-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ο άλλος δεν καταλαβαίνει τη διαφορά να υπάρχει πρακτική άσκηση** εντός **του προγράμματος σπουδών (που κατά την γνώμη μου, εφόσον **δουλεύεις ** για εταιρία είναι αδιανόητο να μην πληρώνεσαι.
Στην πράξη απλήρωτο internship (μιλάμε πάντα για προπτυχιακά) σχεδόν δεν υφίσταται στην ολλανδία, ένα συμβολικό ποσό παίρνουν όλοι οι φοιτητές και εννοείται ότι τα μεταφορικά καλύπτονται πλήρως.
Εννοείται ότι είσαι ασφαλισμένος κλπ για εργατικά ατυχήματα.
Απλήρωτη εργασία ΜΕ πτυχίο απλα ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. Η δοκιμαστική περίοδος προφανώς και υπάρχει, οπου μπορεί να σε απολύσει με one day notice και στην δικιά μου περίπτωση ήταν ένας μήνας, πλέον για τον πρώτο χρόνο είναι one month notice.Για την ιστορία, εχω κάνει κι εγώ ένα internship στα πλαίσια της διπλωματικής στην ελλάδα σε μια τεχνική εταιρία, το οποίο πληρώνοταν απ την Ε.Ε.
Ο άνθρωπος που με προσέλαβε, στο τέλος μου δωσε κι ένα 500άρικο έτσι για το καλό.Όσο για την κοπέλα που έλεγε ο νικός, τί βεβαίωση ζήτησε απ τη σχολή? Οτι έχει τελειώσει και δεν έχει απλά ορκιστεί? Αν ναι τότε είναι κανονικότατα αποφοιτος, η πρόσληψη της δεν έχει να κάνει κάτι στο πλαίσιο των σπουδών της.
Σου λέω το βλέπω από 1ο χέρι ότι σφάζονται παγκοσμίως για μια θέση internship σε μεγάλη εταιρεία,άσχετα με τις σπουδές τους, και εγώ δεν καταλαβαίνω?
Κοπέλα Μηχ. Μηχ με Master στην Αγγλία σε απλήρωτο internship σε εταιρεία auditors πως σου φαίνεται?
και για να μη αερολογώ πάρε το mail όπως μου ήρθε από ένα από τα φετινά groups, μέχρι και αεροναυπηγός, σχετικό ε?
χχχ is currently at the second year of his studies at City University London studying Mathematical Sciences with Statistics.
χχχ assigned mentor for this period will be χχχχχ.χχχχis currently at the second year of his studies at Bath University studying Accounting and Finance.
χχχχχ assigned mentor for this period will be χχχχχχ is currently at the second year of her studies at Warwick University studying Accounting and Finance.
χχχ assigned mentor for this period will be χχχχχχχ is currently at the third year of his studies at University of Cyprus studying Mathematics and Statistics.
χχχ assigned mentor for this period will be χχχχχχχχχ is currently at the third year of his studies at Cambridge University studying Aerospace and Aerothermal Engineering.
χχχχ assigned mentor for this period will be χχχχχχχχχ is currently at the second year of her studies at Essex University studying Accounting and Finance.
χχχχχ assigned mentor for this period will beχχχχχχχχχχ is currently at the second year of his studies at Bristol University studying Accounting and Finance.
χχχχ assigned mentor for this period will be χχχχχχχχ is currently at the second year of her studies at Lancaster University studying Accounting and Finance.
χχχχχ assigned mentor for this period will be χχχχχ -
Όλοι αυτοί που μου ποστάρεις είναι ΦΟΙΤΗΤΕΣ όχι απόφοιτοι, αντιλαμβάνεσαι την ΔΙΑΦΟΡΑ?
