-
Καλά είναι τα πακετάκια της Wind. Να'χε και σήμα στην περιοχή που μένω, καλά θα ήταν. Στο σπίτι μου με το ζόρι πιάνει GSM, και χάνεις κλήσεις, ενώ για 3G ούτε λόγος. Στο εξοχικό μου απλά πιάνει full GSM, και από 3G επίσης τίποτα.
Και μια και είπα για wind, τώρα θυμήθηκα το άλλο. Έχουμε ένα νούμερο σταθερό για τη γιαγιά μου στη wind, που είναι στο όνομα της μάνας μου. Πριν ένα χρόνο περίπου μας δώσανε ένα καρτοκινητό με 200' δωρεάν κάθε μήνα για ένα χρόνο. Το χρησιμοποιούσα ελάχιστα, λόγω του προβλήματος με το σήμα όπως είπα. Μια μέρα λοιπόν, βλέπω πως έχει έρθει μήνυμα πως μπήκε το τηλέφωνο στο internet, και μου αφαίρεσε 1€ από όσα είχε μέσα. To θέμα είναι πως το τηλέφωνο ήταν αυτό, που όχι μόνο δεν χρησιμοποιείται ποτέ για internet, αλλά ένα χρόνο που το είχα του είχα σβήσει εξ'αρχής τις όποιες ρυθμίσεις για να μπει. Επειδή ήταν το τελευταίο ευρώ που είχε μέσα, μετά δεν σε άφηνε να πάρεις τηλέφωνο, ούτε από τα δωρεάν που σου χαρίζουν. Οπότε λέω όπως είναι να την πετάξω την κάρτα sIM στα σκουπίδια.
Επίσης, και στο λογαριασμό που έχουμε για σταθερό Wind, αλλά και σε αυτόν ενός φίλου(πάλι Wind), κατά καιρούς και ειδικά μετά από εκπτώσεις στο πάγιο, υπάρχει στο λογαριασμό μια χρέωση 0,7-0,8€ για κλήση σε κάποιον αριθμό που χρεώνεται. Το θέμα είναι πως και στις 2 περιπτώσεις είναι εξακριβωμένο πως ΔΕΝ έχει γίνει καμία τέτοια κλήση....
-
Γενικά η Wind ήταν ο πρώτος operator που οδήγησε σε τόσο μεγάλες μειώσεις τιμών την αγορά στην Ελλάδα.
Πλέον έχει πραγματικά ξεφτυλίσει τις τιμές.
Το 2011 είχα συμβόλαιο Cosmote για 200 ή 300 λεπτά προς όλους (δε θυμάμαι ακριβώς), 100 sms και 1 GB internet. Μηνιαίο κόστος μαζί με τα τέλη συνδρομητή κλπ φέσια του λογαριασμού, σχεδόν 40 ευρώ.
Σήμερα με 10 ευρώ το μήνα έχω τα ίδια και παραπάνω. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Κι όσο σκέφτομαι πως η μου, δίνει σχεδόν 70€ το μήνα σε συμβόλαιο! Κάνω αγώνα να την πείσω να τους πει, ή τα μισά, ή ξεχάστε με, αλλά τίποτε, αγύριστο κεφάλι!
H σου με την δουλεια που κανει, λογικο ειναι
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Κι όσο σκέφτομαι πως η μου, δίνει σχεδόν 70€ το μήνα σε συμβόλαιο! Κάνω αγώνα να την πείσω να τους πει, ή τα μισά, ή ξεχάστε με, αλλά τίποτε, αγύριστο κεφάλι!
H σου με την δουλεια που κανει, λογικο ειναι
Δεν είναι καθόλου λογικό βρε, αφού αυτό είναι το πάγιο. Η Wind για το ίδιο πράγμα ζητάει 45€, πριν τα παζάρια. Εγώ της είπα να πάρει τηλέφωνο την Vodafone και να ζητήσει έκπτωση 50% τουλάχιστον. Αν πουν όχι, αίτηση φορητότητας την ίδια στιγμή. Μετά, αναγκαστικά θα πουν ναι.
-
Α!Εννοεις οτι την χρεωνουν το κανονικο παγιο! Πες της οτι ειναι θυμα
Νομιζα οτι ηθελες να την βαλεις σε καρτοκινητο -
μεγάλα @@ όλοι τους εκει στην cosmote
μου κάνουν προσφορά 25€ τελική τιμή στο 65άρι και στις 26 μέρες απο την αλλαγή του προγράμματος μέχρι την έκδοση του λογαριασμού δεν μου βάζουν την έκπτωση....γιατι δεν ειναι ολόκληρος μήνας
απο τον επόμενο κ μετα μου λέει η μαλακισμένη θα μετράνε οι 18 μηνεςαρα κάνω συμβόλαιο για 18 μήνες, πρέπει να κάτσω 19 και μάλιστα στις 26 πρώτες μέρες δεν εχω και την έκπτωση που θα έπρεπε!!!
σε πιο τηλέφωνο κάνω καταγγελία;
-
Επειδή το ψάχνω τώρα για το συμβόλαιο της μάνας μου, έκατσα και έκανα λίγη 'έρευνα' στις Vodafone στην Ευρώπη. Καλά λέμε οι περισσότεροι ότι μας πιάνουν μ@#$#@ες κανονικότατα. Για να μην πολυλογώ, με αντίστοιχες ή και καλύτερες παροχές, το Red1 έχει, τώρα που μιλάμε, 26 λίρες (31€) στο UK, 35€ Ισπανία, 35€ Πορτογαλία (το πιο 'κοντινό' στην Ελλάδα), και σε μας με τις 'super εκπτώσεις/παροχές/προσφορές' κάνει 54€
Και χθες μου έλεγαν στο μαγαζί της Vodafone που πήγα ότι η έκπτωση 56% που μου έχουν δώσει στο Unlimited50 (τελικά πάει 26€ από 50+ΦΠΑ) είναι 'πολύ μεγάλη προσφορά της Vodafone' που είναι 'εκτός λογικής για την εταιρεία'
@@@ ανταγωνισμός, το καρτέλ πάει σύνεφο, αφού βγαίνει η Voda στην Πορτογαλία με 35€ φανταστείτε τι περιθώρια κέρδους έχει στην Ελλάδα με 54€ (και αντίστοιχα τρελά 'καπέλα' σε όλα τα προγράμματα)
-
μια παρατηριση...το ιδιο δικτυο εχει να συντηρησει και να αντικαταστησει οπου χρειαστει? το κοστος αποκτησης/ανανεωσης της αδειας ειναι το ιδιο?
ΔΕΝ ΞΕΡΩ
απλα παραθετω πραγματα που πρεπει να λαμβανουμε υποψην και να μην τα ισοπεδωνουμε ολα με τετοια απλουστευμενη αλλα δυστυχως αστηριχτη φιλοσοφια
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
μια παρατηριση...το ιδιο δικτυο εχει να συντηρησει και να αντικαταστησει οπου χρειαστει? το κοστος αποκτησης/ανανεωσης της αδειας ειναι το ιδιο?ΔΕΝ ΞΕΡΩ
απλα παραθετω πραγματα που πρεπει να λαμβανουμε υποψην και να μην τα ισοπεδωνουμε ολα με τετοια απλουστευμενη αλλα δυστυχως αστηριχτη φιλοσοφια
Πλάκα κάνεις ? Να δικαιολογούνται καπέλα της τάξης του 60% εώς του 100% σε όλα τα συμβόλαια σε σχέση με μια αντίστοιχη -και πιο 'φτωχή' χώρα- όπως τη Πορτογαλία (γι'αυτό την έφερα ως παράδειγμα) για την άδεια και την υποστήριξη/συντήρηση (τα ποια ?!?! ) του δικτύου ? Και πως γίνεται και ΜΟΝΟ εμείς έχουμε τέτοια 'καπέλα' ? Η κινητή δεν είναι σταθερή να θέλει καλώδια (να πεις ότι τα νησιά σε επιβαρύνουν), άντε να θέλεις πιο πολλούς αναμεταδότες.
Και μην πάμε μακρυά, μόνοι τους καρφώνονται όταν σου προσφέρουν 40 και 50 και 60% εκπτώσεις μόλις πας να κάνεις φορητότητα....σιγά μην μπαίνουν μέσα για να σε κρατήσουν, ακόμα και με 60% εκπτώσεις πάλι κέρδος βγάζουν....
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Γενικά η Wind ήταν ο πρώτος operator που οδήγησε σε τόσο μεγάλες μειώσεις τιμών την αγορά στην Ελλάδα.
Το 2011 είχα συμβόλαιο Cosmote για 200 ή 300 λεπτά προς όλους (δε θυμάμαι ακριβώς), 100 sms και 1 GB internet. Μηνιαίο κόστος μαζί με τα τέλη συνδρομητή κλπ φέσια του λογαριασμού, σχεδόν 40 ευρώ.
Σήμερα με 10 ευρώ το μήνα έχω τα ίδια και παραπάνω.Για να πάρει κανείς τα παραπάνω που γράφεις (200 λεπτά, 100 sms και 1GB) και να δίνει 10 ευρώ το μήνα, τι ακριβώς πρέπει να κάνει αν δεν είναι φοιτητής;
Δεν ειρωνεύομαι, απλά αφού το κάνεις ήδη για να μην ψάχνω γιατί τα site των εταιρειών με έχουν μπερδέψει. Εγώ έχω vodafone και είμαι στο unlimited 35 για το οποίο πληρώνω 31 λόγω οικογενειακού και έχω και επιπλέον έκπτωση κάθε μήνα λόγω πιστωτικής citibank vodafone. -
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
μια παρατηριση...το ιδιο δικτυο εχει να συντηρησει και να αντικαταστησει οπου χρειαστει? το κοστος αποκτησης/ανανεωσης της αδειας ειναι το ιδιο?
ΔΕΝ ΞΕΡΩ
Πλάκα κάνεις ? Να δικαιολογούνται καπέλα της τάξης του 60% εώς του 100% σε όλα τα συμβόλαια σε σχέση με μια αντίστοιχη -και πιο 'φτωχή' χώρα- όπως τη Πορτογαλία (γι'αυτό την έφερα ως παράδειγμα) για την άδεια και την υποστήριξη/συντήρηση (τα ποια ?!?! ) του δικτύου ? Και πως γίνεται και ΜΟΝΟ εμείς έχουμε τέτοια 'καπέλα' ? Η κινητή δεν είναι σταθερή να θέλει καλώδια (να πεις ότι τα νησιά σε επιβαρύνουν), άντε να θέλεις πιο πολλούς αναμεταδότες.
Και μην πάμε μακρυά, μόνοι τους καρφώνονται όταν σου προσφέρουν 40 και 50 και 60% εκπτώσεις μόλις πας να κάνεις φορητότητα....σιγά μην μπαίνουν μέσα για να σε κρατήσουν, ακόμα και με 60% εκπτώσεις πάλι κέρδος βγάζουν....
θελεις πιο πολλους αναμεταδοτες λογο του αναγλυφου...
θελεις πιο πολλους αναμεταδοτες λογο θαλασσας...
θελεις περισσοτερα ατομα για συντηρηση
θελει περισσοτερα παγια για ενεργεια
θελεις αλλου τυπου αναμεταδοτες
θελεις περισσοτερα παγια για ενοικιαση χωρων
κλπ
κλπ
κλπ
κλπδεν ειμαι ο πλεον αρμοδιος για να σε κανω να καταλαβεις ποσο μη ορθο ειναι το επιχειρημα που χρησιμοποιεις (οχι οτι δεν υπαρχει περιπτωση να βαζουν premium) αν πραγματικα θελεις μπορεις σαν ιδιωτης να ζητησεις απο την ΕΕΤΤ να σου λυσει μερικες αποριες
-
Ο χρήστης farenight έγραψε:
Σήμερα με 10 ευρώ το μήνα έχω τα ίδια και παραπάνω.Για να πάρει κανείς τα παραπάνω που γράφεις (200 λεπτά, 100 sms και 1GB) και να δίνει 10 ευρώ το μήνα, τι ακριβώς πρέπει να κάνει αν δεν είναι φοιτητής;
Δεν ειρωνεύομαι, απλά αφού το κάνεις ήδη για να μην ψάχνω γιατί τα site των εταιρειών με έχουν μπερδέψει. Εγώ έχω vodafone και είμαι στο unlimited 35 για το οποίο πληρώνω 31 λόγω οικογενειακού και έχω και επιπλέον έκπτωση κάθε μήνα λόγω πιστωτικής citibank vodafone.http://www.wind.gr/gr/f2g/ti-kerdizo/ex ... unduasmoi/
-
Τώρα το πήγα χαμπάρι αυτό.
Εγώ θα έλεγα με 10 ευρώ βάζεις το πακέτο των 5 ευρώ με 200 λεπτά για όλους. Βάζοντας το πακέτο από το site σου δίνουν δώρο 100 λεπτά για Wind και 100 sms για Wind. Με άλλα 5 βάζεις 1gb data.
Τώρα έχουν και το εβδομαδιαίο δώρο για το site και παίρνεις άλλα 80 sms για όλους το μήνα (20 τη βδομάδα)
10 ευρώ/μήνα = 200' όλους + 100'W + 80 sms όλους ή 80 λεπτά όλους ή 120mb + 100sms Wind + 1gb
Καλά εγώ πέρα από αυτά με τα 10 ευρώ έχω και 300' σε όλους λόγω του παλιού πακέτου που είχα. ΑρρώστιαΚαι η Cosmote προχτές με πήρε τηλέφωνο για συμβόλαιο 200 λεπτά σε όλους, 100 μηνύματα και 500mb με 19 ευρώ το μήνα (+ 2-3 τα τέλη συνδρομητή κινητής που ποτέ δεν σου λένε στο τηλέφωνο ότι υπάρχουν ). Ρε άντε γεια καρτούλα και πάλι καρτούλα, και ας μοιάζω με 15χρονο όταν πηγαίνω στο περίπτερο να αγοράσω
οι τιμές είναι τόσο χαμηλές που μου φαίνονται αστείες όταν σκέφτομαι τι παπάδες πλήρωνα πριν 3 χρόνια
Τώρα που το ξαναδιαβάζω μοιάζει με πληρωμένη διαφήμιση Ρίχτε μου ban
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Τώρα το πήγα χαμπάρι αυτό.
Εγώ θα έλεγα με 10 ευρώ βάζεις το πακέτο των 5 ευρώ με 200 λεπτά για όλους. Βάζοντας το πακέτο από το site σου δίνουν δώρο 100 λεπτά για Wind και 100 sms για Wind. Με άλλα 5 βάζεις 1gb data.
Τώρα έχουν και το εβδομαδιαίο δώρο για το site και παίρνεις άλλα 80 sms για όλους το μήνα (20 τη βδομάδα)
10 ευρώ/μήνα = 200' όλους + 100'W + 80 sms όλους ή 80 λεπτά όλους ή 120mb + 100sms Wind + 1gb
Καλά εγώ πέρα από αυτά με τα 10 ευρώ έχω και 300' σε όλους λόγω του παλιού πακέτου που είχα. ΑρρώστιαΑν κάνεις ανανέωση σε κατάστημα σου δίνουν επιπλέον 120 λεπτα προς Wind .
Αυτό το πακέτο που λες ενεργοποίησα και εγώ. -
Το θέμα είναι πως αν κάνεις ανανέωση 10€, με τους φόρους σου αφήνει λίγο κάτω από 9 αν θυμάμαι καλά στο λογαριασμό. Οπότε για να πάρεις 2 πακέτα των 5€ πρέπει να βάλεις ή παραπάνω ή να έχεις κάποιο υπόλοιπο ήδη μέσα.
-
Ναι θέλει να βάλεις 12 για να σου μείνουν 10 καθαρά.
Αλλά και πάλι μιλάμε για μικροποσό-λεπτομέρεια, αυτό το 2ευρω μια σύνδεση μπορεί να σου το φάει για πλάκα με ένα random πάγιο τέλος 'τέλη συνδρομητή_τόσα μας λείπουν'. -
Καλά ναι, δεν το συζητάμε, δεν λέει και τόσο η σύνδεση πλέον. Κι εγώ είχα κάνει ένα καρτοπρόγραμμα στη vodafone με 500 λεπτά 100 ΜΒ 100sms και 11,5€ να τα κάνεις ότι θέλεις (π.χ. 1GB με τα 10), και μετά από κάτι εκπτώσεις βγαίνει 21€. Είναι ίσως λίγο παραπάνω από ότι θα έδινα αν το είχα σε καρτοκινητό. Το κρατάω όμως, γιατί χάρη σε αυτό μου κάνει μια συνδυαστική έκπτωση στη ΗΟL, και έχω double play με απεριόριστα σταθερά στο εξοχικό πληρώνοντας 14€ το μήνα.
-
Για να μην τρέχετε στο περίπτερο για ανανέωση κάρτας, υπάρχει η τράπεζα Πειραιώς, κάνεις ανανέωση μέσω web banking από το κινητό σου.
Τα συμβόλαια είναι μόνον για ανθρώπους που χρειάζονται πάνω από 1000 λεπτά το μήνα. Αλλιώς, κάρτα ασυζητητί.Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
-
Ας ρωτησω εδω (δε βρηκα πιο σχετικο τοπικ):
Σε περιπτωση που καποιος αθετήσει το συμβολαιο του με την εταιρια κινητης τι γινεται?
Πχ σταματαω ξαφνικα να πληρωνω ενω εχω συμβολαιο σε ισχυ (με επιδοτηση συσκευης, χρονο ομιλιας κλπ).
Απλα κοβουν το τηλεφωνο? Υπαρχουν αλλες κυρωσεις?
Μπορεις να πας σε μια αλλη εταιρια κυριος και να κανεις αλλο νεο συμβολαιο? -
Νομιζω οτι σε αλλη εταιρεια πας ετσι κ αλλιως οποτε θες (χωρις να κρατησεις το νουμερο φυσικα).
Αν την επιδοτηση συσκευης την εχεις περασει σε μηνιαια εκπτωση στο λογαριασμο σου , οταν φυγεις πληρωνεις σαν πεναλτυ την μηνιαια εκπτωση Χ τους μηνες που την ελαβες. Στο συμβολαιο παντως που υπεγραψες εχει πινακακι που σου δειχνει αναλογως σε ποιο μηνα του συμβολαιου σου παραιτηθεις απο αυτο ποσο πρεπει αναλογικα να πληρωσεις.
Τωρα, να σταματησεις ξαφνικα να πληρωνεις δεν νομιζω σε συμφερει , μπορουν μεχρι κ διαταγη πληρωμης να βγαλουν -> Τειρεσιας calling..
"Κόλπα" από παρόχους κινητής τηλεφωνίας