-
εγω δεν μπορω να καταλαβω πως τα βαζουν στα κεραμιδια , που στηριζονται
αν τυχον υπαρξουν μετα διαρροες (θα ηταν ο μονιμος εφιαλτης μου)και τι βαρος εχουν ποσο επιβαρυνουν την σκεπη.
εδω δεν εχουν βαλει σε σκεπη με κεραμιδια ωστε να δω την τεχνικη πως μπαινουν
μονο σε ταρατσες.
σε διπλανο χωριο ειδα να μπαινουν σε κεραμιδια και μετα ενα χρονο ειδα να τα αλλαζουν και να βαζουν ασφαλτοκεραμιδα.
αρα κατι ετρεχε -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Κανένα χαλάζι όπως αυτό που έπεσε στην Ημαθία να μην πέσει μόνο.
ανταπόκριση απο Ημαθία. Ανέπαφα τα φωτοβολταϊκά.
Ενα ηταν ή ειχε και αλλα?
Αλλες ζημιες εγιναν? αυτοκινιτα?Είχε και άλλα. Παρόμοιου και μικρότερου μεγέθους. Ευτυχώς τα δικά μας αυτοκίνητα τα χαμε σε υπόστεγο. Οι άλλοι που τα είχαν ακάλυπτα τις φάγανε τις λακουβίτσες τους.
Και εννοείται ΠΟΛΛΕΣ ζημιές στις καλλιέργειες... -
Ο χρήστης otso έγραψε:
αν τυχον υπαρξουν μετα διαρροες (θα ηταν ο μονιμος εφιαλτης μου)και τι βαρος εχουν ποσο επιβαρυνουν την σκεπη.
μονο σε ταρατσες.
σε διπλανο χωριο ειδα να μπαινουν σε κεραμιδια και μετα ενα χρονο ειδα να τα αλλαζουν και να βαζουν ασφαλτοκεραμιδα.
αρα κατι ετρεχεγια τα κεραμίδια υπάρχουν δύο ειδών βάσεις. η μια τρυπάει το κεραμίδι οπότε πρέπει να μπεί ειδικό σφραγιστικό μετά (όχι... απλή σιλικόνη).
ο άλλος τύπος δεν τρυπάει κεραμίδι, οπότε και δεν έχει καμία επίπτωσησυνήθως όμως, μέχρι να γίνει το πέρασμα, το συνεργείο έχει σπάσει και καμιά 10αριά κεραμίδια. αν δεν ανέβεις ο ίδιος επάνω να δεις τι έγινε.......
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
μονο σε ταρατσες.
αρα κατι ετρεχεγια τα κεραμίδια υπάρχουν δύο ειδών βάσεις. η μια τρυπάει το κεραμίδι οπότε πρέπει να μπεί ειδικό σφραγιστικό μετά (όχι... απλή σιλικόνη).
ο άλλος τύπος δεν τρυπάει κεραμίδι, οπότε και δεν έχει καμία επίπτωσησυνήθως όμως, μέχρι να γίνει το πέρασμα, το συνεργείο έχει σπάσει και καμιά 10αριά κεραμίδια. αν δεν ανέβεις ο ίδιος επάνω να δεις τι έγινε.......
αρκετα ενδιαφερουσα η 2η μεθοδος ευχαριστω
τα δικα σου με αυτο τον τροπο εχουνε μπει?
κατι στο νετ που να δειχνει ? αν το ειχες ψαξει?
το συζηταω τοσο πολυ επειδη εχω σουηδικα τσιμεντοκεραμιδα και δεν ειναι να μπαινει ο καθε ασχετος εκει πανω και να κανει οτι του καπνισει.
απο βαρος ξερεις κατι ?
ευχαριστω -
Τα χημικά αγκύρια (σένιοοο) που βάζουμε στις εγκαταστάσεις είναι τρομερά υλικά, και δε χρειάζεται να ανησυχείς για τίποτα πέραν από κακή εφαρμογή (που πάλι με στοιχειώδη εμπειρία των συνεργείων είναι δυσκολο να συμβεί). Παραδείγματα της χίλτι το RE500 http://goo.gl/A3yte και αντίστοιχα της Fischer και άλλων εταιριών.
-
Οταν υπαρχει σε τοιχο μονωση 5 και 7 ποντους φελιζολ, τι μπορουμενα κανουμε για στηριξουμε φωτιστικα? διοτι οι κοινες βιδες ειναι κοντες και οσο αυξανει το μηκος μεγαλωνει και η διατομη κατι που δεν εινΑι συνηθως επιθυμητο.
-
Έχω νοβοπανόβιδες και λαμαρινόβιδες για ούπατ 6 και 8 χιλ. με 10 εκατοστά μήκος. Σπανίζουν, αλλά αν πας σε καλά ενημερωμένο βιδάδικο ή με βιομηχανικά είδη θα βρεις και μακριές βίδες.
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Τα χημικά αγκύρια (σένιοοο) που βάζουμε στις εγκαταστάσεις είναι τρομερά υλικά, και δε χρειάζεται να ανησυχείς για τίποτα πέραν από κακή εφαρμογή (που πάλι με στοιχειώδη εμπειρία των συνεργείων είναι δυσκολο να συμβεί). Παραδείγματα της χίλτι το RE500 http://goo.gl/A3yte και αντίστοιχα της Fischer και άλλων εταιριών.ευχαριστω JimClark Τα χημικά αγκύρια ουτε καν τα γνωριζα.
σε φαση που θελουμε να τα βγαλουμε γινεται αποκοληση? μενουν σημαδια στα κεραμιδια?
επισης ολα τα κεραμιδια δεν ειναι καρφωμενα , δεν υπαρχει περιπτωση να φυγουν μαζι με τα κεραμιδια?
ποσο ειναι το βαρος ενος πανελ?
ποσο ειναι η τιμη ενος φτηνου πανελ σημερα?
σιγουρα θα ειναι κινεζικα φανταζομαι κερδιζεις τιποτα αν εισαγεις ο ιδιος τα πανελ και τον εξοπλισμο απο κινα? που να ξερω θα μου πεις.
αν ηθελες ναβαλεις εσυ θα τα κατασκευαζες μομος σου? απ οτι εχω δει στο νετ δεν ειναι και διαστημικη τεχνολογια. θα συνεφερε?
απο μικρος με γοητευε η ενεργειακη αυτονομια (ιδιως με κατασκευες με υλικα που βρισκεις σε junkyards
που λενε οι αμερικανοι)
αν και το ονειρο μου ειναι ανεμογεννητρια. το κοστος βεβαια των μπαταριων ειναι απιστευτο ακομη.
με λιγα λογια αυτο που με ενδειαφερει ειναι οχι η επενδυση και το να βγαλω λεφτα χοντρα. αλλα απο
μερακι με δικα μας λεφτα να φτιαξουμε κατι οικονομικο που να μας αποδιδει και εχουμε την ικανοποιηση
οτι κατι καναμε για το περιβαλλον. -
Ο χρήστης otso έγραψε:
αν ηθελες ναβαλεις εσυ θα τα κατασκευαζες μομος σου? απ οτι εχω δει στο νετ δεν ειναι και διαστημικη τεχνολογια. θα συνεφερε?
Δεν αξίζει πλέον να τα φτιάξεις μόνος σου, οι τιμές των πανελ έχουν πέσει απίστευτα. Είχε πάρει το μάτι μου μερικά στο http://www.eshop-energy.gr/products.php?t=panel αλλά δε ξέρω τι παίζει με την αποστολή και αν μπορείς να πάρεις μικρή ποσότητα.