(που ξαναγράφω, ακόμα κι αυτό για μένα δεν είανι σωστό, αλλά γάμησε το) -
dimik, δε μιλάω για εργασία στα πλαίσια πρακτικής άσκησης (που και στην Ελλάδα φυσικά πληρώνεται, όπως και στην Ιταλία, το ότι μπορεί να μην πληρώνεται δε σημαίνει ότι συμβαίνει κιόλας) αλλά για κανονική εργασία, όπως τουλάχιστον αναφέρεται σε τόσες σελίδες.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
dimik, δε μιλάω για εργασία στα πλαίσια πρακτικής άσκησης (που και στην Ελλάδα φυσικά πληρώνεται, όπως και στην Ιταλία, το ότι μπορεί να μην πληρώνεται δε σημαίνει ότι συμβαίνει κιόλας) αλλά για κανονική εργασία, όπως τουλάχιστον αναφέρεται σε τόσες σελίδες.Μα στην ουσία πρακτική θα έκανε.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Όλοι αυτοί που μου ποστάρεις είναι ΦΟΙΤΗΤΕΣ όχι απόφοιτοι, αντιλαμβάνεσαι την ΔΙΑΦΟΡΑ?
(που ξαναγράφω, ακόμα κι αυτό για μένα δεν είανι σωστό, αλλά γάμησε το)Το internship δεν έχει καμια σχέση με το πανεπιστήμιο ή τις σπουδές τους, δεν υπάρχει συνεργασία-επαφή-αλληλογραφία ή οτιδήποτε άλλο μεταξύ εταιρείας και σχολής. Δεν το κάνουν στα πλαίσια ούτε πρακτικής, ούτε πτυχιακής, το κάνουν για την εμπειρία και για την πιθανότητα πρόσληψης. Τι δεν καταλαβαίνεις?
ή μήπως επειδή είναι φοιτητές δεν 'αδικούνται' ?
dimik, δε μιλάω για εργασία στα πλαίσια πρακτικής άσκησης (που και στην Ελλάδα φυσικά πληρώνεται, όπως και στην Ιταλία, το ότι μπορεί να μην πληρώνεται δε σημαίνει ότι συμβαίνει κιόλας) αλλά για κανονική εργασία, όπως τουλάχιστον αναφέρεται σε τόσες σελίδες.
Το internship ΔΕΝ είναι κανονική εργασία, ΔΕΝ κάνεις ότι και ένας κανονικός υπάλληλος, αλλά μαθαίνεις πως γίνεται η δουλειά και παράλληλα τρέχεις κανένα 'εικονικό' project για να δουν τι ψάρια πιάνεις και αν αξίζει να σε προσλάβουν. Οι δικοί μας π.χ παίρνουν πρόβλημα με μια εικονική εταιρεία που θέλει να επεκταθεί και τα ανάλογα οικονομικά στοιχεία και αναλαμβάνουν να κάνουν την όλη έρευνα-πρόταση και μάλιστα να την παρουσιάσουν μπροστά στους διευθυντάδες.
-
Ωραία, μήπως τότε το «internship» δεν πρέπει να συγχέεται με την εργασία στα πλαίσια πρακτικής άσκησης, η οποία είναι υποχρεωτική από τα ελληνικά ανώτατα ιδρύματα, με διάρκεια 6 μήνες;
http://gdias.teipir.gr/portal/images/st ... ktikis.pdf -
Βρε dimik, ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω από τις πολυεθνικές των 100-1000 plus υπαλλήλων, ούτε όλες οι εταιρίες έχουν 100 υπαλλήλους και 80 διδακτορικά στο payroll τους, εδώ μιλάμε για την πραγματική ζωή και όχι για την ζωή των μελλοντικών golden boys.
Η πραγματική ζωή στην καθημερινή σημερινή Ελλάδα δεν είναι ούτε στο 10% από αυτό που εννοείς, υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά από ΤΕΙ ή λυκείου που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα σήμερα, αυτούς θα τους κάνουμε σαπούνι ?
2-3 εδώ μέσα τελευταία δείχνεται ένα χονδοειδέστατο ρατσισμό, μπράβο σας με τις σπουδές σας και τις ακόμα πιο θαυμάσιες προοπτικές σας, αλλά μιλάτε μέρες τώρα για νούμερα και όχι για ανθρώπους. Οι απολυμένοι πενηντάρηδες που θα βρούνε δουλειά ? Και αυτοί να γίνουν σαπούνι ?
