Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δηλαδή μιλάμε για κάτι, που ο νεώτερος υποστηρικτής του είναι σήμερα 60 ετών
Θα πέσεις από τα σύννεφα τώρα με αυτό που θα ακούσεις αλλά υπάρχουν πολλοί νέοι και σχετικά νέοι (20-30-40) ετών που μεγάλωσαν σε βασιλοχουντικές οικογένειες και δοξάζουν τον Παττακό και τον Βασιλέα...
Αντί να αποδεχθούμε το απλούστερο (ξυράφι του Occam κι ετς), ότι είναι απηυδισμένοι πρώην ψηφοφόροι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (στατιστικά πιθανότερο απλά λόγω πληθυσμού) η Αριστερά (βασικά το ΚΚΕ νομίζω) βγάζει μια τρελλή θεωρία. Για ποιό λόγο ? Εξηγείστε μου παρακαλώ.
Σίγουρα υπάρχουν και τέτοιοι που λες. Όμως πολλοί χουντικοί που το έριχναν στην ΝΔ ή το ΛΑΟΣ, μετακινήθηκαν στην ΧΑ. Το ότι ψήφιζαν ΝΔ δεν τους κάνει λιγότερο χουντικούς. Δυστυχώς έχω τέτοια άτομα στο περιβάλλον μου... αμαρτίες γονέων!!!
Και γω ξέρω πολλούς που εξακολουθούν να ψηφίζουν ΚΚΕ Η διαφορά είναι ότι το ΚΚΕ είναι στο 3% και η ΧΑ στο 13% άρα το 'ξέρω πολλούς' δε σημαίνει τίποτα.
Αν 40 χρόνια μετά η ΧΑ είναι τόσο δυνατή (πρακτικά ρυθμιστής εξελίξεων) επειδή με άλλα λόγια τόσοι πολλοί Ελληνες είναι φασίστες και νοσταλγοί της Χούντας, τότε φαντάσου τι γινόταν 40 χρόνια πριν Ωπ μια στιγμή, η Χούντα έπεσε σε ένα βράδυ α-τ-σ-α-λ-ά-κ-ω-τ-α (ως προς τη λαϊκή αντίδραση, δε βάζω μέσα τα αίσχη με Κύπρο κτλ. προφανώς) Does not compute...
Ρε παιδιά, η ΧΑ πούλησε ό,τι πούλησε και ο Χίτλερ: μαγική λύση των προβλημάτων, αντισυστημικό λόγο, φρέσκα πρόσωπα, εθνική υπερηφάνια, αποδιοπομπαίους τράγους (πχ. μετανάστες). Κανένα από αυτά δεν είναι ενδημικά φασιστικό αλλά όλα είναι ελκυστικά για το μέσο ηλίθιο, που επί δεκαετίες ψήφιζε ΝΔ/ΠΑΣΟΚ για κανα διορισμό και βρέθηκε να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του το 2010... Για ηλίθιους μιλάμε, όχι για φασίστες...