-
Σωστά όλα αυτά.
Εν τω μεταξύ (και ήδη κοντά 40 χρόνια) το Σύνταγμά μας λέει ότι 'Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους'.
Δε γράφει 'ανάλογα με το φετινό τους εισόδημα', δε γράφει 'ανάλογα με το τζίρο τους', ούτε 'ανάλογα με το πόσα απίδια βάνει ο σάκος'.
Αυτά τα λέω γιατί κάθε πονηρίδης ή 'γνώστης' ισχυρίζεται ότι φορολογείται μόνο το εισόδημα, άρα πχ ο Πάγκαλος που έχει 50 ξενοίκιαστα ή ακαλλιέργητα ακίνητα μαζί με μερικά εκατομμύρια καταθέσεις δεν θα πληρώσει τίποτα (πλην κάποιου φόρου επί ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ), ενώ ο κηπουρός του, που έχει πχ 10.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα και ένα μείον στην τράπεζα το έτος 2013, θα πρέπει να πληρώσει την αναλογία του -όση βγαίνει- για να φτιαχτούν οι δρόμοι δίπλα στα ακίνητα του Πάγκαλου.
Δίκαιο, έτσι; Και 'συνταγματικό' (υποτίθεται). -
Ο Υπουργός Υγείας πριν λίγο καιρό είπε ότι συμφεροτερη η αγορά υγείας παρά πώληση υγείας. Και αυτό θα γίνει εντέλει σύμφωνα και με το θέλημα μεγάλης μερίδας λαού. Το αποτέλεσμα αυτού βέβαια αναμενόμενο τουλάχιστον για τους νοημονες. Βουρ λοιπόν για φτηνή ιατροφαρμακευτικη περίθαλψη από το 'Υγεια' και το 'Διαβαλκανικο' και σύνταξη από την 'Αlico'...
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Δεν ξερω κατα ποσο υπαρχουν πολλοι γεωλογοι εδω μεσα η σχετικου επαγγελματος (πολιτικοι μηχανικοι πχ) αλλα θα ρωτησω οπως και να εχει.
Εργαζομαι στην Αγγλια εδω και 7+ μηνες ως μηχανικος γεωλογος/γεωτεχνικος.
Θα ηθελα να εχω μια εικονα για το κλαδο στην Ελλαδα αυτη τη περιοδο και μεσο/μακροπροθεσμες αλλαγες.
Ειναι εντελως νεκρος?
Υπαρχει ζητηση?
Απο ποιες εταιριες και σε ποιες περιοχες?
Γενικες απαιτησεις και μισθοι?
Προσπαθω να δω αν ποτε μπορω να υπολογιζω μια επιστροφη, εστω και ολιγοχρονη. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σωστά όλα αυτά.Εν τω μεταξύ (και ήδη κοντά 40 χρόνια) το Σύνταγμά μας λέει ότι 'Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους'.
Δε γράφει 'ανάλογα με το φετινό τους εισόδημα', δε γράφει 'ανάλογα με το τζίρο τους', ούτε 'ανάλογα με το πόσα απίδια βάνει ο σάκος'.
Αυτά τα λέω γιατί κάθε πονηρίδης ή 'γνώστης' ισχυρίζεται ότι φορολογείται μόνο το εισόδημα, άρα πχ ο Πάγκαλος που έχει 50 ξενοίκιαστα ή ακαλλιέργητα ακίνητα μαζί με μερικά εκατομμύρια καταθέσεις δεν θα πληρώσει τίποτα (πλην κάποιου φόρου επί ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ), ενώ ο κηπουρός του, που έχει πχ 10.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα και ένα μείον στην τράπεζα το έτος 2013, θα πρέπει να πληρώσει την αναλογία του -όση βγαίνει- για να φτιαχτούν οι δρόμοι δίπλα στα ακίνητα του Πάγκαλου.