Επίσης, μη σε δελεάζουν τα φτηνα cells που κυκλοφορούν στο ebay. Ναι μεν μπορείς να φτιάξεις φωτοβολταικά με αυτά αλλά αν δεν τα σφραγίσεις σωστά (δεν πρέπει να περνάει ούτε υγρασία ΟΥΤΕ υδρατμοί) σε 1-2 χρόνια η απόδοση τους θα έχει πέσει υπερβολικά (φθορά αντίστοιχη των 10-20 χρόνων σε εμπορικά πανελ). Για να σφραγίζεις σωστά θέλεις είτε EVA και το αντίστοιχο μηχάνημα (φαντάζομαι θα κάνει μερικές χιλιάδες ευρώ) είτε σιλικόνες δυο συστατικών που α)δεν επιτρέπουν την είσοδο υδρατμών, β) δεν θα χαλάνε με την uv ακτινοβολία, γ) θα έχουν συντελεστή διαστολής παρόμοιο με τα cells ώστε να μην τα ραγίσουν και δ) θα είναι ουδέτερες (πχ sylgrad 184 (αν και δεν θα το βρεις εύκολα στην ευρώπη), qsil 216 (θα το βρεις ευκολότερα) ). Όπως καταλαβαίνεις αυτές δεν είναι και πολύ φθηνές, νομίζω πλέον ξεπερνάνε σε κόστος την τιμή των solar cells.
Αν βάλεις σε αυτά το κόστος του πλαισιου + το γυαλί που πρέπει να είναι low-iron και tempered + το καλώδιο σύνδεσης (που επίσης δεν είναι ιδιαίτερα φθηνό)...
Όταν είχα φτιάξει πριν απο 5 χρόνια ένα πανελ για πλάκα είχα βγει οριακά κερδισμένος όσον αφορά στην τιμή και σκέψου ότι δεν πλήρωσα για το πλάισιο (το οποίο το έφτιξα από παλιά κουφώματα αλουμινίου) και δεν βρήκα low-iron γυαλί σε λογική τιμή. Επίσης πρέπει να λάβεις υποψιν την εγγύηση (που δεν έχεις) και την πιθανότητα να πάρουν φωτιά (αν δεν χρησιμοποιήσεις σωστά υλικά ή έχεις κάποια αστοχία). Συνεπώς σήμερα νομίζω δεν συμφέρει με τίποτα.
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
αρκετα ενδιαφερουσα η 2η μεθοδος ευχαριστω
τα δικα σου με αυτο τον τροπο εχουνε μπει?
κατι στο νετ που να δειχνει ? αν το ειχες ψαξει?
το συζηταω τοσο πολυ επειδη εχω σουηδικα τσιμεντοκεραμιδα και δεν ειναι να μπαινει ο καθε ασχετος εκει πανω και να κανει οτι του καπνισει.
απο βαρος ξερεις κατι ?
ευχαριστωκοίτα video που βρήκα... το δείχνει ακριβώς πως γίνεται. εγώ πχ δεν πήρα αυτές τις βάσεις, αλλά τις κοψιές με τον τροχό στα κεραμίδια μου εγώ τις έκανα με τον ίδιο τρόπο.
όπως βλέπεις δεν υπάρχει περίπτωση για νερό. αλλά οι κοψιές είναι απαραίτητες. αν δεν τις κάνεις και πάρει βάρος το κεραμίδι τότε δε σου φταίει κανείς.. ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του κατασκευαστή.
τα συνεργεία για να αποφύγουν τη δουλειά θα σου πουν τις χίλιες μαλακίες από τα αναρίθμητα χρόνια εμπειρίας τουςείναι αρκετές βιοτεχνίες στην Ελλάδα που παράγουν βάσεις σαν κιτ. κοιτάμε να είναι αλουμινίου οι ράγες και ανοξείδωτα τα μεταλλικά εξαρτήματα και οι ΒΙΔΕΣ.
και αργότερα, να γειωθούν και όλες οι βάσεις μεταξύ τους...
για βάρος μην ανησυχείς, αντέχει και η σκεπή και τα πάνελ και όλα. αρκεί να είναι σωστά μελετημένα.