Εγώ λέω να φέρετε τη συζήτηση στα μέτρα της Ελλάδας του σήμερα, γιατί ο όγκος των ανέργων είναι Λύκειο - ΤΕΙ - Πανεπιστήμιο με το ζόρι, πολλοί από τους οποίους το έβγαλαν σπρώχνοντας και μετά από 10 χρόνια γιατί μπήκαν με μόρια σε σχολές που δεν γούσταραν.
Αυτοί, κάνουν την όποια δουλειά κάνουν, με το ζόρι γιατί απλά δεν την πάνε, δεν γυαλίζει το μάτι τους, αυτοί θα είναι οι τελευταίοι που θα βρούνε δουλειά, αλλά όμως δεν μπορούμε να τους στήσουμε και στον τοίχο, ούτε να τους βάλουμε να δουλέψουν άμισθοι για 3μηνα επειδή έτσι είναι η διεθνής πρακτική σήμερα που εκπορεύεται από τα golden boys των πολυεθνικών που περνάνε τα memo στα υποκαταστήματα τους παγκοσμίως, για να παρουσιάσουν κέρδη και να εισπράξουν τα παχυλά μπόνους τους, βάζοντας στην πρέσα ότι εργάζεται από κάτω τους θεωρώντας τους μοιράκια, υποανάπτυκτους, σκουλήκια για πάτημα, και δεν ξέρω εγώ τι άλλα σκατά έχουν στο μυαλό τους, την στιγμή που πέρνουν το μπάνιο τους καταχείμωνο στην εσωτερική πισίνα της πολυεθνικής απολαμβάνοντας μετά το μασάζ τους συζητώντας ποια γκόμενα θα πηδήξουν την παρασκευή το βράδυ, ή ποιός πορτιέρης θα τους πηδήξει.
Για ελάτε στα καθ΄ημάς μπας και καταλάβουμε όλοι τι μαγειρεύεται για εμάς χωρίς εμάς.
-
Σε πολλες χωρες το internship ειναι υποχρεωτικο για την ολοκληρωση προπτυχιακων η μεταπτυχιακων σπουδων οχι μονο στην Ελλαδα. Οσες περιπτωσεις ηταν υποχρεωτικο για την κτηση του χαρτιου, σε ολες τις περιπτωσεις φιλων μου ΟΛΟΙ πληρωνονταν.
Στη Γαλλια ακριβως αυτο το ελεγε stage ενας φιλος και επαιρνει 1000 ευρω το μηνα.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Ωραία, μήπως τότε το «internship» δεν πρέπει να συγχέεται με την εργασία στα πλαίσια πρακτικής άσκησης, η οποία είναι υποχρεωτική από τα ελληνικά ανώτατα ιδρύματα, με διάρκεια 6 μήνες;
http://gdias.teipir.gr/portal/images/st ... ktikis.pdfΝαι δεν έχει καμια σχέση, κι εγώ ΤΕΙ τελείωσα και έκανα υποχρεωτική πληρωτέα πρακτική.
Το internship είναι σαν πρόγραμμα απόκτησης εμπειρίας και δοκιμής για πρόσληψη.
21Quadra
Δεν διαφωνώ εν γένει σε αυτά που λες, απλά προσπαθούμε να ξεκαθαρίσουμε γιατί το να απορρίψεις ευκαιρία να γίνεις μέρος του 10% που λες είναι χαζό επειδή δεν θα πληρωθείς για 1-2-3 μήνες.
