-
Το θέμα είναι αν θέλει, όχι αν ξέρει...
Μεγάλη κουβέντα Νίκο.
-
Ερώτηση:
Ο πιο γρήγορος δρόμος απο Καρδίτσα προς Λευκάδα ποιος ειναι; βλέπω οτι το google προτείνει να ανεβω Τρίκαλα, να πιάσω εγνατία κ μετα να κατεβω απο Γιάννενα.
Βλέπω όμως οτι παιζει και η παλιά π.ε.ο Τρίκαλα -Αρτας αλλά περνάει μέσα απο τα βουνά κ δεν ξέρω κ σε τι κατασταση βρίσκεται.send from me
-
Σε αρκετά καλή κατάσταση. Μπορείς να την επιλέξεις , δεν υπάρχει πρόβλημα.
Εννοείται οτι θα επιλεγεί η διαδρομή που περνάει από Μεσοχώρα. -
Προφανως απο εγνατια ειναι το γρηγοροτερο και πιο ξεκουραστο.
Speaking of εγνατια, καθε φορα που την περναω και θυμαμαι ποια ηταν η εναλλακτικη, με πιανει δεος
Εεπ, εκανα το καλαρρυτες-χαλικι-ανηλιο, σε μια αποπειρα να φτασω εδεσσα ξεκινωντας απ το γεφυρι της πλακα που ειχα βρεθει για ραφτινγκ.
Απλα απιστευτη η διαδρομη, οποιος χιλιομετροφαγος που σεβεται τον εαυτο του και δεν την εχει κανει θα πρεπει να ντρεπεται.
Οποιοδηποτε (σχεδον) αμαξι περναει, απλα θελει προσοχη για πετριες. Εγω ημουν και κωλοφαρδος μιας και ειχε γινει κατολισθηση ακριβως εξω απ τους καλαρρυτες την οποια καθαριζαν οσο διαστημα επινα καφε στην πλατεια του χωριου.
Kudos στον jimclark για τις αμεσες πληροφοριες -
ναι, απο εκει λέω.
βέβαια βλέπω μετά απο λίγο χωρίζει ο δρομος και ξανασυναντιεται λιγο πριν την Αρτα.https://maps.google.com/maps/ms?msid=20 ... 4,1.352692
η εγνατία είναι όμως +100χλμ και την έχω βαρεθεί
-
Αρα λοιπον δε σε ενδιαφερει ο πιο γρηγορος
Μπορω να σου πω για το δρομο απο θεοδωριανα, μιας και δουλευει γνωστος εκει πανω, πες μου να ρωτησω αν σε ενδιαφερει -
απο τις στροφές πάντα πας πιο γρήγορα ...
οποιαδήποτε πρόταση δεκτή πάντως
-
Την πάνω βόλτα καλυτερα από Αθαμάνιο Βουργαρέλι Παλαιο(σ)κάτουνο κτλ. Από Τετράκωμο είναι λίγο πιο ζαλάδα. Ήδη θα έχεις περάσει το πανέμορφο μέρος αλλωστε κ πας λιιιγο πιο γρήγορα συνολικά. My 2 cents
-
Η διαδρομη ειναι αυτη που λεει ο jimclark, απ τα Θεοδωριανα κανεις κυκλο χωρις να εχει κατι το τρομερο.
Ο δρομος ειναι μια χαρα, οποτε βουρ -
Λοιπον, με γυροφερνει μια ιδεα να κανω ενα road trip ημερησιο μονος μου...
Εχω μια δυο διαδρομες κατα νου, μια ειναι νοτια, μια βορεια, βγαινουνε γυρω στα 1000χλμ εκαστη
Αναχωρηση νωρις (~5am) και επιστροφη οποτε κατσει, αρκει να προλαβω να ακουμπησω λιγο στο κρεβατι την επομενη βραδυαα) Ειναι εφικτο σωματικα? ή θα τα φτυσω?
Στασεις μονο για καφε, Ι/Ο υγρων, φωτο, βενζινη. Σαντουιτσακι θα εχω μαζι
β) καμια εναλλακτικη να εχει ενδιαφερον?
γ) Στο Β, το κομματι Καρπενήσι-Πλαστήρα θελει off road οχημα; (δεν διαθέτουμε)
Ομοιως και για το Αγιος Αθανασιος-Καρπενησι.. βγαινει;timeframe: Οκτωβριο-Νοεβριο, να εχουνε γινει καφετια τα δεντρα
Α) https://maps.google.gr/maps?saddr=Leof. ... ,7&t=m&z=9
β)
https://maps.google.gr/maps?saddr=Leof. ... 4&t=m&z=11 -
Πριν ούτε μήνα έκανα αυτό - εννοείται με επιστροφή - σε κάτι λιγότερο από 24 ώρες. Με καφέ Τρίκαλα, μικρή στάση Γρεβενά, τσίμπημα + καφέ Μέτσοβο, συναυλία (ok, μισή) Κόνιτσα και καφέ στο χέρι Γιάννενα πριν την επιστροφή, και μια δυο στάσεις στην επιστροφή για ξεμούδιασμα-ξενύσταγμα. Στο πολύ χοντρικό, δλδ, απ' τις 24 ώρες άντε να μην ταξιδεύαμε τις 7-7μιση όπως τα υπολογίζω τώρα. Ok, γίνεται. Κούραση, αλλά γίνεται. Μάζεψέ το, ιδανικά, στα 600-800 χλμ, να 'σαι πιο άνετος για στάσεις, φωτό, περιπλάνηση σε κάποιο σημείο που θα σου τραβήξει ενδιαφέρον κτλ.
-
Αγαπητέ Ηλία. Για τη διαδρομή Β μερικές πληροφορίες
Γενικά οι χωματόδρομοι της διαδρομής σου έχουν κάποια σημεία δύσβατα, ίσως θα θέλεις να κάνεις την αμέσως από δυτικά διαδρομή, Πενταγιοί - μέσω Γραμμένης οξυάς - Γαρδίκι. Όταν είχα πάει στη Γραμμένη οξυά (όλο άσφαλτος από Πενταγιούς, επική) είδα ένα κονβόι 3 4 αμαξιών κατασκονισμένα, είχαν έρθει από πάνω κ δεν ήταν και 4χ4. Νορμάλ αμάξια. Αν θυμάμαι καλά c5 και μονος δε θα έχεις πρόβλημα. Φοβάμαι μόνο, τι ζημιά θα κάνει ο καιρός ως προς νεραυλακώσεις και χαντακάκια στο δρόμο. Το καλύτερο είναι να πάρεις ένα τηλέφωνο στο χωριό. (Στο καφενείο, κάποιο ξενώνα κ να ρωτήσεις.) Εδώ http://hikingexperience.blogspot.gr/201 ... -post.html δες το δρόμο, μου φαίνεται βατός αν πας σε στεγνή μέρα χωρίς βροχές πιο πριν για νορμάλ όχημα. + πορνό την εποχή που θέλεις.
((Σημειωτέο αυτό έκανα σήμερα για τη Νότια (ακα Δυτική) διαδρομή Αργιθέας και μου είπαν με λίγα λόγια οτι από Κουμπουριανά προς Καρυά π.χ. (δείτε μαπς) δε περνά αμάξι, πόσο μάλλον με τον τιράντα.))
Τώρα για το μετά κομμάτι, ως Άγραφα είναι επίσης χωματόδρομος. Ξεκινάει μετά τον Κρέντη κατευθείαν 25 χλμ χωματόδρομος ψιλοβατός, αλλά τώρα ένα κομμάτι νομίζω είναι άσφαλτος. Πολλές οι ομορφιές, αλλά σίγουρα το κομμάτι για Τροβάτο και μετά για να βγεις στα Πετρίλια έχει σίγουρα αργότερο ρυθμό, ανεβαίνεις στα 1500 μέτρα ψηλά και αμφιβάλλω αν θα το διασκεδάσεις έχοντας τόσο πρωινό ξύπνημα + χιλιόμετρα + σκόνη.
Παρόμοιες εικόνες με πολύ καλύτερο δρόμο προτείνω αυτό, πάλι πιο δυτικά: http://goo.gl/maps/qRiLJ . Παρόμοια φύση, ίσως περισσότερα χάιλάιτς (απλά δεν περνάς από τα ίδια τα Άγραφα), άσφαλτος εκτός του κομματιού στο τέλος Αυλάκι - Μεσόπυργος, αλλά με πανεύκολη βατότητα. (highlights = η ορεινή διαδρομή όλη από Κρέντη - Ραπτόπουλο - Αη Βλάση, το γεφύρι της Τέμπλας, και η γέφυρα αυλακίου ακα τετραεθνές Αιτ/νίας, Καρδίτσας, Άρτας και Ευρυτανίας)
Από εκεί βγαίνεις στα ημιορεινά Άρτας και μπορείς μέσω Αργιθέας, βλέπε ιδανική διαδρομή #9 από την ανάποδη με σουπερ φάση το πέρασμα του Τύμπανου (ετοιμάσου για άκρως μονοψήφια θερμοκρασιακά το Νοέμβρη) και πάλι η πρασινάδα και η ερημιά. Η διαδρομή είναι παράλληλη με αυτή που προτείνεις. Αυτή που προτείνεις από τα Πετρίλια και μετά είναι όλη άσφαλτος (αλλά όπως είπα πώς πας εκεί...). Βγαίνεις Πλαστήρα και επιστροφή.
Αν ντε και καλά επιμένεις μέσω Τροβάτου, χτύπα 2 τηλέφωνα, ενα στα Άγραφα και ένα στο Τροβάτο να ρωτήσεις κατάσταση δρόμων. BTW το Τροβάτο επικοινωνεί πιο τακτικά με την Καρδίτσα παρ' ότι Ευρυτανικό χωριό για τους προφανείς λόγους.
Πάρε κανα φρούτο, τα σαντουίτσια σκέτα λιγώνουν και κοιμίζουν, κάτι γλυκό κ κάτι αλμυρό. Νερά θα βρεις παντού. Επίσης κάπου στα ψηλά άραξε 30 λεπτά με ανοιχτά παράθυρα ή έξω ξάπλα (πάρε καμια κουβέρτα ή σεντόνι για στρώμα), ρίξε ένα μίνι ύπνο και θα είσαι κομπλέ.
Χρονικά και βραδάκι = 6.30 7παρά να είσαι στην Καρδίτσα, μη σου πώ και στην Πλαστήρα μετά γυρνάς άνετα πίσω.
Έχω και εγώ ένα πλάνο για κάτι τέτοιο, με διαμονή στο αμάξι ή σε κανα χωριουδάκι προς τα κει...
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Εχω μια δυο διαδρομες κατα νου, μια ειναι νοτια, μια βορεια, βγαινουνε γυρω στα 1000χλμ εκαστη
Αναχωρηση νωρις (~5am) και επιστροφη οποτε κατσει, αρκει να προλαβω να ακουμπησω λιγο στο κρεβατι την επομενη βραδυαα) Ειναι εφικτο σωματικα? ή θα τα φτυσω?
Ομοιως και για το Αγιος Αθανασιος-Καρπενησι.. βγαινει;timeframe: Οκτωβριο-Νοεβριο, να εχουνε γινει καφετια τα δεντρα
β)
https://maps.google.gr/maps?saddr=Leof. ... 4&t=m&z=11Ωραία διαδρομή, την έχω κάνει πριν 6 χρόνια μονορούφι για την πλάκα μου για να ξεθολώσει το μυαλό μου από κάτι δύσκολο στη δουλειά, χειμώνα με βροχή, σε ένα απόγευμα μέχρι βράδυ μετά τη δουλειά με το Quadra, αλλά μέσω Τρίπολης ( πιο μικρός ο κύκλος )
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
β)
https://maps.google.gr/maps?saddr=Leof. ... 4&t=m&z=11στην διαδρομη Α βαλε βενζινη οπωσδηποτε μολις φυγεις απο Καλαματα.Μετα την Σκαλα με κατευθυνση προς Λεωνιδιο δεν βρηκα βενζιναδικο και ηταν και καλοκαιρι βραδυ.
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Αγαπητέ Ηλία. Για τη διαδρομή Β μερικές πληροφορίες'λϊγες πληροφοριες'....
Να σαι καλα, με εφτιαξες
Ευχαριστω και οσους σχολιασανε για τη νοτια προταση, αλλα πεσαμε θυμα των γλαφυρων περιγραφών του JimClark...
Βορεια δαγκωτό λοιπον!!Προσάρμοσα λιγο τη διαδρομη με βαση οσα ειπες.
Για τσεκαρε λιγο το updated roadmap
https://maps.google.gr/maps?saddr=Leof. ... 5&t=m&z=10Δεν καταλαβα καλα το κομματι που λες για τη διαδρομη #9, αφου φτασουμε στα ημιορεινα Αρτας, μετα τι προτεινεις?
(κανας χαρτης βοηθα, ειμαι οπτικος τυπος...)Με τους χωματοδρομους σε γενικες γραμμες εχω καλες σχεσεις, και το C5 δε μασαει απο τρανταγματα και υψωματα αμα το ψηλωσω αλλα αμα κολλησει η μαουνα σε τιποτα λασπες και με πιασει καμια νυχτα στα βουνα, κλαφτα...
Τα Αγραφα τα εχω περασει πριν απο πολλλααα χρονια με μηχανη αλλα τοτε οι χωματοδρομοι ειχανε αλλη διασταση, ψαχναμε κανα ζορικο μερος να κανουμε καμια ταρζανια, και η αναμνηση που εχω ειναι οτι ηταν ευκολο
(καθολου αξιοπιστη μαρτυρια γιατι ηταν αλλα τα κριτηρια, τοτε δεν ειχα καν αυτοκινητο ...)Επιστροφη απο Καρδιτσα =ευκολακι οτι ωρα ναναι, ερχομαι στον αυτοματο πιλοτο λογο καταγωγης (και φυσικα επιστροφη μονο απο εθνικη λογω κουρασης μετα απο τετοια ημερα)
Έχω και εγώ ένα πλάνο για κάτι τέτοιο, με διαμονή στο αμάξι ή σε κανα χωριουδάκι προς τα κει...
Απο Αθήνα; Λες να το συνδιασουμε; C5-Τιραντας δυσκολο προξενιό αλλά θα τα βρούμε..
Θα βγει και καμια φωτό της προκοπής το cruiser -
Πολύ σωστή η διαδρομή νομίζω. Ενημερώσου έγκαιρα, διάλεξε να μην έχει βρεξει καρέκλες πρόσφατα supplies, φώτος και βουρ!
Για το προξενιό είναι λίγο φλου η φάση. (πάντα είναι...)
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
JimClark πέρασες από ιερά χώματα!
Από την Ποκίστα ήταν ο παππούς μου, λίγο πριν το κέντρο του χωριού. Απίστευτες αναμνήσεις από τα μέρη, οδηγικές ή μη.
Με συγκίνησες πανάθεμά σε...Εντιτ: στη φωτό της Ποκίστας που έβαλες αχνοφαίνεται το πέτρινο σπίτι του παππού.
Αν και καθυστερημένα και γω το ιδιο λέω .. Ιερά χώματα .. Ελευθεριανή η ( λεφτέριανη ) καταγωγή και μεγάλη αγάπη..., ειδικα στη Ράχη στη διασταύρωση για Αγία Κυριακη .( Λεπτοκαρυά ) ..για φαί στου χοχτουλα .. Ανω Χωρα καταπληκτικές διαδρομές μέσα στη λάσπη και τα έλατα 1250 μέτρα .. Υψόμετρο
προς Λευτεριανη στα 2 χιλιόμετρα απο τη διασταύρωση .. κατω απο τα έλατα το παλιο καλυβι του παππού έτοιμο να καταρρεύσει άντε να ναι 10 τετραγωνικά .. 40 στρέμματα δάσους που κάποτε έθρεψαν τους προγόνους ..
-
+3ήμερο Άγραφα από χθες με 'κατάλληλο' όχημα. Περισσότερα αύριο...
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
+3ήμερο Άγραφα από χθες με 'κατάλληλο' όχημα. Περισσότερα αύριο...ενημερωσε πριν το 'ρεπορταζ' να παραγγελειλουμε πιτσες μπυρες κτλ
-
Θα κάτσω να τα γράψω και τα 2 events αναλυτικά με αρκετές φωτογραφίες, απλά θέλω λίγο χρόνο.
Το δικό σου το μονοήμερο Ηλία; Από αυτά που είδα οι πρώτες βροχές έχουν επηρεάσει αρκετά την κατάσταση των χωματόδρομων. Η Πίνδος τουλάχ, έχει περάσει σε 'χειμερινή φάση'
ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