-
το σηματακι της ασφαλειας το πηρες πισω οταν του εδωσες το αμαξι?...
αν ναι, τοτε ειναι ανασφαλιστος και σε εναν ελεγχο αφου δεν μπορει να το επιδειξει, κινδυνευει να χασει και το διπλωμα οδηγησης του + προστιμα...κλπ.Τα ασφαλιστηρια βγαινουν στο ονομα που γραφει η αδεια, το ξερεις.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
1.Στα μεταχ ΙΧ δεν υπαρχει ΦΠΑ (νομιζω, μονο στα ΦΙΧ η επαγγελματικα).
2. αν εχεις 2α κλειδια κανε αυτο που πρεπει. (ξερεις εσυ)
3. δηλωσε το σαν κλοπη και πες στην αστυνομια που το παρκαρει να τον πανε μεσα.
4. κοψε την ασφαλεια με δηλωση κλοπης απο την αστυνομια ωστε αν κανει κανει σοβαρο ατυχημα θα κλαιει ολη του τη ζωη.Ρε εξυπνοπουλι αφού και ο απατεωνας έχει υπεύθυνη δήλωση απο την αγοροπωλησια τι κλοπες και ιστορίες λες.. .....πας να τον μπλεξεις χειρότερα; ;;;;
-
Ο χρήστης KATIARIS έγραψε:
τα αμάξια τα ανταλλάξαμε χέρι με χέρι χωρίς χρηματική διαφορά. Υπογράψαμε ο ένας στον άλλο υπεύθυνες δηλώσεις για να κάνει ο καθένας τη μεταβίβαση στο αμάξι του. Εγώ πήρα κανονικά το δικό του, πήγα στο συγκοινωνιών κι έκανα τη μεταβίβασή μου. Έτσι λοιπόν το αμάξι του πέρασε πλέον και τυπικά στην κατοχή μου.Ξεκαθαρο, εσυ τωρα πια εχεις το αμαξι του ως δικο σου κ τελειωσε.
Αυτός μου είπε εκ των υστέρων ότι δε θα μπορούσα να την κάνω γιατί το αμάξι ανήκει σε εταιρεία κι έπρεπε πρώτα να κοπεί τιμολόγιο το οποίο πρέπει να πληρώσω εγώ το ΦΠΑ 2000 ευρώ.
Ποιο? Το δικο σου που του εδωσες ή το δικο του? Κ τελικα απο την αδεια του εν λογω οχηματος, βρηκατε οτι ισχυει το ιδιοκτητης = εταιρια, ή ειναι φυσικο προσωπο?
Εγώ ήδη είχα κάνει τη μεταβίβαση και στο συγκοινωνιών δε μου κάνανε κανένα πρόβλημα...δε μου είπαν ούτε για εταιριες ούτε για τίποτα. Δε μου ζήτησαν τιμολόγιο,έκανα μια απλή μεταβίβαση από ιδιώτη σε ιδιώτη.Το πρόβλημα δημιουργήθηκε σήμερα που έμαθα ότι ο άλλος δεν μεταβίβασε το δικό μου στο όνομά του και συνεχίζει να το κυκλοφορεί ανενόχλητος με το δικό μου όνομα.
Αρα 1ον αυτος ενω εχει το αμαξι σου στα χερια του, δεν το παιρνει κ στο ονομα του και σε απειλει οτι θα κανει μαλακιες με αμαξι που ειναι στο ονομα σου κ θα σε μπλεξει?
Τον πήρα τηλ και μου είπε ότι για να το κάνει θέλει τα 2000 κι ότι θα μου στείλει με δικηγόρο το τιμολόγιο πώλησης...
Πες του να φροντισει το τιμολογιο πωλησης να εχει και την υπογραφη σου πανω...Να δω τι αλλο θα ακουσω, τιμολογιο με το ζορι...
Αυτός είναι ο μεσάζοντας και το αμάξι είναι του πατέρα του. Μου το πούλησε έχοντας την εξουσιοδότηση του πατέρα του. Η εταιρία του ασχολείται με ανταλλακτικά αυτοκινήτων.
