-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
δεν είναι τυχαίο το ότι οι στρατιωτικές -αστυνομικές σχολές έχουν την μεγαλύτερη ζήτηση στις πανελλήνιες.
Δεν είναι ότι θα γίνεις ποτέ πλούσιος , ίσως όμως δεν πεινάσεις ποτέ..
Από συνθήκες δουλειάς (δεν μιλάω για γραφιάδες) άστο καλύτερα , το μόνο που σου μένει είναι ο μισθός κάθε τέλη του μήνα.
Καμμία δουλειά δεν είναι εύκολη , άλλο το να πιλοτάρεις F-16 , άλλο να είσαι ταμίας στην τράπεζα , άλλο να διαλύεις λαμαρίνες στα ναυπηγεία ..H πλειοψηφία των στρκων δουλεύει περισσότερο σαν τον εργάτη των ναυπηγείων. Δεν είναι εύκολο να είσαι κάθε μέρα έξω για αρκετές ώρες ακολουθώντας το ημερήσιο πρόγραμμα της μονάδας, ούτε να είσαι σε έναν όρχο γεμάτο άρματα-οχήματα αρκετά εκ των οποίων είναι χρεωμένα σε σένα και να φροντίζεις ώστε να συντηρηθούν σωστά. Στην ίδια μονάδα όμως θα υπάρχουν και οι 'βολεμένοι', αν μπορεί να θεωρηθεί βολεμένος π.χ ο αξκος 1ου γραφείου που πρέπει να φροντίζει για όλα τα θέματα προσωπικού από τον απλό στρατιώτη μέχρι τον δκτη, ή ο αξκος 4ου γραφείου που είναι υπέυθυνος για τον εφοδιασμό, είτε πρόκειται για πατάτες είτε για πυρομαχικά, μπορεί να είναι σε ένα γραφείο όλη μέρα αλλά ο φόρτος εργασίας και οι ευθύνες κάθε άλλο παρά μικρά είναι. Παρομοίως ο αξκος 3ου πρέπει να οργανώνει όλες τις ασκήσεις και εκπαιδεύσεις τις μονάδας, καθόλου εύκολο όταν μιλάμε για 200+ άτομα, τουλάχιστον στις μονάδες των συνόρων.
Βέβαια θα υπάρχει και αξκος 2ου που θα τα ξύνει συνήθως. Όλοι αυτοί όμως συνήθως θα έχουν φάει τα σκατά σαν νεαροί ανθυπολοχαγοί και υπολοχαγοί πριν αναλάβουν γραφείο.Το κακό είναι ότι πολλοί νεαροί δεν έχουν ιδέα περί στρατού ή αστυνομίας και οδηγούνται στις παραγωγικές σχολές μόνο και μόνο για την επαγγελματική αποκατάσταση ή την 'στολή'. Όταν ζήσουν στο πετσί τους όμως την κατάσταση στον Ε.Σ καταλήγουν χειρότεροι από τον οποιοδήποτε υπαλληλάκο σε δημόσια υπηρεσία που σπάει τα νεύρα του κόσμου αντί να τον εξυπηρετεί.
Πλούσιος μπορεί να γίνεις με πλαστά τιμολόγια για εφόδια-εργασίες και ένα σωρό άλλα παράνομα κόλπα, νόμιμα με την καμία, να μην έχεις να φάς επίσης παίζει ισχυρά αν κάνεις το λάθος και παντρευτείς γυναίκα που δεν θα είναι ΔΥ, με την λογική ότι θα μετατίθεται και αυτή όποτε παίρνεις μετάθεση, αν είναι Ι.Υ απλά τον ήπιες και δεν θα δουλέψει σχεδόν ποτέ, οπότε με έναν μισθό και ενοίκιο προσπαθείς να επιβιώσεις. Σήμερα ακόμα και ζευγάρι στρατιωτικών δυσκολεύεται να επιβιώσει, όπως ζευγαρι φίλων μου που δεν τους φτάνουν ούτε για παιδικό σταθμό και οι γιαγιάδες του μικρού ταξιδεύουν 100δες χλμ κάθε μήνα για να τον προσέχουν.
οταν ημουν στην Μυτιληνη το 98-99 μεσα στην μεραρχια, ολοι οι αξ/κοι αλλα και οι υπαξ. κοιταγαν πως θα περασει η ωρα να την κανουν.
μετα που πηγα στο 'πανταγωνο' παρατηρησα μια απο τα ιδια, απλα ολα γινονταν καναδυο κλικ πιο προβλεψιμα προφανως -λεω εγω- για το εφε.
το κοινο που υπηρχε και στις δυο περιπτωσεις?
οι εφεδροι.
οσο υπαρχουν εφεδροι, η δουλεια των στελεχων θα γινεται παντα οσο πιο ευκολη γινεται.
σαφως και δεν τα γειωνω ολα μιας και σιγουρα υπαρχουν μονιμοι που σκιζονται. -
Μεραρχία ακούω, Παπάγου ακούω... Που είδες αυτά που περιγράφει ο dimik?
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μεραρχία ακούω, Παπάγου ακούω... Που είδες αυτά που περιγράφει ο dimik? -
Έστω ότι ισχύει αυτό με τους έφεδρους...Που δεν ισχύει....Αυτούς κάποιοις τους εκπαίδευσε...Γενικότερα, και το μεγαλύτερο παρτάλι μετην σωστή συμπεριφορά μπορεί να σου αποδώσει ότι έχει
-
Μεραρχία ακούω, Παπάγου ακούω... Που είδες αυτά που περιγράφει ο dimik?στην παραθεση απο το ποστ του dimik παρελειψα να διαγραψω τις τελευταιες 2 παραγραφους.
τα υπολοιπα ειναι ως εχουν.
η αποψη μου για τα στελεχη ειναι οτι κοιταζουν να λουφαρουν οσο μπορουν βαζοντας να γινει ολη η βρομοδουλεια απο τους εφεδρους και στο τελος να παρουσιασουν στους ανωτερους τους πως η διαταγη που τους δοθηκε εξετελεστηκε.
εσχατως εχει μπει και ο οικονομικος παραγοντας του στυλ 'με τοσα που μας δινουν, τοσα θα κανω και εγω'
επαναλαμβανω πως υπαρχει και η αλλη αποψη οπου καποιοι σεβονται αυτο που κανουν απο συνειδηση.Έστω ότι ισχύει αυτό με τους έφεδρους...Που δεν ισχύει....Αυτούς κάποιοις τους εκπαίδευσε..
παντως εμας εφεδρος μας εκπαιδευσε.
ειτε στο κεντρο ειτε στο κεσν. -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
στην παραθεση απο το ποστ του dimik παρελειψα να διαγραψω τις τελευταιες 2 παραγραφους.
η αποψη μου για τα στελεχη ειναι οτι κοιταζουν να λουφαρουν οσο μπορουν βαζοντας να γινει ολη η βρομοδουλεια απο τους εφεδρους και στο τελος να παρουσιασουν στους ανωτερους τους πως η διαταγη που τους δοθηκε εξετελεστηκε.
εσχατως εχει μπει και ο οικονομικος παραγοντας του στυλ 'με τοσα που μας δινουν, τοσα θα κανω και εγω'
επαναλαμβανω πως υπαρχει και η αλλη αποψη οπου καποιοι σεβονται αυτο που κανουν απο συνειδηση.Έστω ότι ισχύει αυτό με τους έφεδρους...Που δεν ισχύει....Αυτούς κάποιοις τους εκπαίδευσε..
ειτε στο κεντρο ειτε στο κεσν.Μα η λογική αυτή είναι, πυραμίδα είναι η ιεραρχία και αξκός απλά διασπάει την γενική διαταγή του ανωτέρου του, π.χ να συντηρηθούν όλα τα Μ113 σε επιμέρους διαταγές στους υφισταμένους του, π.χ εσείς βγάλτε μπαταρίες, εσείς κουβαλήστε, εσείς φορτίστε κοκ. Με την ίδια λογική ο δκτης έχει λάβει διαταγή από τον ταξίαρχο να βγάλει όλα τα Μ113 σε άσκηση σε μια εβδομάδα.
Υποτίθεται όμως ότι αυτά που κάνει ο στρ τα έχει κάνει και αξκος τον καιρό που ήταν εκπαιδευόμενος, και μάλιστα ήταν εκπαιδευόμενος για πολύ περισσότερο καιρό από έναν στρ.
Αυτή βέβαια είναι η γενικότερη λογική, το ότι υπάρχουν πολλοί που λουφάρουν οφείλεται στην προτελευταία παράγραφο που έγραψα στο προηγούμενο ποστ. Καμία σχέση-αγάπη για το επάγγελμα. -
Έχεις πολύ περιορισμένη εμπειρία για να μπορείς να γενικεύεις κάτι τέτοιο για ένα ολόκληρο κλάδο. Είναι σαν να πήγα εγώ 1 μήνα σε ένα νοσοκομείο και να έβγαλα συμπέρασμα για τους γιατρούς όλης της χώρας. Στις Ε.Δ., όπως και σε όλα τα άλλα επαγγέλματα υπάρχουν οι καλοί, οι κακοί και οι απλά επαρκείς. Από τη στιγμή όμως που μίλησες μόνο για Γραφεία (Μεραρχία, Στρατόπεδο Παπάγου), μάλλον δεν είδες τι γίνεται στον πραγματικό Στρατό (όρχοι, Μοίρες Διώξεως, πλοία και υποβρύχια) και άρα βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα του στυλ: στρατιωτικός = καθισιό = χώνει φαντάρους και πίνει καφέδες μόνο.
-
Έχεις πολύ περιορισμένη εμπειρία για να μπορείς να γενικεύεις κάτι τέτοιο για ένα ολόκληρο κλάδο. Είναι σαν να πήγα εγώ 1 μήνα σε ένα νοσοκομείο και να έβγαλα συμπέρασμα για τους γιατρούς όλης της χώρας. Στις Ε.Δ., όπως και σε όλα τα άλλα επαγγέλματα υπάρχουν οι καλοί, οι κακοί και οι απλά επαρκείς. Από τη στιγμή όμως που μίλησες μόνο για Γραφεία (Μεραρχία, Στρατόπεδο Παπάγου), μάλλον δεν είδες τι γίνεται στον πραγματικό Στρατό (όρχοι, Μοίρες Διώξεως, πλοία και υποβρύχια) και άρα βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα του στυλ: στρατιωτικός = καθισιό = χώνει φαντάρους και πίνει καφέδες μόνο.Ακόμα χειρότερα, έχει την εμπειρία στρατονόμου, ανέφερε Παπάγου και ΚΕΣΝ
-
τι γίνεται στον όρχο βρε Δία; δουλεύουν 3 και κάθονται άλλοι 53 σε όλη τη μονάδα
(και μιλάω για όρχο που κινούνταν τα πάντα, όχι πεζικού που κινούνταν με το ζόρι κάνα δύο steyr και φυσικά δεν υπολογίζω τη βρωμοδουλειά που κάναμε και τα φαντάρια ) -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Ακόμα χειρότερα, έχει την εμπειρία στρατονόμου, ανέφερε Παπάγου και ΚΕΣΝ
εντάξει οι στρατονόμοι είναι μέγιστοι λουφαδόροι
τις πιο χύμα 'υπηρεσίες' που τη βγάζαμε στο κψμ και βάζαμε μαζεμένες υπογραφές στο τέλος με στρατονόμο τις έχω κάνει
ο τύπος βαριόταν να του κατεβάσω εγώ το όπλο , ούτε μουφοχρεώσεις δεν ήθελε να του κάνω
-
Στον όρχο εκτελούντες οι εργασίες που προβλέπονται από το ΠΩΥΕ Γιώργο αλλά και η προετοιμασία για τις διάφορες δραστηριότητες. Υπάρχουν μέρες που απλά βάζεις τα άρματα μπροστά να δουλέψουν και άλλες που λιώνεις χτυπώντας ερπύστρια ή κάνοντας μάκτρο. Για να μη μιλήσουμε για ασκήσεις κλπ.
ΥΓ: dimik
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
τι γίνεται στον όρχο βρε Δία; δουλεύουν 3 και κάθονται άλλοι 53 σε όλη τη μονάδα
(και μιλάω για όρχο που κινούνταν τα πάντα, όχι πεζικού που κινούνταν με το ζόρι κάνα δύο steyr και φυσικά δεν υπολογίζω τη βρωμοδουλειά που κάναμε και τα φαντάρια )Σε όρχο ΠΖ, όλα τα Μ113 και λοιπά οχήματα συντηρούνταν-κινούνταν κανονικότατα και αρκετά ήταν φορτωμένα με πυρομαχικά 24/7, και όσοι στρ δεν συμμετείχαν στην συντήρηση καθάριζαν τον ατομικό και τον ομαδικό οπλισμό της διμοιρίας, δλδ από G3 μέχρι .50ρια, οι μόνοι που δεν ήταν στον όρχο ήταν οι σκοποί και οι μάγειρες. Για την μαυρίλα στην διμοιρία συντηρήσεως που έκαναν τις βαριές δουλειές δεν χρειάζεται να πώ καν, πάντως κυκλοφορούσαν με φόρμες μηχανικού και ήταν μαύροι από πάνω μέχρι κάτω.
Αυτά βέβαια σε μονάδα παραμεθορίου.
-
εντάξει και πες οι ΤΘ είναι κάπως πιο σκληρά (όχι όλοι βέβαια), υπάρχουν όμως και άλλοι που είναι τελείως δημόσιοι υπάλληλοι
και καλά κάνουν στη τελική, μακάρι να το είχα πάρει κι εγώ χαμπάρι πιο μικρός να έκανα τη ζωή μου
και δε μιλάω κάν για αξκος που έχει ζόρι στη σχολή, αν είχα πάει εμθ τώρα θα ήμουν επχιας και αν είχα και κάνα μέσο να είμαι στην αθήνα (ή στη τελική θα μάζευα μόρια και θα πήγαινα κάποια στιγμή σε τόπο συμφερόντων μου) όπως τόσοι και τόσοι και μάλιστα ήμουν σε κάνα χαλαρό στρδο όπως αυτό που τέλειωσα τη θητεία μου θα ήμουν βασιλιάς και θα ζούσα χωρίς άγχος μέχρι τα βαθιά γεράματα αντί να τρέχω σα το μαλάκα
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
(και μιλάω για όρχο που κινούνταν τα πάντα, όχι πεζικού που κινούνταν με το ζόρι κάνα δύο steyr και φυσικά δεν υπολογίζω τη βρωμοδουλειά που κάναμε και τα φαντάρια )Σε όρχο ΠΖ, όλα τα Μ113 και λοιπά οχήματα συντηρούνταν-κινούνταν κανονικότατα και αρκετά ήταν φορτωμένα με πυρομαχικά 24/7, και όσοι στρ δεν συμμετείχαν στην συντήρηση καθάριζαν τον ατομικό και τον ομαδικό οπλισμό της διμοιρίας, δλδ από G3 μέχρι .50ρια, οι μόνοι που δεν ήταν στον όρχο ήταν οι σκοποί και οι μάγειρες. Για την μαυρίλα στην διμοιρία συντηρήσεως που έκαναν τις βαριές δουλειές δεν χρειάζεται να πώ καν, πάντως κυκλοφορούσαν με φόρμες μηχανικού και ήταν μαύροι από πάνω μέχρι κάτω.
Αυτά βέβαια σε μονάδα παραμεθορίου.
άσε τους στρ, μιλάμε για στελέχη
πόσοι ήταν οι μουτζόυρηδες του όρχου σε σχέση με τη δύναμη της μονάδας; και οι αξιωματικοί συγκεκριμένα απλά επέβλεπαν και μόνο όσοι ήταν καβλωμένοι ασχολούνταν ιδιαίτερα με το θέμα, οι άλλοι δεν ήξεραν καν πώς είναι ο όρχος
πχ ο ίλαρχός μας που ήταν 'κομμαντο' (με πουλάδες, ντούκι, πε και παι.. κτλ) , όλη μέρα πήγαινε στον όρχο και καβάλαγε τα άρματα
οι άλλοι τρεις ιλχοι άραζαν στα γραφειάκια τους κάνοντας χαβαλέ και περίμεναν να μεσημεριάσει να πάνε σπίτι τους (με εξαίρεση τις ασκήσεις )
είχαμε καμιά 70αρια στελέχη σύνολο στην επιλαρχία και όλοι ήταν εξαφανισμένοι στις τρύπες τους, δεν έβλεπες κανένα λες και άνοιξε η γη και τους κατάπιε
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
στην παραθεση απο το ποστ του dimik παρελειψα να διαγραψω τις τελευταιες 2 παραγραφους.
