-
Ιταλική είναι η Ariston τα τελευταία 40 χρόνια, λές να την αγόρασαν οι Άγγλοι ?
H Hotpoint - Ariston eίναι μάρκα της Indesit
-
Αγγλικη φιρμα ειναι http://en.wikipedia.org/wiki/Hotpoint
Αγορασμενη απο την indesit κια φτιαχνε πλεον μονο τα στεγνωτηρια στην αγγλια. Πλυντηρια στην ιταλια και ψυγεια στη Τουρκια... -
Με βαση τη δικη μου πειρα, τα στεγνωτηρια πλεον (τουλαχιστον αυτο που πηρα) δεν ειναι σαν και αυτα του στρατου που εβγαινε απο μεσα το σεντονι και δεν μπορουσες να το κρατησεις απο την θερμοκρασια. Εχουν και ειδικα προγραμματα για χαμηλες θερμοκρασιες κλπ. για ευαισθητα κλπ.
Οσο για τις μυρωδιες, ειδικα ωρα με τη τζακιλα που προαναφερθηκε, καληνυχτα. Πουλοβερ μεσα μαλλον δε θα εβαζα.οποιος εχει νυχτερινο, το προγραμματιζει να λειτουργει τοτε
nεκ,
δες κατηγορια Α+++ ειναι πολυ χαμηλοτερες οι καταναλωσεις σε σχεση με Α, εννοειται απο Β.
Αντλια θερμοτητας ειναι ο τροπος που ζεσταινει το θαλαμο, με μικρη καταναλωση, τεχνικα ειναι περιπου σαν αιρκοντισιον, σιγουρα αλλοι εδω ξερουν καλυτερα. Δες στο media markt αν σε βολευει... εχουν ταμπελακια με τις καταναλωσεις.
Τα ακριβα εχουν και κολπακια με διακοπτομενη λειτουργια, προστασια απο ταλακωμα κλπ -
Στο στεγνωτηριο βαζει η συζυγος πετσετες & σεντονια,χειμωνα-καλοκαιρι.
Για τα υπολοιπα ρουχα το αποφευγει γιατι ψιλοφθειρονται.
Αυτο που πηραμε -σχετικα προσφατα- δεν χρειαζεται και αποχετευση νερου,εχει μια φορητη κασετινα που αδειαζεις,παλαιοτερα δεν υπηρχαν τετοια. -
Επανερχομαι στομθεμα στεγνωτηριο ρουχων.
Μεταξυ ariston pitsos πλεον μπηκε και η επιλογη candy.
Δεν μπορω να αποφασισω, βασιζομαι στα της pitsos, αλλα και τα ariston οπως και candy φαινονται καλα μηχανηματα. Για τα ariston δεν εχω διαβασει και πολυ καλα σχολια στο ιντερνετ, αν και διαφημιζουν πολλα τεχνολογικα προτερηματα. Για τα candy δεν εχω βρει σχεδον τιποτα, θαρρεις δεν πουλανε. Ενα ενεργειακης κλασης Α περναει τα 550 αλλα βαση υπολογισμενης χρησης και ενα ενεργειακης κλασης Β δεν θα εχει πολυ ανεβασμενη καταναλωση ετησιως. Αλλα η επενδυση ισα που φτανει τα 350-400 ευρο στις ariston και candy.Τα στεγνωτηρια με αντλια θερμωτητας ειναι κατι σαν τα A/C? ενω τα αλλα ειναι με αντισταση?
-
Δεν βλεπω τον λογο να δωσεις πανω απο 300 ευρω για στεγνωτηριο
http://www.kotsovolos.gr/site/household ... 35b-eco-eu -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Επανερχομαι στομθεμα στεγνωτηριο ρουχων.
Μεταξυ ariston pitsos πλεον μπηκε και η επιλογη candy.
Δεν μπορω να αποφασισω, βασιζομαι στα της pitsos, αλλα και τα ariston οπως και candy φαινονται καλα μηχανηματα. Για τα ariston δεν εχω διαβασει και πολυ καλα σχολια στο ιντερνετ, αν και διαφημιζουν πολλα τεχνολογικα προτερηματα. Για τα candy δεν εχω βρει σχεδον τιποτα, θαρρεις δεν πουλανε. Ενα ενεργειακης κλασης Α περναει τα 550 αλλα βαση υπολογισμενης χρησης και ενα ενεργειακης κλασης Β δεν θα εχει πολυ ανεβασμενη καταναλωση ετησιως. Αλλα η επενδυση ισα που φτανει τα 350-400 ευρο στις ariston και candy.Τα στεγνωτηρια με αντλια θερμωτητας ειναι κατι σαν τα A/C? ενω τα αλλα ειναι με αντισταση?
Candy πλυντηριο ειχαμε καμμια 15αρια χρονια και βαλε. Δεν ξερω αν βοηθαει αυτο.
αν το πας με κιλοβατωρες και χρηση κλπ, στη χρηση του στεγνωτηριου να βαλεις και καμποσο παραπανω καταναλωση γιατι τα ρουχα σου απο το πλυντηριο θα βγαινουν με μεγαλο ποσοστο υγρασιας γιατι δε στυβει τοσο γρηγορα. Αλλο ποοστο υγρασιας εχει στο τελος η ιδια πλυση με 800 στροφες και αλλο με 1200, αρα το στεγνωτηριο θα κανει εξτρα δουλεια.ο τυπακος στο media markt μας ειχε πει αυτο ακριβως που λες και οτι η αντισταση κανει ζημια περισσοτερη κλπ. Η παναγια μαζι μας, δεν μπορω να το επιβεβαιωσω. Σιγουρα η αντλια θερμοτητας καιει λιγοτερο ρευμα.
Δεν βλεπω τον λογο να δωσεις πανω απο 300 ευρω για στεγνωτηριο
http://www.kotsovolos.gr/site/household ... 35b-eco-euαμα σου καιει 5 φορες περισοτερο ρευμα?
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
αμα σου καιει 5 φορες περισοτερο ρευμα?Δεν νομιζω να ειναι τοσο μεγαλη διαφορα,αλλα σε καθε περιπτωση μιλαμε για μια συσκευη που θα χρησιμοποιειται max 1 φορα την ημερα για πχ 60 λεπτα,δεν μιλαμε για ψυγειοκαταψυκτη κτλ οπου πραγματι εχει σημασια η καταναλωση.
-
ναι αλλά πόσα Watt τραβάει σε μια ώρα;
Για τα Candy έχω κι εγώ καλές εμπειρίες αν και το τελευταίο πλυντήριο gο1272d που είναι 4 ετών δεν έχει παρουσιάσει κάτι αλλά η ποιότητα κατασκευής είναι πασιφανώς πιο ευτελής
-
candy πλυντηριο πήρα σε προσφορα προ 7 ετ'ιας. ,ε μια μετακομιση δουλεύει ακομα. Μου φινετααι 280 ευρω το πήρα και είμι ευχαριστημενος και τη δουλεια του την έκνε
-
ariston 11 kgr έχω τωρα 493 ευρώ. ίδιο εξωτερικο μεγεθος με τα 5 κιλα 60Χ60Χ85 έχει 10ετή εγγύηση για το μοτερ. Εξαιρετικη εμφάνιση και αθορυβη και πολλή καλή λειτουργια. Ειμαι πολυ ευχαριστημενος και το συστηνω παντού. Από θεμα αντοχής ένας προ 2 ετη το αγόρασε και ακόμα είναι τέλειο (φορουμ ηλεκτρικων συσκευων). Αλλος ένας από το παρόν φορουμ είναι πολυ ευχαριστημενος μετά από 5ετια από αλλο ariston πλυντηριο
Indezit έχουμε ψυγειο σε προσφορα το πήραμε προ 10ετίας και είνι εξαιρετικο έως τώρα. είναι ιδια εταιρια με την Ariston
Το candy πλυντηριο το έχει τώρα η ανηψια και μετά από μια μετακομιση και 7ετια σε χρήση κάνει τη δουλειθ του
Bosh πλυντηριο έχει η αδελφή μου και όταν δουλευει αλλάζουμε σπίτι από το θόρυβο. φτάνουν σε 8 χρ'όνια συνηθως ζωή -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Απο μια συντομη ερευνα (ψαχνω και εγω 18αρι)Φθηνα και επωνυμα:
Samsung AR18FS 750€ (Aπο 650€ στο Σκρουτζ)
http://www.electroniki.gr/electroniki/e ... ft-set.php
http://www.euragora.gr/klimatistika/ar- ... u-maldivesΤoyotomi ZEN TZN/TZG-18V3 712€
http://www.robax.gr/p.TOYOTOMI-ZEN-TZN- ... 35339.htmlσε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση
τα Mitsubishi είναι τόσο καλά ώστε να δικαιολογείται η διαφορά τιμής; -
Αν θέλεις την κορυφή στα κλιματιστικά δες και τα Daikin. Θα μου πεις είναι πανάκριβα.... αν ψάξεις τα βρίσκεις και σε καλές τιμές. Πέρυσι που το είχα ψάξει τέτοια εποχή το 18αρι το έβρισκα ελάχιστα πιο ακριβά από Toyotomi όχι στο ιντερνετ αλλά σε συνοικιακό μαγαζί.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
αμα σου καιει 5 φορες περισοτερο ρευμα?
Δεν νομιζω να ειναι τοσο μεγαλη διαφορα,αλλα σε καθε περιπτωση μιλαμε για μια συσκευη που θα χρησιμοποιειται max 1 φορα την ημερα για πχ 60 λεπτα,δεν μιλαμε για ψυγειοκαταψυκτη κτλ οπου πραγματι εχει σημασια η καταναλωση.
να μην ειναι 5 να ειναι 4 φορες επανω, δες τους πινακες που δημοσιευουν.
για τη μη συχνη χρηση συμφωνουμε -
Ο χρήστης antonn έγραψε:
ariston 11 kgr έχω τωρα 493 ευρώ. ίδιο εξωτερικο μεγεθος με τα 5 κιλα 60Χ60Χ85 έχει 10ετή εγγύηση για το μοτερ. Εξαιρετικη εμφάνιση και αθορυβη και πολλή καλή λειτουργια. Ειμαι πολυ ευχαριστημενος και το συστηνω παντού. Από θεμα αντοχής ένας προ 2 ετη το αγόρασε και ακόμα είναι τέλειο (φορουμ ηλεκτρικων συσκευων). Αλλος ένας από το παρόν φορουμ είναι πολυ ευχαριστημενος μετά από 5ετια από αλλο ariston πλυντηριο
Indezit έχουμε ψυγειο σε προσφορα το πήραμε προ 10ετίας και είνι εξαιρετικο έως τώρα. είναι ιδια εταιρια με την Ariston
Το candy πλυντηριο το έχει τώρα η ανηψια και μετά από μια μετακομιση και 7ετια σε χρήση κάνει τη δουλειθ του
Bosh πλυντηριο έχει η αδελφή μου και όταν δουλευει αλλάζουμε σπίτι από το θόρυβο. φτάνουν σε 8 χρ'όνια συνηθως ζωήΠοιο ειναι το φορουμ αυτο?
Σημερα πηγα σε γνωστο καταστημα ηλεκτρικων και τα ειδα ολα.
Τα ariston ειναι πολυ μπροστα στο σχεδιασμο, αλλα και κατι bosch που ειχε δειχνουν διαστημικης τεχνολογιας. Αλλα φλερταρουν το χιλιαρικο τα τελευταια...
Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναινοτι στην αναγραφη χωρας κατασκευης επαιζει πολυ Πολωνια και Τουρκια. Ειδικα τα boach
περιμενα να δω Ελλαδα στο γνωστο εργοστασιο της πιτσος.
Μερικα μονο μοντελα ηταν Γερμανικα, ακριβα bosch οπως αν θυμαμαι καλα και houver ενα πλυντηριο.
Τα candy ειναι made in china
Τα ariston που ειχε ηταν ιταλικα μονο. -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Bosh πλυντηριο έχει η αδελφή μου και όταν δουλευει αλλάζουμε σπίτι από το θόρυβο. φτάνουν σε 8 χρ'όνια συνηθως ζωήΠοιο ειναι το φορουμ αυτο?
Τα ariston ειναι πολυ μπροστα στο σχεδιασμο, αλλα και κατι bosch που ειχε δειχνουν διαστημικης τεχνολογιας. Αλλα φλερταρουν το χιλιαρικο τα τελευταια...
Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναινοτι στην αναγραφη χωρας κατασκευης επαιζει πολυ Πολωνια και Τουρκια. Ειδικα τα boach
Μερικα μονο μοντελα ηταν Γερμανικα, ακριβα bosch οπως αν θυμαμαι καλα και houver ενα πλυντηριο.
Τα ariston που ειχε ηταν ιταλικα μονο.και το siemens που ειχα παρει, πολωνεζικο ηταν.
καπου υπαρχει μια λιστα για το που και τι κατασκευαζει η BSP -
Το bosch πλυντηριο που εχουνε ομως ειναι γερμανικης κατασκευης. Το πιτσος ελληνικο.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Τα ariston που ειχε ηταν ιταλικα μονο.http://oikiakes-syskeves.com/kalytera-p ... o-best-of/
-
Candy πλυντήρια έχω πάρει δύο και γενικά είμαι ευχαριστημένος. Στο μεγάλο συν τους το ότι ήταν σαφώς πιο ρηχά από άλλα.
Δεν ξέρω αν είναι κινέζικα, δεν έχω κοιτάξει, αλλά γενικά έχω καταλάβει ότι στην Κίνα φτιάχνουν πράγματα εντελώς της πλάκας αλλά και άλλα πολύ καλής ποιότητας. Βασικά σου φτιάχνουν με ό,τι προδιαγραφές θέλεις, είναι θέμα της κάθε εταιρείας τι ζητάει και τι θέλει να πληρώσει. -
Εχει ειδικα μοντελα πλυντηριων ρηχα η candy
το θεμα ειναι οτι δεν εχει βγαλει στεγνωτηρια ρηχα.
Λευκές οικιακές συσκευές:Πλυντήρια-Κουζίνες-Ψυγεια....