-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Συζητάτε για το τρίμηνο που θα δουλέψει κάποιος αμισθί και μάλλον ξεχνάτε και κάτι εξίσου βασικό:
ΑΣΦΑΛΙΣΗ θα έχει;Σε μία περίοδο που πολλοί άνεργοι ψάχνουν με το κυάλι 50 ένσημα προκειμένου να θεωρήσουν εκ νέου το βιβλιάριό τους, οι τρεις μήνες που προτάθηκαν στην κοπέλα χωρίς πληρωμή θα ήταν και χωρίς ασφάλιση; Κι αν πάθαινε κάτι στο δρόμο της για τη δουλειά ποιος πούστης θα της το κάλυπτε τότε;
πολυ σοβαρο θεμα που ξεφυγε.
ξαδελφη μου επαθε εγγεφαλικο την 3η ημερα δουλειας πριν 1,5 μηνα .Δηλωθηκε κανονικα σαν εργατικο ατυχημα και εχει πολυ μεγαλες πιθανοτητες να βγαλει αναπηρικη,εαν δεν επανελθει(εχει παραλυσει ολη η αριστερη πλευρα)
εαν δεν ειχε προσληφθει?αυτό που αναφέρεις δεν είμαι σίγουρος πως είναι εργατικό ατύχημα...
εργατικό ατύχημα θεωρείται, τουλάχιστον στον γερμανικό κώδικα, το ατύχημα που συνέβη από εξωγενή αίτια κατά τη διάρκεια εργασίας ή καθοδόν προς την εργασία ή προς το σπίτι...παράδειγμα: πας στη δουλειά κ τρακάρεις, είναι... όμως, αν πηγαίνοντας στη δουλειά σταματήσεις να βγάλεις χρήματα κ γλιστρήσεις κ σπάσεις το πόδι, δεν είναι...
επίσης άλλο παράδειγμα: τα προβλήματα μέσης δεν αναγνωρίζονται σχεδόν ποτέ, δλδ σήκωσα κάτι κ πόνεσα... τα απορρίπτουν πάντα ως χρόνια αιτία...
δεν ξερω λεπτομερειες,απλα μου ειπε οτι δηλωθηκε απο την εταιρια σαν εργατικο ατυχημα.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Συζητάτε για το τρίμηνο που θα δουλέψει κάποιος αμισθί και μάλλον ξεχνάτε και κάτι εξίσου βασικό:
ΑΣΦΑΛΙΣΗ θα έχει;Ναι.
Στο ομαδικό, ασφαλιστικό πρόγραμμα σε ιδιωτική ασφαλιστική της εταιρίας.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
ΑΣΦΑΛΙΣΗ θα έχει;Ναι.
δλδ με αποδειξεις πλεον ο οποιοσδηποτε νεοπροσληφθεις μπορει να παει στο ικα και να καταγγειλει οτι δουλευε αμισθος?
κατι δεν παει καλα.Υπαρχει μεγαλη εταιρια με τετοιες πρακτικες? -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
ξαδελφη μου επαθε εγγεφαλικο την 3η ημερα δουλειας πριν 1,5 μηνα .Δηλωθηκε κανονικα σαν εργατικο ατυχημα και εχει πολυ μεγαλες πιθανοτητες να βγαλει αναπηρικη,εαν δεν επανελθει(εχει παραλυσει ολη η αριστερη πλευρα)
εαν δεν ειχε προσληφθει?Μακάρι να είναι περαστικό και να επανέλθει όσο γίνεται πιο σύντομα η γυναίκα.
Αυτό που λες είναι άαααααλλο θέμα...
Οι περισσότερες 'προσλήψεις' στον κλάδο μου και στην ηλικία μου γίνονται (επειδή το θέτει ως προϋπόθεση η εργοδοσία γιατί έχει απείρως λιγότερο μπελά για αυτήν - από τη στιγμή που έχει ψοφήσει και η αγορά, πέρα από τις επιβαρύνσεις, εμείς δεν έχουν να κερδίσουμε τίποτα απολύτως ) με συμβάσεις εργασίας και ΔΠΥ.
Σε πολλές περιπτώσεις η εταιρεία ζητά από τον εργαζόμενο να μετακινείται με το ΙΧ του (κλασσικά όλοι οι εργοδότες έχουν ενα παλιό/χαρωτικό που θα το αλλάξουν 'μια από αυτές τις μέρες' και θα έρθει το καινούργιο). Στην πρώτη μου δουλειά αναγκάστηκα έτσι να κάνω 30Κ χιλιόμετρα το γύρο της Ελλάδας και ναι μεν κάλυπταν τα έξοδα του αυτοκινήτου (αν και χωράει συζήτηση αυτό γιατί κανονικά πρέπει να το βγάλεις από τα συνολικά έξοδα και τα χιλιόμετρα όλο το διάστημα που έχεις το αυτοκίνητο με τα ποσοστά συμμετοχής) αλλά έτσι και γινόταν κάτι στο δρόμο η τύπος θα έκανε τον κινέζο, το μόνο σίγουρο. Τον είχε κάνει, άλλωστε, σε μια κοπέλα πριν από εμένα, όπως έμαθα πολύ αργότερα, όταν όντας παρκαρισμένη σε ένα εργοστάσιο απέξω έπεσε ένα φορτηγό στο αμάξι της και το έκανε καλοκαιρινό. Φυσικά δεν της έδωσε την παραμικρή αποζημίωση. Φαντάζεστε να ήταν μέσα εκείνη την ώρα;
Μόνος μου, ιδιώτης ΕΕ, με το ΙΧ μου στον κατσικόδρομο...mea culpa, σωστά; -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
εαν δεν ειχε προσληφθει?Μακάρι να είναι περαστικό και να επανέλθει όσο γίνεται πιο σύντομα η γυναίκα.
Αυτό που λες είναι άαααααλλο θέμα...
Οι περισσότερες 'προσλήψεις' στον κλάδο μου και στην ηλικία μου γίνονται (επειδή το θέτει ως προϋπόθεση η εργοδοσία γιατί έχει απείρως λιγότερο μπελά για αυτήν - από τη στιγμή που έχει ψοφήσει και η αγορά, πέρα από τις επιβαρύνσεις, εμείς δεν έχουν να κερδίσουμε τίποτα απολύτως ) με συμβάσεις εργασίας και ΔΠΥ.
Σε πολλές περιπτώσεις η εταιρεία ζητά από τον εργαζόμενο να μετακινείται με το ΙΧ του (κλασσικά όλοι οι εργοδότες έχουν ενα παλιό/χαρωτικό που θα το αλλάξουν 'μια από αυτές τις μέρες' και θα έρθει το καινούργιο). Στην πρώτη μου δουλειά αναγκάστηκα έτσι να κάνω 30Κ χιλιόμετρα το γύρο της Ελλάδας και ναι μεν κάλυπταν τα έξοδα του αυτοκινήτου (αν και χωράει συζήτηση αυτό γιατί κανονικά πρέπει να το βγάλεις από τα συνολικά έξοδα και τα χιλιόμετρα όλο το διάστημα που έχεις το αυτοκίνητο με τα ποσοστά συμμετοχής) αλλά έτσι και γινόταν κάτι στο δρόμο η τύπος θα έκανε τον κινέζο, το μόνο σίγουρο. Τον είχε κάνει, άλλωστε, σε μια κοπέλα πριν από εμένα, όπως έμαθα πολύ αργότερα, όταν όντας παρκαρισμένη σε ένα εργοστάσιο απέξω έπεσε ένα φορτηγό στο αμάξι της και το έκανε καλοκαιρινό. Φυσικά δεν της έδωσε την παραμικρή αποζημίωση. Φαντάζεστε να ήταν μέσα εκείνη την ώρα;
Μόνος μου, ιδιώτης ΕΕ, με το ΙΧ μου στον κατσικόδρομο...mea culpa, σωστά;Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό οτι όταν αποδέχεσαι μαλακισμένους όρους σε μια εργασία -είτε σε σχέση με το μισθό είτε με το αμάξι είτε με το οτιδήποτε- είσαι** εξίσου** φταίχτης με το κακό αφεντικό.
-
Nίκος έγραψε
Σχετικά με το ηθικό θέμα, όπως έγραψα και πριν, ο υποψήφιος θα το αποφασίσει. Αν είναι αυτό που έχει σπουδάσει και αυτό που του αρέσει να κάνει στη ζωή του, τότε καλό θα ήταν να το δοκίμαζε για 3 μήνες τη στιγμή (που αποδεδειγμένα) είναι ακόμα άνεργος ενώ θα μπορούσε να μάζευε μια έστω μικρή προϋπηρεσία.
O υποψήφιος μπορεί να αποφασίσει να υπογράφει ότι πληρώνεται και να τους τα χαρίζει χωρίς να τα εισπράττει. Αυτό δεν έχει να κάνει με την ηθική αλλά με τη βλακεία, η οποία στρέφεται εναντίον του και εναντίον όλων των εργαζομένων, φαντάσου όσοι σπουδάσαμε κάτι γιατί τι το γουστάραμε, να δουλεύαμε τσάμπα ή υποαμοιβόμενοι γιατί γουστάρουμε τη δουλειά μας. Θα είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα.
