-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Αν περασεις ιταλια, πας μεσω σλοβακιας-ζιλινα και σε αυτη την περιπτωση πρεπει να ψαξω τα κοιταπια μου να βρω ενα τρομερο εστιατοριο κοντα στο zywiec με την ομωνυμη μπυρα πανω στα βουνα.Για ποια περιοδο μιλας?
Ευχαριστώ
Αν όλα πάνε καλά η φυγή θα γίνει Ιούλιο.
Λέω να πάω με το αυτοκίνητο για να κουβαλήσω ό,τι περισσότερα μπαγκάζια μπορώ - από desktop pc μέχρι κουβέρτες και φουρνάκι -
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Δεν έχω βγει με αμάξι από τα σύνορα της χώρας, οπότε εντελώς νούμπικη ερώτηση:Ξέρει κανείς ένα (μοναχικό) ταξίδι Αθήνα - Κρακοβία με αυτοκίνητο από ποια διαδρομή -χοντρικά- συμφέρει να γίνει και πόσο χρόνο μπορεί να πάρει για να ολοκληρωθεί με ασφάλεια (φυσιολογική ξεκούραση - ύπνος ενδιάμεσα κλπ);
περιπου 1900 χιλιομετρα αν πας απο 'τη στερια' μεσω Βουδαπεστης
κλεινεις ενα φτηνο δωματιο περιπου στη μεση της διαδρομης, ξεκινας πρωι απο Αθηνα και φτανεις την αλλη μερα το απογευμα
https://maps.google.com/maps?saddr=�% ... =6&t=m&z=6
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Δεν έχω βγει με αμάξι από τα σύνορα της χώρας, οπότε εντελώς νούμπικη ερώτηση:
Ξέρει κανείς ένα (μοναχικό) ταξίδι Αθήνα - Κρακοβία με αυτοκίνητο από ποια διαδρομή -χοντρικά- συμφέρει να γίνει και πόσο χρόνο μπορεί να πάρει για να ολοκληρωθεί με ασφάλεια (φυσιολογική ξεκούραση - ύπνος ενδιάμεσα κλπ);
περιπου 1900 χιλιομετρα αν πας απο 'τη στερια' μεσω Βουδαπεστης
κλεινεις ενα φτηνο δωματιο περιπου στη μεση της διαδρομης, ξεκινας πρωι απο Αθηνα και φτανεις την αλλη μερα το απογευμα
https://maps.google.com/maps?saddr=�% ... =6&t=m&z=6
Ευχαριστώ πολύ για τη διαδρομή
Τα χιλιόμετρα δεν είναι πολλά, όντως γίνονται σε 2, βαριά 3 μέρες. Η διαφορά σε σχέση με το να πήγαινα από Ιταλία πρέπει να είναι πολύ μεγάλη, αλλά δεν ξέρω σαν διαδρομή ποια είναι 'ευκολότερη'.
Έχει σημεία που θέλουν προσοχή; -
Προτάσεις για μονοήμερες εξορμήσεις με αυτοκίνητο με ορμητήριο το Λουξεμβούργο έχουμε για τέλη Δεκέμβρη με αρχές Γενάρη; Πόλεις, τοπία, διαδρομές, όλα καλοδεχούμενα!
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Προτάσεις για μονοήμερες εξορμήσεις με αυτοκίνητο με ορμητήριο το Λουξεμβούργο έχουμε για τέλη Δεκέμβρη με αρχές Γενάρη; Πόλεις, τοπία, διαδρομές, όλα καλοδεχούμενα!Η Saarschleife είναι ένα γνωστό αξιοθέατο στην περιοχή: υπάρχει ένα πάρκο με εντυπωσιακή θέα σε μία φουρκέτα που κάνει ο ποταμός Saar. Στο παρακείμενο χωριό (Mettlach) έχει ένα ζυθοποιείο με ενδιαφέρον εστιατόριο (Abtei Brauerei). Επίσης το Trier στη Γερμανία είναι συμπαθητικό για ημερήσια εκδρομή, και έχει πολύ γνωστή χριστουγεννιάτικη αγορά, αν πατε Δεκέμβριο. Disclaimer: μόνο σε αυτά τα μέρη έχω πάει στην περιοχή, οπότε μπορεί να είναι και βλακείες.
-
Πέριξ δεν ξέρω αλλά μέσα να πάτε εδώ
http://www.mudam.lu/
Εξαιρετικό μουσείο με συμπαθητικό μέγεθος για να μην κουραστείς. -
Καλημέρα
εφόσον κινείσαι από Ελλάδα προς Πολωνία, παραμένεις ανατολικά και το να πας από Ιταλία είναι καταρχάς και παρέκκλιση από το δρόμο σου, αλλά και στην Ιταλία πρέπει να υπολογίζει μίνιμουμ 6 σεντς/χλμ τα διόδια και φυσικά η ακριβότερη αμόλυβδη και ντίζελ αυτή τη στιγμή είναι εκεί. Οπότε από Βαλκάνια γλυτώνεις κόστος, βέβαια δεν απολαμβάνεις τόσο καλό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων και οι ταχύτητες πέφτουν. Επίσης μέσω Ιταλίας, όλες οι χώρες που περνάς είναι στο σέγκεν και δεν υπάρχει πουθενά σταμάτημα για συνοριακό έλεγχο. -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Προτάσεις για μονοήμερες εξορμήσεις με αυτοκίνητο με ορμητήριο το Λουξεμβούργο έχουμε για τέλη Δεκέμβρη με αρχές Γενάρη; Πόλεις, τοπία, διαδρομές, όλα καλοδεχούμενα!Και επανέρχομαι λέγωντας πως το Λουξεμβούργο μου άρεσε πάρα πολύ σαν πόλη
-
Φοβερή παιδεία στο δρόμο οι Ούγγροι!