(ξαναρωταω) Αρα το αυτοκινητο ανηκε στον πατερα (φυσικο προσωπο) και ΟΧΙ στην εταιρια του πατερα? Αν ναι, τοτε ειναι μια πωληση μεταχειρισμενου οχηματος μεταξυ ιδιωτων που φυσικα δεν εχει ΦΠΑ.
Αντάλλαξα το όχημα σε αυτόν που αντάλλαξα υπεύθυνες δηλώσεις, αλλά στη δική μου υπεύθυνη δήλωση έχω τις υπογραφές του πατέρα του.
Οποτε εσυ 'αγορασες' το οχημα του πατερα κ εκεινος 'αγορασε' το δικο σου. Πρεπει να μας γραψεις τι λενε οι υπευθυνες δηλωσεις ΑΚΡΙΒΩΣ, για να σου πουμε μπας κ εχει καμμια παγιδα. Υποθετω οτι σε αυτη που σου εδωσε εκεινος λεει οτι θα παει να κανει τη μεταβιβαση κ θα το παρει στο ονομα του?
Ελπίζω να μη σας κούρασα...Η υπόθεση είναι μπερδεμένη πολύ και για αυτό πελάγωσα.
Σκέφτηκα να του κάνω μήνυση για υπεξαίρεση...Απαντα σε παρακαλω σε αυτα που σε ρωταω γιατι καπου στη φορα που παιρνεις χανονται σημαντικες λεπτομερειες. Εγω αυτο που θα εκανα ειναι ενα εξωδικο σε εκεινον, με κοινοποιηση και στο οικειο αστ. τμημα, μαζι με την υπευθυνη δηλωση, οτι 'ο ταδε απο την ταδε μερα εχει το οχημα μου και το χρησιμοποιει κ δεν εχω ελεγχο στο τι κανει με αυτο' ή κατι τετοιο.
Κ να ξερεις οτι οτι σου λεμε εδω μεσα δεν ειναι νομικη συμβουλη, αλλα οτι ξερουμε ο καθενας απο την οποια πειρα μπορει να εχουμε με την ενασχοληση με το αντικειμενο (εγω πχ παλια πουλαγα αυτοκινητα και ειμαι κ εμπορος). Καλο θα ηταν να μιλησεις με δικηγορο. ΣΙΓΟΥΡΑ θα μπορεις να βρεις, εστω μεσω τριτου φιλικου προσωπου, ενα δικηγορο που θα μπορει να φαει μιση ωρα απο τη μερα του για να σου πει γρηγορα κ σιγουρα τι ισχυει. Κ για να μη παει κ χαμενος ο κοπος του, βαλ'τον να σου κανει το εξωδικο, δεν ειναι τεραστιο το κοστος μπροστα στη ζημια που μπορει να παθεις αμα κανει καμμια μαλακια εκεινος.
ΥΓ Υποθετω οτι οσο το αυτοκινητο ειναι στο ονομα σου = ιδιοκτησια σου, μπορεις με καποιο τροπο να το απαιτησεις πισω κ μετα θα πρεπει εκεινος να σε κυνηγησει για το αυτοκινητο που του δηλωσες οτι του μεταβιβαζεις αλλα δεν μεταβιβασες.
