-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Καπάκι λεκάνης ψάχνω με λίγο περίεργες διαστάσεις (βλ. βρώμικο '89) 46 Χ 36,5 Χ 16. Έχουμε κάνα καλό μαγαζί με ποικιλία;μετρησε και την αποσταση μεταξυ των σημειων που βιδωνει.
-
Αυτό είναι το 16.
-
Αυτό είναι το 16. -
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Το πρόβλημα:
Διαμέρισμα (3αρι - παλιά πολυκατοικία) με κατασκευαστικό λαθος στην εγκατάσταση του απορροφητήρα. Προφανώς ο σωλήνας του αέρα ειναι κοινός και για τα από πάνω διαμερίσματα. Όταν λοιπον στο από πάνω διαμέρισμα μαγειρεύουν (ή καπνίζουν κατω από τον απορροφητήρα..), όλες οι μυρωδιές απλώνονται στο διαμερισμα. Εχει δοκιμαστεί να μπει τάπα/κλαπέτο που ανοίγει οταν χρησιμοποιείται ο απορροφητήρας και κλείνει τις υπολοιπες ωρες. Περιόρισε κάπως την ενταση του προβλήματος, αλλα ακόμα υπάρχει σοβαρό θεμα.Το ερώτημα:
Η σκέψη, που προτάθηκε από υδραυλικό, είναι οτι η λυση που θα διορθωνε μια για παντα το πρόβλημα ειναι να κλείσει τελειως ο σωλήνας, και να μπει ενας απορροφητηρας ανακύκλωσης αέρα. Εχει κανένας χρησιμοποιήσει τετοιον; κάνει δουλειά; ή ειναι τσαμπα κόπος και το διλημμα μετα θα ειναι αν προτιμάς τις μυρωδιες όταν μαγειρεύεις εσύ ή τις μυρωδιές των άλλων σπιτιών; να πω ότι το σπίτι έχει ενοικιαστή οπότε δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω το αν και πόσο μαγειρεύουν κ τι χρήση του απορροφητήρα γίνεται.Όπως είπαν κ οι υπόλοιποι, σχεδόν δεν συγκρατεί μυρωδιές. Καλός είναι σαν λύση ανάγκης όταν δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά, αλλά πάντα με την 'συμφωνία' ότι δεν θα μαγειρεύεις κ πολύ στο σπίτι. Πριν αποφασίσεις να τον τοποθετήσεις, ρώτησε κ το κόστος του φίλτρου κ την (έστω προτεινόμενη) συχνότητα αλλαγής του κ ίσως ... σταματήσεις μια κ καλή να τον σκέπτεσαι.
(περίπτωση να δοκιμάζατε να βάλετε έναν μικρό ανεμιστήρα στην έξοδο των απορροφητήρων, που να λειτουργεί μαζί με τον απορροφητήρα του πάνω διαμερίσματος, υπάρχει; Η κατανάλωση θα ήταν ελάχιστη, το κόστος αγοράς μικρό κ μπορεί να λυθεί το πρόβλημα μια κ καλή)
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
(περίπτωση να δοκιμάζατε να βάλετε έναν μικρό ανεμιστήρα στην έξοδο των απορροφητήρων, που να λειτουργεί μαζί με τον απορροφητήρα του πάνω διαμερίσματος, υπάρχει; Η κατανάλωση θα ήταν ελάχιστη, το κόστος αγοράς μικρό κ μπορεί να λυθεί το πρόβλημα μια κ καλή)
σωστη η σκεψη αλλα εχει μυρωδιες ακομα και οταν μαγειρευουν οι αλλοι ενοικοι.
-
Καπάκι λεκάνης ψάχνω με λίγο περίεργες διαστάσεις (βλ. βρώμικο '89) 46 Χ 36,5 Χ 16. Έχουμε κάνα καλό μαγαζί με ποικιλία;πρακτικερ και Leroy merlin.
Αν εισαι Αθηνα, περνα και απο την οδο Μάρνη, ειχε παρει το ματι μου κανα 2 μαγαζια, ~στο υψος συμβολης με Στουρναρη. -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
σωστη η σκεψη αλλα εχει μυρωδιες ακομα και οταν μαγειρευουν οι αλλοι ενοικοι.
Προφανώς ο αέρας που σπρώχνει ο απορροφητήρας των από πάνω βρίσκει ευκολότερη διέξοδο προς τον απορροφητήρα των κάτω παρά προς την έξοδο, γι' αυτό κ νομίζω ότι ένα ανεμιστηράκι στην έξοδο θα βοηθούσε.
-
ναι βρε,απλα αυτο το ανεμιστηρακι θα επρεπε να δουλευει οποτε μαγειρευει καποιο αλλο διαμερισμα.Ωρες δηλαδη ολοκληρες,αν μιλαμε για 3-4-6 αλλα διαμερισματα.Δεν γνωριζω κατα ποσο θα ειναι βολικο απο θεμα θορυβου,και απο θεμα αξιπιστιας ενα τετοιο μοτερακι.Ενα τετοιο που εχω στο wc δεν μπορω να πω οτι ειναι αθορυβο.
-
Αν κατάλαβα καλά, μιλάμε για 2 διαμερίσματα κ οι μυρωδιές του πάνω περνάνε στο κάτω. Όταν, λοιπόν, θα μαγειρεύει ο πάνω (ή θα καπνίζει στον απορροφητήρα), το ανεμιστηράκι θα σιγουρεύει ότι οι μυρωδιές δεν θα κατεβαίνουν στο κάτω διαμέρισμα κ όλα θα είναι μια χαρά. Στη θεωρία, εννοείται.
Υπάρχουν κ αθόρυβα (άλλωστε θα είναι έξω από το σπίτι), είναι οικονομικά (καμιά 50αριά Ε, άντε κ άλλα τόσα για την εγκατάσταση), καίνε 60 - 70W κ έχουν πολλά χρόνια διάρκεια ζωής. -
ένα ανεμιστηράκι να επιστρέφει ΟΛΕΣ τις μυρωδιές στους πάνω + έξτρα μυρωδιές αν χρειάζεται
-
για πρωτη φορα επιασα πινελα και ρολα....
βεβαια σαν καλλιτεχνης που ειμαι η δουλεια ειναι αψογη....χαρτοταινιες παντου...χαρτονια στο πατωμα...ναυλον στα επιπλα...(μεχρι και πιστολι θα μπορουσα να χρησιμοποιησω)...
εχω βγει εκτος και στο κοστος και στο χρονο.... ...τον κοπο δεν τον βαζω λογω μακροχρονιας αεργιας...
το θετικο ειναι οτι με λιγοτερο συνολικο κοστος...( θα εδινα περιπου 600-700€ στο συνεργειο με δικα τους υλικα) ξοδεψα 350 € για χρωματα πολυ καλυτερης ποιοτητας απ οτι αυτα που θα εβαζε ο ελαιοχρωματιστης.
απ την αλλη δεν εχω το αγχος να μεταφερω πραγματα και επιπλα συμφωνα με το προγραμμα των μπογιατζηδων....
το παω φεεεεεέτα....και συνολικα θα χρειαστω 10 μερες για 3αρι...με ηλεκτρολογικες παρεμβασεις...επιδιορθωσεις στοριων και τεντας...αποχετευτικα κουζινας...μεταφορα πλεοναζοντος εξοπλισμου χομπυ ( πουτ@να κριση) και παιχνιδιων του διαδοχου ( μεγαλωσε ο παλικαρας μου) σε αποθηκη ....και πληρη καθαριοτητα των παντων ( νάναι καλα η συμβια) .... -
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
βεβαια σαν καλλιτεχνης που ειμαι η δουλεια ειναι αψογη....χαρτοταινιες παντου...χαρτονια στο πατωμα...ναυλον στα επιπλα...(μεχρι και πιστολι θα μπορουσα να χρησιμοποιησω)... -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
ένα ανεμιστηράκι να επιστρέφει ΟΛΕΣ τις μυρωδιές στους πάνω + έξτρα μυρωδιές αν χρειάζεταιΝα σου πω, αυτο δεν ακούγεται άσχημη ιδέα
Τελικά καταλήξαμε στην λύση του απορροφητήρα με φίλτρο ενεργού άνθρακα μιας και τα παιδιά που μένουν στο σπίτι περιμένουν άμεσα την γέννηση του μωρού τους και είπαμε ότι αυτός ο δρόμος λύνει μια και καλή το πρόβλημα (ελπίζοντας πάντα ότι δεν θα ανοίξει άλλα) και υπερισχύει σε γρηγοράδα εγκατάστασης και ελαχιστοποίηση μανούρας. Ελπίζω να δουλέψει καλά
-
Όποτε θέλεις τον ίδιο απορροφητήρα τον συνδέεις στον σωλήνα εξαερισμού (με μια μικρή μετατροπή).
-
Σωστά
-
Λίγο άσχετη ερώτηση.
Καταλύτη σκέτο, χωρίς υποχρεωτική αγορά και ρητίνης, που πουλάνε;
Αν χυθεί ή κάνεις λάθος υπολογισμό, τι κάνεις;
Μου είπαν για Β.Ουγκώ στο κέντρο, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να κατέβω μόνο γι'αυτό. -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Λίγο άσχετη ερώτηση.
Καταλύτη σκέτο, χωρίς υποχρεωτική αγορά και ρητίνης, που πουλάνε;
Αν χυθεί ή κάνεις λάθος υπολογισμό, τι κάνεις;
Μου είπαν για Β.Ουγκώ στο κέντρο, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να κατέβω μόνο γι'αυτό.O Ανδρέου στην Πειραιώς.
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
βεβαια σαν καλλιτεχνης που ειμαι η δουλεια ειναι αψογη....χαρτοταινιες παντου...χαρτονια στο πατωμα...ναυλον στα επιπλα...(μεχρι και πιστολι θα μπορουσα να χρησιμοποιησω)...
εχω βγει εκτος και στο κοστος και στο χρονο.... ...τον κοπο δεν τον βαζω λογω μακροχρονιας αεργιας...
το θετικο ειναι οτι με λιγοτερο συνολικο κοστος...( θα εδινα περιπου 600-700€ στο συνεργειο με δικα τους υλικα) ξοδεψα 350 € για χρωματα πολυ καλυτερης ποιοτητας απ οτι αυτα που θα εβαζε ο ελαιοχρωματιστης.
απ την αλλη δεν εχω το αγχος να μεταφερω πραγματα και επιπλα συμφωνα με το προγραμμα των μπογιατζηδων....
το παω φεεεεεέτα....και συνολικα θα χρειαστω 10 μερες για 3αρι...με ηλεκτρολογικες παρεμβασεις...επιδιορθωσεις στοριων και τεντας...αποχετευτικα κουζινας...μεταφορα πλεοναζοντος εξοπλισμου χομπυ ( πουτ@να κριση) και παιχνιδιων του διαδοχου ( μεγαλωσε ο παλικαρας μου) σε αποθηκη ....και πληρη καθαριοτητα των παντων ( νάναι καλα η συμβια) ....Μιά χαρά σε βρίσκω, καλή συνέχεια.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
O Ανδρέου στην Πειραιώς.
http://aandreou.gr/
Αυτόν λες, ε;
Ευχαριστώ. -
αν και ειμαι (και η συμβια...το βασικοτερο) ικανοποιημενος απο το αποτελεσμα απο το βαψιμο (και στοκαρισματα) των τοιχων, δεν μπορω να πω το ιδιο και για το ταβανι....εχουν μεινει 'βουρτσιες' σαν να ηταν πολυ πηχτο το υδροχρωμα...
παρ' οτι ακολουθησα τις οδηγιες για αραιωση 10% ....το προβλημα ειναι οτι ο τυπος των φωτιστικων που εχω αναδυκνυει περισσοτερο την ασχημη αυτη εικονα.....
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]