-
Συνηθεια ειναι και θεμα προτιμησεων.Αν δεν υπηρχε οικονομικο στη μεση,σιγουρα θα επαιρνα 8αρι,αλλα και τα 7αρια(που συνηθως ειναι φθηνοτερα) μια χαρα ανεση εχουν.
Btw ,κανενα 7αρι δε μου αφηνει την αισθηση οτι ειναι κοντα σε ιντσες κινητου.Ακομα και σε σχεση με τα τερατα note γινεται αισθητη η διαφορα και στο ματι και στο χερι.
@corsair Καλοριζικο το S4 !Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
ps: να αφησεις το Nexus 7 κατα μέρος. 7αρι ταμπλετ is good for nothing. Η θα πας 8+ η καθολου.
Overstatement of the year. Έχω & χρησιμοποιώ Nexus 7 και Nexus 10. Το 7άρι είναι πιο χρήσιμο από πάρα πολλές απόψεις.
Understatement... η αλλιως και λιγα ειπα. Τα 7αρια ειναι εξαιρετικα μπασταρδη κατάσταση. Ειναι αρκετα κοντα στις ιντσες των κινητων, οποτε το να εχεις απλα ελαχιστα μεγαλυτερη συσκευη δεν κανει τοσο μεγαλη διαφορα. Επισης τα 7αρια δεν εχουν πραγματικο tablet orientation εκτος και αμα τα χακεψεις δλδ. Και το βασικοτερο... σε ενα 7αρι για να δεις, κατι... δεν το βλεπεις με σχετικη ανεση. Πρεπει να το φερεις κοντα. Σε αντιθεση με ενα 8αρι το οποιο ειναι viewable... γιατι αυτη η ιντσα ξεκινα και κανει την διαφορα.
7αρι λοιπον για κανενα μα κανενα λογο.
Αν έχεις κινητό 3,5-4' και ένα φορητό στις 10-11', μια χαρά ενδιάμεση κατάσταση είναι το 7αρι. Αρκετά άνετο για να κρατιέται με το ένα χέρι (αν είσαι και κάποιου μεγέθους ), ελαφρύ, φθηνό αλλά και αρκετά μεγάλο για να κάνεις όλες τις δουλειές που χρειάζεσαι με ένα tablet.
Προφανώς ένα 8αρι ή ακόμα καλύτερα ένα 10αρι (που πλησιάζει και στο μέγεθος Α4) είναι πιο άνετα και πιο ξεκούραστα, αλλά υπάρχουν trade-offs. Αν λοιπόν κάποιο από αυτά τα trade-offs δεν είναι απόλυτο no-no, τότε μια χαρά είναι το 7αρι
-
με τα 7άρια δεν υπάρχει κανένα απολύτος πρόβλημα, αν και οι ιδανικές ίντσες είναι οι 8.
τα 10άρια είναι κάτι σαν desktop
-
μια χαρα ειναι τα 7ρια ισα ισα που ταιριαζουν καλυτερα στο χερι απο τα 8..
-
Με τα κινητά στις ίντσες που έχουν φτάσει, συμφωνώ απόλυτα με corsair. Καμία αίσθηση δεν μου κάνει το 7αρι σε σχέση με τα κινητά. Το 8αρι ψιλοτρώγεται αλλά για μένα tablet = 10ιντσο.
Αν είχαν ίδια τιμή ελάχιστοι θα έπαιρναν 7άρι. -
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
μια χαρα ειναι τα 7ρια ισα ισα που ταιριαζουν καλυτερα στο χερι απο τα 8..Στο χερι ταιριαζουν... στο μάτι δεν ταιριάζουν. Αμα θες να καταναλωσεις λιγο παραπανω content, θα τσιμπησεις eye fatique στο πρωτο μισαωρο. Δεν συζητω βεβαια ουτε για την παραπανω χρήση zoom in -out κλπ κλπ.
Anywayz... καθεις οπως τον βολευει.
in other news:
S4 speaking...-
Καλύτερη αυτονομία σαφως απο το S2 με την διλιτρη μπαταρία. Βγάζει με αρκετη χρήση το 24ωρο σίγουρα και πάει προς 36ωρο. Την ίδια στιγμή το S2 εφτανε σε επικυνδινα σημεια μπαταρίας γυρω στο 18-20ωρο
-
Θεάση στον ήλιο... δραματικά βελτιωμένη σε σχεση με το S2. Ειναι viewable χωρίς πατέντες για σκιαση...
-
Πρεπε να εχει λιγο καλύτερο και δυνατοτερο εξωτερικο ηχειο.
-
Η κάμερα πλέον δείχνει κάτι σε low light conditions! και μαλλον βγαζει printable αποτελεσμα.
Αυτά σε μέσες ακρες σαν πρώτες εντυπωσεις
-
-
δηλαδη πες μου με facts οτι η 1 ιντσα παραπανω θα σε βοηθησει σε ολα αυτα που λες...
οταν περνας απο Phablet σε tablet ναι οταν περνας απο νορμαλ smartphone σε tablet τα 7ρι ειναι τερας -
Το τη βολεύει το καθένα ειναι καθαρά υποκειμενικό!
Το μεγαλύτερο λαθος που μπορει να κανει κάποιος ειναι να ακούσει κάποιων χωρις να δοκιμάσει στο καταστημα!
Π.χ καλο χρυσό το Ν10 απο το Ν7 αλλα εχει κ το διπλάσιο βάρος! Αν καποιος δεν εχει προβλημα με αυτο εννοειτε παει για Ν10
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
δηλαδη πες μου με facts οτι η 1 ιντσα παραπανω θα σε βοηθησει σε ολα αυτα που λες...
οταν περνας απο Phablet σε tablet ναι οταν περνας απο νορμαλ smartphone σε tablet τα 7ρι ειναι τεραςΝαι... αυτη η 1 ιντσα παραπανω, ξεκινα και κανει αποδεκτη την θεαση/αναγνωση κειμενου/μενου κλπ... εκτος και αμα εχει βιτσια κανεις να βγαζει τα ματια του. Πανε δες διπλα διπλα το 7αρι Nexus και το Galaxy Note 8 & iPad Mini. Seeing is believing λενε στο χωριο μου.
Και αυτο ειναι αντικειμενικος παραγων...
Φυσικα, αν ο κατασκευαστης τα κανει scale up ολα, τοτε χανεις σε χωρο οθονης. Με την δε ηλιθια κατω μπαρα στο android που δεν παιρνει πουλο (autohide εστω), δεν ξερω πλεον τι μένει για να δει κανεις οτιδηποτε σε ενα 7αρι.
-
Με την δε ηλιθια κατω μπαρα στο android που δεν παιρνει πουλο (autohide εστω). -
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
Με την δε ηλιθια κατω μπαρα στο android που δεν παιρνει πουλο (autohide εστω).
Δεν εχω χρονο να το δω το video... αλλα υποθετω πως ειναι καποια ROM που περνει πουλο η μπαρα! Καποιοι κατασκευαστες το χουν κανει επισης. Το θεμα ειναι ομως πως το **out of the box android experience **ειναι λιγο flawed στο συγκεκριμενο κομματι και με την εμμονη στα virtual buttons... η να το θεσω καλυτερα στην υλοποιηση αυτη.
Σιγουρα με αρκετο χακεμα ολα γινονται...
-
πανε στο 0:50 κ θα το δεις στο δευτερολεπτο
out of the box κ android κατ εμε δε παει μαζι, λιγο tweaking παντα χρειαζετε (λιγο η μπαρα κατω, λιγο τα custom tiles sto quick settings panel, λιγο οι ώρες αθορυβου, λιγο το Halo, λιγο το % της μπαταρίας, λιγο τα CM themes κ πολλα μικρα ακομα κάνουν τη διαφορα)!
Το οτι η συγκεκριμένη υλοποίηση ειναι χαζή εννοείτε!
-
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
πανε στο 0:50 κ θα το δεις στο δευτερολεπτοout of the box κ android κατ εμε δε παει μαζι, λιγο tweaking παντα χρειαζετε (λιγο η μπαρα κατω, λιγο τα custom tiles sto quick settings panel, λιγο οι ώρες αθορυβου, λιγο το Halo, λιγο το % της μπαταρίας, λιγο τα CM themes κ πολλα μικρα ακομα κάνουν τη διαφορα)!
Το οτι η συγκεκριμένη υλοποίηση ειναι χαζή εννοείτε!
Και ακριβώς εδώ έγκειται η διαφορά του iOS με το Android: το iOS είναι πολύ καλό ως 'out-of-box' (αφού έτσι και αλλιώς λίγα πράγματα μπορείς να πειράξεις, άντε λίγα παραπάνω με jb), ενώ το Android εξ'ορισμού σου προσφέρει τη δυνατότητα να το πειράξεις λίγο εώς αρκετά out-of-the-box, ενώ με ένα απλό root μπορείς να του 'αλλάξεις τα λάδια', σχεδόν κυριολεκτικά
-
οταν περνας απο Phablet σε tablet ναι οταν περνας απο νορμαλ smartphone σε tablet τα 7ρι ειναι τεραςΝαι... αυτη η 1 ιντσα παραπανω, ξεκινα και κανει αποδεκτη την θεαση/αναγνωση κειμενου/μενου κλπ... εκτος και αμα εχει βιτσια κανεις να βγαζει τα ματια του. Πανε δες διπλα διπλα το 7αρι Nexus και το Galaxy Note 8 & iPad Mini. Seeing is believing λενε στο χωριο μου.
Και αυτο ειναι αντικειμενικος παραγων...
Φυσικα, αν ο κατασκευαστης τα κανει scale up ολα, τοτε χανεις σε χωρο οθονης. Με την δε ηλιθια κατω μπαρα στο android που δεν παιρνει πουλο (autohide εστω), δεν ξερω πλεον τι μένει για να δει κανεις οτιδηποτε σε ενα 7αρι.
επειδη περασαν ενα 7ρι και ενα 8ρι απο τα χερια μου (και ενα 10ρι αλλα γενικα δεν μου αρεσε να το περνω μαζι μου)
ειναι ακριβως οπως μαθει κανεις στην ουσια η μια ιντσα δεν σου δινει πρακτικο πλεονεκτημα σε τιποτα ουτε το dot pitch ουτε η αναλυση αλλαζει αρα δεν εχει σημασια -
τα 10αρια είναι άβολα το n7 πολύ πιο φορητό, διαλέγεις και παίρνεις
-
Καμια προτεινομενη εφαρμογη για uninstall εφαρμογων;
Υπαρχουν πολλες built-in εφαρμογες που δεν χρησιμοποιω ποτε αλλα δεν μπορω να απεγκαταστησω με την default κατασταση. -
Titanium backup αλλά πρέπει να είσαι root
-
Αν δεν ειναι rooted δεν υπαρχει κατι;
-
για διαγραφή εφαρμογών συστήματος (τα bloatware) θελει root, χωρίς δε γίνεται τίποτα!
Βεβαια θελει προσοχή μη σβησεις π.χ κανένα launcher! Ποιο σιγουρο ειναι να περασει καποιος ενα recovery πρωτα και να κρατήσει ενα πληρης backup ωστε αν γινει καμια πατάτα να επαναφερετε 100% το σύστημα!
-
Πιο ευκολο μου φαινεται να το αφησω οπως ειναι σε σχεση με αυτην την διαδικασια
Περι συσκευών Android...