-
Αν κατάλαβα καλά... τώρα έχεις το πρώην αυτοκίνητό του (έστω του πατέρα του) στο όνομά σου και αυτός το 'πρώην' αυτοκίνητό σου που όμως δεν είναι πρώην αφού εξακολουθεί να είναι στο όνομά σου....αν είναι έτσι εσύ με το νέο αυτοκίνητο δεν έχεις κανένα πρόβλημα, αλλά: το δικό σου αυτοκίνητο που αυτός κυκλοφορεί ενώ η άδεια και η ασφάλεια είναι στο όνομά σου για οτιδήποτε συμβεί π.χ. τροχαίο ενώ ο οδηγός π.χ. είναι μεθυσμένος, κλήσεις τροχαίας, ληστεία!!! κλπ. ευθύνεσαι και εσύ....ή κυρίως εσύ αφού το κράτος και η ασφαλιστική εσένα γνωρίζει ως ιδιοκτήτη....άρα εδώ έχεις ένα θέμα...θα σου έλεγα αν έχεις κλειδιά να πάς να το πάρεις αλλά αυτό κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ποινικά αυτοδικία.....σε κάθε περίπτωση αφού δεν κάνει αυτός τη μεταβίβαση και αρνείται να σου το δώσει τότε το παρακρατάει παράνομα και με ασφαλιστικά μέτρα νομής το παίρνεις σχετικά γρήγορα... είναι η μόνη διαδικασία νομική με τόσο γρήγορο αποτέλεσμα, γιατί τώρα αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να μην κυκλοφορεί με αυτοκίνητο στο όνομά σου....ο τύπος μάλλον προσπαθεί εκβιαστικά να βγάλει και ένα 2χίλιαρο από τη συναλλαγή...
-
Aς πάρει την αστυνομία τηλέφωνο να καταγγείλει κλοπή αυτοκινήτου και εκβιασμό και ότι γνωρίζει τον κλέφτη και εκβιαστή.
Θα πει στην αστυνομία : 'Το πούλησα με ανταλλαγή, έπρεπε να κάνει μεταβίβαση στο όνομά του, δεν έκανε, πήρε το αυτοκίνητο το κυκλοφορεί και με εκβιάζει ότι θέλει και 2000euro για να κάνει την μεταβίβαση, διαφορετικά θα το κυκλοφορεί στο όνομά μου, δηλαδή κλεμμένο'.
Και μετά θα δούμε αν θα κάνει ο άλλος την μεταβίβαση στο τσακ μπαμ...
-
νομιζω το πιο σωστο ειναι να παει στην αστυνομια
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
τα αμάξια τα ανταλλάξαμε χέρι με χέρι χωρίς χρηματική διαφορά. Υπογράψαμε ο ένας στον άλλο υπεύθυνες δηλώσεις για να κάνει ο καθένας τη μεταβίβαση στο αμάξι του. Εγώ πήρα κανονικά το δικό του, πήγα στο συγκοινωνιών κι έκανα τη μεταβίβασή μου. Έτσι λοιπόν το αμάξι του πέρασε πλέον και τυπικά στην κατοχή μου.
Ξεκαθαρο, εσυ τωρα πια εχεις το αμαξι του ως δικο σου κ τελειωσε.
Αυτός μου είπε εκ των υστέρων ότι δε θα μπορούσα να την κάνω γιατί το αμάξι ανήκει σε εταιρεία κι έπρεπε πρώτα να κοπεί τιμολόγιο το οποίο πρέπει να πληρώσω εγώ το ΦΠΑ 2000 ευρώ.
Ποιο? Το δικο σου που του εδωσες ή το δικο του? Κ τελικα απο την αδεια του εν λογω οχηματος, βρηκατε οτι ισχυει το ιδιοκτητης = εταιρια, ή ειναι φυσικο προσωπο?
Εγώ ήδη είχα κάνει τη μεταβίβαση και στο συγκοινωνιών δε μου κάνανε κανένα πρόβλημα...δε μου είπαν ούτε για εταιριες ούτε για τίποτα. Δε μου ζήτησαν τιμολόγιο,έκανα μια απλή μεταβίβαση από ιδιώτη σε ιδιώτη.Το πρόβλημα δημιουργήθηκε σήμερα που έμαθα ότι ο άλλος δεν μεταβίβασε το δικό μου στο όνομά του και συνεχίζει να το κυκλοφορεί ανενόχλητος με το δικό μου όνομα.
Αρα 1ον αυτος ενω εχει το αμαξι σου στα χερια του, δεν το παιρνει κ στο ονομα του και σε απειλει οτι θα κανει μαλακιες με αμαξι που ειναι στο ονομα σου κ θα σε μπλεξει?
Τον πήρα τηλ και μου είπε ότι για να το κάνει θέλει τα 2000 κι ότι θα μου στείλει με δικηγόρο το τιμολόγιο πώλησης...
