-
Δεν παρατήρησα κάτι σχετικα με την οθόνη αλλα το οδήγησα απόγευμα μετα τις 6.
Εμένα το κάθισμα οπως προειπα με μαγκωνε στην μέση , και η ταπετσαρια ήταν άθλια για 23000 αμάξι. Η έκδοση με τα δερμάτινα και το navigation που μου είπε ο πωλητής οτι βγαίνει στα 27000 δεν κατάλαβα αν αναφερόταν στο ντίζελ ή στον 1.8 βενζινα.γνωριζει κανείς? -
Μιας και έχω το civic ας πω την γνώμη μου .
Το ότι δεν φαίνεται καλά η οθόνη φταίνε τα γυαλιά ηλίου,ειδικά αν έχουν πολωτικούς φακούς (polarized).
Το κάθισμα μου φάνηκε στενό στην αρχή για τα 90 σχεδόν κιλά μου .
Στην πορεία μια χαρά το ένιωθα να με κρατάει δεξιά - αριστερά χωρίς να με ενοχλεί.Στις επενδύσεις των καθισμάτων, είναι αλήθεια ότι δεν έχεις εργοστασιακές επιλογές για κάτι καλύτερο.
Μπορείς όμως να αλλαξεις την όψη των καθισμάτων με καλύμματα , που αρκετοί βάζουν ούτως ή άλλως.Αυτό που δεν αλλάζει όμως είναι οι χώροι και ο κινητήρας.
Τους χώρους του Civic δεν βρίσκεις σε αυτή την κατηγορία.
Με κάθε επιφύλαξη ,από ότι είδα σε διάφορα συγκριτικά , είναι καλύτερο σε ρεπρίζ , σε οικονομία και παράλληλα είναι αθόρυβο μέσα και έξω.
Ακούγετε λιγότερο σε σχέση με άλλα diesel που τυχαίνει και βλέπω όταν πάω να γεμίσω.Είναι πολύ κάλο δηλαδή ,σε αυτά που έχουν μεγαλύτερη σημασία στην καθημερινή οδήγηση σε σχέση με την τελική η΄ με το 0-100 .
@Tkin73 η executive έκδοση του Civic από όσο ξέρω ,δεν έρχεται στην Ελλάδα με τον 1,6 diesel.
Μαλλού εννοεί τον 1,8 βενζίνη ή τον 2,2 diesel. -
Φίλε sdoros το σέρβις ειναι στα 120 που μου είπαν?
-
Φίλε sdoros τώρα με έστειλες. Τα γυαλιά που φοράω είναι polarized,τα οποία μειώνουν πολύ αντανακλάσεις δρόμου. Δηλαδή με αλλά γυαλιά θα έβλεπα καλά?
Επίσης ήδη ανακοινώθηκε το update του civic με σκούρα κρύσταλλα στα πίσω τζάμια,σκούρα πίσω φώτα,παρμπρίζ,αλουμινένιες λεπτομερειες(γύρω από εξαερισμο),ραφες τιμονιού και καθισμάτων λευκές,βελτιώσεις στην ανάρτηση. Θα αρχίσει να διατίθεται από αρχές 2014. Οπότε αξίζει να αγοράσει κάποιος το μη αναβαθμισμένο τώρα? -
@Thin73, δεν του έχω κάνει ακόμη service.
Προς το παρόν ο εγκέφαλος μου βγάζει έναν έλεγχο στα 20.000 χλμ ,χωρίς καμία αλλαγή λαδιών.@chrisnikos με τα δικά μου πολοτικά, μόλις τα βγάζω φαίνεται πιο καθαρά η οθόνη.
Κάποια σημεία στις άκρες τις οθόνης θαμπώνουν.Όχι κάτι φοβερό.
Καλύτερα να ''θολώνει '' λίγο η οθόνη, παρά να σε στραβωνουν οι αντανακλάσεις του δρόμου.Το facelift 2014 που είδα στο λευκό χρώμα ,μου άρεσε πιο πολύ από το δικό μου άσπρο.
Αν είχα επιλογή θα το περίμενα. Κάθε βελτίωση που κάνει ο κατασκευαστής, είναι προς το καλύτερο.
Δεν ξέρουμε πότε θα έρθει Ελλάδα, αν η τιμή θα είναι ίδια και τι ακριβώς θα έχει η έκδοση που θα έρθει.
Στην έκθεση ,το facelift που έδειξαν, είχε την executive έκδοση.
Εγώ πάντως επαναλαμβάνω θα το περίμενα και ας έδινα κάτι παραπάνω. -
Ο χρήστης Chrisnikos έγραψε:
Επίσης ήδη ανακοινώθηκε το update του civic με σκούρα κρύσταλα στα πίσω τζάμια,σκούρα πίσω φώτα,παρμπρίζ,αλουμινένιες λεπτομερειες(γύρω από εξαερισμο),ραφες τιμονιού και καθισμάτων λευκές,βελτιώσεις στην ανάρτηση. Θα αρχίσει να διατίθεται από αρχές 2014. Οπότε αξίζει να αγοράσει κάποιος το μη αναβαθμισμένο τώρα?
Με την υπάρχουσα τιμή δεν αξίζει...αν κάνουν καμία προσφορά λόγω αναμενόμενης άφιξης του νέου έχει καλώς αλλιώς υπομονή μέχρι τον Μάρτιο που μάλλον θα αφιχθεί το facelift..
Το θέμα είναι να δούμε με την απόσυρση τι θα ισχύσει το νέο έτος αν και πιστεύω πως ακόμα και να μην εφαρμοστεί το μέτρο οι αντιπροσωπείες μετά από 3 συνεχόμενα έτη θα προβούν σε μειώσεις μέσω προσφορών.Ειδικά έτσι όπως πάει η αγορά δεν έχουν και πολλά περιθώρια..... -
Ο χρήστης sdoros έγραψε:
@Thin73, δεν του έχω κάνει ακόμη service.
Προς το παρόν ο εγκέφαλος μου βγάζει έναν έλεγχο στα 20.000 χλμ ,χωρίς καμία αλλαγή λαδιών.@chrisnikos με τα δικά μου πολοτικά, μόλις τα βγάζω φαίνεται πιο καθαρά η οθόνη.
Κάποια σημεία στις άκρες τις οθόνης θαμπώνουν.Όχι κάτι φοβερό.
Καλύτερα να ''θολώνει '' λίγο η οθόνη, παρά να σε στραβωνουν οι αντανακλάσεις του δρόμου.Το facelift 2014 που είδα στο λευκό χρώμα ,μου άρεσε πιο πολύ από το δικό μου άσπρο.
Αν είχα επιλογή θα το περίμενα. Κάθε βελτίωση που κάνει ο κατασκευαστής, είναι προς το καλύτερο.
Δεν ξέρουμε πότε θα έρθει Ελλάδα, αν η τιμή θα είναι ίδια και τι ακριβώς θα έχει η έκδοση που θα έρθει.
Στην έκθεση ,το facelift που έδειξαν, είχε την executive έκδοση.
Εγώ πάντως επαναλαμβάνω θα το περίμενα και ας έδινα κάτι παραπάνω.Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με σαρακακη,μου είπαν πως το updated civic θα έρθει από το 2014 μόνο στα βενζινοκίνητα,όχι στα diesel. Για όλο το 14 τα diesel θα είναι όπως τώρα. Επιπλέον δεν παίζει έξτρα προσφορά στα diesel!!
Μπορεί να τα λένε και επίτηδες για να μην κόψουν πωλήσεις από αυτά που έχουν. Δεν ξέρω.... Πάω για V40 -
Δεν αποκλείεται πάντως να είναι όπως τα λένε.
Με μια ματιά σε κάποιο site της Honda αρχές του 2014 (της Μ.Βρετανίας π .χ ) θα το διαπιστώσεις.Το V40 το απέρριψα λόγω του μικρού για τις ανάγκες μου χώρο αποσκευών.
Ο καθένας αποφασίζει ανάλογα τις ανάγκες του.
-
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με σαρακακη,μου είπαν πως το updated civic θα έρθει από το 2014 μόνο στα βενζινοκίνητα,όχι στα diesel. Για όλο το 14 τα diesel θα είναι όπως τώρα. Επιπλέον δεν παίζει έξτρα προσφορά στα diesel!!
Μπορεί να τα λένε και επίτηδες για να μην κόψουν πωλήσεις από αυτά που έχουν. Δεν ξέρω.... Πάω για V40Εντάξει...περαστικά του τότε! Έχει που έχει πιάσει πάτο....
-
Τελικά παρηγγειλα το v40 . Δεκέμβρη έρχεται.. Το επέλεξα λόγω αξιοπιστου κινητήρα,πανέμορφου design μέσα έξω,και καλής τιμής δεδομένων των προσφορών πάντα.
Ευχαριστώ όλους που με βοηθήσατε,όταν με το καλό έρθει θα χαρώ να πω γνώμες.
Κρίμα πάντως για το civic με τέτοια κινητήρα ,αξιοπιστία,και πραγματική αναβάθμιση σε σχέση με το προηγούμενο,να χαντακωνεται από την κατ'εμέ υψηλή τιμή,και αντιμετώπιση πωλητών,αντιπροσωπείας.(έπρεπε να ακουγατε πως μου μίλησε ο πωλητής όταν τον ρώτησα για την αναβάθμιση,και για έξτρα προσφορές. Φουλ ειρωνία σε κάποιον που μιλούσε ευγενικά,και σκεφτόταν πως θα χαλάσει 23000.)
Και πάλι ευχαριστώ. -
Καλοτάξιδο πιστεύω πως έκανες την καλύτερη επιλογή...και ξέρεις πέρα από τις μετρήσεις και το τι δείχνει η μεζούρα μεγαλύτερη σημασία έχει το πως αισθάνεσαι όταν κάθεσαι στην θέση του οδηγού και σε αυτό το βόλβο κερδίζει τους πάντες. Αν η καρδιά σου δεν είναι εντάξει με την επιλογή σου δεν πρόκειται ποτέ να αγαπήσεις το αμάξι που πήρες...στο βόλβο βέβαια ικανοποιείται και η λογική πέρα από την καρδιά άρα έκανες διπλά την καλύτερη επιλογή.
-
Το Volvo ειναι και για εμένα μια επιλογή. Μόνο που το θέλω αυτόματο. Ξέρει κανείς κάτι για το σαζμάν του? Αξίζει το 6άρι? Είναι διπλού συμπλέκτη. Απο την άλλη η 1 σε diesel και αυτόματο δε βγαίνει. Οπότε οι επιλογές μου ειναι λίγες, στο παιχνίδι είναι και το Golf και η A class (με υψηλότερη τιμή όμως). Επίσης κάποια πρόταση για αυτόματο και diesel σε αυτό το επίπεδο τιμής αλλά και ποιότητας?
-
Τελικά παρηγγειλα το v40 . Δεκέμβρη έρχεται.. Το επέλεξα λόγω αξιοπιστου κινητήρα,πανέμορφου design μέσα έξω,και καλής τιμής δεδομένων των προσφορών πάντα.
Ευχαριστώ όλους που με βοηθήσατε,όταν με το καλό έρθει θα χαρώ να πω γνώμες.
Κρίμα πάντως για το civic με τέτοια κινητήρα ,αξιοπιστία,και πραγματική αναβάθμιση σε σχέση με το προηγούμενο,να χαντακωνεται από την κατ'εμέ υψηλή τιμή,και αντιμετώπιση πωλητών,αντιπροσωπείας.(έπρεπε να ακουγατε πως μου μίλησε ο πωλητής όταν τον ρώτησα για την αναβάθμιση,και για έξτρα προσφορές. Φουλ ειρωνία σε κάποιον που μιλούσε ευγενικά,και σκεφτόταν πως θα χαλάσει 23000.)
Και πάλι ευχαριστώ.Πάντως για τον Σαρακάκη έχω τις χειρότερες εντυπώσεις (δεν ήθελα να πω τίποτα πιο πριν για να μην προιδεάσω κάποιους από εσάς, μπορεί να είναι και προσωπική αίσθηση). Έλλειψη ανταλλακτικών (ακόμα και για το Civic), τρελές τιμές, ποοοοολλλύυυυυ αργή εξυπηρέτηση (αν δεν έχει κάτι σε stock, καλή τύχη....), και γενικότερα μια αίσθηση ότι την Honda την έχει γραμμένη στα @@ του. Λογικό από μια άποψη, καθώς πρόκειται για niche μάρκα με λίγες πωλήσεις, παράλογο όμως για τον ιδιοκτήτη/χρήστη, ειδικά αν μιλάμε για μοντέλο που πουλάει καλά στην Ελλάδα (Civic).
Για service δεν πήγα ΠΟΤΕ σε εξουσιοδοτημένο, οπότε δεν μπορώ να κρίνω τιμές και υπηρεσίες άλλων, αλλά μόνο και μόνο που έπρεπε να αγοράσω τα ανταλλακτικά από τον Σαρακάκη μου έφτανε...
Αυτό για την αγένεια και την ειρωνεία δεν το έχω δει ποτέ (και είχα 2-3 Honda στην ζωή μου), μπορεί να έπεσες σε περίπτωση. Πάντως από προσφορές και extra 'δωράκια', από όσο θυμάμαι εγώ, δεν έχει δώσει ποτέ ο Σαρακάκης, οπότε άδικα θα περίμενες έτσι και αλλιώς....
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
- 6000 . Αρκετη διάφορα αλλα μιλάμε για μια κατηγορία πάνω. Απλα το v60 ειναι αμάξι που μπορει να σε παει για πολλα χρονια. Το v40 ειναι για ζευγάρια μονο άντε με μωρακι μετα δεν καλύπτει.
No offense αλλά πραγματικά με κάτι τέτοια σχόλια πονάνε τα μάτια και το μυαλό!
Επίσης, παράκληση προς moderators, κάντε κάτι με τον αριθμό των δημοσιεύσεων που αναγράφεται σε κάθε user. Minor πρόβλημα αλλά το να βλέπεις κάποιον να έχει 3 post σε μια σελίδα και να λέει 'Δημοσιεύσεις: 2' ή σε κάποιους άλλους να λέει 'Δημοσιεύσεις: 0' ε ... είναι 'κάπως' ...
Volvo v40 d2 και BMW 116d eff.dynamics