-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Αφού θα τη πάρει αυτός που θέλει να τη πάρει γιατί δε τη παίρνει μια ώρα νωρίτερα; αν δει ότι δε του κάνει τη διώχνει στο μήνα πληρώνοντας της αυτά που πρέπει.Το 3 μήνες μαύρα και απλήρωτα είναι αστείο και όχι δε πρόκειται να βγάλει λεφτά, δεν είναι υποθετικό ή αυθαίρετο συμπέρασμα, αλλά γεγονός από τη στιγμή που δε θα πληρωνόταν τους 3 μήνες
Εγώ στη θέση της θα πήγαινα, αλλά μη λέμε μαλακιες ότι πρόκειται για σοβαρά άτομα και σοβαρή επιχείρηση. Για το μπουτσο είναι
Το 3 μηνες μαυρα και απληρωτα ακουγεται οντως κακη επιλογη.
Το πολλους μηνες ανεργος ειναι ακομη χειροτερη.Οπως το δει κανεις.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Είχα κάνει αίτηση ηλεκτρονικά στον ΟΑΕΔ για τον κοινωνικό τουρισμό 2013-2014. Σήμερα βγήκαν τα αποτελέσματα και είμαι στη λίστα. Τι γίνεται στην πορεία; Δεν γράφουν και τπτ οι αλήτες
Θα βγει βιβλιαράκι με τους παρόχους και θα περάσεις από τον ΟΑΕΔ της περιοχής σου να το πάρεις. Μπορείς να κάνεις μία ερώτηση τηλεφωνικά για το πότε υπολογίζουν να το βγάλουν.
Παλιότερα (επί εργατικής εστίας) σου έδιναν και κάτι κουπόνια για το ξενοδοχείο (διπλότυπα ή τριπλότυπα). Φέτος δε παίρνεις;
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Παλιότερα (επί εργατικής εστίας) σου έδιναν και κάτι κουπόνια για το ξενοδοχείο (διπλότυπα ή τριπλότυπα). Φέτος δε παίρνεις;Οχι. Δίνουν έναν ηλεκτρονικό κωδικό. http://www.koinonikostourismos.gr/pdfs/kointouroaed2013-2014.pdf
-
Είχα κάνει αίτηση ηλεκτρονικά στον ΟΑΕΔ για τον κοινωνικό τουρισμό 2013-2014. Σήμερα βγήκαν τα αποτελέσματα και είμαι στη λίστα. Τι γίνεται στην πορεία; Δεν γράφουν και τπτ οι αλήτες
Χωρίς καθόλου διάθεση κόντρας φίλε μου, τι θα έχανε το ποστάρισμα σου, εάν δεν τους έλεγες «αλήτες»?. Δεν έχεις κανέναν φίλο ΔΥ?!!!!!!!!!!!!!!!!!.........
Α. -
Φυσικά κι έχω, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι όλοι άγιοι
Εχθές μάλιστα έκαναν μπαλάκι τη μητέρα μου για μια συγκεκριμένη επικύρωση που ήθελε (επικύρωση ταυτότητας για να πάρει σφραγίδα Χάγης) και ο καθένας έλεγε το μακρύ και το κοντό του. Η διαδικασία είναι σφραγίδα από διοικητή τμήματος=>ΓΑΔΑ=>Περιφέρεια αττικής και της έλεγαν ότι δε χρειάζεται να είναι από διοικητή
-
Φυσικά κι έχω, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι όλοι άγιοιΕχθές μάλιστα έκαναν μπαλάκι τη μητέρα μου για μια συγκεκριμένη επικύρωση που ήθελε (επικύρωση ταυτότητας για να πάρει σφραγίδα Χάγης) και ο καθένας έλεγε το μακρύ και το κοντό του. Η διαδικασία είναι σφραγίδα από διοικητή τμήματος=>ΓΑΔΑ=>Περιφέρεια αττικής και της έλεγαν ότι δε χρειάζεται να είναι από διοικητή
Ε και; Θα πάθουν τίποτα;
Ο μισθός θα πέσει, no matter what. Ντάνγκα ντούνγκα.
Στα @@ τους... -
Φυσικά κι έχω, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι όλοι άγιοιΕχθές μάλιστα έκαναν μπαλάκι τη μητέρα μου για μια συγκεκριμένη επικύρωση που ήθελε (επικύρωση ταυτότητας για να πάρει σφραγίδα Χάγης) και ο καθένας έλεγε το μακρύ και το κοντό του. Η διαδικασία είναι σφραγίδα από διοικητή τμήματος=>ΓΑΔΑ=>Περιφέρεια αττικής και της έλεγαν ότι δε χρειάζεται να είναι από διοικητή
Μαζί σου με 1000. 1,5 χρόνια μαζεύω χαρτιά για σύνταξη μου, και να φτιάξω της οφειλές της εν διαστάσει συζύγου μου!.
Σίγουρα είναι ανημέρωτοι, μα φταίει το ‘σύστημα’ που τους προσελάμβανε με υπεύθυνες δηλώσεις, ενόσω δεν είχαν χαρτιά που έγραφαν οι υπεύθυνες………
Α. -
Είναι ανημέρωτοι, αυτό 'ναι το μόνο σίγουρο.
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Είναι ανημέρωτοι, αυτό 'ναι το μόνο σίγουρο.
Τελικά πόσα δίνουν για κάθε ζευγάρι, και τι πληρώνετε με αυτό, και για πόσες μέρες?. Μεταφορικά?.
Α. -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
α) το 'δεν προκειται να βγαλει λεφτα' ειναι συμπερασμα δικο σου και αλλων, χωρις ομως βαση. Ετσι νομιζετε, καλως. Αν παει το 3μηνο και την παρουν (πραγμα που νομιζω ειπωθηκε οτι ειναι ΠΟΛΥ πιθανο εως σιγουρο) θα βγαλει λεφτα, αν δεν παει ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ θα βγαλει. (απο αυτη τη δουλεια τουλαχιστον, και γενικοτερα μια και δουλειες δεν παιζουν).β) Τι διαολο ρε πουστη μου δεν καταλαβαινετε. Στη συγκεκριμενη περιπτωση, 'επενδυση' (και με αυτο εχει να κανει η συγκριση) ειναι ο χρονος της για 3 μηνες. Αυτο και μονο. Εχει ολα τα αλλα και πρεπει να βαλει μαγια για να δει αν το πραγμα δουλευει. Σε 3 μηνες (60 κατι εργασιμες, πολυ λιγος χρονος), θα ξερει αν η 'επενδυση' (χρονου) που εκανε απεδωσε, το στοιχημα αν θελεις κερδηθηκε, και το κερδος της θα ειναι η προσληψη σε καλη εταιρια, με καλο (εως πολυ γαματο, μιλαμε για 25χρονη green) μισθο. Ισως δεν το περιεγραψα καλα με την πρωτη, νομιζω πως τωρα ειμαι σαφης.
α) Δεν πρόκειται να βγάλει λεφτά ΓΙΑ ΤΗ 'ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ' ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ 3 ΜΗΝΩΝ.
β) Κατάλαβα πολύ καλά τι εννοείς, από τη 1η φορά που το έγραψες. Αυτό που απαντώ είναι ότι σε σχέσεις εξαρτημένης μισθωτής εργασίας, ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ (νομικά και ηθικά) να ζητούνται τέτοια freebies. -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
α) το 'δεν προκειται να βγαλει λεφτα' ειναι συμπερασμα δικο σου και αλλων, χωρις ομως βαση. Ετσι νομιζετε, καλως. Αν παει το 3μηνο και την παρουν (πραγμα που νομιζω ειπωθηκε οτι ειναι ΠΟΛΥ πιθανο εως σιγουρο) θα βγαλει λεφτα, αν δεν παει ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ θα βγαλει. (απο αυτη τη δουλεια τουλαχιστον, και γενικοτερα μια και δουλειες δεν παιζουν).
β) Τι διαολο ρε πουστη μου δεν καταλαβαινετε. Στη συγκεκριμενη περιπτωση, 'επενδυση' (και με αυτο εχει να κανει η συγκριση) ειναι ο χρονος της για 3 μηνες. Αυτο και μονο. Εχει ολα τα αλλα και πρεπει να βαλει μαγια για να δει αν το πραγμα δουλευει. Σε 3 μηνες (60 κατι εργασιμες, πολυ λιγος χρονος), θα ξερει αν η 'επενδυση' (χρονου) που εκανε απεδωσε, το στοιχημα αν θελεις κερδηθηκε, και το κερδος της θα ειναι η προσληψη σε καλη εταιρια, με καλο (εως πολυ γαματο, μιλαμε για 25χρονη green) μισθο. Ισως δεν το περιεγραψα καλα με την πρωτη, νομιζω πως τωρα ειμαι σαφης.
α) Δεν πρόκειται να βγάλει λεφτά ΓΙΑ ΤΗ 'ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ' ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ 3 ΜΗΝΩΝ.
β) Κατάλαβα πολύ καλά τι εννοείς, από τη 1η φορά που το έγραψες. Αυτό που απαντώ είναι ότι σε σχέσεις εξαρτημένης μισθωτής εργασίας, ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ (νομικά και ηθικά) να ζητούνται τέτοια freebies.α) μικρο το κακο (για μενα) αν οι πιθανοτητες για το μετα ειναι >0
β) ναι, συμφωνω, αν ειμαστε στις πολυθροςνες μετα το δειπνο χορτατοι με τα κρασια και τα τυρια και συζηταμε. Αν ειμαστε πεινασμενοι στο δρομο αλλαζουν τα πραγματα. Η κοπελα προφανως δεν ηταν. -
Η κοπέλα αν πεινούσε θα έπρεπε να βρει μια δουλειά που θα πλήρωνε άμεσα. Αν πάλι δεν ήταν πεινασμένη, πολύ καλά έκανε και δεν πήγε να δουλέψει τσάμπα σε στυγνούς εκμεταλλευτές. Όπως και να έχει είναι παράνομο και ανήθικο.
-
Επειδή υπάρχει τρομερό πρόβλημα στο κομμάτι εύρεσης πρώτης εργασίας σε κάποιους τομείς, υπάρχει μια νέα μόδα που θέλει τους νέους πτυχιούχους να παίρνουν σβάρνα τις εταιρείες που τους ενδιαφέρουν και να ζητάνε από μόνοι τους να δουλέψουν αμισθί, για να μπορέσουν να βάλουν κάτι στο βιογραφικό τους ως εμπειρία και να βρουν κανονική δουλειά κάποτε.
Έχω γνωρίσει τέτοια άτομα κυρίως νέους μηχανικούς αυτοκινήτων, δικηγόρους και προγραμματιστές. Εκτός του ότι κάτι τέτοιο είναι καταστροφικό για το γενικότερο εργασιακό κόσμο, δε ξέρω καμία σοβαρή εταιρεία να έχει πει ναι σε μια τέτοια πρόταση καθώς είναι απόλυτα παράνομο - πρέπει να πληρώσει τουλάχιστον ασφάλεια και βασικό μισθό.
Είχε τύχει μάλιστα πριν κανένα χρόνο να πάω για συνέντευξη σε μεγάλη εταιρεία και όσο ήμουν εκεί να μπει ένας νέος με βιογραφικό στο χέρι για να ζητήσει να τον πάρουν χωρίς μισθό. Τον έδιωξαν ευγενικά αμέσως.
-
αν και τους θεωρώ πολύ κρύους, αυτό που έβλεπα μια φορά τυχαία μου είχε φανεί πολύ αστείο
-
ετσι...για να θυμηθουμε που ειμασταν και που φθασαμε....
. Σάββατο, 2 Ιουλίου 2011
Tα 10 πιο... τρελά επιδόματα του δημοσίου10 – Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου (ΟΤΕ) 690/μήνα 420 ατομα
09 – Επίδομα πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ) 420/μήνα 1987 ατομα
08 – Επίδομα προπέλας (Λιμενικό) 840/μήνα 653 ατομα
07 – Επίδομα κεραίας (ΗΣΑΠ) 1120/μηνα 329 ατομα
06 – Μεταφοράς φακέλου (Δημόσιο) 290/μήνα 6800 ατομα
05 – Επίδομα παραλαβής – παράδοσης λεωφορείων 450/μήνα 1100 ατομα
04 – Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (ΕΘΕΛ) 310/μήνα 1790 ατομα
03 – Επίδομα αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων (Υπουργείο Δικαιοσύνης) 595/μήνα ?ατομα
02 – Επίδομα Φαξ (ΔΕΗ) 870/μήν 657 ατομα
και στην κορυφή...
01 – Ετήσιο επίδομα χρήσης του κυλικείου, παρότι η χρήση των εστιατορίων των εγκαταστάσεων είναι δωρεάν (Όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων) 120/μήνα. Ολο το προσωπικό !! -
Ως άνθρωπος που έχει δουλέψει σε εταιρία πώλησης και σέρβις φαξ, νομίζω ότι το επίδομα είναι απόλυτα δικαιολογημένο.
-
Τα επιδοματα ηταν ενα προσχημα απλα. Ο στοχος ηταν να αυξησουν τις αμοιβες χωρις να αυξηθει ο κυριος μισθος κι αυτο γινοταν για ασφαλιστικους και συνταξιοδοτικους λογους.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τα επιδοματα ηταν ενα προσχημα απλα. Ο στοχος ηταν να αυξησουν τις αμοιβες χωρις να αυξηθει ο κυριος μισθος κι αυτο γινοταν για ασφαλιστικους και συνταξιοδοτικους λογους.Sent from my Neo V using Tapatalk.
Αυτός ήταν ο ένας λόγος. Ο άλλος ήταν....ποια συντεχνία διαμαρτύρεται σήμερα; η τάδε...οκ, ριχτης μια αύξηση μέσω ενός ευφανταστου επιδόματος να το βουλώσει προσωρινά (και χωρίς να χρειαστεί να δώσουμε αντίστοιχη αύξηση σε άλλους εργαζόμενους) και όλα καλά.
Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Τα επιδοματα ηταν ενα προσχημα απλα. Ο στοχος ηταν να αυξησουν τις αμοιβες χωρις να αυξηθει ο κυριος μισθος κι αυτο γινοταν για ασφαλιστικους και συνταξιοδοτικους λογους.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
Αυτός ήταν ο ένας λόγος. Ο άλλος ήταν....ποια συντεχνία διαμαρτύρεται σήμερα; η τάδε...οκ, ριχτης μια αύξηση μέσω ενός ευφανταστου επιδόματος να το βουλώσει προσωρινά (και χωρίς να χρειαστεί να δώσουμε αντίστοιχη αύξηση σε άλλους εργαζόμενους) και όλα καλά.
Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Αυτό για εμένα είναι η αλήθεια.
Συμπληρώνω ότι υπήρχε επίδομα συνεπούς προσέλευσης στην δουλεία!. Και αυτοί που δεν ήταν?. Έτσι φτάσαμε εκεί που φτάσαμε. Πρέπει να πονέσουν οι αποδέκτες παραβατικών τέτοιων περιπτώσεων, χάνοντας τα εν λόγο επιδόματα. Το επίδομα διότι τρως τζάμπα, είναι προσβολή, έκτος εάν το φαϊ ήταν σκατα……. Και οι τρόφιμοι ήρωες!.
Α. -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Ως άνθρωπος που έχει δουλέψει σε εταιρία πώλησης και σέρβις φαξ, νομίζω ότι το επίδομα είναι απόλυτα δικαιολογημένο.
Μην μπερδεύουμε τα μπόνους πωλήσεων. Αυτοί εν γένη παίρνουν έναν αστείο βασικό.
Α.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....