Δίκαιο, έτσι; Και 'συνταγματικό' (υποτίθεται).Αν τα πάρει σε video/σε σουβλάκια/σε αυτοκινητα/σε πλακες χρυσου o Παγκαλος και ο καθε Παγκαλος τα ακίνητα... τι θα κανεις μετα? Θα βγαλεις video tax? souvlaki tax? Για να φορολογήσεις κάτι πρεπει να παράγει ΕΙΣΟΔΗΜΑ. Ο κος Παγκαλος και ο καθένας οταν νοικιάζει κατι... φορολογείται και μάλιστα με ουκ ολιγο φόρο, επίσης σε κάθε αγοραπωλησια ακινητου ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΣΕ φορο στο κράτος ΕΦΑΠΑΞ, επίσης πληρώνει δημοτικα τέλη κλπ ΚΑΝΕΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ του ακινήτου.
Σίγουρα δεν ειναι δίκαιο να ζητάς λεφτά απο κάτι που δεν βγάζει λεφτά.... λέγεται ΔΗΜΕΥΣΗ. Το παραδειγμά σου ειναι λάθος imho. Δεν μπορείς ξαφνικά να βγάζεις ενα φανταστικό φόρο και να ζήτας τα κέρατα σου και να απειλεις με κατασχέσεις... την στιγμή που ο αλλος μπορεί μεν να έχει περιουσία, αλλα δεν ειναι ρευστοποιησιμη καν, δεν παραγει εισοδημα, και έχει χάσει καθε αξία χαρις τους χειρισμους του κράτους.
-
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Δεν ξερω κατα ποσο υπαρχουν πολλοι γεωλογοι εδω μεσα η σχετικου επαγγελματος (πολιτικοι μηχανικοι πχ) αλλα θα ρωτησω οπως και να εχει.
Εργαζομαι στην Αγγλια εδω και 7+ μηνες ως μηχανικος γεωλογος/γεωτεχνικος.
Θα ηθελα να εχω μια εικονα για το κλαδο στην Ελλαδα αυτη τη περιοδο και μεσο/μακροπροθεσμες αλλαγες.
Ειναι εντελως νεκρος?
Υπαρχει ζητηση?
Απο ποιες εταιριες και σε ποιες περιοχες?
Γενικες απαιτησεις και μισθοι?
Προσπαθω να δω αν ποτε μπορω να υπολογιζω μια επιστροφη, εστω και ολιγοχρονη.Τρολάρεις;
Αν δεν εχεις καποια εργασιακη εμπειρια σε σχεση με πετρελαια,ειναι πιθανον να μην γυρισεις ποτε στην χωρα παρα μονο για τουρισμο. -
manosk
εισαι φαουλ. Δεν μπορεις να ζητας φορο απο κατι που δεν σου αποφερει εισοδημα, κ ειναι κατι που καθεται (ποσο δεν μαλλον, αν σου ΚΟΣΤΙΖΕΙ λεφτα, οπως ειναι ενα ακινητο που καθεται - το εχω φαει το αγγουρι), ειδικα απο τη στιγμη που ζητας φορο ΚΑΙ απο τα λεφτα που σου βγαζει, ΟΤΑΝ σου βγαλει.
Γενικα, οποιοσδηποτε φορος ΚΑΤΟΧΗΣ ενος πραγματος ειναι απαραδεκτος. Κ αυτο γιατι ειναι κατι που εχεις αποκτησει με λεφτα που εχουν φορολογηθει οταν τα εβγαλες, εχεις πληρωσει φορο ΚΑΙ για την αποκτηση του, και θα πληρωσεις κ φορο και αν το πουλησεις.
κ τωρα σου ζητειται ή να πληρωνεις σαν μαλακας για να συνεχισεις να το κατεχεις (ακομα κ αν ειναι ενα κομματι γης που απλα καθεται κ υπαρχει), ή να αναγκαστεις να το πουλησεις αν δεν εχεις/δεν θες να πληρωνεις νταβατζιλικια. Αν δεν ειναι δημευση, ειναι αναγκαστικη εκποιηση της περιουσιας σου.