που να δεις τι χιόνι είχαν μαζέψει προπερσι τα δικά μου, πρώτη χρονιά που τα έβαλα.
αλλά η στήριξη να γίνεται στα καδρόνια της οροφής, στα χοντρά. όχι στα ψιλά ξύλα που κρατάνε μόνο τα κεραμίδια.
σε μας επειδή είχε και πέτσωμα και δεν φαίνονταν από πίσω τα καδρόνια, ήμουν μέσα στη στέγη και κοιτούσα αν καμιά βίδα στερέωσης δεν έπιανε καδρόνι και την ξαναβάζανε σωστά. -
thednick ευχαριστω
glf ευχαριτω και σενα ενδιαφερων
-
.... ρε σεις ... αξιζει κανείς να επενδύσει σε φωτοβολταικα στη ταράτσα εν έτη 2013 ή να το αφήσω ( δεν αξίζει το ρίσκο κτλ )
-
Ξεκινα απο το αν η ταρατσα σου ειναι καταλληλη,αυτο μπορει να σε βγαλει απο το διλλημα.
Αν εχεις σκιάσεις απο γειτονικα κτιρια,δεντρα κτλ και δεν λουζεται απο φως αρκετη ωρα,θα κανεις αποσβεση ανήμερα.
Δεν μιλαω καν για αλλα θεματα οπως σε ποιον ανηκει το κτιριο,σε ποιανου το ονομα ειναι το ρολοι της ΔΕΗ κτλ,αυτα θεωρω οτι τα εχεις ΟΚ -
Οτι ειπε ο απο πανω, συν τομοτι αν περιμενεις να βγαλεις λεφτα ειδικα περνοντας και δανειο, δεν...
Αν σου περισσευουν καιντο δεις απλα ως επενδυση, τοτε μαλλον αξιζει. -
.... τα χρήματα τα έχω ( και ελπίζω να μην τα χρειαστώ για τα επόμενα 5 χρόνια .... λέμε τώρα )
Στέγη έχω ( θα μου την δώσει δωρεάν ένας φίλος .... με συμβόλαιο το 'δωρεάν' )
.... σε αυλή χωριού είναι άρα σκίαση δεν θα έχω
.... στην Κοζάνη θα είναι ... δεν έχουμε και 12 μήνες ηλιοφάνεια ... -
Έβαλα τον Αύγουστο στο εξοχικο για ιδίου χρήση απο την Αεναος ενέργεια.. .......
1000αρι inverter, 1πανελ, 1μπαταρία, 1διανομεα. Κόστος 1200ευρώ και μου καλύπτει ψυγείο, τηλεόραση και όλο το φωτισμό του σπιτιού
Για τις ημέρες χρήσης που το θέλω με καλύπτει απόλυτα.. ... -
St Devote με τι τιμή εγκατάστασης και ευρώ ανα κιλοβατώρα;
Στην ταράτσα του σπιτιού με έξοδα εγκατάστασης 20.000 και 0,495 την κιλοβατώρα έχει γράψει σε ένα χρόνο 7.000 ευρώ.
Do the math. -
[[είναι μακρύς ο δρόμος τους 25ετούς συμβόλαιου. θα έρθουν σαφώς και οι φορολογίες τους.]]
-
Λογικά ναι.
Αλλά με τα νούμερα που προανέφερα, είναι απίθανο να μην κερδίσεις χρήματα αν δεν σπάσει/αλλάξει δραματικά το συμβόλαιο.
Έχεις απόσβεση σε 3 χρόνια και μένουν άλλα 22. Ας φορολογήσουν. -
Ο χρήστης ripper έγραψε:
St Devote με τι τιμή εγκατάστασης και ευρώ ανα κιλοβατώρα;Στην ταράτσα του σπιτιού με έξοδα εγκατάστασης 20.000 και 0,495 την κιλοβατώρα έχει γράψει σε ένα χρόνο 7.000 ευρώ.
Do the math.Τόσο καλά !!! .... ( νομίζω πρέπει να το δω πιο ζεστά )
Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα