνο ο φίλος σου ;;;
στο 200 χλμ ημερησιως σορρυ εκανα λαθος,οταν βγαινει καθημερινες κανει απο 80-120 χλμ,το μεγαλυτερο του ειναι 200 χλμ.
Δεν ειναι συνταξιουχος,εχει δικη του δουλεια,αλλα εχει προσωπικο,οποτε μπορει να λειψει πιο νωρις το απογευμα.Mε τρέλανες πάντως...
200χλμ είναι 7 με 8 ώρες ποδήλατο, αν το έκανε αυτό καθημερινά στα 52 του τότε μιλάμε για σούπερμαν. -
Πολλοί Έλληνες ποδηλάτες κάνουν τόσα κι άλλα τόσα σε αυτή την ηλικία. Δεν είναι και τόσο φοβερά αυτά που κάνει. Πιο εντυπωσιακό είναι ότι ξεκίνησε πρόσφατα και δεν έχει υπόβαθρο δεκαετιών πίσω του.
-
Είναι πάρα πολλοί αυτοί που κάνουν μεγάλες αποστάσεις σε ηλικίες 45+. Στις Κυριακάτικες βόλτες εδώ στα Χανιά έρχονται 2 ποδηλάτες 60 και 65 ετών που κάνουν καθημερινά 40-80 χιλ. Επίσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ερασιτεχνών που (ένας γύρος του) γίνεται κάθε Μάη στα Χανιά, οι μισές συμμετοχές από τις 300 είναι πάνω από 40 ετών.
όταν μπει ο ιός της ποδηλασίας δεν σε αφήνει εύκολα. -
ψάχνω γυαλιά ηλίου για να τα φοράω σε συνδιασμό με φακούς επαφής γιατί έχω λίγη μυωπία (1,5 βαθμό).
αυτά πως τα βλέπετε;http://www.ebay.co.uk/itm/Power-boat-gl ... 0866500368
http://www.ebay.co.uk/itm/New-Mountain- ... 19d857adee
άλλη προσιτή πρόταση;
-
κάτι τέτοια βάζει και το lidl κατα καιρούς. τα έχω πάρει και δεν τα χρησιμοποιώ οπότε αν θες μου λες...
-
Σκέπτομαι αυτά http://www.ebay.co.uk/itm/New-Mountain- ... 19d857adee . Απλά δεν ξέρω τι παίζει σε αυτά τα επίπεδα τιμών. Μην κάνουμε ζημιά στα μάτια μας.
O ebayλόγος dimsabas καμιά γνώμη?
-
Υπάρχουν δύο γνώμες σχετικά με τα φθηνά γυαλιά από το ebay.
Η πρώτη λέει ότι το ακριβό σε ένα φακό ΔΕΝ είναι να προσφέρει προστασία από την ακτινοβολία του Ήλιου, αλλά η αντιχαρακτική επίστρωση. Επίσης, λέει ότι το πιο ακριβό ακόμα είναι η μάρκα κι ο αέρας της κάθε εταιρίας.
Η δεύτερη λέει ότι δεν πρέπει να παίζουμε με τα μάτια μας, ότι τα φθηνά γυαλιά είναι επίφοβα σε βάθος χρόνου και πως ό,τι πληρώνεις, παίρνεις.Προσωπικά, τάσσομαι υπέρ της πρώτης. Προτιμώ φθηνά γυαλιά (κι όταν λέμε φθηνά, εννοώ πολύ φθηνότερα από αυτά που πόσταρες εσύ) γιατί δεν έχω δει καταπόνηση στα μάτια, ενώ έχω δει ότι όντως χαράζονται πολύ εύκολα (άρα πιστεύω ότι ισχύουν αυτά που λέει η πρώτη γνώμη). Επίσης, επειδή πρόκειται για γυαλιά ποδηλασίας και μπορεί να πέσουν, να πατηθούν, να τα αρπάξει ο μπέμπης και να τα κάνει σφεντόνα, έχω βρει την υγειά μου με τα φθηνά. Δε με νοιάζει η φθορά τους, πράγμα που δε θα μπορούσα να κάνω με τα ακριβά. Αλλάζω 2-3 ζευγάρια το χρόνο, οπότε μου πάει τσάμπα (κοίτα για τι τιμές μιλάμε), έχω την πολυτέλεια να έχω και διαφανή φακό για το βράδυ και περτικαλί για τη συννεφιά και είμαι Μπρούκλης. Γλιτώνω όλο το αεριτζίδικο της κάθε μάρκας, γιατί (όπως περίτρανα έχει δείξει το ebay σε άλλα προϊόντα), πληρώνεις πολλαπλάσια τιμή για το ίδιο ακριβώς προϊόν. Πρόσφατα, βρήκα μια downhillάδικη προστασία με 30 ευρώ στο αμερικάνικο ebay, τη στιγμή που η ίδια (αλλά με σήματα μάρκας) κόστιζε 140 ευρώ σε βρετανικό διάσημο ποδηλατοsite.
Όμως, αν έκανα brevet και ήθελα ένα γυαλί για να είναι πάνω στο πρόσωπό μου όλη τη μέρα που θα ήμουν έξω στους ήλιους (κι όχι 2-3 ώρες max όπως τώρα), τότε μαζί με τα φθηνά, θα αγόραζα κι ένα καλό ακριβό, το οποίο θα παρείχε εγγυημένα ασφάλεια και το οποίο θα πρόσεχα για να το έχω μια δεκαετία τουλάχιστον.