Αν θυμασαι σας εχω ξαναπει για το φιλο μου που εχει κληρονομησει μονοκατοικια στη Βουλιαγμενη (που ηταν του παππου του, δηλαδη ενα πολυ παλιο σπιτι) κ ειναι ανεργος. Αυτος ο ανθρωπος γιατι να πληρωνει φορο για να κατεχει αυτο το ακινητο Ή να αναγκαστει να το δωσει?
Το αν εχεις λιγα ή πολλα, ειδικα ακινητα, δεν αλλαζει το παραπανω.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Μάρκο την απάντηση στο ρητορικό ερώτημα την δίνεις μόνο σου ... στην λεπτομέρια. 'Ανταποδοτικές' η εισφορές των τωρινών εργαζόμενων για τους τωρινούς συνταξιούχους...
Δηλαδή, θέλεις να μου πεις ότι οι μειωμένες παροχές στους τωρινούς συνταξιούχους, σημαίνουν και μειωμένες εισφορές για τους τωρινούς εργαζόμενους;;;
Γιατί το μικρό μου μυαλό, αυτό καταλαβαίνει...
Βέβαια, ίσως κάνω το λάθος να σκέφτομαι λογικά...
Αλήθεια, γιατί δεν συζητάμε το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της άμυνας;;;; Εγώ δεν θέλω να πληρώνω τα λεφτά μου για να τα τρώνε οι κωλοβαρούντες εποπ...
Προσπαθω να δω αν ποτε μπορω να υπολογιζω μια επιστροφη, εστω και ολιγοχρονη.
Για ανέκδτοτο το έγραψες;;;;
Έχω γνωστό (πρώην) καθηγητή στη γεωλογία στο ΑΠΘ, ο οποίος σε κάποια φάση (στα 'καλά' χρόνια) μου είχε πει ότι ποτέ δεν είχε δει φοιτητή του να ασχολείται με αυτό που σπούδασε... έχει δει αρκετούς φοιτητές του, να κάνουν άσχετες δουλειές (πχ πωλητής αυτοκινήτων... ), αλλά ποτέ κάτι σχετικό με τη γεωλογία.
Και αυτό τα καλά χρόνια... Σήμερα που δεν κινείται σχεδόν τίποτα και πουθενά...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Μάρκο την απάντηση στο ρητορικό ερώτημα την δίνεις μόνο σου ... στην λεπτομέρια. 'Ανταποδοτικές' η εισφορές των τωρινών εργαζόμενων για τους τωρινούς συνταξιούχους...
Δηλαδή, θέλεις να μου πεις ότι οι μειωμένες παροχές στους τωρινούς συνταξιούχους, σημαίνουν και μειωμένες εισφορές για τους τωρινούς εργαζόμενους;;;
Γιατί το μικρό μου μυαλό, αυτό καταλαβαίνει...
Βέβαια, ίσως κάνω το λάθος να σκέφτομαι λογικά...
Καθόλου μικρό μυαλό! Λογικά σκέφτεσαι! Δεν υπάρχει αντιστοιχιση χαμηλών συντάξεων με χαμηλών εισφορών και το αντίθετο, απλώς 'ανταπόδοση'. Αυτη τη στιγμή οι εισφορές -μαζί με την κρατική βοήθεια- καλύπτουν πολλά. Πρόχειρα να σου πω ... ΕΟΠΥΥ (πάσης φύσεως δαπάνες στον ιδιωτικό τομέα κυρίως), συντάξεις, παροχές ασφαλισμένων κλπ.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ο Υπουργός Υγείας πριν λίγο καιρό είπε ότι συμφεροτερη η αγορά υγείας παρά πώληση υγείας. Και αυτό θα γίνει εντέλει σύμφωνα και με το θέλημα μεγάλης μερίδας λαού. Το αποτέλεσμα αυτού βέβαια αναμενόμενο τουλάχιστον για τους νοημονες. Βουρ λοιπόν για φτηνή ιατροφαρμακευτικη περίθαλψη από το 'Υγεια' και το 'Διαβαλκανικο' και σύνταξη από την 'Αlico'...Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
ναι , αλλα στον εοππυ
οχι στο ΕΣΥ -
Ο χρήστης taxidiwtis έγραψε:
Ο Υπουργός Υγείας πριν λίγο καιρό είπε ότι συμφεροτερη η αγορά υγείας παρά πώληση υγείας. Και αυτό θα γίνει εντέλει σύμφωνα και με το θέλημα μεγάλης μερίδας λαού. Το αποτέλεσμα αυτού βέβαια αναμενόμενο τουλάχιστον για τους νοημονες. Βουρ λοιπόν για φτηνή ιατροφαρμακευτικη περίθαλψη από το 'Υγεια' και το 'Διαβαλκανικο' και σύνταξη από την 'Αlico'...