Ούτε τις γαμάτες σπουδές έχω, ούτε νομίζω ότι είμαι κάποιος, για το καλύτερο για μένα και την οικογένεια μου παλεύω και πουλιέμαι όπου μου δίνουν αρκετά για να ζω αξιοπρεπώς γιατί σε αυτή την κατάσταση βρέθηκα, αυτό παρέλαβα και προσπαθώ πρώτα από όλα να επιβιώσω και να μην βρεθώ στους 50αρηδες που περιγράφεις.. Σε μικρομεσαία βιομηχανία δούλευα στην Ελλάδα και πρόλαβα να δω αρκετά από αυτά που περιγράφεις. Το θέμα είναι πως κολυμπάς στα σκατά που βρέθηκες για τον οποιονδήποτε λόγο, και ας μην τα δημιούργησες εσύ, και αν είναι σωστό να απορρίπτεις ευκαιρίες που θα σου επιτρέψουν έστω να βγάλεις το κεφάλι έξω.Το πως θα αλλάξει η κατάσταση κλπ είναι άλλη τεράστια κουβέντα και υπάρχει σχετικό τοπικ
Σε πολλες χωρες το internship ειναι υποχρεωτικο για την ολοκληρωση προπτυχιακων η μεταπτυχιακων σπουδων οχι μονο στην Ελλαδα. Οσες περιπτωσεις ηταν υποχρεωτικο για την κτηση του χαρτιου, σε ολες τις περιπτωσεις φιλων μου ΟΛΟΙ πληρωνονταν.
Στη Γαλλια ακριβως αυτο το ελεγε stage ενας φιλος και επαιρνει 1000 ευρω το μηνα.
Σαφώς και υπάρχει και αυτό που είναι σε απευθείας σύνδεση με τις σπουδές κλπ, αλλά δεν είναι αυτό για το οποίο μιλάμε.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Δεν φτάσαμε τυχαία και σε μια ημέρα στα μνημόνια, όποιος κατάλαβε - κατάλαβε.
Αναμφίβολα γράφεις αλήθεια, μα δεν πιστεύεις ότι αντί για βοήθεια, μας πούλησε ο ΓΑΠ στους φίλους του τραπεζίτες?.
Θα χρειαζόμαστε αυτήν την λαίλαπα του ΔΝΤ, εάν έπαιρνε τα 112000000 με 2%, προσυπογράφοντας για τον Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη?.
Αντ’ αυτού ακύρωσε την συμφωνία ο αμερικανός υπάλληλος, και άφησε και 6 μήνες να γίνει ο απόλυτος χαμός……
Α.To ότι μας πούλησε ο ΓΑΠ δεν το συζητώ καν, έτσι είναι, να δω όμως πότε θα αντιληφθείς ότι σε χώρες σαν τη δική μας που δανείζεται τα τελευταία 100 χρόνια, που έχει στρατηγική θέση και πλούσιο υπέδαφος ( και γιαυτό την δανείζουν ) και που είναι δεμένη στο άρμα της δύσης, δεν γίνεσαι πρωθυπουργός χωρίς να έχεις δώσει όρκο μη διαταραχής του επικρατούντως status, απλά ο ΓΑΠ το έκανε πολύ άγαρμπα και πολύ γρήγορα και μας φάνηκε άγριο, οι άλλοι το έκαναν σιγά - σιγά σε βάθος δεκαετιών, ο δικός σου ο Κωστάκης γιατί τα παράτησε αμαχητί ? Δεν θα μάθουμε ποτέ. Ο Δικός σου πάλι ο Αντωνάκης, συμμαθητές με τον ΓΑΠ στο ίδιο πανεποστήμιο πηδάγανε τις ίδιες γκόμενες, δεν έχει δώσει λες πρώτα τα διεπιστευτήρια του ? Γιατί τον έκαναν πρωθυπουργό οι δανειστές ? Ο Παπαδήμος παιδί του συστήματος και αυτός, γιατί κούρεψε ότι κούρεψε αλλά άφησε ακούρευτα 500 μύρια των πρώην, Πρώην ? εργοδοτών του ?
Ο Αλέξης γιατί έκανε τον γύρο του θριάμβου τάχα μου στη Βραζιλία για να μάθει λέει, για να μη φανεί κάπως αν πήγαινε με τη μία σε Γερμανία και Αμερική ? Μα για να πεί και αυτός ότι είναι καλό παιδί και δεν θα αλλάξει το σημερινό status αν τον κάνουν πρωθυπουργό, όχι σε αυτές τις εκλογές. αλλά στις επόμενες.Δεν επιτρέπεται στην ηλικία μας που έχουμε δεί πολλά σκηνικά υποτέλειας και βιασμού της κοινωνίας μας να πιστεύουμε ακόμα σε σωτήρες από όποια παράταξη και αν προέρχονται. Η γάτα η Αλέκα βλέπει ότι δύσκολα θα μπούνε στη βουλή και την έκανε με πλάγια πηδηματάκια για να χρεωθεί ο άχρωμος την αποτυχία, ο ρόλος του ΚΚΕ σαν δεκανίκι του συστήματος έκλεισε, και αφού πέρασαν 3 χρόνια χωρίς να σηκωθούμε από τους καναπέδες μας, δεν έχει πλέον ύπαρξη στη χώρα των προσκυνημένων, τώρα το παιγνίδι αλλάζει πρόσωπο, δείχνει τον άγριο εαυτό του αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις, πήρανε το μήνυμα ότι είμαστε χλιαροί, στα χέρια δεν μπορούμε να κρατήσουμε τίποτα για να αμυνθούμε, αφού στο αριστερό κρατάμε τον φραπέ και στο δεξί το κινητό, πως διάβολο θα σηκώσεις το στυλιάρι να πείς παρόν στην αδικία που συντελείται ?
Ε! Αντώνη ? Πως ?
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Σαφώς και υπάρχει και αυτό που είναι σε απευθείας σύνδεση με τις σπουδές κλπ, αλλά δεν είναι αυτό για το οποίο μιλάμε.
Μα ακομα και στις περιπτωσεις που ειναι υποχρεωτικη η πρακτικη και οι εταιρειες θα μπορουσαν να εκμεταλευτουν αυτο το γεγονος πληρωνουν τους φοιτητες.
Κοιτουσα ενα site τωρα. Απ τις 137 αγγελιες που ειχε διαφορων ειδικοτητων για internship μονο μια ελεγε unpaid και αυτη ηταν στην Κινα.
Αλλη περιπτωση απληρωτης 'εργασιας' που εχω ακουσει εδω στο Λονδινο ειναι στην FDM που οπως το εχω καταλαβει ειναι ενα συγχρονο σκλαβοπαζαρο. Εως 12 εβδομαδες εκπαιδευση, μετα σου δινουν ενα certification. ΚΑτα τη διαρκεια της εκπαιδευσης εισαι απληρωτος. Οταν παρεις το certification ειναι υποχρεωμενοι να σου βρουν δουλεια στον πελατη σου. Αν δεν σου βρουν μετα απο 2 μηνες μπορεις να φυγεις. Αν σου βρουν δουλεια μεσα στους 2 μηνες τοτε εργαζεσαι κανονικα στον πελατη. Επισης αυτους τους δυο μηνες σε πληρωνουν κανονικα ειτε δουλευεις ειτε οχι. Ομως αν σου βρουν δουλεια τοτε εισαι υποχρεωμενος να καθησεις 2 χρονια σε αυτους. Αν παραιτηθεις πρεπει να πληρωσεις καπου στις 20000 λιρες γιατι τοσο κοστολογουν την εκπαιδευση και τα certifications που δινουν.
-
Dimik, κάπου το έχεις πάρει λάθος αδερφέ μου. Εργασία σε πλαίσια εκτός από αυτά των αμισθί φοιτητών (όπου απαιτούνται για να πάρουν πτυχίο - στις δικές μου σπουδές στην Αγγλία δεν υπήρχε τέτοια απαίτηση) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ εκ του νόμου. Τόσο του Ελληνικού αλλά και όσων ευρωπαϊκών κρατών γνωρίζω. Το placement που λες γίνεται για 2-3-4-5-6 μήνες και είναι σαν εκδρομούλα στην εταιρεία. Δεν έχουν απαιτήσεις από εσένα και δεν έχεις από αυτούς. Απλά το κάνεις για να πάρεις το πτυχίο. Αυτό δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με το να ζητήσεις εργασία (είτε έχεις πτυχίο είτε όχι) σε μια εταιρεία και αυτή να σου πει ότι θα δουλέψεις 3 μήνες από χόμπυ και μετά βλέπουμε. Στην πρώτη περίπτωση (placement/internship) σου κάνει χάρη η εταιρεία που σου ανοίγει τις πόρτες για να πάρεις πτυχίο και στην δεύτερη κάνεις εσύ χάρη στην εταιρεία που τις χαρίζεις 3 μισθούς!!! Όχι μόνο αυτό αλλά παρανομείς κιόλας και πηδάς και το ασφαλιστικό σύστημα. Μιλάμε για μαύρη εργασία!
ΥΓ: Περίμενα από δύο έξυπνα και σπουδαγμένα παιδιά όπως είσαι εσύ και ο Νίκος να μπορείτε να το καταλάβετε αυτό μέσα σε δευτερόλεπτα... Δεν ξέρω που σκαλώσατε και οι δυο σας και δεν το βλέπετε το παράλογο του όλου πράγματος.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
@tryphon
Μπορεί να ξέρω άλλες περιπτώσεις ανέργων (δεν δέχομαι μια δουλειά στην επαρχία ή το εξωτερικό γιατί δεν θέλω να αφήσω τη φραπεδιά μου στην Αθήνα) αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει το ότι εσύ δεν ξέρεις τι σημαίνει αρχίδι εργοδότης υπό την έννοια του να σου κόβει δώρα-επιδόματα γιατί 'δεν βγαίνει', να σε εκβιάζει και να εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι έχουμε 30% ανεργία.
Επειδή κάποια πράγματα στην Ελβετία είναι τόσο δεδομένα όσο το ότι αν ρίξεις νερό στο ούζο θα θολώσει, μην έχεις τηνψευδαίσθηση ότι υφίστανται και στην Ελλάδα.
Το θέμα της νοοτροπίας πάντως που θίγεις υφίσταται σε ένα βαθμό.Εσύ έχεις την ψευδαίσθηση ότι δεν ξέρω τι γίνεται στο Ελλαντα. Ξέρω πολύ κόσμο που δουλεύει σε άθλιες συνθήκες, δούλεψα και εγώ εκεί στη πολυεθνηκαρα (γκρικ σταιλ όμως) και ήμασταν στην εταιριαρα (γκικ σταιλ) στήνοντας πορταλ (7 μήνες δουλειά, 6 άτομα) που η εταιριαρα ποτέ δεν πλήρωσε και η πολυεθνηκαρα (γκρικ σταιλ) έθαψε στα περίφημα κουβαδακια, καθόμαστε σε αναποδογυρισμένους κάδους (κάποιες βδομάδες) γιατί λέει δεν είχαν αρκετές καρέκλες, κοκ.
Έπρεπε να δεις γουικλι μιτινγκ φιλε μου, απερίγραπτες καταστάσεις.
Βλέποντας αυτά το μόνο που με ενδιέφερε ήταν πότε θα φύγω από το μπουρδέλο.
Κάτι που ξεχνάτε να αναφέρετε επίσης είναι αυτά που περνάνε τα κακόμοιρα τα εργαζόμενα θηλυκά στον τόπο σας (με τους γκρικ χοτ λαβερς γύρω, γύρω) που στην δυτική Ευρώπη θα οδηγούσαν το μισό ανδρικό πληθυσμό σε δίκες για σεξουαλ χαρασμεντ στανταρντ.Με όλα αυτά γνωστά όποιος κάθετε εκεί το κάνει γιατί το βραδάκι γυρίζει στο προσκέφαλο της γιαγιάς.
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
@tryphon
Μπορεί να ξέρω άλλες περιπτώσεις ανέργων (δεν δέχομαι μια δουλειά στην επαρχία ή το εξωτερικό γιατί δεν θέλω να αφήσω τη φραπεδιά μου στην Αθήνα) αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει το ότι εσύ δεν ξέρεις τι σημαίνει αρχίδι εργοδότης υπό την έννοια του να σου κόβει δώρα-επιδόματα γιατί 'δεν βγαίνει', να σε εκβιάζει και να εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι έχουμε 30% ανεργία.
