-
Το τιμονι εχει ενα πολυ μικρο παιξιμο γυρω απο το κεντρο του. Ο μηχανικος μου ειπε οτι εχει παρει ελαχιστα μποσικα ο κοχλιας στην κρεμαγιερα(εκει οπου ενωνεται το τιμονι με την κρεμαγιερα). Μπορει να διορθωθει το προβλημα με σφιξιμο, επισκευη η παει ολη η κρεμαγιερα μαζι? Δν το ελεγξε εξονυχιστικα , μια ματια του εριξε. Αν οντως ειναι αυτο το προβλημα δν θα εκανε γκαπ γκουπ το τιμονι, γιατι εμενα δν κανει κανενα θορυβο?
-
Το τιμονι εχει ενα πολυ μικρο παιξιμο γυρω απο το κεντρο του. Ο μηχανικος μου ειπε οτι εχει παρει ελαχιστα μποσικα ο κοχλιας στην κρεμαγιερα(εκει οπου ενωνεται το τιμονι με την κρεμαγιερα). Μπορει να διορθωθει το προβλημα με σφιξιμο, επισκευη η παει ολη η κρεμαγιερα μαζι? Δν το ελεγξε εξονυχιστικα , μια ματια του εριξε. Αν οντως ειναι αυτο το προβλημα δν θα εκανε γκαπ γκουπ το τιμονι, γιατι εμενα δν κανει κανενα θορυβο?
-
-
Tο ίδιο σύμπτωμα είχα σε αυτοκίνητο όταν έκλεισε τα 5 χρόνια και το οδηγούσα έτσι άλλα 15 μέχρι που το πούλησα. Δεν μου δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα.
-
Νομίζω ότι υπάρχει κάποιο όριο παιξίματος που ελέγχεται από το κτέο. Πάρε ένα τηλ αν είναι σίγουρο ότι είναι κρεμαγιέρα.
-
λογικα αν ειχε τζογο η κρεμαγιερα ή η κολωνα του τιμονιου σε σαμαρακια ειδικα θα ακουγες καποιον θορυβο και θα ενιωθες το χτυπημα στο τιμονι, κοιταξτε τα συνεμπλοκ της κρεμαγιερας (τα λαστιχα που εχει στις 2 βασεις που πιανουν την κρεμαγιερα στην γεφυρα ή στον καθρεπτη του αυτοκινητου) αν εχουν χαλαρωσει.
και επειδη μιλαμε για τιμονι καλυτερα να το δει καποιος μηχανικος ή ευθυγραμμισας το αυτοκινητο σου. -
Λοιπον. Σηκωσα το αυτοκινητο, κουνησα τους τροχους και κανενας δεν παιζει καθολου. Κουνησα την κολονα του τιμονιου με το χερι πανω απο φρενο και ουτε αυτη παιζει. Οταν γυρναω το τιμονι αριστερα δεξια ακουγεται τακ τακ, οταν κινειται το αμαξι δν ακουω τπτ. Αυτο που ειπε ο μηχανικος ειναι οτι εχει ελαχιστα μποσικα ο κοχλιας της κρεμαγιερας.
-
Αν είναι υδραυλικη,αλλαξε υγρα και βαλε και motorkote.Θα δεις διαφορά,εκτος και αν εχει ζημια ο κοχλιας.
-
Παρομοιο προβλημα και γω, επαιζε το τιμονι γυρω απο την ευθεια ειχε ενα τζογο αισθητο. Μετα απο λεπτομερη ελεγχο στον μηχανικο μου βρεθηκε χαλαρος ο σταυρος της κολονας του τιμονιου χαμηλα κατω απο τα πεταλια. Σφικτηκε και ετοιμο. Η αντιπροσωπεια της hyundai ελεγε κρεμαγιερα και αστο δεν ειναι προβλημα, αν χειροτερεψει το βλεπουμε. ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ!!!!
leon κρεμαγιερα