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
ναι , αλλα στον εοππυ
οχι στο ΕΣΥΝαι. Στο περι ασφαλιστικού τομέα αναφέρομαι. Στο ΕΣΥ ... φτάνει το κλείσιμο των νοσοκομείων. Δεν μπορεί να τα κλείσει όλα ... και να αγοράζει 'ιδιωτικές κλινικές'.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Τρολάρεις;
Αν δεν εχεις καποια εργασιακη εμπειρια σε σχεση με πετρελαια,ειναι πιθανον να μην γυρισεις ποτε στην χωρα παρα μονο για τουρισμο.Για ανέκδτοτο το έγραψες;;;;
Έχω γνωστό (πρώην) καθηγητή στη γεωλογία στο ΑΠΘ, ο οποίος σε κάποια φάση (στα 'καλά' χρόνια) μου είχε πει ότι ποτέ δεν είχε δει φοιτητή του να ασχολείται με αυτό που σπούδασε... έχει δει αρκετούς φοιτητές του, να κάνουν άσχετες δουλειές (πχ πωλητής αυτοκινήτων... ), αλλά ποτέ κάτι σχετικό με τη γεωλογία.
Και αυτό τα καλά χρόνια... Σήμερα που δεν κινείται σχεδόν τίποτα και πουθενά...
Oχι καθολου πλακα, αληθεια ρωταω.
Μετα το master (και αυτο Αγγλια) εκανα αιτησεις και αρχισα να δουλευω στην Αγγλια. Δεν εχω εικονα απο την Ελλαδα. Θα μπορουσε για παραδειγμα να υπαρχουν international εταιριες με γραφεια στην Ελλαδα που αναλαμβανουν project στα Βαλκανια γενικα.
Θα μου πεις βεβαια καλυτερα στην Αλβανια (οπως και εχει αυτη που δουλευω τωρα) οπου οι φοροι θα ειναι λιγοτερα.
Αλλα θα ηθελα να ξερω τι κινειται και αν.
Δυστυχως δεν εχω γνωστους/ακρες σε Ελλαδα να με συμβουλευσουν. -
Στην Ελλάδα έχει νόημα να έρθεις μόνο για να αγοράσεις φτηνά σπίτια πλέον. Για τίποτα άλλο!!!
-
g47 pαντα υπαρχουν ευκαιριες νομιζω στην Ελλαδα. Ενταξει Λονδινο δεν ειναι εδω με τα λουσια και τα ετσι του αλλα εχεις επισης πολλα καλα. Βασικα δουλευεις και γλιτωνεις τα εξοδα διαμονης που εκει ειναι τεραστια, πλεον βρισκεις φτηνα σπιτια η μενεις το πατρικο για καποιο διαστημα μεχρι να πατησεις γερα στα ποδια.
Στο αντικειμενο σου δεν γνωριζω αλλα ψαχνοντας με υπομονη κατι μπορει να βρεθει. Ψαξε να βρεις εταιρειες που εχουν δραστηριοτητα στην Μ. Ανατολη και σε Βαλκανια, σιγουρα θα υπαρχουν τετοιες.
Αφου εχεις δουλεια εκει περα εχεις το ατου να ψαχνεις χαλαρα εχοντας συνεχως τα ματια σου ανοιχτα και να πουλησεις και μια προυπηρεσια.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Στην Ελλάδα έχει νόημα να έρθεις μόνο για να αγοράσεις φτηνά σπίτια πλέον. Για τίποτα άλλο!!!νωρίς είναι ακόμη...
κ αυτό με ερωτηματικό, καθότι φορολογούνται πολύ αφενός, αφετέρου τα ενοίκια που ίσως πάρεις είναι χαμηλά κ φεύγουν σε εφορία κ ζημιές...
καλύτερα ρευστό σε μετοχές σε Γερμανία καλύτερα... -
Ενοίκια δεν θα πάρεις. Πλέον είναι κατάρα να έχεις ακίνητο στην Ελλάδα. Η μόνη προοπτική είναι να το έχεις κλειστό μπας και πάρει τα πάνω του σε 20 χρόνια. Σαφώς καλύτερη επένδυση τα ομόλογα Αμερικανικού Δημοσίου!
-
-
Κυριοι, μία ερώτηση, ίσως για κάτι όχι ρεαλιστικό (εκτός αν ήδη υπάρχει στην αγορά και δεν το ξέρω):
Βλέποντας πως μετά από ακόμη 25 χρόνια εργασίας, για σύνταξη θα πάρω κουπόνια για ληγμένο γάλα και 100 ευρώ χαρτζιλίκι, σκέφτομαι για ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα ιδιωτικό. Δεν έχω αυταπάτες, δεν περιμένω πχ να δίνω 200 ευρώ τον μήνα για 25 χρόνια και να πάρω 1000 ευρώ σύνταξη, αλλά ίσως να βγει κάτι σαν 300 ευρώ, συμπληρωματικά του χαρτζηλικιού που θα μας δίνει τότε η εκάστοτε ξεπουλημένη σκυλεμένη κυβέρνηση. Το θέμα είναι ότι δεν θέλω και δεν εμπιστευομαι Ελληνικές εταιρείς, ούτε καν ξένες με γραφεία/αντιπρόσωπο (άρα και ΑΦΜ) στην Ελλάδα, τα οποία μπορούν πιθανόν να πτωχεύσουν/κλείσουν και να χάσω τα πάντα.
Η ερώτηση: γνωρίζει κανείς Ευρωπαικές/διεθνής ασφαλιστικές που προσφέρουν την δυνατότητα αγοράς τέτοιων πακέτων? Εκτός αν κάποιος έχει προσωπική εμπειρία (δλδ έχει συμβολαιο) με μεγάλη ξενη ασφαλιστική, με γραφεια στην Ελλάδα, αλλά με σαφη ορο στο συμβόλαιο ότι τα χρήματα δεν χάνονται αν η Ελληνική εταιρεία χαθει (δλδ το συμβόλαιο να ειναι με την εταιρεία εξωτερικου και οχι το Ελληνικο γραφειο)... ή κάτι παρόμοιο... -
για σύνταξη γιατί απλά δε φυλάς τα χρηματά σου; φοβάσαι τις τράπεζες;
δε νομίζω ότι συμφέρουν τα συνταξιοδοτικά των ασφαλιστικών -
To αποκλείω να υπάρχει γραπτή εγγύηση-όρος προστασίας των χρημάτων ΑΝ χαθεί η ελληνική εταιρία ...
