-
Ο παλιός (θορυβώδης) είχε φορά απο εξω προς τα μέσα και είχα θερμοκρασίες ~40. Τον καινούριο (που λογικά δουλευει σε λιγότερες στροφές- πιο ήσυχος) το τον εβαλα να φυσάει απο μέσα πάνω στο h70 και είδα θερμοκρασίες ~45.
Δεν είναι τραγικές απλά δεν περίμενα τόσο μεγάλη διαφορά.
-
Πάντα πρέπει να θυσιάζεις λίγο την απόδοση για να μην έχεις θόρυβο
Δεν είναι λύση να σου παίρνει τα αυτιά ο ανεμιστήρας
Ο νέος προφανώς θα γυρίζει σε λιγότερες στροφές για αυτό και είναι πιο ήσυχος (άρα και λιγότερο αποδοτικός )
@Άρης
Θα δω όταν θα αλλάξω πλατφόρμα
Αν πάντως πάω πάλι σε Intel και οι τρύπες συνεχισουν να είναι οι ίδιες, δεν αποκλείω καθόλου να μείνω με τη megahalems που ότι και να βάλω θα έχει σίγουρα μια αξιοπρεπή απόδοση με μηδέν λεφτά -
Δεν διαφωνώ. Η κάρτα που είναι το βασικό πρόβλημα -σε θέμα θορύβου- θα φτιαχτεί μέσα στη βδομάδα. Ελπίζω να μην αρχίσει να με ενοχλεί το τροφοδοτικό.
-
Πώς θα φτιάξεις τη κάρτα;
-
Είναι θέμα με τους drivers (το power management βασικά) η οποίοι μπήκαν στο τελευταίο kernel. Απλά περιμένω να μπει στα επίσημα της διανομής που χρησιμοποιώ και να ενεργοποιήσω κάτι στο bootαρισμα.
-
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
σήμερα κλείνω 2 μήνες με την NH-U14S, μαζί με νέο cpu/mobo. Επέλεξα αυτήν έναντι της D14, γιατί σε κουτιά με μέτριο airflow δίνει λίγο χαμηλότερες θερμοκρασίες. Υπέρ-ευχαριστημένος. Aθόρυβη τελείως. Σκεφτόμουν για δεύτερο fan, αλλά αφού την πήρα, κατάλαβα ότι δε μου χρειάζεται
Δεν συμφωνώ ότι τα καταφέρνει καλύτερα από μία d14 ακόμα και σε κουτιά με μέτριο airflow. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι η επιλογή σου δεν είναι καλή...απλά το μεγάλο μοντέλο είναι καλύτερο παντού!
Τώρα για το αθόρυβο της λειτουργίας που περιέγραψες μάλλον ισχύει για όλα τα προϊόντα της αυστριακής εταιρείας. Ακόμα και η δική μου d14 με 2 φανς στον επεξεργαστή και άλλα 2 12άρια της ίδιας εταιρείας στο κουτί είναι επίσης αθόρυβη! -
αυτό το άσχημο χρώμα ανεμιστήρων να μην είχε η noctua..
-
πράγματι όλοι το σχολιάζουν αρνητικά αυτό...απλά στην εταιρεία επιμένουν.
Εκείνοι ξέρουν...
Εγώ πάντως το έχω συνηθίσει και δεν με χαλάει πλέον! -
το κακό είναι ότι δε τους αλλάζεις έτσι εύκολα, γιατί είναι φοβερά ποιοτικοί, αποδοτικοί και ήσυχοι
(και κάτι ανάλογο του γούστου σου θα κοστίσει πολλά λεφτά)όμως όταν θες να στήσεις το καγκουρο-κούτι σου με τα led και τις λοιπές καγκουριές σου χαλάει το συνολικό αποτέλεσμα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
όμως όταν θες να στήσεις το καγκουρο-κούτι σου με τα led και τις λοιπές καγκουριές σου χαλάει το συνολικό αποτέλεσμα
δίκιο έχεις σε αυτό...ευτυχώς που προσωπικά δεν με νοιάζει
-
έχεις όμως μια πολύ καλή βάση σε hw, με λίγες ουσιαστικά παρεμβάσεις θα μπορούσες να γίνεις κι εσύ διαστημόβλαχος των υπολογιστών
θα μπορούσες να κάνεις ένα κλασσικό κόκκινο θεματάκι με μερικούς led 200αρηδες , σίγουρα ένα κόκκινο φωτειζόμενο πληκτρολόγιο και αν νιώσεις και παραπάνω κάγκουρας υπάρχουν cathode και led-o-ταινίες
εγώ πάντως την έχω κάνει τη προσπαθειά μου, θα μπορούσα και καλύτερα βέβαια
-
το κουτί το έχω από το 2008...τότε με παρότρυνση φίλου αναβάθμισα τον παλιό μου p4! Η επόμενη αναβάθμιση εγινε το 2012 πουμε έκανε και να γράφω εδώ και στο games topic
Είναι ένα thermaltake
http://www.thermaltakeusa.com/products- ... C_00000204H πλάκα είναι ότι επειδή το επέλεξε εκείνος τότε, δεν το είχα δει από κοντά οπότε με χάλασαν αρχικά τα μπλε καγκουρο φώτα!
Εμένα με ένοιαζε τότε να είναι από επώνυμο κατασκευαστή και να ειναι midi atx λόγω χώρου.
Πέρασαν 5 χρόνια συνύπαρξης μαζί του δίχως πρόβλημα!
Όμως πλέον που άλλαξα μητρική είδα ότι δεν βολεύει για να μαστορεύεις ενώ ουσιαστικά λόγω υπερβολικών parts σε μικρό χώρο έχω χειρότερες θερμοκρασίες από αυτές που μπορούν τα ...ανεμιστήρια μου. Τώρα το καλοκαίρι στις πολύ θερμές μέρες έφτασε και idle 38 που το θεωρώ πολύ για το συγκεκριμένο configuration σε στοκ φάση!
Κάποια στιγμή στο μέλλον θα πάρω ένα full tower κουτί. Για την ώρα μένω με αυτό λόγω χώρου! -
Για νέο HTPC , σε μητρική Mini-ITX, που θα παίζει και λίγα απλά παιχνίδια στο πολύ τσακίρ κέφι, τι επεξεργαστή θα προτείνατε; Το πολύ μέχρι 150€. Intel ή AMD;
Να μείνω σε ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, ή να πάρω κάτι μέχρι 100€;
Υπόψιν, θα έχει 4GB RAM και SSD για το λειτουργικό.
Θα τρέχω Windows 8 πειραγμένα (με start button και απ' όλα!). Διαλέγω τα 8άρια λόγω γρήγορης εκκίνησης.Ακούω προτάσεις, το κόστος δεν πρέπει να περάσει τα 500€ σε καμία περίπτωση. (ήδη το κουτί είναι ακριβό στα 80€ περίπου).
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Για νέο HTPC , σε μητρική Mini-ITX, που θα παίζει και λίγα απλά παιχνίδια στο πολύ τσακίρ κέφι, τι επεξεργαστή θα προτείνατε; Το πολύ μέχρι 150€. Intel ή AMD;
Να μείνω σε ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, ή να πάρω κάτι μέχρι 100€;
Υπόψιν, θα έχει 4GB RAM και SSD για το λειτουργικό.
Θα τρέχω Windows 8 πειραγμένα (με start button και απ' όλα!). Διαλέγω τα 8άρια λόγω γρήγορης εκκίνησης.Ακούω προτάσεις, το κόστος δεν πρέπει να περάσει τα 500€ σε καμία περίπτωση. (ήδη το κουτί είναι ακριβό στα 80€ περίπου).
HTPC -> μονίμως on -> χαμηλή κατανάλωση -> μικρός επεξεργαστής. Ότι και να διαλέξεις, τη δουλειά σου θα την κάνεις...
Επίσης HTPC -> ενσωματωμένη κάρτα -> no games (ή παιχνίδια επιπέδου Facebook). Αν και εφόσον πας σε ξεχωριστή κάρτα, πρέπει (α) να είναι χαμηλή, (β) fanless, (γ) χαμηλής κατανάλωσης (άρα ξεχνάς -και από εδώ- οτιδήποτε σοβαρό παιχνίδι)....
Εγώ το έχω ποστάρει εδώ, ένα τύπου AsRock -δεν βγαίνει πια- είναι το προτεινόμενο form/performance factor (άντε λίγο καλύτερο CPU)....
-
μια χαρα games παιζεις με apu απο amd..
-
Για να μπορείς να παίζεις και κάποια παιχνίδια πας μόνο σε apu amd, οι Intel είναι πίσω στα γραφικά και σε επιδόσεις και κυρίως σε driver
Τώρα αν μπορεί να μπει και ξεχωριστή κάρτα ακόμα καλύτερα, αλλά είναι σφιχτό το budget θέλει πολλή σκέψη ή σύνθεση
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Για να μπορείς να παίζεις και κάποια παιχνίδια πας μόνο σε apu amd, οι Intel είναι πίσω στα γραφικά και σε επιδόσεις και κυρίως σε driverΤώρα αν μπορεί να μπει και ξεχωριστή κάρτα ακόμα καλύτερα, αλλά είναι σφιχτό το budget θέλει πολλή σκέψη ή σύνθεση
Κουτί 80€
Τροφοδοτικό 50€
Μητρική 80€
Μνήμη 4GB, 40€
SSD, 100€ (μάλλον λιγότερο θα είναι, αλλά παίρνω τα άσχημα σενάρια πάντα! )
Επεξεργαστής 150€ ? (ποιος?? AMD APU ΟΚ, αλλά για προτείνετε τίποτις...)
Δεν περισσεύουν και για κάρτα γραφικών, αλλά αν μπορώ να την αποφύγω, ακόμη καλύτερα.
Το κουτί χωράει πάντως:
VGA Card length: 180mm
PSU length: 160mm
CPU cooler height: 60mm
Package Dimensions
(W) 230mm x (H) 308mm x (D) 259mm -
Aν δίνεις 150ε για επεξεργαστή, πας κατευθείαν σε κάναν a10-6800k. Επίσης, επειδή η ενσωματωμένη gpu δεν έχει δική της vram, αλλά θα παίρνει από την κεντρiκή ram, καλό είναι οι μνήμες να είναι υψηλής συχνότητας και πάνω από 4 gb.
Εναλλακτική: ο φτηνότερος i3 + κάποια 7750 (~100+90) -μεγαλύτερη απόδοση σε παιχνίδια, περισσότερες επιλογές για μελλοντική αναβάθμιση
-
υπαρχουν και αυτα τα μικρουλια
http://www.asus.com/Graphics_Cards/GTX670DCMOC2GD5/
αλλα οκ.. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Για να μπορείς να παίζεις και κάποια παιχνίδια πας μόνο σε apu amd, οι Intel είναι πίσω στα γραφικά και σε επιδόσεις και κυρίως σε driver
Τώρα αν μπορεί να μπει και ξεχωριστή κάρτα ακόμα καλύτερα, αλλά είναι σφιχτό το budget θέλει πολλή σκέψη ή σύνθεση
Κουτί 80€
Τροφοδοτικό 50€
Μητρική 80€
Μνήμη 4GB, 40€
SSD, 100€ (μάλλον λιγότερο θα είναι, αλλά παίρνω τα άσχημα σενάρια πάντα! )
Επεξεργαστής 150€ ? (ποιος?? AMD APU ΟΚ, αλλά για προτείνετε τίποτις...)
Δεν περισσεύουν και για κάρτα γραφικών, αλλά αν μπορώ να την αποφύγω, ακόμη καλύτερα.
Το κουτί χωράει πάντως:
VGA Card length: 180mm
PSU length: 160mm
CPU cooler height: 60mm
Package Dimensions
(W) 230mm x (H) 308mm x (D) 259mmΓια ποιο τροφοδοτικό ετοιμάζεσαι?Να έχεις υπόψη σου ότι είναι ένα σημαντικό κομμάτι του υπολογιστή,οπότε μη φοβηθείς να επενδύσεις λίγα παραπάνω $$.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]