Διαβάζω τις τελευταίες σελίδες και ... χαμογελάω.
Αν γράψω τη γνώμη μου για όλα αυτά που γράφτηκαν, θα πρέπει να αφιερώσω 1+ ώρα και να 'σπαταλήσω' τουλάχιστον 1 σελίδα του τοπικού.
Ας ξεκινήσω απ΄την πιό εύκολη απάντηση, στον nass : Ουδείς αποστρατεύεται με το υφιστάμενο σύστημα προαγωγών πρίν τα 52 έτη, πλήν ενός ποσοατού 2-3% που έχει σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα ή επαγγελματικές 'αποτυχίες' στον ατομικό του φάκελο.
Οι υπόλοιποι , που δεν αποστρατεύονται με το σύστημα αυτό, έχουν παραιτηθεί.
Για το δίκαιο του πράγματος περί συνταξιούχων στρκων κάτω των 45-50, είναι μια κουβέντα, που ενέχει τον κίνδυνο υποκειμενικών κρίσεων.
Επίσης :
Ο χρήστης nass έγραψε:
... μια κοσμογονική αλλαγή στο ελληνικό στράτευμα: πραγματική αξιολόγηση και όχι απλά γραφειοκρατική εξέλιξη μέσω επετηρίδας (που κρατάει από την εποχή της ΣΣΕ πριν 30 χρόνια ) + βύσματα πολιτικούς-κόμματα-δεσποτάδες... (μη μου πείτε ότι παίρνεις αστέρι χωρίς βύσμα )
Υπάρχει ενα 4-5% που προάγεται σε Ταξχο -Υπτγο, χωρίς να έχει ασχοληθεί καθόλου με πατρώνους, που θα τον προωθήσουν. Δυστυχώς όμως, αν και κάθε έτος το 70% των κρινομένων αξίως προήχθη, πρέπει και οι άριστοι να έχουν πεί στο 'θείο' τους να μην τους 'ξεχάσει', γιατί ο φελλός έχει σίγουρα φροντίσει να ενοχλήσει πολλούς ώστε να 'χωρέσει' και αυτός στις προαγωγές. Και επειδή ο αριθμός είναι συγκεκριμένος (πχ 40-45 Σχες γίνονται Ταξχοι κάθε έτος), καθόλου απίθανο να παραγκωνισθεί ο άριστος για να χωρέσει ο άχρηστος.
Τέλος, ο W. Clark ήταν SACEUR σε ηλικία 52 ετών, ενώ ο επίσης τετράστερος J. O Ellis, στον οποίο είχα την τιμή να είμαι ADC, τοποθετήθηκε ως CINCSOUTH σε ηλικία 51 ετών. Οι δικοί μας, ως Αρχηγοί τοποθετούνται κατ΄ελάχιστον στα 57 τους. Αλλά στις ΗΠΑ, ... δεν ξέρουν !
Πρός το παρόν, .... ¨δεν περιγράφω άλλο' !