-
Ο χρήστης Chuckie έγραψε:
Κυριοι, μία ερώτηση, ίσως για κάτι όχι ρεαλιστικό (εκτός αν ήδη υπάρχει στην αγορά και δεν το ξέρω):
Βλέποντας πως μετά από ακόμη 25 χρόνια εργασίας, για σύνταξη θα πάρω κουπόνια για ληγμένο γάλα και 100 ευρώ χαρτζιλίκι, σκέφτομαι για ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα ιδιωτικό. Δεν έχω αυταπάτες, δεν περιμένω πχ να δίνω 200 ευρώ τον μήνα για 25 χρόνια και να πάρω 1000 ευρώ σύνταξη, αλλά ίσως να βγει κάτι σαν 300 ευρώ, συμπληρωματικά του χαρτζηλικιού που θα μας δίνει τότε η εκάστοτε ξεπουλημένη σκυλεμένη κυβέρνηση. Το θέμα είναι ότι δεν θέλω και δεν εμπιστευομαι Ελληνικές εταιρείς, ούτε καν ξένες με γραφεία/αντιπρόσωπο (άρα και ΑΦΜ) στην Ελλάδα, τα οποία μπορούν πιθανόν να πτωχεύσουν/κλείσουν και να χάσω τα πάντα.
Η ερώτηση: γνωρίζει κανείς Ευρωπαικές/διεθνής ασφαλιστικές που προσφέρουν την δυνατότητα αγοράς τέτοιων πακέτων? Εκτός αν κάποιος έχει προσωπική εμπειρία (δλδ έχει συμβολαιο) με μεγάλη ξενη ασφαλιστική, με γραφεια στην Ελλάδα, αλλά με σαφη ορο στο συμβόλαιο ότι τα χρήματα δεν χάνονται αν η Ελληνική εταιρεία χαθει (δλδ το συμβόλαιο να ειναι με την εταιρεία εξωτερικου και οχι το Ελληνικο γραφειο)... ή κάτι παρόμοιο...Για να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα..
Τοπικό παράδειγμα η Ασπίς Πρόνοια
Τα επενδυτικά προϊόντα που πούλαγε βασίζονταν πάνω στην ίδια την εταιρεία και τα όποια μελλοντικά κέρδη της.
Όλοι ξέρουμε τί έγινε. Φούντο η εταιρεία, πάνε τα λεφτά.Διεθνές παράδειγμα η ING.
Σταμάτησε να λειτουργεί παγκοσμίως στον ασφαλιστικό κλαδο, έκλεισε τα υποκαταστήματα της αλλά δεν άνοιξε μύτη.
Τα συμβόλαια της εξυπηρετούνται κανονικά παντού.Yπάρχουν λοιπόν σοβαρές εταιρείες και απλά εταιρείες.
Όταν η επαιρεία είναι πολυεθνική ακόμα και αν κλείσει το τοπικό υποκατάστημα της αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι χάνονται τα συμβόλαια.
Το αν τώρα σε συμφέρει ή όχι να βάλεις τα λεφτά σου κάπου (οπουδήποτε) εξαρτάται από τους όρους και τα ποσοστά κέρδους (μείων τα έξοδα) που δίνει η κάθε μια εταιρεία.Επίσης αν το αμοιβαίο κεφάλαιο ή γενικότερα το όποιο επενδυτικό πρόγραμμα που βάζεις τα λεφτά σου είναι παγκόσμιο (π.χ. μετοχές από ετιαρείες ή ομόλογα διαφόρων χωρών) τα λεφτά δεν «χάνονται» ότι και αν πάθει η εταιρεία που στο πούλησε.
Τα αμοιβαία κεφάλαια φυλλάσονται σε τράπεζα θεματοφύλακα που ξέρει οποιαδήποτε στιγμή πόσα μερίδια κατέχεις και ελέγχει την εταιρεία που το διαχειρίζεται σχετικά με το αν κάνει ορθή διαχείρηση.Ανάλογα λοιπόν τί αγοράζεις.
Αυτήν την στιγμή κλασσικού τύπου προγράμματα που δίνουν μια ελάχιστη εξασφάλιση θα βρείς στην ελληνική αγορά αλλά μιλάμε για ελάχιστες εγγυημένες αποδόεσεις του 1 ή 1,5%.
Εκτός από αυτά θα βρείς και άλλου είδους προγράμματα, χωρίς εξασφάλιση αλλά με καλύτερες αποδόσεις σε βάθος χρόνου.Μπορείς να ακολουθήσεις διάφορους δρόμους πάντως.
Σου έστειλα πμ.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....