-
Aναλυτικός όπως πάντα. Thank you very much.
-
Έχει δοκιμάσει κανείς trainer σαν αυτό: http://www.cycleops.com/en/products/trainers/fluid2-trainer.html?page=shop.product_details&flypage=flypage_images.tpl&product_id=168&category_id=3
Γενικά τα σχόλια που έχω διαβάσει είναι πολύ καλά.
-
Πες το προπονητήριο βρε χριστιανέ μου, να σε καταλάβουμε.
Θεωρούνται must από τους αγωνιάρηδες, γιατί τους επιτρέπει να μη χάνουν ούτε μια προπόνηση, ό,τι καιρό κι αν κάνει.
Προσωπικά, σε μια χώρα με τέτοια ηλιοφάνεια και τέτοιες θερμοκρασίες, θεωρώ ότι είναι υπερβολή για ένα χομπίστα. Ειδικά αν αυτός έχει ΜΤΒ, που μπορεί κάλλιστα να φορέσει ένα αδιάβροχο και καλύμματα στα παπούτσια και να βγει ακόμα και με βροχή, πρέπει να τύχει τρελή κακοκαιρία για να σου χαλάσει τη βόλτα. Πόσες φορές θα γίνει αυτό; 2-3 το χρόνο; Αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά για τόσες φορές;
Άσε που είναι και λίγο βαρεμάρα. Όποιος έχει κάνει ποδήλατο στο γυμναστήριο, μπορεί να καταλάβει. Πρέπει να αγοράσεις και κάνα πρόγραμμα προπόνησης, να στήσεις το ποδήλατο απέναντι από την οθόνη και να κάνεις εικονικές κόντρες με άλλους. Έτσι ξεπερνιέται η βαρεμάρα κι αποκτά νόημα.
Αυτό που δεν ξεπερνιέται είναι ο ιδρώτας. Αν καταφέρνουμε να ιδρωκοπάμε στο δρόμο, με 30+ ταχύτητα, χειμώνα καιρό, τότε τι θα γίνεται σε στάση; Λίμνη στο πάτωμα; -
Κοίτα, εκεί που μένω έχει κρύο τα πρωινά, ενώ το χειμώνα μπορεί να έχει και πάγους κάτω. Και λόγω δουλειάς μόνο πρωί έχω χρόνο για ποδήλατο ή αργά το βράδυ.
Οπότε για 4-5 μήνες τουλάχιστον δέν μου κάνει κέφι να βγώ έξω στο κρύο ή να βγώ νυχτιάτικα στα σκοτάδια και την ερημιά. Αυτή την περίοδο χρησιμοποιώ στατικό ποδήλατο, ένα απλό των 100 ευρώ έχω, αλλά μου τη σπάει σαν αίσθηση και επιπλέον το έχω ξεπατώσει και πρέπει να βάλω τέρμα την αντίσταση για να καταλάβω κάτι.
Όσο για τη βαρεμάρα, αν έχω μουσική στο ipod μπορώ να κάνω για ώρες
Λένε οτι αυτά τα trainers είναι σαν να είσαι στο δρόμο και γι αυτό σκέφτομαι να πάρω ένα.
-
Ψηνόμουν κι εγώ φέτος για trainer. Τελικά δεν πήρα, τα έδωσα γι άλλο ποδήλατο!
το fluid 2 που έχεις βάλει έχει όντως πολύ καλές κριτικές.
Φθηνότερη τιμή στην Ελλάδα που το είχα βρει ήταν 240€ εδώ:
http://www.brx.gr/product/fluid-2
τώρα το έχει 265€.
Κάτι ανάλογο είναι και αυτό:
http://www.elite-it.com/qubo-fluid/
αν το ψάξεις βγαίνει λίγο φθηνότερα από το cycleops αλλά το cycleops μου φαίνεται πιο bulletproof.ΑΝ αγόραζα σήμερα, θα έπαιρνα roller, συγκεκριμένα αυτό
http://www.evanscycles.com/products/eli ... s-ec024332κάνει πιο σωστή την οδήγηση ποδηλάτου - ισορροπία και σε βελτιώνει συνολικά. όχι μόνο πόδια.
Δηλαδή αν ποδηλατείς στραβά, θα πρέπει να το διορθώσεις. στο κλασικό προπονητήριο μπορείς να
πεταλάρεις και μονόπαντα...
Επίσης γλυτώνεις το κόστος του επιπλέον ελαστικού προπονητηρίου, όχι όμως και τα driftarismata στην αρχή! -
-
Δεν ξέρω τί ισχύει αλλού για τους ποδηλάτες, αλλά στην Ελλάδα ΔΕΝ είναι καθόλου ασφαλές να περιμένεις δίπλα ή μπροστά από τους έλληνες εποχούμενους να ανάψει πράσινο για να περάσεις...
-
Εντάξει, έχουνε δίκιο για τα φανάρια, κι εγώ περνάω με κόκκινο , βαριέμαι να περιμένω...μην αρχίσετε τα πολιτικλι κορέκτ..
Η ζωή...ποδήλατο!