Εντύπωση μου έκανε αυτό το συστηματάκι που το έχω δει και στην Ιταλία βεβαίως, με αντίστροφη μέτρηση:
Πριν το πράσινο, ανάβει πορτοκαλί.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Φοβερή παιδεία στο δρόμο οι Ούγγροι!Εντύπωση μου έκανε αυτό το συστηματάκι που το έχω δει και στην Ιταλία βεβαίως, με αντίστροφη μέτρηση:
πλακα κανεις...
ελα στον Κορυδαλλο να σου δειξω αυτα τα φαναρια, τοποθετημενα εδω και μια 5ετια!
τα οποια παρεπιπτοντως υπαρχουν σε αφθονια και στην Πολη.στην Ουγγαρια αν θυμαμαι καλα πριν το πρασινο, αναβοσβηνει το κοκκινο για 2-3 δευτερα, μετα το πορτοκαλι και μετα το πρασινο.
-
Και στην Βουλγαρία έχω δει φανάρια με χρονόμετρο.
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
στην Ουγγαρια αν θυμαμαι καλα πριν το πρασινο, αναβοσβηνει το κοκκινο για 2-3 δευτερα, μετα το πορτοκαλι και μετα το πρασινο.Όχι το κόκκινο. Το πορτοκαλί. Και δεν αναβοσβήνει, ανάβει.
-
Στη Συγγρου ,στο φαναρι μπροστα στο σταθμο του μετρο (ΦΙΞ) .....
-
Κομοτηνή,Αλέξανδρούπολη και Φιλιππούπολη.
Αθήνα αμφιβάλω αν θα τα δούμε ποτέ.... -
Ο χρήστης dsgeo έγραψε:
Κομοτηνή,Αλέξανδρούπολη και Φιλιππούπολη.
Αθήνα αμφιβάλω αν θα τα δούμε ποτέ....Φιλιππούπολη (Plovdiv) από το 1996 θυμάμαι τα φανάρια έτσι. Πριν ανάψει το πράσινο να ανάβει το πορτοκαλί μαζί με το κόκκινο. (γιατί θυμάμαι πως έχει ξανασυζητηθεί το θέμα πριν πολύυυυυ καιρό; )
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Κυριάκο, με καθυστέρησηΕγώ θα πρότεινα να περάσεις Σουηδία απο Τρελεμποργκ, να πας στοκχόλμη μετά όσλο και να γυρίσεις Δανία απο Σουηδία πάλι με καράβι πίσω για Δανία, κοπενχάγη και οδικώς για ολλανδία.
Βελγιο θα έβλεπα οπωσδήποτε Gent-Brugge, οι Βρυξέλλες δεν λεν τπτ ιδιαίτερο.
Επίσης Νορβηγία, μήπως να κάτσεις παραπάνω?Έκανα τελικά αυτό ακριβώς...
Ροστόκ-Τρέλεμποργκ με τους νταλικέριδες και καμιά 20 ΙΧ Σουηδών γεμάτα με προμήθειες(φαγητά,αλκοόλ,απορρυπαντικά κλπ). Όταν έφτασα Στοκχόλμη κατάλαβα το γιατί...
Και στο γυρισμό από Κοπενχάγη για Αμστερνταμ πήγα Rodby-Puttgarden.
Τρομερή εμπειρία. Ταξιδεύω τόσα χρόνια, αλλά αυτό ήταν πραγματικά κάτι διαφορετικό.
Όποιος χρειαστεί κάποια πληροφορία ας πει.off-topic: Η παιδεία που έχουν οι Σκανδιναβοί(και περισσότερο οι Σουηδοί) είναι κάτι που ζήλεψα
-
Παιζει καμια εταιρεια στην αυστρια που να νοικιαζει σε ελληνες με παλιο ροζ διπλωμα?
-
Εγώ πάντως στην Αγγλία έχω νοικιάσει από 3 διαφορετικές εταιρείες με το παλιό ροζ δίπλωμα χωρίς πρόβλημα.
-
Η avis ζηταει λατινικους χαρακτηρες.για αυτο ρωταω,μπας και υπαρχει κατι αλλο.
-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
Η avis ζηταει λατινικους χαρακτηρες.για αυτο ρωταω,μπας και υπαρχει κατι αλλο.Μην πτοείσαι, μια χαρά νοικιάζεις με το κλασσικό τρίπτυχο. Ελβετία δεν υπάρχει θέμα.
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες