-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Ευχαριστώ, ο λόγος που ζήτησα υπάλληλο ή γνώστη είναι για να έχω σίγουρη γνώση. Αυτά τα χαρτιά ήξερα και εγώ, τώρα προέκυψε και λογαριασμός τηλεφωνίας πλέον της ΔΕΗ για το τηλέφωνο, το οποίο δεν μου το ζήτησαν τον Ιούνιο αλλά σήμερα προφανώς άλλαξαν τα κόζια.Στο ιντερνετ δεν βρίσκω συγκεκριμένη την σημερινή εικόνα του νόμου.
To πρωί ήμουν στην Πειραιώς και έτυχε να ακούσω κάτι τέτοιο ή περίπου παρόμοιο. Στα πλαίσια υπηρεσιακής τυπικότητας του υπαλλήλου, ζητάνε για τα πάντα αντίστοιχα χαρτιά. Πχ. για καταχώρηση ημερ. γεννησης ζητήθηκε ληξειαρχική πράξη γέννησης. Πως αλλιώς 'αποδεικνύεις' ότι γεννήθηκες?! Για να πάρεις δε ανάλυση λογαρισμού πχ που μπαίνει η σύνταξη ... θέλει το 3μηνο ενημερωτικό μαζί με την ταυτότητα και όχι κάτι άλλο κλπ κλπ κλπ κλπ.
Ποιος είπε ότι ο ιδιωτικός τομέας ΔΕΝ αγαπάει την γραφειοκρατεία?!Γνωρίζει κανένας εαν το οικογενειακό επίδομα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ είναι ακατάσχετο για χρέη προς τράπεζα.
Οπως π.χ είναι το επίδομα ανεργίας.
Ασχετα που και αυτό το καταστρατηγούν πάντα.Για επιδόματα ασθένειας και ανεργίας ξέρω ότι δεν επιτρέπεται. Για τα λοιπά μάλλον ...
Αρκετά τέτοια 'θέματα' κατάσχεσης έχουν συμβεί ιδίως στην ΕΤΕ. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ευχαριστώ, ο λόγος που ζήτησα υπάλληλο ή γνώστη είναι για να έχω σίγουρη γνώση. Αυτά τα χαρτιά ήξερα και εγώ, τώρα προέκυψε και λογαριασμός τηλεφωνίας πλέον της ΔΕΗ για το τηλέφωνο, το οποίο δεν μου το ζήτησαν τον Ιούνιο αλλά σήμερα προφανώς άλλαξαν τα κόζια.
Στο ιντερνετ δεν βρίσκω συγκεκριμένη την σημερινή εικόνα του νόμου.
To πρωί ήμουν στην Πειραιώς και έτυχε να ακούσω κάτι τέτοιο ή περίπου παρόμοιο. Στα πλαίσια υπηρεσιακής τυπικότητας του υπαλλήλου, ζητάνε για τα πάντα αντίστοιχα χαρτιά. Πχ. για καταχώρηση ημερ. γεννησης ζητήθηκε ληξειαρχική πράξη γέννησης. Πως αλλιώς 'αποδεικνύεις' ότι γεννήθηκες?! Για να πάρεις δε ανάλυση λογαρισμού πχ που μπαίνει η σύνταξη ... θέλει το 3μηνο ενημερωτικό μαζί με την ταυτότητα και όχι κάτι άλλο κλπ κλπ κλπ κλπ.
Ποιος είπε ότι ο ιδιωτικός τομέας ΔΕΝ αγαπάει την γραφειοκρατεία?!True, το θέμα είναι να ξέρουν τι ζητούν και να υπάρχει ομοψυχία ανάμεσα στα καταστήματα και στα κεντρικά.
Επίσης, σκέψου τη φάση να υπάρχει ιντερνετικά ένα κανάλι συναλλαγών, να το ακολουθείς, να επικυρώνεται, να σου λένε τηλεφωνικά πώς να τελειώσεις τη διαδικασία μερικές μέρες μετά και πηγαίνοντας στο κατάστημα οι αδαείς ( ; ) υπάλληλοι να μη γνωρίζουν το ιντερνετικό κανάλι και να ακούς ότι 'δεν ισχύει, αποκλείεται' και 5 διαφορετικές ΓΝΩΜΕΣ. Φυσικά, η δουλειά να διεκπεραιώνεται μέσα από φαξ με μόνο 3 επισκέψεις στο κατάστημα.
Για να μη γίνω πικρός εδώ που δεν παίζει και ρόλο, θα στείλω τη γλυκιά μου καλημέρα στα αρμόδια αυτιά.
-
Κάποιες τραπεζικές εργασίες γίνονται τηλεφωνικά με το κατάστημα (οχι phone banking).
Καταγραφικό, αναγνώριση κλήσης κλπ.
Ο πελάτης πρέπει να τηλεφωνει απο τηλέφωνο δηλωμένο ως δικό του.Σκοπός ειναι η αμοιβαια προστασια της Τράπεζας και του πελάτη.
-
Η Πειραιως ειναι πλεον... μερικες τραπεζες μαζι,μεσα σε ενα περιβαλλον που υποκειται συνεχεις αλλαγες,μην περιμενουμε κατι αλλο εκτος από ενα μικρο χαος
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Γνωρίζει κανένας εαν το οικογενειακό επίδομα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ είναι ακατάσχετο για χρέη προς τράπεζα.
Οπως π.χ είναι το επίδομα ανεργίας.
Ασχετα που και αυτό το καταστρατηγούν πάντα.συγγενης μου, παιρνει μια χαμηλη αναπηρικη συνταξη...λογω επανελεγχου αναβληθηκε για μηνες η καταβολη της...
μετα απο επανεγκρισή της με τη νεα διαδικασια του κατεθεσαν αναδρομικα τα καθυστερουμενα...
επειδη το συνολικο ποσο ηταν μεγαλυτερο των 1000€ του παρακρατησαν οφειλομενο ποσο στην εφορια....βεβαια καποιος θα πει οτι εφ' οσον οφειλε καλα εκαναν και του τα παρακρατησαν.....απ' την αλλη ομως ζουσε με δανεικα για 8 μηνες και πλεον με τα 500€ / μηνα τι να πρωτοκαλυψει.......κολαση.
-
Γνωρίζει κανένας εαν το οικογενειακό επίδομα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ είναι ακατάσχετο για χρέη προς τράπεζα
Μια χαρα κατασχεται ,συγγενης μου ειχε να παιρνει 700 ευρω,πηρε απο τα τρια το μακρυτερο
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Γνωρίζει κανένας εαν το οικογενειακό επίδομα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ είναι ακατάσχετο για χρέη προς τράπεζα
Μια χαρα κατασχεται ,συγγενης μου ειχε να παιρνει 700 ευρω,πηρε απο τα τρια το μακρυτερο
Ξέρω ότι η εθνική μαμιέται ασύστολα σε αυτά τα θέματα, μιας και ότι επίδομα παίρνεις απο τον ΟΑΕΔ σε υποχρεώνουν
να έχεις λογαριασμό στην εθνική για να το εισπράξεις.
Ρωτάω αν είναι νόμιμο αυτό που κάνουν.
Οπως είπε και ένας προλαλήσαντας παραπάνω το επίδομα ανεργίας είναι ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ κανονικά αλλά η εθνική
απο ότι έχω καταλάβει καταστρατηγεί συνεχώς αυτό το πράγμα.
Εαν λοιπόν και το οικογενειακό επίδομα(αυτό που πέρνεις μια φορά τον χρόνο) ανήκει στην κατηγορία των ακατάσχετων έχω σκοπό να κινηθώ νομικά εναντίον τους και ας μην εισπράξω τίποτα εν τέλει. Αυτό τον τσαμπουκά κάνουμε ότι γουστάρουμε δεν το ανέχομαι.Τέλως πάντων θα ζητήσω βοήθεια απο νομικό ούτως η άλλως.
-
Σε οτι αφορα επιδοματα που κατασχει η εφορια κτλ πρεπει τα παραπονα να απευθυνονται εκει και οχι στις τραπεζες.
Στα λεφτα που κατασχει η τραπεζα για οφελεις δανειων, πατε προφανως στην τραπεζα.
Παντως και στην εφορια και στην τραπεζα μπορειτε να πετυχετε διαφορες διευκολυνσεις πανω στο θεμα,ειδικα αν αποδειξετε οτι εχετε αναγκη τα λεφτα. -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Τραπεζική απορία που μπορεί να τη λύσει κάποιος κατά κανόνα γνώστης ή υπάλληλος (όχι πελάτης, γιατί θα τα κάνομε μπορντέλο):τι δικαιολογητικά χρειάζονται για το update των στοιχείων ενός πελάτη σύμφωνα με την οδηγία της Τράπεζας της Ελλάδας (η οδηγία είναι η ΠΔ/ΤΕ 2652/29.2.2012 η οποία μπορεί να έχει τροποποιηθεί);
Φορολογικό εκκαθαριστικό, απόδειξη κοινής ωφέλειας κλπ.
Χρειάζεται και κάποιο αποδεικτικό της διεύθυνσης εργασίας (κατάσταση μισθοδοσίας πχ). Αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας και όχι υπάλληλος για να έχεις μισθοδοσία, ζητάνε Ε3.
-
Χαιρετω τους συμφορουμιτες.
Μολις ηρθε η καινουργια καρτα Visa της Γενικης. Πρεπει λεει να την ενεργοποιησω.
Αν καποιος εχει καμμια Πιστωτικη απο Γενικη ας μας ενημερωσει.Θα παρω αυριο τηλεφωνο αλλα ξερει κανεις τι χρειαζεται να εζω ετοιμο;
Αρ Ταυτοτητας;
ΑΦΜ;
Τιποτα αλλο;Χαιρετισμους.
Νικος
-
Νομίζω με αυτά είσαι εντάξει.
Γνωρίζεις αν υπάρχει δυνατότητα alien non resident να ανοίξει λογαριασμό σε us bank ?
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Νομίζω με αυτά είσαι εντάξει.Γνωρίζεις αν υπάρχει δυνατότητα alien non resident να ανοίξει λογαριασμό σε us bank ?
Ξέρεις κάποιος? με ενδιαφέρει και εμένα. Λογικά τα χαρτιά τα κάνεις online και χρειάζεται η επιβεβαίωση ταυτότητας και η υπογραφή. Γίνονται αυτά στο αντίστοιχο ελληνικό υποκατάστημα?
-
Γινοταν στην citybank με μια τεραστια χαρτουρα,αλλα νομιζω το εκοψαν οταν τους εβαλε χερι η ΤτΕ
-
Ευχαριστω για τις απαντησεις.
Τωρα για να ανοιξει καποιος λογαριασμο στις ΗΠΑ:
πχ:
http://promo.bankofamerica.com/checking_choice/
https://secure.bankofamerica.com/applynow/welcome.go
https://online.citibank.com/US/JRSAO/ao ... c_checking
Στη Citibank λεει οτι πρεπει να εισαι resident allien για αιτηση απο το διαδυκτιο.
Υποθετω οτι για αν ανοιξει κανεις λογαριασμο πρεπει να ειναι στις ΗΠΑ ο ιδιος.
ειμαι σιγουρος οτι θελουν διαβατηριο κτλ...Δεν ξερω αν μπορει κανεις να ανοιξει μονο με τουριστικη Βιζα. Δεν νομιζω να υπαρχει κανενα προβλημα με φοιτητική βιζα.
Νομιζω οτι θελουν αριθμο κοινονικης ασφαλισης. Αλλα καποιος εδω στο φορουμ ειπε οτι υπαρχει καποιο ειδικο χαρτι/αριθμος αντι για αριθμο κοινονικης ασφαλισης. (Social Security number) αλλα δεν θυμαμαι τωρα πως λεγεται.Το βρηκα:
http://www.irs.gov/Individuals/General-ITIN-Information
Individual Taxpayer Identification Number
http://www.corporatecreations.us/order/ ... TIDN.lasso
https://customerservice.sovereignbank.c ... itin%29%3F
Νομιζω με αυτο μπορεις να ανοιξεις λογαριασμο.
Λεει οτι μπορει να το παρεις στο προξενειο.
Δεν νομιζω οτι μπορεις να το κανεις απο υποκαταστημα στην Ελλαδα. Αλλα δεν ειμαι σιγουρος. Παρτε κανα τηλεφωνο στην Ελλαδα και ρωτηστε.
Νικος
-
Τι ειναι ποιο ευκολο κ γρηγορο, να προσθεσω ενα ονομα σε υπαρχον λογαριασμο ή να ανοιξω ενα καινουργιο?
-
Eurobank και Εμπορική δεν προσθέτουν συνδικαιουχο σε υπάρχοντες λογαριασμούς και ανοίγουν καινούργιους. Ρώτα την τράπεζα σου.
Sent from my Sony Fola
-
Νίκο (titsataki) τι γίνεται στην Αμερική, ποια είναι η κατάσταση εκεί με το shutdown? Ενδέχεται να κλείσει το μαγαζί;
-
στην βουλγαρια εχουμε ελληνικες τραπεζες; αν ναι φανταζομαι μπορουμε να ανοιξουμε λογαριασμο εδω να καταθεσουμε χρηματα και να τα παρουμε απο υποκαταστημα εκει. αν δεν υπαρχουν ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος για αγορα εκει; δηλ να μην εχω τα χρηματα επανω μου;
-
Φιλε μου υπαρχουν Ελληνικες τραπεζες αλλα δεν γινεται τοσο απλα....
Καλυτερα ρωτα σε μια Eurobank (Postbank στην Βουλγαρια)Στάλθηκε απο Galaxy Tab II
-
Και η τραπεζα Πειραιώς εχει.
Tapatalk & SII
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα