Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Να παντρευτείς, να συζείς ή να είσαι εργένης?
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Να παντρευτείς, να συζείς ή να είσαι εργένης?
    • 1
    • 2
    • 92
    • 93
    • 94
    • 95
    • 96
    • 108
    • 109
    • 94 / 109
    Αντίλογος
    199
    2167
    12116
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • K
      kingstonian last edited by

τςτστς...πως φαινεται ο νεοπλουτος που δεν μπορει να βγαλει τον Μπυθουλα απο μεσα του....

911 και CLS..... :thumbs
      οταν υπαρχουν

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • R
        rx8_drifter last edited by

Τη Συλια κριθαριωτη (wtf is this) την ξερεις βλεπω

Νταξ, καταλοιπα ειναι αυτα, τοσα χρονια με τετοιες εμπλεκες

• G
          g8777 last edited by

Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:

Γελάς, αλλά τουλάχιστον έτσι, γλιτώνεις την ξεφτίλα του πολιτικού γάμου!

Άντε, ανασκουμπωθείτε, γιατί πολλοί ξεφτυλισμένοι μαζευτήκατε και έχει αρχίσει να ζέχνει το τοπικό!

Έγω όταν με το καλό, πρώτα ο Θεός, παντρευτώ, δεν συμβιβάζομαι με τίποτε λιγότερο από:

1. Τελετή σε Μητρόπολη Αθηνών
          2. Γλέντι στο κτήμα Νάσιουτζικ ή έστω στον Αστέρα Βουλιαγμένης
          3. Αυτοκίνητο CLS για την νύφη (το νέο μοντέλο). Θα προτιμούσα Quattroporte, άλλα δεν είναι τόσες διαθέσιμες.
          4. Porsche 911 για τον γαμπρό (εμένα). Εννοείται την τελευταία, δεν ανέχομαι φτήνιες.
          5. 1200 ~ 1500 καλεσμένους (μέχρι 3ου βαθμού συγγένειας, βάλε και fb, βάλε και κάμποσους από το φορουμ, μαζεύονται...)
          6. Στολισμα τίγκα την εκκλησία και το κτήμα. Στο δρόμο θέλω να με ραίνουν και με ροδοπέταλα (αλλιώς δεν πιάνει η ευχή)
          7. Κουστούμι Armani για εμένα, νυφικό κάτι από Σήλια Κριθαριώτη, απλό και λιτό.
            8.Carbon στεφανα
            Κάτι άλλα ψιλά από δω κι από κει...

Όλα τα παραπάνω, δεν κοστίζουν πολύ, άντε καμιά 100άρα χιλιάρικα τώρα που έπεσαν και οι τιμές, τσάμπα πράγμα αν αναλογιστείς πόσο απολαυστικά θα είναι.

• A
            asimov last edited by

Πως φαίνεται οτι δεν το κατέχεις το ζμπορ
            100 χιλιαρικα για ολα αυτά ουτε στον ύπνο σου
            Μόνο η τελετή στο Κτήμα Νασιουτζικ για 1500 άτομα, θα κοστίσει περίπου τα διπλασια

Βέβαια όπως μου είχε πει κάποτε ένας παμπλουτος Κύπριος που είχε κάνει αντίστοιχο πανηγυρι για την κόρη του (αλλα για το 1/5 των καλεσμένων των δικών σου 😞 το κόστος αυτο ειναι αστείο αν σκεφτείς οτι για πλάκα θα μαζέψεις 3-4 κατοσταρικα απο τον καθεναν Αυτός, λοιπον, είχε 300 και μάζεψε 120.000, που του φάνηκαν βέβαια στραγαλια μπροστά στα όσα θα μπορούσε να βγάλει· τόσα, λέει, κονομαει ο κάθε μικρομεσαιος

• S
              spyros-s last edited by

....εγώ πάντως καθυστέρησα τον γάμο μου λόγω κρίσης μέχρι τον επόμενο Ιούνιο...
              Παρόλο που συμφωνώ με πολλά από τα παραπάνω και δηλώνω ότι θα προτιμούσα να γίνουν όλα όσο πιο απλά και οικονομικά γίνεται, δυστυχώς ισχύει ότι κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν για να γίνουν.
              Προσωπικά λοιπόν θα καλυπτόμουν και με πολιτικό αλλά... δεν παντρεύομαι μόνος μου.
              Ξέρω ότι αν επιμείνω δεν θα στενοχωρήσω μόνο την μέλλουσα γυναίκα μου αλλά και τους γονείς εκατέρωθεν κάτι που δεν το θέλω.
              Επίσης όταν υπάρχει σόι -και μάλιστα πολυπληθές- που θα σε τιμήσει με την παρουσία του από την επαρχία, δεν μπορείς να μην κάνεις κάτι για να τους ευχαριστήσεις. Άντε δηλαδή να έρθουν οι άνθρωποι 5 ώρες ταξίδι οδικώς και εγώ μετά την εκκλησία να τους στείλω σπίτι τους ...νηστικούς.
              Μετά βέβαια μπαίνεις σε άλλα διλήμματα που αφορούν το γλέντι που ακολουθεί...τι θα είναι αυτό,που θα είναι αυτό, τι φαγητό θα έχει, τι μουσική θα βάλεις για να ικανοποιήσεις τους πάντες, αν πρέπει να λιώσεις στα...κλαρίνα τους φίλους σου ή να βάλεις ότι γουστάρουν αυτοί και εσύ...
              Να ξέρετε ότι πέραν του τελετουργικού στην εκκλησία ουσιαστικά όλη η άλλη φάση γίνεται για να ικανοποιηθούν τα σόγια εκατέρωθεν ή για να καλυφθούν υποχρεώσεις των γονέων που έχουν παραστεί σε άλλους γάμους και διαιωνίζεται ο πολυέξοδος κύκλος...

• V
                vaggman last edited by

Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
                ....εγώ πάντως καθυστέρησα τον γάμο μου λόγω κρίσης μέχρι τον επόμενο Ιούνιο...
                Παρόλο που συμφωνώ με πολλά από τα παραπάνω και δηλώνω ότι θα προτιμούσα να γίνουν όλα όσο πιο απλά και οικονομικά ...

...και τι γκρινιαζετε?Αφου στο τελος ολοι με θρησκευτικο θα (αν)παντρευτειτε...
                Ολοι γκρινιαξαμε οταν ειχε ερθει η ωρα για το 'πανηγυρακι του γαμου',πισω στις καλες εποχες ομως...

• N
                  nass last edited by

Να ξέρετε ότι πέραν του τελετουργικού στην εκκλησία ουσιαστικά όλη η άλλη φάση γίνεται για να ικανοποιηθούν τα σόγια εκατέρωθεν ή για να καλυφθούν υποχρεώσεις των γονέων που έχουν παραστεί σε άλλους γάμους και διαιωνίζεται ο πολυέξοδος κύκλος...

ΙΜΗΟ πρέπει να είναι ακριβώς ανάποδα:
                  ο Παντρεύεσαι στην εκκλησία και όχι στο δημαρχείο για να δώσεις χαρά σε γονείς και συγγενείς
                  ο Και κάνεις ένα ξεχωριστό πάρτι μετά φαγητού για τους φίλους σου. Ούτε κλαρίνα ούτε τίποτα (εκτός και αν τα θέλει το ίδιο το ζευγάρι φυσικά)

Αλλες προϋποθέσεις (πάντα ΙΜΗΟ):
                  ο Αυτά σε κάποιο ιδιαίτερο μέρος, πχ. κανα νησί όχι τρελλά μακρυνό (πχ. για Αθηναίους Αργοσαρωνικός, Ανδρος, Τζιά, όχι Λειψούς...), ώστε να συνδυαστεί με εκδρομή και εν γένει να μείνει κάτι αξέχαστο και όχι ένας μπελάς
                  ο Ολοι καλεσμένοι στο πάρτι (αφού είναι εκτός έδρας)
                  ο Κανένας (ή ένας ελάχιστος προσυμφωνημένος αριθμός) καλεσμένος που δεν τον ξέρουν και ο γαμπρός και η νύφη (άρα αποκλείονται τα 3α ξαδέλφια από το χωριό που έχεις να τα δεις 20 χρόνια)
                  ο Δώρα αποκλειστικά λίστα γάμου ή λογαριασμός στην τράπεζα, έλεος με τα άθλια βάζα από το υαλοπωλείο στην Ανω Κωλοπετινίτσα

Και σε όποιον αρέσει, ο γάμος είναι για το ζευγάρι, όχι για τους γονείς, πόσο δε μάλλον για τους συγγενείς.

• V
                    vaggman last edited by

...μαλλον δεν εχεις μπει σε διαδικασια γαμου εεε?

• N
                      nass last edited by

Γιατί το λες αυτό ?

• S
                        spyros-s last edited by

Ο χρήστης nass έγραψε:

ΙΜΗΟ πρέπει να είναι ακριβώς ανάποδα:
                        ο Παντρεύεσαι στην εκκλησία και όχι στο δημαρχείο για να δώσεις χαρά σε γονείς και συγγενείς
                        ο Και κάνεις ένα ξεχωριστό πάρτι μετά φαγητού για τους φίλους σου. Ούτε κλαρίνα ούτε τίποτα (εκτός και αν τα θέλει το ίδιο το ζευγάρι φυσικά)

Αλλες προϋποθέσεις (πάντα ΙΜΗΟ):
                        ο Αυτά σε κάποιο ιδιαίτερο μέρος, πχ. κανα νησί όχι τρελλά μακρυνό (πχ. για Αθηναίους Αργοσαρωνικός, Ανδρος, Τζιά, όχι Λειψούς...), ώστε να συνδυαστεί με εκδρομή και εν γένει να μείνει κάτι αξέχαστο και όχι ένας μπελάς
                        ο Ολοι καλεσμένοι στο πάρτι (αφού είναι εκτός έδρας)
                        ο Κανένας (ή ένας ελάχιστος προσυμφωνημένος αριθμός) καλεσμένος που δεν τον ξέρουν και ο γαμπρός και η νύφη (άρα αποκλείονται τα 3α ξαδέλφια από το χωριό που έχεις να τα δεις 20 χρόνια)
                        ο Δώρα αποκλειστικά λίστα γάμου ή λογαριασμός στην τράπεζα, έλεος με τα άθλια βάζα από το υαλοπωλείο στην Ανω Κωλοπετινίτσα

Και σε όποιον αρέσει, ο γάμος είναι για το ζευγάρι, όχι για τους γονείς, πόσο δε μάλλον για τους συγγενείς.

Νάσο δεν είναι τόσο εύκολο ειδικά όταν έχεις να κάνεις με μεγάλα σόγια- και αναφέρομαι σε πρώτα ξαδέρφια και επιλεγμένα δεύτερα- που θα έρθουν από την επαρχία! Σαφέστατα και μπορείς να επιβάλλεις το δικό σου αν θέλεις -αλίμονο σε ενήλικους που πλησιάζουν τα δεύτερα 'άντα'- όμως αξίζει τον κόπο να το κάνεις;
                        Η γκρίνια σε τέτοια θέματα δεν έρχεται μόνο από την γυναίκα σου -και τους δικούς της κατ' επέκταση- αλλά κυρίως από γονείς!
                        Στην οικογένεια έχω ήδη 2 γάμους από τ' αδέρφια μου και πίστεψε με ξέρω τις δυναμικές που αναπτύσσονται σε τέτοιες περιπτώσεις.Δεν αποτελώ την εξαίρεση αλλά τον κανόνα που διέπει ανάλογες περιπτώσεις. Ξέρεις όλοι θα θέλαμε την ιδεατή τελετή με καλεσμένους μόνο φιλαράκια, σε όμορφο μέρος και μετέπειτα γλέντι μέχρι πρωίας σε ένα beachbar ( !!! ) για παράδειγμα όμως η υλοποίηση πάσχει στην πράξη και θα στο πει οποιοσδήποτε έχει παντρευτεί ή παντρέψει.
                        Αυτό που εγώ προσδοκώ είναι να κάνω το καλύτερο δυνατό με τα χρήματα που έχω σκοπό να ξοδέψω για εμένα, την αγαπημένη μου και τους καλεσμένους μου. Τώρα το πως θα το υλοποιήσω θα χρειαστεί πολύ σκέψη στους επόμενους μήνες!

(Το θέμα των δώρων με βρίσκει σύμφωνο αν και η λίστα γάμου είναι κλοπή...έτσι και πας ν' αλλάξεις κάτι στο υποτιμολογούν συνειδητά.)

• N
                          nass last edited by

Σα θέλει η νύφη και ο γαμπρός, όλα γίνονται, τα άλλα είναι δικαιολογίες αν μου επιτρέπεις. Ναι, υπήρξαν αντιδράσεις από σόγια αλλά έφαγαν χυλόπιτα (βασικό: το ζευγάρι να συμφωνεί και να ακολουθεί κοινή πολιτική) και τελικά όλα καλά.

Ενα τεράστιο πλεονέκτημα του εκτός έδρας γάμου είναι ότι θα έρθουν μόνο όσοι θέλουν να έρθουν, και όχι από υποχρέωση, οι άλλοι έχουν εύκολη δικαιολογία να κάτσουν σπιτάκι τους. Και αυτοί που θέλουν να έρθουν είναι συνήθως αυτοί που θέλει και το ζευγάρι να έρθει

@vaggman
                          Αυτά που λέω ακριβώς τα έχω κάνει και σε βεβαιώνω και περάσαμε καταπληκτικά και το οικονομικό ισοζύγιο βγήκε σαφέστατα θετικό.

• S
                            soch last edited by

Επειδή κοιτάω αυτό τον καιρό για τα βαφτίσια του μικρού και ταυτόχρονα γάμο δικό μας, συμφωνώ πως το ζευγάρι σε ορισμένα θέματα συμβιβάζεται και με αυτά που πιέζουν οι γονείς να γίνουν. Όσο για αυτό που λέει ο nass με την κοινή πολιτική του ζεύγους, όντως είναι σημαντικό αλλά ταυτόχρονα δύσκολο να επιτευχθεί στην πράξη.
                            Τέλος πάντων, οι τιμές για τη δεξίωση ποικίλουν από 22€ μέχρι 40€ το άτομο (κτήματα not included) για δεξίωση Κυριακή μεσημέρι και γύρω στα 150 άτομα (στους 10 επιχειρηματίες, οι 2 έριξαν πρόταση για 'μειωμένο' ΦΠΑ). Έξτρα πάντα ο DJ από 150 μέχρι 300€, ο κλόουν από 80 - 150€, ο φωτογράφος από 500 - 800€ κ.λπ.
                            Μειωμένο budget είχα, να δούμε πόσο ψηλά θα φτάσει στο τέλος...

• N
                              nass last edited by

Πάντα κάπου συμβιβάζεται κανείς στη ζωή του, στη δική μας περίπτωση ο συμβιβασμός ήταν η εκκλησία και όχι το δημαρχείο.
                              Επειδή όμως έχω ακούσει αηδιαστικά πράγματα (πχ. ο μπαμπάς πληρώνει όλη τη δεξίωση και άρα καλεί όποιον θέλει στο γάμο και 'βγάζει υποχρεώσεις' στην πλάτη του παιδιού του) λέω ότι είναι σημαντικό να γίνει τελικά αυτό που θέλει το ζευγάρι και όχι αυτό που θέλουν οι γονείς πόσο δε μάλλον οι θείες και τα ξαδέλφια.

• T
                                tiger last edited by

Ειναι μια μερα μονο,και αυτη μιση.Δεν χρειαζεται να γινει μεγα θεμα.
                                Απο την αλλη βεβαια δεν πρεπει οι γαμπροι να αισθανονται σαν πρωταγωνιστες σε freak show στο τσιρκο.
                                Και κυριως δεν πρεπει να ξοδευονται λεφτα που δεν υπαρχουν.

• H
                                  hellenic-tifosi last edited by

Ο χρήστης nass έγραψε:
                                  Πάντα κάπου συμβιβάζεται κανείς στη ζωή του, στη δική μας περίπτωση ο συμβιβασμός ήταν η εκκλησία και όχι το δημαρχείο.
                                  Επειδή όμως έχω ακούσει αηδιαστικά πράγματα (πχ. ο μπαμπάς πληρώνει όλη τη δεξίωση και άρα καλεί όποιον θέλει στο γάμο και 'βγάζει υποχρεώσεις' στην πλάτη του παιδιού του) λέω ότι είναι σημαντικό να γίνει τελικά αυτό που θέλει το ζευγάρι και όχι αυτό που θέλουν οι γονείς πόσο δε μάλλον οι θείες και τα ξαδέλφια.

+απόλυτο.

Σήμερα, 4 μήνες μετά το γάμο είμαστε χαρούμενοι γιατί ξέρουμε ότι κάναμε τους ελάχιστους συμβιβασμούς.

Από την πρώτη στιγμή είπαμε σε γονείς(ακριβώς για να αποφύγουμε το 'πληρώνω άρα κάνω ότι θέλω'): 'Ο γάμος θα τρέξει με το δικό μας μπάτζετ, όσο είναι αυτό. Δε θα πληρώσει κανείς πεθερός το νυφικό ή το κουστούμι ή το κέντρο'.

Προφανώς και βοήθησαν τελικά και μας έκαναν χρηματικά δώρα οι γονείς, όπως και μας βοήθησαν με προσωπική εργασία(που επίσης παίζει ΠΟΛΥ μεγάλο ρόλο), όμως έχοντας εμείς θέσει το πράγμα από την αρχή, δεν είχαμε την παραμικρή παρέμβαση στο πως έτρεξε ο γάμος. Κάποια πράγματα που μας ζήτησαν τους τα κάναμε, ακριβώς επειδή για εμάς δεν είχαν ιδιαίτερη σημασία, οπότε γιατί να μην τους δώσουμε τη χαρά; Πάντως, παρ' όλο που το κάναμε 'προβλεπέ' σε κτήμα, κρατήσαμε πάρα πολύ χαλαρό και χύμα στυλ. Γραβάτα δεν έπαιξε, δε χορέψαμε 'πρώτο χορό'(μπλιαχ), δεν κόψαμε τούρτα και δεν κάναμε 'είσοδο', και είχαμε τη μουσική που εμείς θέλαμε(άσχετα αν ο DJ ηταν ΤΡΑΓΙΚΟΣ - ευτυχώς που είχαμε κανονίσει και ζωντανή). Απλώς κάποια στιγμή βάλαμε το Benny Hill και ψόφησε όλος ο κόσμος στο γέλιο

Πάντως, nass, όσο καλή ιδέα κι αν ακούγεται ο γάμος εκτός, έχει ένα μειονέκτημα κατά τη γνώμη μου: Μπορεί μεν να γλυτώνεις κάποιους μακρινούς, όμως και αρκετοί κοντινοί δε θα μπορέσουν να έρθουν, ειδικά σήμερα που τα οικονομικά είναι σφιχτά. Ξέρω ότι για εμάς π.χ που ήρθε κόσμος από Κρήτη(και από τους τέσσερις νομούς), ήταν θυσία, αν σκεφτείς ότι στοιχίζει στην ξεφτίλα 150 ευρώ για κάθε ζευγάρι αλε-ρετούρ.

edit: Αυτό που λες nass, με μπαμπά που πλερώνει όλη τη δεξίωση, είναι τρομακτικά άσχημο ΚΑΙ για το παιδί, αλλά ΚΑΙ για την άλλη οικογένεια. Γιατί στα δικά μου μάτια δεν είναι καθόλου ωραίο ο ένας συμπέθερος να είναι 'άπλας' και να καλεί αριστερά-δεξιά, και ο άλλος να ντρέπεται επειδή δεν πληρώνει.

ΓΙ' αυτό το σκοπό θα πρέπει το ζευγάρι να έχει τον έλεγχο....

• S
                                    spyros-s last edited by

Κύριοι κάνετε το λάθος να κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια!
                                    Η κάθε περίπτωση είναι εκ των πραγμάτων μοναδική και το επίπεδο σχέσεων μεταξύ του ζευγαριού και των εκατέρωθεν γονέων μοναδικό!
                                    Ξέρετε, στις ανθρώπινες σχέσεις δεν υπάρχουν στεγανά παρά μόνο παρατήρηση εκ των υστέρων και αναγωγή στην εμπειρία. Μέχρι εκεί φτάνουμε συνήθως
                                    Τώρα, ο καθένας με βάση τις δυναμικές που έχουν αναπτυχθεί στην δική του περίπτωση πράττει ανάλογα. Το σίγουρο είναι ότι η κάθε επιλογή έχει τις συνέπειες της και ο καθένας κρίνει και πράττει αναλόγως.
                                    Εύκολα ...αφορίζω λοιπόν εκείνους που επιλέγουν παραδοσιακά, συνειδητά ή κάτω από πίεση ή εκθειάζω τη μη συμβατική θεώρηση του θέματος. Δεν υπάρχει όμως σωστό η λάθος...

• S
                                      soch last edited by

Η δική μας συμφωνία είναι πως η κάθε οικογένεια θα πληρώσει τους καλεσμένους της και εμείς φυσικά τους δικούς μας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως μάνα και πεθερά έχουν λόγο στο πότε, που και με τι κόστος.

• N
                                        nikospappas last edited by

Κύριοι κάνετε το λάθος να κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια!
                                        Η κάθε περίπτωση είναι εκ των πραγμάτων μοναδική και το επίπεδο σχέσεων μεταξύ του ζευγαριού και των εκατέρωθεν γονέων μοναδικό!
                                        Ξέρετε, στις ανθρώπινες σχέσεις δεν υπάρχουν στεγανά παρά μόνο παρατήρηση εκ των υστέρων και αναγωγή στην εμπειρία. Μέχρι εκεί φτάνουμε συνήθως
                                        Τώρα, ο καθένας με βάση τις δυναμικές που έχουν αναπτυχθεί στην δική του περίπτωση πράττει ανάλογα. Το σίγουρο είναι ότι η κάθε επιλογή έχει τις συνέπειες της και ο καθένας κρίνει και πράττει αναλόγως.
                                        Εύκολα ...αφορίζω λοιπόν εκείνους που επιλέγουν παραδοσιακά, συνειδητά ή κάτω από πίεση ή εκθειάζω τη μη συμβατική θεώρηση του θέματος. Δεν υπάρχει όμως σωστό η λάθος...

Ακριβως!!

• P
                                          pik last edited by

εγω οταν παντρευτω θα κανω λιστα γαμου.

εδω

• N
                                            nikospappas last edited by

Ο χρήστης pik. έγραψε:
                                            εγω οταν παντρευτω θα κανω λιστα γαμου.

εδω

Αρκει τα σογια σας να εχουν τον τροπο τους γιατι αλλιως με μανενα ζευγαρι ζαντολαστιχα, λεβιε και τιμονι σε βλεπω να φευγεις

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 92
                                            • 93
                                            • 94
                                            • 95
                                            • 96
                                            • 108
                                            • 109