-
Όπως ίσως κάποιοι ξέρουν, έχω ένα Megane και θέλω να το πουλήσω. Να φύγει μεν από τα χέρια μου αλλά και από την κυριότητά μου. Μιλάω με κάποιους που ενδιαφέρονται. Ένας από αυτούς, μια μάντρα με μεταχειρισμένα ανταλλακτικά, μου έκανε την εξής πρόταση.
Αν θέλω να κάνω διαγραφή του αυτοκινήτου θα μου δώσει 1000 ευρώ.
Αν θέλω να του το δώσω όπως έχει τώρα, με προσωρινά κατατεθημένες πινακίδες δηλαδή, θα μου δώσει 1200 ευρώ.Να πάρω το Α, να πάρω το Β ή να του πω να μου δώσει 800 ευρώ και να του κάνω μεταβίβαση να είμαι ήσυχος?
Αν πάρω το Α ή το Β δεν θα υπάρχει το αμάξι στην κυριότητα μου επ αόριστον? Μήπως αυτό προσπαθεί να αποφύγει κι αυτός? Να του μεταβιβάσω το αμάξι δηλαδή?
-
Επειδή στο 'Διάφορες απορίες' δεν έλαβα απάντηση, το ρωτάω κι'εδώ:
Μια βοήθεια ρε παιδιά...
Στην αποθήκη έχω ένα σκουτεράκι 50αρι το οποίο είναι σε ακινησία εδώ και καμμιά 10ετία. Πριν παρατηθεί στην αποθήκη είχε κανονικά όλα τα χαρτιά του, ασφάλειες, άδειες, πινακίδες κτλ. Αφού παρατήθηκε δεν έχει πληρώσει τα αντίστοιχα τέλη κυκλοφορίας που πληρώνουν τα 50άρια, ούτε ανανεώθηκε η άδειά του (ετησίως νομίζω κανονικά). Πινακίδα υπάρχει, η άδεια όμως έχει χαθεί.
Γίνεται να το επανακυκλοφορήσω; Υποψιάζομαι οτι πρέπει να πληρώσω τα οφειλόμενα τέλη κυκλοφορίας τουλάχιστον συν προσαυξήσεις και να εκδόσω καινούρια άδεια. Έχει κανείς εμπειρία επί του θέματος;
Η χρήση για την οποία το θέλω το σκουτεράκι είναι για κέντρο πόλης, οπότε δεν γουστάρω φάσεις 'Ρόδα τσάντα και κοπάνα' και κυνηγητά με τη ΔΙΑΣ, γι'αυτό θέλω να είναι νόμιμο
-
Kαι εκεί και εδώ εκτός θέματος είναι.Υπαρχει το υποφόρουμ για τις μοτοσυκλέτες viewforum.php
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Όπως ίσως κάποιοι ξέρουν, έχω ένα Megane και θέλω να το πουλήσω. Να φύγει μεν από τα χέρια μου αλλά και από την κυριότητά μου. Μιλάω με κάποιους που ενδιαφέρονται. Ένας από αυτούς, μια μάντρα με μεταχειρισμένα ανταλλακτικά, μου έκανε την εξής πρόταση.
Αν θέλω να κάνω διαγραφή του αυτοκινήτου θα μου δώσει 1000 ευρώ.
Αν θέλω να του το δώσω όπως έχει τώρα, με προσωρινά κατατεθημένες πινακίδες δηλαδή, θα μου δώσει 1200 ευρώ.Να πάρω το Α, να πάρω το Β ή να του πω να μου δώσει 800 ευρώ και να του κάνω μεταβίβαση να είμαι ήσυχος?
Αν πάρω το Α ή το Β δεν θα υπάρχει το αμάξι στην κυριότητα μου επ αόριστον? Μήπως αυτό προσπαθεί να αποφύγει κι αυτός? Να του μεταβιβάσω το αμάξι δηλαδή?
Θεωρητικά πάντα , προτιμάς την Α λύση γιατί το αμάξι φεύγει από πάνω σου ενώ στην 2η σου μένουν οι πινακίδες χωρίς το όχημα. Βέββαια , διαγραφή του οχήματος χωρίς να πάει σε κάποια μάντρα ανακύκλωσης δεν ξέρω πώς μπορεί να γίνει εκτός και αν το αναλάβει ο μαγαζάτορας. Σου διευκρίνισε ποιος θα κάνει την διαγραφή? Φαντάζομαι μάλλον εσύ οπότε εσύ θα πρέπει να κάνεις το ανάλογο τρέξιμο....
-
Ο χρήστης Lemon3 έγραψε:
Επειδή στο 'Διάφορες απορίες' δεν έλαβα απάντηση, το ρωτάω κι'εδώ:Μια βοήθεια ρε παιδιά...
Στην αποθήκη έχω ένα σκουτεράκι 50αρι το οποίο είναι σε ακινησία εδώ και καμμιά 10ετία. Πριν παρατηθεί στην αποθήκη είχε κανονικά όλα τα χαρτιά του, ασφάλειες, άδειες, πινακίδες κτλ. Αφού παρατήθηκε δεν έχει πληρώσει τα αντίστοιχα τέλη κυκλοφορίας που πληρώνουν τα 50άρια, ούτε ανανεώθηκε η άδειά του (ετησίως νομίζω κανονικά). Πινακίδα υπάρχει, η άδεια όμως έχει χαθεί.
Γίνεται να το επανακυκλοφορήσω; Υποψιάζομαι οτι πρέπει να πληρώσω τα οφειλόμενα τέλη κυκλοφορίας τουλάχιστον συν προσαυξήσεις και να εκδόσω καινούρια άδεια. Έχει κανείς εμπειρία επί του θέματος;
Η χρήση για την οποία το θέλω το σκουτεράκι είναι για κέντρο πόλης, οπότε δεν γουστάρω φάσεις 'Ρόδα τσάντα και κοπάνα' και κυνηγητά με τη ΔΙΑΣ, γι'αυτό θέλω να είναι νόμιμο
Μπορείς να το κυκλοφορήσεις αρκεί να πληρώσεις τα χρεωστούμενα τέλη και ζητήσεις επανέκδοση άδειας. Μάλιστα , κατεβάσεις την αίτηση από το ιντερνετ και την καταθέτεις σε ΚΕΠ. Το θέμα είναι , αξίζει το κόστος των χρεωστούμενων τελών κυκλοφορίας με το κόστος αγοράς πχ ίδιου ή παρόμοιου οχήματος ετοιμοπόλεμο ?
-
καλημερα,θα ηθελα την βοηθεια σας παρακαλω πολυ: θα ήθελα να γνωριζω τι διαδικασια συνεπαγεται να μεταβιβασω το 50% του αυτοκινητου μου στον αδερφο μου και αν πρεπει να πληρωσω καποιο φορο. ευχαριστω πολυ
-
Τελικα γινονται μεταβιβασεις στα ΚΕΠ??
-
Ο χρήστης pen έγραψε:
καλημερα,θα ηθελα την βοηθεια σας παρακαλω πολυ: θα ήθελα να γνωριζω τι διαδικασια συνεπαγεται να μεταβιβασω το 50% του αυτοκινητου μου στον αδερφο μου και αν πρεπει να πληρωσω καποιο φορο. ευχαριστω πολυΠάτε και οι δύο με τις ταυτότητές σας στη διεύθυνση συγκοινωνιών. Χρειάζεστε την άδεια κυκλοφορίας, το χαρτί του ΚΤΕΟ, και να κόψετε ένα παράβολο από τράπεζα πειραιώς. Το παράβολο είναι 75 ευρώ(παράβολο ταξινομησης) + το μισότου παραβολου μεταβίβασης που είναι ανάλογο με τα κυβικά του αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης danonito έγραψε:
Τελικα γινονται μεταβιβασεις στα ΚΕΠ??Πριν λιγο επικοινωνησα με το ΚΕΠ Θερμης Θεσσαλονικης και η απαντηση ηταν αρνητικη.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Τελικα γινονται μεταβιβασεις στα ΚΕΠ??
Πριν λιγο επικοινωνησα με το ΚΕΠ Θερμης Θεσσαλονικης και η απαντηση ηταν αρνητικη.
Σε ευχαριστω, πηγα και εγω σημερα απο ενα ΚΕΠ και ελαβα αρνητικη απαντηση και μπηκα να απαντησω στον εαυτο μου τωρα και ειδα την απαντηση σου.
-
Ο αγοραστης μου ζηταει να παμε σε γραφειο αυτοκινητιστικων υποθεσεων (φυσικα αναλαμβανει το επιπλεον κοστος) για να γινει η μεταβιβαση. Υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξω;
-
Ο αγοραστης μου ζηταει να παμε σε γραφειο αυτοκινητιστικων υποθεσεων (φυσικα αναλαμβανει το επιπλεον κοστος) για να γινει η μεταβιβαση. Υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξω;Πέραν του να μπουν τα χρήματα που θέλεις στο λογαριασμό σου πριν υπογράψεις την άδεια και παραδώσεις χαρτιά και κλειδιά, δε νομίζω κάτι άλλο.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Ο αγοραστης μου ζηταει να παμε σε γραφειο αυτοκινητιστικων υποθεσεων (φυσικα αναλαμβανει το επιπλεον κοστος) για να γινει η μεταβιβαση. Υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξω;
Πέραν του να μπουν τα χρήματα που θέλεις στο λογαριασμό σου πριν υπογράψεις την άδεια και παραδώσεις χαρτιά και κλειδιά, δε νομίζω κάτι άλλο.
Αμα τα δωσει cash?
-
Πέραν του να μπουν τα χρήματα που θέλεις στο λογαριασμό σου πριν υπογράψεις την άδεια και παραδώσεις χαρτιά και κλειδιά, δε νομίζω κάτι άλλο.
Αμα τα δωσει cash?
Η απάντηση βρίσκεται στον τιτλο του θέματος!
-
Αμα τα δωσει cash?
Αν είσαι σίγουρος ότι δεν είναι χαρτονομίσματα από monopoly, οκ. Και πάλι, ανάλογα με το ποσό, ίσως υπάρχει φορολογικό θέμα.
-
Ο χρήστης dsgeo έγραψε:
Η απάντηση βρίσκεται στον τιτλο του θέματος!
Και πάλι, ανάλογα με το ποσό, ίσως υπάρχει φορολογικό θέμα.
Αυτο ακριβως ρωταω Scotch. http://www.tanea.gr/news/economy/article/4763525/?iid=2
Στην ουσια ρωταω αν ισχυει και για αγοραπωλησιες αυτοκινητων μεταξυ ιδιωτωνΕπισης: Εφ'οσον γινει μεταβιβαση μεσω σχολης οδηγων, απο ποτε ο αγοραστης ειναι πραγματικος κατοχος του αυτοκινητου;
Αυριο απογευμα καταθετω εξουσιοδοτηση προς τη σχολη οδηγων αλλα η σχολη οδηγων καταθετει στο Τμημα μεταφορων τα χαρτια την επομενη. Αν στο μεταξυ ο αγοραστης μετανιωσει και ακυρωσει τη διαδικασια ενω εχω παρει τα χρηματα τι γινεται;
-
Αυτο ακριβως ρωταω Scotch. http://www.tanea.gr/news/economy/article/4763525/?iid=2
Στην ουσια ρωταω αν ισχυει και για αγοραπωλησιες αυτοκινητων μεταξυ ιδιωτωνΑπό όσο γνωρίζω ο περιορισμός αυτός ισχύει στις συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών-επιτηδευματιών. Μεταξύ ιδιωτών νομίζω πως δεν ισχύει. Θα υπογράψετε όμως και υπεύθυνες δηλώσεις όπου θα αναγράφεται η αξία της πώλησης. Αν τελικά μπουν τα χρήματα στην τράπεζα, καλό είναι να συμφωνούν μεταξύ τους τα ποσά .
Επισης: Εφ'οσον γινει μεταβιβαση μεσω σχολης οδηγων, απο ποτε ο αγοραστης ειναι πραγματικος κατοχος του αυτοκινητου;
Αυριο απογευμα καταθετω εξουσιοδοτηση προς τη σχολη οδηγων αλλα η σχολη οδηγων καταθετει στο Τμημα μεταφορων τα χαρτια την επομενη. Αν στο μεταξυ ο αγοραστης μετανιωσει και ακυρωσει τη διαδικασια ενω εχω παρει τα χρηματα τι γινεται;Πριν καταθέσεις την εξουσιοδότηση και τα χαρτιά να φροντίσεις να έχεις δει τα χρήματα στο λογαριασμό σου. Τώρα, αν το μετανιώσει εκ των υστέρων ο αγοραστής....μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ....
-
Κάπου διάβασα οτι για αγορες ανώ των 3κ δεν μπορείς να πληρωσεις με μετρητά. Ισχυει για αγορά αυτοκινήτου απο ιδιώτη;
-
Θα κοψεις απόδειξη? Βασικά αυτό ισχύει για συνναλαγες επαγγελματιών . Σιγά μην δεχτείς αμα στα δώσει μετρητα ζεστά στο χέρι.
-
Θελω να ρωτησω οσον αφορα τη μεταβιβαση αυτοκινητου απο πατερα σε υιο.
Γνωριζετε τι ισχυει και τι εξοδα υπαρχουν?
Ερωτήσεις περί μεταβίβασης