-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Φώναξε ένα συνεργείο να σου περάσει αφρομπετόν να ησυχάσεις για πάντα, όλα τα είχα δοκιμάσει, ακόμα και πλάκες πολυουρεθάνης με όλα τα κατάλληλα υλικά από κάτω και από πάνω, στο τέλος σου μένουν τα έξοδα και ο κόπος βάλε - βγάλε και τα σκουπίδια, εδώ και 20+ χρόνια έχω ηρεμήσει με την ταράτσα.Είναι ελαφρύ υλικό, δεν επιβαρύνει τη στατικότητα, θα έχεις και ρύση να φεύγουν τα νερά.
Όλοι εδώ είναι, εμένα μου την είχε βάλει ο Γιαννάτος, μου κάνει εντύπωση που ακόμα υπάρχει.
https://www.google.gr/search?q=ν%C ... hgeWwoGIBQ
Και είναι επισκέψιμη αυτή η ταράτσα που αναφέρεις; Άσε που ουσιαστικά μόνωση δεν είναι απλά έδωσες κλήσεις και φεύγουν τα νερά ....
-
Έχω κάτι συρόμενες μπαλκονόπορτες αλουμινίου. Αυτές στο κούφωμα έχουν κανονικά λωρίδες με κάτι τρίχες για στεγανοποίηση.
Αυτές οι λωρίδες σε κάποια σημεία δέν υπάρχουν κάν, ενώ αλλού έχουν φαγωθεί τόσο οι τρίχες που δέν κάνουν τίποτα. Το αποτέλεσμα είναι οτι μπάζει αέρα απο παντού. Μάλιστα λόγω της έλειψης των λωρίδων οι πόρτες 'παίζουν' μέσα στο κούφωμα (έχουν πολλά μποσικα) και όταν φυσάει πολύ κουνιέται όλη η πόρτα πέρα δώθε και κάνει θόρυβο.
Πού βρίσκω τέτοιες λωρίδες και πόσο εύκολο είναι να τις αντικαταστήσω?
-
σε αλουμιναδες θα βρεις.Εχουν ολοκληρα καρουλια και μπορεις να παρεις οσο θελεις.Κοψε ενα κομματακι απο το δικο σου για να δουν το προφιλ του,για να κουμπωνουν μεσα στα δικα σου αλουμινια.
-
Ο χρήστης evanpap333 έγραψε:
γειά σας παιδιά,ενδιαφέρομαι για μόνωση ταράτσας 300 τμ (καταπολέμηση υγρασίας - βροχή αλλά και προστασία από την αφόρητη ζέστη το καλοκαίρι).
Έχω καταλήξει σε δύο υλικά
α. HYPERDESMO LV
Β. ISONET
Πείτε μου την γνώμη σας αν τα έχετε χρησιμοποιήσει εσείς ή γνωστοί σας
ευχαριστώΘερμομόνωση δεν προσφέρει κανένα υλικό τέτοιου είδους, άντε πολύ πολύ το καλοκαίρι να γλυτώνεις κάτι απο ζέστη λόγω χρώματος - ανάκλασης.
Αν το πρόβλημα σου είναι η είσοδος υγρασίας από ρωγμές της πλάκας, παίρνεις ένα ελαστομερές μονωτικό και τις σφραγίζεις. Εγώ είχα τεράστιο πρόβλημα (σε σημείο να τρέχει νερό απο την πλάκα γιατί είχαν βουλώσει τα λούκια) και το έλυσα απλά καλύπτοντας τις ρωγμές. Κάθε 5 χρόνια δίνω 50 ευρώ και τις ξαναπερνάω ένα ΣΚ απο πάνω και μέχρι στιγμής δεν ξαναείχα πρόβλημα. Πάντως η εποχή δεν είναι κατάλληλη για τέτοιου είδους εργασία. Καλύτερα να γίνει άνοιξη-καλοκαίρι για να είσαι εντός της θερμοκρασίας εφαρμογής και να μην έχεις τον κίνδυνο βροχής.
Αν με την υγρασία εννοείς συμπύκνωση υδρατμων λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας η μόνη λύση είναι αυτή που προτάθηκε.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Έχω κάτι συρόμενες μπαλκονόπορτες αλουμινίου. ,,,, λόγω της έλειψης των λωρίδων οι πόρτες 'παίζουν' μέσα στο κούφωμαΔεν είναι σίγουρο ότι 'παίζουν' επειδή και μόνο λείπει το τρίχινο βουρτσάκι.
Στο εσωτερικό 'αυλάκι' των συρόμενων φύλλων, υπάρχουν 2 μηχανισμοί στο άνω και κάτω μέρος, που έχουν βίδες και είναι τα αμορτισέρ (γιά να μην κοπανάνε όταν τις σέρνεις με δύναμη και τερματίζουν στο άνοιγμα). Τις λασκάρεις και αυτά ανεβοκατεβαίνουν συρτά στο αυλάκι. Με την κατάλληλη ρύθμιση της θέσης τους σε ύψος, θα σφίξει το πλαίσιο (μικραίνει το διάκενο) και δεν θα παίζει.
Σε ορισμένες απο τις καινούριες μπαλκονόπορτες είχα το ιδιο πρόβλημα 'παιξίματος' των φύλλων μέσα στους οδηγούς τους, οπότε όταν το επισήμανα στο συνεργείο στο τέλος της τοποθέτησης, είδα και πως το επέλυσαν μέσα σε 1 λεπτό.
Βέβαια αν οι δικές σου είναι 'παλιάς τεχνολογίας' , μπορεί και να μην έχουν τέτοιο μηχανισμό (βλέπω στο κούφωμα ένα λαστιχένιο stop), οπότε...
Τέσπα, tip για όσους έχουν τέτοιου τύπου συρόμενα φύλλα που ανέφερα. -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Φώναξε ένα συνεργείο να σου περάσει αφρομπετόν να ησυχάσεις για πάντα, όλα τα είχα δοκιμάσει, ακόμα και πλάκες πολυουρεθάνης με όλα τα κατάλληλα υλικά από κάτω και από πάνω, στο τέλος σου μένουν τα έξοδα και ο κόπος βάλε - βγάλε και τα σκουπίδια, εδώ και 20+ χρόνια έχω ηρεμήσει με την ταράτσα.
Είναι ελαφρύ υλικό, δεν επιβαρύνει τη στατικότητα, θα έχεις και ρύση να φεύγουν τα νερά.
Όλοι εδώ είναι, εμένα μου την είχε βάλει ο Γιαννάτος, μου κάνει εντύπωση που ακόμα υπάρχει.
https://www.google.gr/search?q=ν%C ... hgeWwoGIBQ
Και είναι επισκέψιμη αυτή η ταράτσα που αναφέρεις; Άσε που ουσιαστικά μόνωση δεν είναι απλά έδωσες κλήσεις και φεύγουν τα νερά ....
H δική μου είναι επισκέψιμη, πρίν το μπετόν έριξαν πολυουρεθάνη περίπου 1.5-2 εκ, μετά την κάλυψαν με ασφαλτικό γαλάκτωμα και από πάνω έπεσε το μπετόν, εγώ που ζω στο σπίτι λέω πως έχω μόνωση γιατί το καταλαβαίνω, εσύ από μακρυά λές ότι δεν έχω, ότι πείς παλικάρι μου, εκεί θα τα χαλάσουμε ?
-
Ο χρήστης JpoLgr έγραψε:
Φίλε ΝΤΜΙΤΣΠΑΝ διαφωνώ με τη μεγγενη, δεν θα βγαίνουν καλές οι μπριτζόλες μετα.
ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ χρειάζεται, απλώς πες πότε θα το σιάξεις για να 'μαι σε μια γωνιά να βλέπωΣιγά μη κάθομαι να βαράω σαν τον καραγκιόζη, θα πάρω καινούριο και τέλειωσε.
edit: υπάρχει λύση
http://cooking.stackexchange.com/questi ... el-fry-pan
αλλά θέλει λαστιχένιο σφυρί well δεν έχω να χάσω κάτι, sounds like fun όπως σχολιάζουν κιόλας -
Φίλος καίγεται - ή μάλλον παγώνει - να πάρει άμεσα 2 θερμοπομπούς. Έχουμε τίποτε συμβουλές/προτάσεις κτλ;
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Φίλος καίγεται - ή μάλλον παγώνει - να πάρει άμεσα 2 θερμοπομπούς. Έχουμε τίποτε συμβουλές/προτάσεις κτλ; -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Φίλε ΝΤΜΙΤΣΠΑΝ διαφωνώ με τη μεγγενη, δεν θα βγαίνουν καλές οι μπριτζόλες μετα.
ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ χρειάζεται, απλώς πες πότε θα το σιάξεις για να 'μαι σε μια γωνιά να βλέπωΣιγά μη κάθομαι να βαράω σαν τον καραγκιόζη, θα πάρω καινούριο και τέλειωσε.
edit: υπάρχει λύση
http://cooking.stackexchange.com/questi ... el-fry-pan
αλλά θέλει λαστιχένιο σφυρί well δεν έχω να χάσω κάτι, sounds like fun όπως σχολιάζουν κιόλαςΤο άρχισα εκεί με τη ματσόλα κανα δυο και ήρθε στα ίσα του, αρχικά το πήγα πιο μέσα κιόλας
-
Πείτε πάντως καμιά πρόταση για καλά αντικολλητικά τηγάνια με χοντρό πάτο 16cm + 22cm
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Πείτε πάντως καμιά πρόταση για καλά αντικολλητικά τηγάνια με χοντρό πάτο 16cm + 22cmδες τις καλες σειρες του IKEA αλλιως τα Tefal...
Απο εκει και πέρα, για να μην καταφευγεις σε τορναδόρους, βαριοπουλες, μέγγενες και λοιπές βιαίες μεθόδους... δοκίμαζε να αφήνεις το τηγάνι σου να κρυωσει με φυσικό τρόπο κανα 15-20 λεπτά... και να μην το ρίχνεις στο νερό αμέσως.
