Στρατη το πρωτο που εχω να πω ειναι οτι ευχομαι αυτη τη φορα να συνεχισεις την συζητηση και οχι μετα απο μια απαντηση να παρατησεις το θρεντ (ενοτητα) οπως εκανες και στις αλλες (οπως οταν μιλουσαμε για τις Βετ και αλλα).
Το δευτερο που εχω να πω ειναι χαιρομε που σε βλεπω να δινεις εστω...και αυτη την απαντηση.
Ο χρήστης Megane έγραψε:
Δεν θα απαντήσουμε στην ουσία όσων σημειώνονται στην πρόταση για την Εντσο... Δεν έχει νόημα και κυρίως δεν θα καταλήξουμε...
Εδω με (και βαζω στοιχημα, ΜΑΣ) εκπλησεις αρνητικα για ακομη μια φορα (για χαρι λογου οι θετικες εκληξεις απο σενα για μενα μεσο του περιοδικου ειναι περισσοτερες απο τις αρνητικες - δεν σε αντιπαθω, ουτε εχω τιποτε προσωπικο μαζι σου).
Γραφεις 'δεν εχει νοημα'. Λαθος κανεις φιλε ΣΧ 100% Και ειμαι σιγουρος για αυτο 100% επισης. ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ενος περιοδικου ειναι οτι εχει νοημα η επικοινωνια μεταξυ αυτου και αυτων που διαβαζει το περιοδικο. Αυτη η επικοινωνια πρεπει να ειναι '2 δρωμων' ομως (ΑΠΟ και ΠΡΟΣ τους δυο).
ΣΧ, εαν δεν εχει νοημα να μας πεις τι νομιζεις, για αυτα που νομιζουμε εμεις για αυτα που γραφεις, τοτε δεν εχει νοημα να γραφεις αρθρα που απευθυνοντε σε εμας. Ξερω τι σκεφτεσε αυτη τη στιγμη. Σκεφτεσαι, 'Γαβριηλ οπως σου εγραψα, το αρθρο δεν απευθυνετε σε σενα'. Θα το θιξω αυτο παρακατω ομως. Hold your horses for now.
Επί της διαδικασίας λοιπόν...
Τα τεστ του περιοδικού με την υπογραφή 4Τ γράφονται από έναν συντάκτη και την ευθύνη την έχουμε όλοι μας. Από τον εκδότη μας και τον υπογράφοντα που πρέπει να διαβάζει τα πάντα πριν την έκδοση κάθε τεύχους μέχρι τον μηχανικό που έχει την ευθύνη των μετρήσεων. Τα ενυπόγραφα άρθρα και κυρίως οι γνωριμίες ξαναδιαβάζονται από τη διεύθυνση του περιοδικού (δική μου ευθύνη εδώ και κάμποσα χρόνια), αλλά μερίδιο της ευθύνης έχει και ο συντάκτης που υπογράφει το άρθρο.
ΣΧ ευχαριστω για την αναλυση και την περιγραφη της διαδικασιας ενος αρθρου, αλλα αυτο δεν νομιζω να ειναι αυτο που θελουμε να ακουσουμε απο σενα. Σιγουρα για μενα δεν ειναι. Στο μυνημα μου δεν γραφω, ουτε υποννοω τιποτε για το πως γεννιεται ενα αρθρο και πως περναει μεσα απο την διαδικασια πριν περασει στο περιοδικο. Σιγουρα το διαβαζουν 100 ατομα και σιγουρα το ξαναδιαβαζουν και σιγουρα καποιοι ειναι υπευθηνοι. Οπως εγραψα. Το 4 Τροχοι ειναι σοβαρο περιοδικο. Ειναι ενας απο τους λογους που το αγαπω, οπως επισης εγραψα. Αυτο δεν ειναι το θεμα του θρεντ εδω.
Επί του προκειμένου, χωρίς να έχω διάθεση να απολογηθώ,
ΣΧ παλι τα παιρνεις με λαθος προθεση τα γραπτα μου. Δεν σου ζητησε κανεις να απολογηθεις πουθενα, ουτε σε υποχρεωσε, ουτε κανουμε δικη εδω. Ειμαι σιγουρος οτι εχεις ακουσει την φραση 'εποικοδομητικη κριτικη'. Constructive Criticism. Αυτο ειναι ολο που κανω. Επηδει αγαπω το περιοδικο, οταν διαβαζω κατι που δεν καταλαβαινω, το θιγω. Και το κανω με το να σε ρωτω γιατι το εγραψες, τι εννοεις? Και επηδει αγαπω το φορουμ του περιοδικου, αυτο που δεν μου αρεσε το γραφω δημοσια, στο φορουμ, ετσι ωστε να δω τι εχουν να που ολα τα μελη.
Εσυ ερχεσε εδω και απαντας με τροπο που δηχνει οτι με βλεπεις ως ανακριτη που σ'εχω κατω απο δυνατο φως. Γιατι? Δεν ειναι ετσι, ηρεμησε και αφου παιρνεις μερος στο θρεντ, απαντησε για αυτα που εγραψες. Γιατι παρουσιαζεις τον τομεα του μαρκετινγκ με αρνητικο τροπο? Απλη σωστοτατη ερωτηση. Εκτος εαν δεν το κανεις αυτο και το παιρνω εγω ετσι. Τοτε επισης γραψτο εδω και παμε παρακατω.
Το 50% του λογου που ανοιγω αυτα τα θεματα ειναι επηδει θελω να δω τι μου λυπει απο πλερας γνωσεων. Δηλαδη θελω να ακουσω την γνωμη σου για τα πραγματα που θιγω μπας και μαθω κατι, και που ξερεις, ισως μαθεις και εσυ κατι απο εμας. Σιγουρα ομως ΣΧ, το να ερχεσε εδω και να μας λες, δεν εχεις διαθεση να απολογηθεις, μας προσβαλεις ολους (τουλαχιστον ετσι νομιζω εγω, σιγουρα προσβαλεις εμενα).
η ΕΝΤΣΟ μου (χίλια συγγνώμη για το πρώτο πρόσωπο), άρεσε πολύ.
Οριστε. Βλεπετε τι εννοω? Ζηταει ο ΣΧ συγνωμη για το πρωτο προσωπο. Στρατη πες οτι θες φιλε μας. Το κανεις ετσι κι αλλιως. Απλως μην σνομπαρεις και μη αποθεις την κριτικη, αυτο σου ζηταω. Σου ζητω να μου πεις την γνωμη σου κι ας μην συμφωνεις με μενα. Γιατι ειναι τοσο δυσκολο να κατανοηθει αυτο που γραφω?
Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο παράγεται ή βρίσκεται στα χαρτιά, ή έχει εμφανιστεί σε μορφή πρωτοτύπου και κάποτε θα παραχθεί. Για μένα, για την ψυχή μου για την τρέλλα μου, στοιχεία που μου επιτρέπονται να τα εκφράζω έχοντας οδηγήσει και 40 και 50 και τον πανάκριβο άσσο του Μάρει, αυτό είναι το καλύτερο... ! Το κορυφαίο, ανάμεσα στα αντίστοιχα αντικειμενικά και ανάμεσα σε ότι κινείται με ρόδες υποκειμενικά, ακόμα και αν την συγκρίνεις άτυπα με ένα WRC σε χώμα. Αυτό ονειρεύομαι, με αυτό κινούμαι νοερά στο Φιοράνο, με αυτό πηγαίνω στην Νάυπακτο, με αυτό θέλω να παίξω στα Μέγαρα, μαυτό ντριφτάρω προς το Σούνιο, όταν δεν το κάνω στην κυριολεξία με τη Ναόμι μου...
Και κανενα προβλημα. Πιθανως ετσι να ηταν και στην περιπτωση μου εαν την οδηγουσα στην Ιταλια που εκανες εσυ. Αλλα απο το παραπανω με κανεις και νομιζω οτι εσυ νομιζεις οτι εγω προσπαθω να σου πω οτι δεν θα'πρεπε να σου αρεσε η Ενζο περισσοτερο απο καθε αλλο αυτοκινητο. Λαθος. Ξαναδιαβασε το μυνημα μου. Ολοι μπορουμε να εχουμε το αγαπημενο μας αυτοκινητο. Το καλυτερο σπορ αυτοκινητο για τον Στρατη υπαρχει, το καλυτερο αυτοκινητο στον κοσμο δεν υπαρχει. Τουλαχιστον ετσι νιμιζω εγω. Για αυτο, εχεις να πεις τιποτε?
By the way, στο ξαναρωτησα σε αλλο θρεντ που παρατησες μετα απο μια απαντηση σου, αυτη την φορα θα ρωτησω ολους, ξερετε τι εννοει ο ΣΧ οταν λεει 'Ναομι μου'??? Ειμαι περιεργος.
Μην μας απαγορεύεται να ονειρευόμαστε παίδες γιατί τότε θα τελειώσουμε.
Αντε παλι. Βρε ποιος σου ειπε μην ονειρευεσε? Καλα νιωθω σαν τον Χιτλερ και χειροτερα. Τοσο λαθος τα περνεται αυτα που γραφω? Αν ειναι δυνατον. Ομως αυτη την φορα δεν ειδα αλλους να το περνει αυτο το μυνημα τοσο λαθος οσο εσυ ΣΧ. Και απο εσενα περιμενα την πιο οριμη απαντηση.
Κανεις δεν μπορει να σε απαγορευσει να ονειρευεσε. Το τι ονειρευεσε και το τι γραφεις στο περιοδικο (εκτος εαν γραφεις για αυτα που ονειρευεσε), ειναι δυο διαφορετικα πραγματα ομως. Ναι, εαν ονειρευομαστε, το καλυτερο αυτοκινητο στον κοσμο που περιεγραψα (αυτο με τα $22,000 τιμη και τα 1000 αλογα), υπαρχει. Εαν ομως θελουμε να ειμαστε ρεαλιστες για αυτο το σημειο, τοτε το ονειρευομαστε το καλυτερο αυτοκινητο στον κοσμο, αλλα δεν το γραφουμε στο περιοδικο. Εκτος, οπως ειπα, οταν βαλουμε τιτλο 'Το ονειρο μου και η αλλη, εξωγιηνα διασταση' ή κατι τετοιο. Τοτε για μια φορα εισαι ΟΚ. Εισαι δικαιολογημενος. Αλλα και παλι συνεχιζεις και γυρνας στην πραγματικοτητα της αυτοκινησης. Γνωμη μου.
Είναι σαφές Γαβρηλ πως δεν απευθύνεται σε σένα το άρθρο, ούτε οι σκέψεις μου ούτε η λογική μου.
Γιατι? Επηδει ζηταω διευκρινισεις για το 10% αυτου? Το αλλο 90% τι το κανεις δηλαδη? ΤΟ σβηνεις? Δηλαδη σημειωνεις τα αρνητικα που εθιξα, αλλα οταν εγραφα 'ο ΣΧ συνεχιζει με πολυ ωραιο τροπο να περιγραφει....', δεν το μετρας αυτο ετσι? Τωρα εκτος των αλλων εισαι και παραλογος.
Ξαναλεω, εγω εθιξα αυτα που εθιξα, με ενα τροπο ρωτωντας εσενα και τα αλλα μελη του φορουμ να με διαφωτισετε και ΕΑΝ δεν ειχε κανεις σας απαντηση στυλ διαφωτησης, τοτε να μαθετε εσεις. Ουτως ή αλλος εποικοδομητικο διαλογο ηθελα να κανουμε και ΟΧΙ τον εξυπνο, και τον παραξηγημενο ο ενας στον αλλο. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι τα παιρνεις ολα τοσο στραβα.
Ας μην συνεχίσουμε γιατί πέρα ότι παίζεις με το ατού του ανώνυμου
Ω! Αυτο ειναι το προβλημα σου? Δηλαδη εαν εβγενα με ονομα και επιθετο (μαλλον με επιθετο μονο μιας και το ονομα μου ειναι Γαβριηλ), θα συνεχιζες? Να σου στειλω το βιογραφικο μου εαν θες. Κανενα προβλημα. Τι εχω να κρυψω απο σενα? Πες μου που θες να το κανω email? Μαλλον οριστε. Πολυ ευκολο να βρεις το ονομα μου και που μενω μαλιστα. Με ρωτησες στο αλλο θρεντ για την 316 και το ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, γιατι βγαζω θεματα 4 μηνων παλια στην φορα ξαφνικα. Και σου ειπα, οτι καποιο μπερδεμα εγινε με την συνδρομη μου και μου ειρθαν τα τελευταια 5-6 τευχη ολα μαζι πριν 2 εβδομαδες. Πηγενε λοιπον και ρωτα την κυρια ΚΟυκουτου του περιοδικου, ποιος ηταν αυτος απο τις ΗΠΑ με το μπερδεμα και θα σου πει. Με την αδεια μου. Αλλιως στα κανω εγω email τα στοιχεια μου εαν ειναι αυτο που σε πειραζει.
(δεν ξέρω τίποτα για σένα πέρα του ότι οδηγείς σε μία χώρα με χαμηλά όρια ταχύτητας, αυτοκίνητα που σε μένα δεν δημιουργούν όνειρα)
Ακομη μια φορα με εκλησεις αρνητικα. Αυτο υποννοει οτι επηδει τα ορια ταχυτητας στις ΗΠΑ ειναι χαμηλοτερα της Ελλαδος/Ευρωπης δεν μπορει καποιος να εχει, ας πουμε, ονειρεμενη αυτοκινητισικη εμπειρια. ΣΧ, οσο το σκεφτομε αυτο που εγραψες (και εαν σωστα μεταφραζω αυτο που εννοεις με το παραπανω), τοσο λυπαμαι διοτι εκτος απο παρεξηγημενος, εισαι και, ας πουμε, ΟΧΙ ΓΝΩΣΤΗΣ, της αυτοκινητιστικης πραγματικοτητας στις ΗΠΑ.
Αλλα αστο αυτο. Και να μην εισαι γνωστης του τι γινετε εδω. Ερωτω ολους: Δηλαδη δεν θα μπορουσε κανεις να αγορασει ενα καλο, γρηγορο, σπορ αυτοκινητο στις ΗΠΑ και να παει στις πανταχού παρών πιστες να το ευχαριστιθει? Και στην ευθεια και στις στροφες. Στους δρομους πρεπει να τρεχεις σαν τρελος για να ευχαριστιθεις το γρηγορο αυτοκινητο σου? Διαβαζα το αρθρο για το RS6 του περιοδικου που εγραφε 'και τα ανοιχτα ορια της Γερμανιας εχουν γινει πια θεωριτικα αφου η κινηση ποια δεν επιτρεπει τιποτε παραπανω του λογικου'. Τελος παντων. Αυτο ειναι ασχετο του μυνηματος μου.
θα πρέπει να γίνουν συγκρίσεις που δεν θα μας πάνε πουθενά.
ΣΧ
Και ξαναρωτω γιατι? Πως το ξερεις αυτο εσυ? Μαντης? Για δωσε μας μια ευκαιρια και μας του κοινους θνητους που δεν μπορουμε να μαντεψουμε το μελλον. Τι να σου πω. Σε ειρωνευομαι επηδει παλι μας προσεβαλες κρινοντας οτι δεν ειμαστε ικανοι να βγαλουμε συμπερασμα. Και ο λογος που συνεχιζεις να νομιζεις κατι τετοιο, κατα την γνωμη μου παντα, ειναι επηδει νομιζεις οτι ΠΑΝΤΑ πρεπει να συμφωνουμε στο τελος μιας συζητης. Πριν αρχισει μια συζητηση, μεσα στο κεφαλι σου κανεις μια γρηγορη αναλυση 'ποιες ειναι οι πιθανοτητες να συμφωνησουμε με αυτη την συζητηση και ποιες ειναι να μην συμφωνησουμε'. Και εαν το πρωτο κερδιζει, βγαινεις και λες το κλασσικο 'ας μην συγκρινουμε, δεν θα βγει τιποτε'. Εγω παντως πιστευω και στους δυο μας, οτι ειμαστε ικανοι να συζητησουμε και πολιτισμενα, αλλα και να βγαλουμε συμπερασμα. Λυπαμαι που βλεπω οτι το αντιθετο δεν ισχυει.
Και κάτι τελευταίο.... Ως συνήθως εμπαθής... Η-Το ΕΝΤΣΟ (πάντως δεν είναι αντικείμενο μία Φεράρι ή μία Πόρσε ακόμα και μία Μ3) του Στράτη Χατζηπαναγιώτου... Στους 4Τροχούς δημοσιεύεται το άρθρο. Ο τίτλος στην πρόταση-ενότητα μόνο εκτίμηση δεν βγάζει...
συνεχίζεις να είσαι εμπαθής, κρίμα!
Ψαχνω για εξηγηση της λεξης εμπαθης και βλεπω στο λεξικο:
'εμπαθής, κακόβουλος, κακεντρεχής, ιοβόλος, δηλητηριώδης, φαρμακερός'.
Χμμμ...ανναρωτιεμαι πως να απαντησω σε αυτο διοτι υπαρχουν πολυ τροποι. Δηλητιριωδες και μη. Αλλα θα παρω το high road που λενε εδω.
Οι λογοι που εβαλα τον το θεμα ως 'Το Ενζο του ΣΧ' ειναι επηδει:
- Επηδει εγραψες οτι ειναι το καλυτερο αυτοκινητο στον κοσμο
- Επηδει σου αρεσε τοσο πολυ
- Επηδει το εγραψες εσυ και ο Τεμπεριδης αλλα οπως εγραψα δεν ξερω ενα ο Τεμπεριδης γραφει εδω στο φορουμ
- Επηδει ηθελα να σου αποσπασω την προσοχη και να σιγουρεψω οτι θα το διαβαζες σιγουρα διοτι ηθελα παρα πολυ να δω τι νομιζεις για αυτα που νομιζω εγω.
Οσον αφορα το νουμερ 4, μεχρι τωρα, εκανα 100% λαθος, διοτι ναι μεν το διαβασες, αλλα την γνωμη σου δεν βλεπω.