Πες του να φροντισει το τιμολογιο πωλησης να εχει και την υπογραφη σου πανω...Να δω τι αλλο θα ακουσω, τιμολογιο με το ζορι...
Αυτός είναι ο μεσάζοντας και το αμάξι είναι του πατέρα του. Μου το πούλησε έχοντας την εξουσιοδότηση του πατέρα του. Η εταιρία του ασχολείται με ανταλλακτικά αυτοκινήτων.
(ξαναρωταω) Αρα το αυτοκινητο ανηκε στον πατερα (φυσικο προσωπο) και ΟΧΙ στην εταιρια του πατερα? Αν ναι, τοτε ειναι μια πωληση μεταχειρισμενου οχηματος μεταξυ ιδιωτων που φυσικα δεν εχει ΦΠΑ.
Αντάλλαξα το όχημα σε αυτόν που αντάλλαξα υπεύθυνες δηλώσεις, αλλά στη δική μου υπεύθυνη δήλωση έχω τις υπογραφές του πατέρα του.
Οποτε εσυ 'αγορασες' το οχημα του πατερα κ εκεινος 'αγορασε' το δικο σου. Πρεπει να μας γραψεις τι λενε οι υπευθυνες δηλωσεις ΑΚΡΙΒΩΣ, για να σου πουμε μπας κ εχει καμμια παγιδα. Υποθετω οτι σε αυτη που σου εδωσε εκεινος λεει οτι θα παει να κανει τη μεταβιβαση κ θα το παρει στο ονομα του?
Ελπίζω να μη σας κούρασα...Η υπόθεση είναι μπερδεμένη πολύ και για αυτό πελάγωσα.
Σκέφτηκα να του κάνω μήνυση για υπεξαίρεση...Απαντα σε παρακαλω σε αυτα που σε ρωταω γιατι καπου στη φορα που παιρνεις χανονται σημαντικες λεπτομερειες. Εγω αυτο που θα εκανα ειναι ενα εξωδικο σε εκεινον, με κοινοποιηση και στο οικειο αστ. τμημα, μαζι με την υπευθυνη δηλωση, οτι 'ο ταδε απο την ταδε μερα εχει το οχημα μου και το χρησιμοποιει κ δεν εχω ελεγχο στο τι κανει με αυτο' ή κατι τετοιο.
Κ να ξερεις οτι οτι σου λεμε εδω μεσα δεν ειναι νομικη συμβουλη, αλλα οτι ξερουμε ο καθενας απο την οποια πειρα μπορει να εχουμε με την ενασχοληση με το αντικειμενο (εγω πχ παλια πουλαγα αυτοκινητα και ειμαι κ εμπορος). Καλο θα ηταν να μιλησεις με δικηγορο. ΣΙΓΟΥΡΑ θα μπορεις να βρεις, εστω μεσω τριτου φιλικου προσωπου, ενα δικηγορο που θα μπορει να φαει μιση ωρα απο τη μερα του για να σου πει γρηγορα κ σιγουρα τι ισχυει. Κ για να μη παει κ χαμενος ο κοπος του, βαλ'τον να σου κανει το εξωδικο, δεν ειναι τεραστιο το κοστος μπροστα στη ζημια που μπορει να παθεις αμα κανει καμμια μαλακια εκεινος.
ΥΓ Υποθετω οτι οσο το αυτοκινητο ειναι στο ονομα σου = ιδιοκτησια σου, μπορεις με καποιο τροπο να το απαιτησεις πισω κ μετα θα πρεπει εκεινος να σε κυνηγησει για το αυτοκινητο που του δηλωσες οτι του μεταβιβαζεις αλλα δεν μεταβιβασες.[/quo
Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο που αφιερώνετε για το δικό μου πρόβλημα!!
Απαντώ στα ερωτήματα
Μου έλεγε ότι δε θα μπορούσα να κάνω μεταβίβαση το δικό του όχημα στο δικό μου όνομα. ΤΕλικά όμως εγώ την έκανα χωρίς πρόβλημα.Από την άδεια προκύπτει ότι είναι φυσικό πρόσωπο.
Ακριβώς!Απειλεί ότι θα κάνει παραβάσεις για να με μπλέξει.
Του είπα κι εγώ για την υπογραφή στα επί πιστώσει τιμολόγια και μου είπε ότι δεν ξέρω τι μου γίνεται...
Από τα χαρτιά που έχω στην κατοχή μου (άδεια κυκλοφορίας) και από την ερώτηση που έκανα στο τμήμα συγκοινωνιών μου είπαν ότι δε φαίνεται πουθενά καμιά εταιρία, φαινεται μόνο το όνομα του πατέρα του με 100% κυριότητα.
Στην υπεύθυνη δήλωση γραφει κάτι ύποπτο που όμως τότε που το ρωτήσαμε στα ΚΕΠ μας είπαν ότι δεν πειράζει. Η υπεύθυνη δήλωση ήταν μια φόρμα έτοιμη η οποιά εξουσιοδοτούσε παράλληλα εμάς αλλά και το θείο του 'ιδιοκτήτη'για να κάνουμε τη μεταβίβαση. Δηλαδή εκτυπωμένο το έγγραφο είχε το όνομα του θείου και χειρόγραφα σαν δεύτερο εξουσιοδοτημένο άτομο είχε εμένα... -
Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο που αφιερώνετε για το δικό μου πρόβλημα!!
Απαντώ στα ερωτήματα
Μου έλεγε ότι δε θα μπορούσα να κάνω μεταβίβαση το δικό του όχημα στο δικό μου όνομα. ΤΕλικά όμως εγώ την έκανα χωρίς πρόβλημα.Από την άδεια προκύπτει ότι είναι φυσικό πρόσωπο.
Ακριβώς!Απειλεί ότι θα κάνει παραβάσεις για να με μπλέξει.
Του είπα κι εγώ για την υπογραφή στα επί πιστώσει τιμολόγια και μου είπε ότι δεν ξέρω τι μου γίνεται...
Από τα χαρτιά που έχω στην κατοχή μου (άδεια κυκλοφορίας) και από την ερώτηση που έκανα στο τμήμα συγκοινωνιών μου είπαν ότι δε φαίνεται πουθενά καμιά εταιρία, φαινεται μόνο το όνομα του πατέρα του με 100% κυριότητα.
Στην υπεύθυνη δήλωση γραφει κάτι ύποπτο που όμως τότε που το ρωτήσαμε στα ΚΕΠ μας είπαν ότι δεν πειράζει. Η υπεύθυνη δήλωση ήταν μια φόρμα έτοιμη η οποιά εξουσιοδοτούσε παράλληλα εμάς αλλά και το θείο του 'ιδιοκτήτη'για να κάνουμε τη μεταβίβαση. Δηλαδή εκτυπωμένο το έγγραφο είχε το όνομα του θείου και χειρόγραφα σαν δεύτερο εξουσιοδοτημένο άτομο είχε εμένα... -
Ο χρήστης Eliaskat έγραψε:
νομιζω το πιο σωστο ειναι να παει στην αστυνομια+1
εκεί ή να πει στην αστυνομία να τον φωνάξουν για να συζητήσουν (κάπως λέγετε αυτό αλλά δεν θυμαμαι) ή να κάνει κατευθειαν μήνυση για υπαξαίρεση.
κ για καλό κ κακό ας μην παρκάρει κ το καινουργιο αμαξι κάτω από το σπίτι του. Ο άλλος μπορεί να εχει εξτρά κλειδί κ να του το παρει ή να του κανει κ καμια ζημια -
Τι υπεξαιρεση κ κλοπη ρε παιδια, αφου ο νυν ιδιοκτητης katiaris του εχει δωσει χαρτι που παραδεχεται οτι του μεταβιβαζει το αυτοκινητο. Το προβλημα ειναι οτι αυτος πηρε το αυτοκινητο κ δεν το μεταβιβαζει στο ονομα του, αρα το αυτοκινητο παραμενει στην ιδιοκτησια του katiaris ενω αυτος εχει λαβει το ανταλλαγμα = του κανει κ χαρη...