ειτε στο κεντρο ειτε στο κεσν.Μα η λογική αυτή είναι, πυραμίδα είναι η ιεραρχία και αξκός απλά διασπάει την γενική διαταγή του ανωτέρου του, π.χ να συντηρηθούν όλα τα Μ113 σε επιμέρους διαταγές στους υφισταμένους του, π.χ εσείς βγάλτε μπαταρίες, εσείς κουβαλήστε, εσείς φορτίστε κοκ. Με την ίδια λογική ο δκτης έχει λάβει διαταγή από τον ταξίαρχο να βγάλει όλα τα Μ113 σε άσκηση σε μια εβδομάδα.
Υποτίθεται όμως ότι αυτά που κάνει ο στρ τα έχει κάνει και αξκος τον καιρό που ήταν εκπαιδευόμενος, και μάλιστα ήταν εκπαιδευόμενος για πολύ περισσότερο καιρό από έναν στρ.
Αυτή βέβαια είναι η γενικότερη λογική, το ότι υπάρχουν πολλοί που λουφάρουν οφείλεται στην προτελευταία παράγραφο που έγραψα στο προηγούμενο ποστ. Καμία σχέση-αγάπη για το επάγγελμα.ok συμφωνω. το ιδιο πραγμα λεμε οτι δηλαδη στο τελος παντα την πληρωνουν οι εφεδροι.
Έχεις πολύ περιορισμένη εμπειρία για να μπορείς να γενικεύεις κάτι τέτοιο για ένα ολόκληρο κλάδο. Είναι σαν να πήγα εγώ 1 μήνα σε ένα νοσοκομείο και να έβγαλα συμπέρασμα για τους γιατρούς όλης της χώρας. Στις Ε.Δ., όπως και σε όλα τα άλλα επαγγέλματα υπάρχουν οι καλοί, οι κακοί και οι απλά επαρκείς. Από τη στιγμή όμως που μίλησες μόνο για Γραφεία (Μεραρχία, Στρατόπεδο Παπάγου), μάλλον δεν είδες τι γίνεται στον πραγματικό Στρατό (όρχοι, Μοίρες Διώξεως, πλοία και υποβρύχια) και άρα βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα του στυλ: στρατιωτικός = καθισιό = χώνει φαντάρους και πίνει καφέδες μόνο.
η εμπειρια μου περιοριζεται καθαρα στους 18 μηνες που υπηρετησα. και οχι απαραιτητα κανοντας τις κλασικες υπηρεσιες και αγγαρειες οπως των υπολοιπων εφεδρων. η στρατονομια που λεγαμε
εσυ το βλεπεις απο την εντελως αντιθετη πλευρα (λογικο) καθως βεβαια και απο τον -πολυ- περισσοτερο καιρο απασχολησης με το 'αντικειμενο'.
επομενως a priori οι αποψεις μας δεν προκειτε ποτε να συμπεσουν. αντε στο τσακιρ να πλησιασουν. -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
οι αξιωματικοί συγκεκριμένα απλά επέβλεπαν και μόνο όσοι ήταν καβλωμένοι ασχολούνταν ιδιαίτερα με το θέμα, οι άλλοι δεν ήξεραν καν πώς είναι ο όρχοςπχ ο ίλαρχός μας που ήταν 'κομμαντο' (με πουλάδες, ντούκι, πε και παι.. κτλ) , όλη μέρα πήγαινε στον όρχο και καβάλαγε τα άρματα
οι άλλοι τρεις ιλχοι άραζαν στα γραφειάκια τους κάνοντας χαβαλέ και περίμεναν να μεσημεριάσει να πάνε σπίτι τους (με εξαίρεση τις ασκήσεις )
Ε ενταξει, δεν ειναι υποχρεωμενος ο Δκτης Ιλης να βαραει ερπυστρια. Εχει αλλες δουλειες.
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης Mpampinos έγραψε:
Και πως να γίνει λοιπόν;;;Δεν ξέρω ρε παιδιά από στρατό αλλά το να αποστρατεύεται ένας πχ. συνταγματάρχης 48 ετών επειδή προήχθη σε ταξίαρχο ένας άλλος συνταγματάρχης 47 ετών μου φαίνεται τεράστια σπατάλη έμπειρού δυναμικού.