Επειδή κάποια πράγματα στην Ελβετία είναι τόσο δεδομένα όσο το ότι αν ρίξεις νερό στο ούζο θα θολώσει, μην έχεις τηνψευδαίσθηση ότι υφίστανται και στην Ελλάδα.
Το θέμα της νοοτροπίας πάντως που θίγεις υφίσταται σε ένα βαθμό.Εσύ έχεις την ψευδαίσθηση ότι δεν ξέρω τι γίνεται στο Ελλαντα. Ξέρω πολύ κόσμο που δουλεύει σε άθλιες συνθήκες, δούλεψα και εγώ εκεί στη πολυεθνηκαρα (γκρικ σταιλ όμως) και ήμασταν στην εταιριαρα (γκικ σταιλ) στήνοντας πορταλ (7 μήνες δουλειά, 6 άτομα) που η εταιριαρα ποτέ δεν πλήρωσε και η πολυεθνηκαρα (γκρικ σταιλ) έθαψε στα περίφημα κουβαδακια, καθόμαστε σε αναποδογυρισμένους κάδους (κάποιες βδομάδες) γιατί λέει δεν είχαν αρκετές καρέκλες, κοκ.
Έπρεπε να δεις γουικλι μιτινγκ φιλε μου, απερίγραπτες καταστάσεις.
Βλέποντας αυτά το μόνο που με ενδιέφερε ήταν πότε θα φύγω από το μπουρδέλο.
Κάτι που ξεχνάτε να αναφέρετε επίσης είναι αυτά που περνάνε τα κακόμοιρα τα εργαζόμενα θηλυκά στον τόπο σας (με τους γκρικ χοτ λαβερς γύρω, γύρω) που στην δυτική Ευρώπη θα οδηγούσαν το μισό ανδρικό πληθυσμό σε δίκες για σεξουαλ χαρασμεντ στανταρντ.Με όλα αυτά γνωστά όποιος κάθετε εκεί το κάνει γιατί το βραδάκι γυρίζει στο προσκέφαλο της γιαγιάς.
Καβαλημένε μισάνθρωπε, ξεκόλλα! Υπάρχουν πολλοί λόγοι που εμποδίζουν κάποιον από το να αναζητήσει την τύχη του αλλού. Δεν σημαίνει πως όλοι είναι βολεμένοι. Ο τρόπος σου είναι απαράδεκτος και απορώ πως σε ανέχονται σε μια πολιτισμένη χώρα...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Καβαλημένε μισάνθρωπε, ξεκόλλα! Υπάρχουν πολλοί λόγοι που εμποδίζουν κάποιον από το να αναζητήσει την τύχη του αλλού. Δεν σημαίνει πως όλοι είναι βολεμένοι. Ο τρόπος σου είναι απαράδεκτος και απορώ πως σε ανέχονται σε μια πολιτισμένη χώρα...
Τι ωραία που τα λες και με τι παραδεκτό τρόπο. Κάτι επί του θέματος;
-
Με όλα αυτά γνωστά όποιος κάθετε εκεί το κάνει γιατί το βραδάκι γυρίζει στο προσκέφαλο της γιαγιάς.
Δεν έχουν όλοι οι εργαζόμενοι τα ίδια προσόντα για να διεκδικήσουν μια καριέρα στο εξωτερικό.
Σχετικά με αυτό που λες για το προσκέφαλο της γιαγιάς είναι μια πραγματικότητα που σιγά σιγά και αυτή φθίνει (όσο μειώνονται οι συντάξεις που μπορούν να συντηρούν 1-2 οικογένειες).
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Dimik, κάπου το έχεις πάρει λάθος αδερφέ μου. Εργασία σε πλαίσια εκτός από αυτά των αμισθί φοιτητών (όπου απαιτούνται για να πάρουν πτυχίο - στις δικές μου σπουδές στην Αγγλία δεν υπήρχε τέτοια απαίτηση) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ εκ του νόμου. Τόσο του Ελληνικού αλλά και όσων ευρωπαϊκών κρατών γνωρίζω. Το placement που λες γίνεται για 2-3-4-5-6 μήνες και είναι σαν εκδρομούλα στην εταιρεία. Δεν έχουν απαιτήσεις από εσένα και δεν έχεις από αυτούς. Απλά το κάνεις για να πάρεις το πτυχίο. Αυτό δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με το να ζητήσεις εργασία (είτε έχεις πτυχίο είτε όχι) σε μια εταιρεία και αυτή να σου πει ότι θα δουλέψεις 3 μήνες από χόμπυ και μετά βλέπουμε. Στην πρώτη περίπτωση (placement/internship) σου κάνει χάρη η εταιρεία που σου ανοίγει τις πόρτες για να πάρεις πτυχίο και στην δεύτερη κάνεις εσύ χάρη στην εταιρεία που τις χαρίζεις 3 μισθούς!!! Όχι μόνο αυτό αλλά παρανομείς κιόλας και πηδάς και το ασφαλιστικό σύστημα. Μιλάμε για μαύρη εργασία!ΥΓ: Περίμενα από δύο έξυπνα και σπουδαγμένα παιδιά όπως είσαι εσύ και ο Νίκος να μπορείτε να το καταλάβετε αυτό μέσα σε δευτερόλεπτα... Δεν ξέρω που σκαλώσατε και οι δυο σας και δεν το βλέπετε το παράλογο του όλου πράγματος.
Ρε συ, οκ στην Ελλάδα δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο, δεν γνωρίζω λεπτομέρειες. Αλλά το βλέπω ότι γίνεται έξω και σε αρκετές χώρες, οι ίδιοι οι φοιτητές παρακαλάνε να πάνε για internship για να γεμίσουν το CV τους και για να έχουν μια ευκαιρία πρόσληψης. Αφού εξήγησα αναλυτικά πως γίνεται στην δική μου δουλειά. Δεν έχει σχέση με σχολές και πανεπιστήμια, είναι καθαρά σε προσωπικό επίπεδο όπως θα έστελνες CV για μια κανονική δουλειά. Δεν θεωρούνται εργαζόμενοι και δεν αντιμετωπίζονται ως τέτοιο πέραν της ιατροφαρμακευτικής. Βόλτες κάνουν στην εταιρεία και συνήθως δίπλα σε κάποιον έμπειρο εργαζόμενο για να βλέπουν πως δουλεύει το σύστημα, άντε να τους δώσουν και κανένα excelακι να ασχοληθούν. Δεν αντικαθιστούν κανέναν κανονικό εργαζόμενο οπότε η μαύρη εργασία, το ασφαλιστικό σύστημα κλπ δεν έχουν σχέση. Είναι σαν το placement που περιγράφεις απλά χωρίς να το απαιτεί η σχολή.
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Κάτι επί του θέματος;ΝΑΙ! Απαγορεύεται η αδήλωτη και χωρίς αμοιβή εργασία! Case closed. Στο χωριό σας δεν ισχύει αυτό;
-
Το βασικό dimik είναι ότι υπάρχουν δουλειές, οπότε αν ξέρει ότι με το εμπλουτισμένο CV θα βρεί καλύτερη δουλειά ( που σίγουρα υπάρχει ) τότε την κάνεις την αποκοτιά, εδώ που δεν υπάρχουν δουλειές, και 15 σελίδες να έχεις CV το πολύ να πηγαίνεις πίτσες το βράδυ με το παπί, γιατί να χαρίσεις 3 μήνες στον τυπάκο επιχειρηματία της πεντάρας, που θα μετατρέπει τον κόπο σου σε διασκέδαση και θα πίνει το ουϊσκυ του στην υγειά του κορόϊδου ?
Βλέπεις δεν είναι παντού τα πάντα ίδια, υπάρχουν χώρες με @@δια και @@δια χώρες, οπότε ανάλογα που ζείς, πράττεις.
-
εδω ηδη χρειαζεται να εχεις θειο υπουργο για να βρεις δουλεια με 500€, και εμεις συζηταμε ποσο βοηθαει η 3μηνη δωρεαν εργασια...
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....