Βρες ενα τροπο να κοινοποιησεις στις αρχες οτι δεν εχεις στη κατοχη σου το ταδε αμαξι, κ οτι το εχει ο ταδε. ΤΩΡΑ. Πριν κανει καμμια μλκια.
-
Καμια σχεση με χαρη κλπ, οπως βλεπεις εδω γινεται αντικειμενο εκβιασμου. Υπεξαιρεση λεγεται η πραξη που οπως φαινεται εκανε ο τυπας κι ο μονος τροπος να εξασφαλιστει ο φιλος εδω ειναι ο,τι του ειπε ο δικηγορος του και γρηγορα μαλιστα...
-
Μια ερωτηση ακομα......Το αυτοκινητο σου το πουλησες στον γυιο η στον κατοχο του αυτοκινητου που αγορασες; Αν ισχυει το δευτερο και οπως εχεις πει οτι κατοχος ηταν ο πατερας του, πες τον γυιο οτι ετοιμαζεις μυνηση εναντιον του πατερα του για υπεξαιρεση ( η ο,τι αλλο θες) και ισως αυτο να'ναι το γρηγοροσημο για να φτιαξει τα χαρτια......
-
Δεν αποκλείεται να έχει στήσει 'επιχείρηση' κομπίνας ο τύπος και να το κάνει και με άλλους αυτό. Άμεσα καταγγελία για έρευνα
-
Εχμ, εγω το θεωρω δεδομενο αυτο το τελευταιο...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Τι υπεξαιρεση κ κλοπη ρε παιδια, αφου ο νυν ιδιοκτητης katiaris του εχει δωσει χαρτι που παραδεχεται οτι του μεταβιβαζει το αυτοκινητο.επειδή ήμουν σε παρόμοια φάση με ένα παπί που είχα δώσει αλλά ο άλλος δεν έκανε την μεταβίβαση για μήνες, το είχαμε συζητήσει στο φόρουμ και το είχα ψάξει με φίλους στην αστυνομία τί έπρεπε να κάνω. Μόνο μήνυση για υπεξαίρεση. Σε καμία περίπτωση μήνυση για κλοπή
-
Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους!
Αύριο πρωί που έχω ρεπό, πάω στην αστυνομία για μήνυση για υπεξαίρεση...Νομίζω ότι είναι το πιο σωστό, ασφαλές και νόμιμο που μπορώ να κάνω...
Κι ο Θεός βοηθός! -
Το πιο σωστό και ασφαλές είναι να ασχοληθεί δικηγόρος
-
Οτι σου ειπαν. Δεν ειναι ΤΟΣΟ δυσκολο να μιλησεις με ενα δικηγορο, ασε που θα σου κανει κ πιο σωστα τη μηνυση.
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Τι υπεξαιρεση κ κλοπη ρε παιδια, αφου ο νυν ιδιοκτητης katiaris του εχει δωσει χαρτι που παραδεχεται οτι του μεταβιβαζει το αυτοκινητο.
επειδή ήμουν σε παρόμοια φάση με ένα παπί που είχα δώσει αλλά ο άλλος δεν έκανε την μεταβίβαση για μήνες, το είχαμε συζητήσει στο φόρουμ και το είχα ψάξει με φίλους στην αστυνομία τί έπρεπε να κάνω. Μόνο μήνυση για υπεξαίρεση. Σε καμία περίπτωση μήνυση για κλοπή
Δηλαδη η λογικη ειναι οτι εσυ του το παραχωρησες για ενα συγκεκριμενο σκοπο (να του το μεταβιβασεις) κ οσο αυτος δεν τον επιτυγχανει, αλλα απλα το κραταει χωρις να προχωραει σε αυτο το σκοπο, σου εχει αφαιρεσει το οχημα/τη χρηση του με το ετσι θελω?
-
ναι ακριβώς. Ετσι πιέζεις τον άλλον να παει άμεσα, είσαι καλυμένος αν γίνει κάποια παράβαση- ατυχημα αλλά γλυτώνεις κ την πληρωμή των τελών
Σας παρακαλώ κάποιος να με κατατοπίσει.Δε μεταβιβάζει αμαξι