Οι Αμερικάνοι πως έχουν 4-στερους στρατηγούς 50 ετών ? (πχ. Wesley Clark πήρε το 4το αστέρι και έγινε USSOUTHCOM 52 ετών το 1996) δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι είναι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία στο στράτευμα των ΗΠΑ και ότι δεν υπάρχουν υποστράτηγοι πχ. 55 ετών υφιστάμενοι του 4στερου με απλά αργότερη εξέλιξη.
Βέβαια κάτι τέτοιο σημαίνει μια κοσμογονική αλλαγή στο ελληνικό στράτευμα: πραγματική αξιολόγηση και όχι απλά γραφειοκρατική εξέλιξη μέσω επετηρίδας (που κρατάει από την εποχή της ΣΣΕ πριν 30 χρόνια ) + βύσματα πολιτικούς-κόμματα-δεσποτάδες... (μη μου πείτε ότι παίρνεις αστέρι χωρίς βύσμα )
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Και πως να γίνει λοιπόν;;;
Δεν ξέρω ρε παιδιά από στρατό αλλά το να αποστρατεύεται ένας πχ. συνταγματάρχης 48 ετών επειδή προήχθη σε ταξίαρχο ένας άλλος συνταγματάρχης 47 ετών μου φαίνεται τεράστια σπατάλη έμπειρού δυναμικού.
Οι Αμερικάνοι πως έχουν 4-στερους στρατηγούς 50 ετών ? (πχ. Wesley Clark πήρε το 4το αστέρι και έγινε USSOUTHCOM 52 ετών το 1996) δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι είναι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία στο στράτευμα των ΗΠΑ και ότι δεν υπάρχουν υποστράτηγοι πχ. 55 ετών υφιστάμενοι του 4στερου με απλά αργότερη εξέλιξη.
Βέβαια κάτι τέτοιο σημαίνει μια κοσμογονική αλλαγή στο ελληνικό στράτευμα: πραγματική αξιολόγηση και όχι απλά γραφειοκρατική εξέλιξη μέσω επετηρίδας (που κρατάει από την εποχή της ΣΣΕ πριν 30 χρόνια ) + βύσματα πολιτικούς-κόμματα-δεσποτάδες... (μη μου πείτε ότι παίρνεις αστέρι χωρίς βύσμα )
Σκέψου ότι σαν χρόνια υπηρεσίας μετράνε και αυτά της σχολής και ο 48χρονος έχει ήδη 30 χρόνια αν υποθέσουμε ότι μπήκε στα 18.
Οι Αμερικάνοι έχουν αξκούς από σχολή (West Point-Annapolis κλπ) που γίνονται στρατηγοί και αρχηγοί, όσοι όμως παραμείνουν και μετά τον βαθμό του λοχαγού, μιας και οι περισσότεροι φεύγουν για τον ιδ. τομέα και τα πολλά λεφτά αφού έχουν κάνει και κανένα master. Έχουν και τους αξκους από προγράμματα μετατροπής στρ σε αξκους ή σε νεοκαταταγέντες με πτυχία που τους δίνουν το δικαίωμα να γίνουν αξκοι. Αυτοί είναι που κάνουν όλη την βρωμοδουλειά και ελάχιστοι φτάνουν στα υψηλότερα κλιμάκια ενώ οι των σχολών πηγαίνουν σχεδόν κατευθείαν διοικητές λόχων και η εξέλιξη τους είναι ραγδαία.
Βέβαια οι πραγματικοί δκτες εκεί σε επίπεδο λόχου-τάγματος είναι οι υπαξκοι με τον Sergeant major να είναι o βαθμοφόρος με τον οποίο έχουν να κάνουν οι στρατιώτες και όχι ο υπολοχαγός-λοχαγός-ταγματάρχης οι οποίοι ασχολούνται με τα υπόλοιπα οργανωτικά-επιχειρησιακά θέματα.
-
Διαβάζω τις τελευταίες σελίδες και ... χαμογελάω.
Αν γράψω τη γνώμη μου για όλα αυτά που γράφτηκαν, θα πρέπει να αφιερώσω 1+ ώρα και να 'σπαταλήσω' τουλάχιστον 1 σελίδα του τοπικού.
Ας ξεκινήσω απ΄την πιό εύκολη απάντηση, στον nass : Ουδείς αποστρατεύεται με το υφιστάμενο σύστημα προαγωγών πρίν τα 52 έτη, πλήν ενός ποσοατού 2-3% που έχει σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα ή επαγγελματικές 'αποτυχίες' στον ατομικό του φάκελο.
Οι υπόλοιποι , που δεν αποστρατεύονται με το σύστημα αυτό, έχουν παραιτηθεί.Για το δίκαιο του πράγματος περί συνταξιούχων στρκων κάτω των 45-50, είναι μια κουβέντα, που ενέχει τον κίνδυνο υποκειμενικών κρίσεων.
Επίσης :Ο χρήστης nass έγραψε:
... μια κοσμογονική αλλαγή στο ελληνικό στράτευμα: πραγματική αξιολόγηση και όχι απλά γραφειοκρατική εξέλιξη μέσω επετηρίδας (που κρατάει από την εποχή της ΣΣΕ πριν 30 χρόνια ) + βύσματα πολιτικούς-κόμματα-δεσποτάδες... (μη μου πείτε ότι παίρνεις αστέρι χωρίς βύσμα )Υπάρχει ενα 4-5% που προάγεται σε Ταξχο -Υπτγο, χωρίς να έχει ασχοληθεί καθόλου με πατρώνους, που θα τον προωθήσουν. Δυστυχώς όμως, αν και κάθε έτος το 70% των κρινομένων αξίως προήχθη, πρέπει και οι άριστοι να έχουν πεί στο 'θείο' τους να μην τους 'ξεχάσει', γιατί ο φελλός έχει σίγουρα φροντίσει να ενοχλήσει πολλούς ώστε να 'χωρέσει' και αυτός στις προαγωγές. Και επειδή ο αριθμός είναι συγκεκριμένος (πχ 40-45 Σχες γίνονται Ταξχοι κάθε έτος), καθόλου απίθανο να παραγκωνισθεί ο άριστος για να χωρέσει ο άχρηστος.
Τέλος, ο W. Clark ήταν SACEUR σε ηλικία 52 ετών, ενώ ο επίσης τετράστερος J. O Ellis, στον οποίο είχα την τιμή να είμαι ADC, τοποθετήθηκε ως CINCSOUTH σε ηλικία 51 ετών. Οι δικοί μας, ως Αρχηγοί τοποθετούνται κατ΄ελάχιστον στα 57 τους. Αλλά στις ΗΠΑ, ... δεν ξέρουν !
Πρός το παρόν, .... ¨δεν περιγράφω άλλο' !
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Ας ξεκινήσω απ΄την πιό εύκολη απάντηση, στον nass : Ουδείς αποστρατεύεται με το υφιστάμενο σύστημα προαγωγών πρίν τα 52 έτη, πλήν ενός ποσοατού 2-3% που έχει σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα ή επαγγελματικές 'αποτυχίες' στον ατομικό του φάκελο.Τότε προφανώς είμαι λάθος πληροφορημένος. Το 'αποστρατεύεται λόγω προαγωγής νεωτέρων' δεν ισχύει δηλαδή αν δεν είναι 52 ετών ο αποστρατευθείς ? Μπορεί να υπάρχει συνταγματάρχης 50 ετών και ταξίαρχος 48 ?
Για τα υπόλοιπα δυστυχώς επιβεβαιώνεις την κοινή γνώση, ότι το βύσμα πάει σύννεφο
Μία ερώτηση: γιατί μετράνε σαν συντάξιμα τα χρόνια της ΣΣΕ ? 4 έτη που οι σπουδαστές όχι μόνο δεν πληρώνουν εισφορές στο ασφαλιστικό σύστημα αλλά αντίθετα κοστίζουν τεράστια ποσά στο κράτος για την εκπαίδευσή, σίτιση, διαμονή κτλ. τους ?
Στους άλλους εργαζομένους απ΄όσο είδα http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=45949 μπορεί να γίνει αυτό αλλά πρέπει να εξαγοράσουν αυτά τα χρόνια στο ταμείο τους.
(Οσο ήμουν φαντάρος πλήρωνα κανονικά εισφορές σύνταξης (αλλά όχι περίθαλψης), στο ΤΣΜΕΔΕ...)
Περί Θητείας [#3]