-
Καλησπέρα. Πήγα το πρωί να αλλάξω 3 λάμπες σποτ gu10 αλογόνου dimmable που ανοίγουν με ένα διακόπτη με αντίστοιχες Led και η μια led ενώ ο διακόπτης είναι σβηστός φαίνεται μια μικρή λάμψη από το led ενώ οι άλλες δυο δεν έχουν τέτοιο θέμα. Τι να παίζει?
-
Ο χρήστης pedja έγραψε:
Καλησπέρα. Πήγα το πρωί να αλλάξω 3 λάμπες σποτ gu10 αλογόνου dimmable που ανοίγουν με ένα διακόπτη με αντίστοιχες Led και η μια led ενώ ο διακόπτης είναι σβηστός φαίνεται μια μικρή λάμψη από το led ενώ οι άλλες δυο δεν έχουν τέτοιο θέμα. Τι να παίζει?Υπάρχει πάντα η πιθανότητα ο διακόπτης να είναι χαλασμένος και να μην διακόπτει εντελώς το κύκλωμα, αλλά δέν είναι απαραίτητο. Συνήθως το εσωτερικό της λάμπας λειτουργεί περίπου σαν κεραία και τραβάει ρέυμα απο κάποιο διπλανό καλώδιο ρεύματος. Μιλάμε για απίστευτα μικρά ρεύματα, αλλά αρκούν μερικά μA (εκατομυριοστά του αμπέρ) για να κάνουν ένα LED να αρχίσει να φέγγει.
Το φαινόμενο λέγεται χωρητική σύζευξη (capacitive coupling) και εμφανίζεται σε όλα τα αγώγιμα και γειωμένα αντικείμενα που υπάρχουν γύρω απο καλώδια ρεύματος. Παρόμοια φάση είναι και τα δοκιμαστικά κατσαβίδια.
Συνήθως το πρόβλημα εντοπίζεται σε noname λάμπες. Οι επώνυμες έχουν θωράκιση και τις κατάλληλες διατάξεις εσωτερικά ωστε να μήν γίνεται το πρόβλημα
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Καλησπέρα. Πήγα το πρωί να αλλάξω 3 λάμπες σποτ gu10 αλογόνου dimmable που ανοίγουν με ένα διακόπτη με αντίστοιχες Led και η μια led ενώ ο διακόπτης είναι σβηστός φαίνεται μια μικρή λάμψη από το led ενώ οι άλλες δυο δεν έχουν τέτοιο θέμα. Τι να παίζει?
Υπάρχει πάντα η πιθανότητα ο διακόπτης να είναι χαλασμένος και να μην διακόπτει εντελώς το κύκλωμα, αλλά δέν είναι απαραίτητο. Συνήθως το εσωτερικό της λάμπας λειτουργεί περίπου σαν κεραία και τραβάει ρέυμα απο κάποιο διπλανό καλώδιο ρεύματος. Μιλάμε για απίστευτα μικρά ρεύματα, αλλά αρκούν μερικά μA (εκατομυριοστά του αμπέρ) για να κάνουν ένα LED να αρχίσει να φέγγει.
Το φαινόμενο λέγεται χωρητική σύζευξη (capacitive coupling) και εμφανίζεται σε όλα τα αγώγιμα και γειωμένα αντικείμενα που υπάρχουν γύρω απο καλώδια ρεύματος. Παρόμοια φάση είναι και τα δοκιμαστικά κατσαβίδια.
Συνήθως το πρόβλημα εντοπίζεται σε noname λάμπες. Οι επώνυμες έχουν θωράκιση και τις κατάλληλες διατάξεις εσωτερικά ωστε να μήν γίνεται το πρόβλημα
Ναι noname είναι οι λάμπες. Να την αφήσω? Υπάρχει κίνδυνος? Έχει κατανάλωση ?
-
Αν δεν σε πειράζει που φέγγουν τις αφήνεις όπως είναι. Δέν υπάρχει κανένας κίνδυνος.
Κατανάλωση υπάρχει αλλά είναι τόσο μικρή που δέν έχει σημασία. Ενδεικτικά, η τηλεόραση όταν είναι σβηστή αλλά στην πρίζα καταναλώνει περίπου 500 φορές περισότερο απο το LED που αχνοφέγγει.
-
Είσαι γνώστης των ηλεκτρονικών-ηλεκτρολογικών από ότι κατάλαβα. Σε ευχαριστώ πολύ.
-
Ρε γκαις, εχω κατι παλια ξυλινα κουφωματα, πληρη με κασα παραθυρο και πατζουρια ανοιγομενα. Καμια ιδεα να τα χρησιμοποιησω καπου εναλλακτικα? για τοποθετηση σε αλλονχωρο δεν υπαρχεινπιθανοτητα και να τα πεταξω ειναι κριμα.
-
Dp
-
τζακι...
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]