Ηθικό είναι να υπάρχει σφαιρικά η προστασία του εργαζόμενου από την πολιτεία, ( υποτίθεται ότι είμαστε ευνομούμενη πολιτεία έτσι ? ) από κακούς εργοδότες, εκμεταλλευτές,μπαταχτζήδες κλπ, η μαθητεία να είναι μεν χαμηλότερα αμοιβόμενη, αλλά αμοιβόμενη, όχι τσάμπα και υπέρ πίστεως και πατρίδος, κλπ, κάποτε, πρίν όχι πολλά χρόνια, ο τομέας αυτός ήταν καλυμμένος από την πολιτεία, ο ασύστολος όμως εκβιασμός του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ΄80 που απεργούσε για ψύλου πήδημα όλη η χώρα, έδωσε πάτημα τους νεοφιλελεύθερους, και μόλις μπόρεσαν τα έκαναν όλα πουτάνα.
Και Τώρα ? Τώρα λέω ας προσέχαμε τότε, όπως σε λίγα χρόνια θα λέμε, ας προσέχαμε για τώρα ( για τίς σημερινές ενέργειες όλων των αρμοδίων της αγοράς εργασίας )
Οι γαλέρες κοντεύουν να γεμίσουν, οι μόνη λύση είναι πριν ξεκινήσουν να τραβάνε κουπί οι σκλάβοι, να πάνε όλοι από τη μια μεριά να μπατάρουν τη γαλέρα, γιατί όταν χαθεί το μέτρο χάνεται και η ψυχραιμία, το ζώο μέσα μας ξυπνάει για την επιβίωση και τότε, ποιός είδε τον θεό και δεν τον φοβήθηκε.
Κανείς εργαζόμενος δεν έχει σκοπό να μοιράζει το αφεντικό το ταμείο μαζί του, αλλά αν τον έχεις σε άθλιο περιβάλλον να δουλεύει, απλήρωτο και ανασφάλιστο πιάνοντας του και τον κώλο, κάποια στιγμή έρχεται η έκρηξη, σήμερα μεγάλη μερίδα των εργαζομένων είναι περίπου σε αυτή την κατάσταση, καλό είναι τα κάπως καλά πληρωμένα παπαγαλάκια ,να νιώθουν μεν ευγνωμοσύνη προς την εργοδοσία τους, αλλά μέχρι εκεί, η υπερασπιστική γραμμή προς την ανάλγητη εργοδοσία καλό είναι να μην ξεπερνάει τα εσκαμμένα, είναι καλύτερα για όλους να τηρούνται και κάποια προσχήματα.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
ΑΣΦΑΛΙΣΗ θα έχει;Σε μία περίοδο που πολλοί άνεργοι ψάχνουν με το κυάλι 50 ένσημα προκειμένου να θεωρήσουν εκ νέου το βιβλιάριό τους, οι τρεις μήνες που προτάθηκαν στην κοπέλα χωρίς πληρωμή θα ήταν και χωρίς ασφάλιση; Κι αν πάθαινε κάτι στο δρόμο της για τη δουλειά ποιος πούστης θα της το κάλυπτε τότε;
εαν δεν ειχε προσληφθει?αυτό που αναφέρεις δεν είμαι σίγουρος πως είναι εργατικό ατύχημα...
εργατικό ατύχημα θεωρείται, τουλάχιστον στον γερμανικό κώδικα, το ατύχημα που συνέβη από εξωγενή αίτια κατά τη διάρκεια εργασίας ή καθοδόν προς την εργασία ή προς το σπίτι...παράδειγμα: πας στη δουλειά κ τρακάρεις, είναι... όμως, αν πηγαίνοντας στη δουλειά σταματήσεις να βγάλεις χρήματα κ γλιστρήσεις κ σπάσεις το πόδι, δεν είναι...
επίσης άλλο παράδειγμα: τα προβλήματα μέσης δεν αναγνωρίζονται σχεδόν ποτέ, δλδ σήκωσα κάτι κ πόνεσα... τα απορρίπτουν πάντα ως χρόνια αιτία...
δεν ξερω λεπτομερειες,απλα μου ειπε οτι δηλωθηκε απο την εταιρια σαν εργατικο ατυχημα.
έτσι γίνεται, μετά, χωρίς να πω πολλά πολλά, το αρνούνται τα ταμεία...
κάνουν πραγματογνωμοσύνη από ιατρούς κτλ... -
peter pan
για να επικαλεσθεί ο γιατρός χρόνιο αίτιο, θα πρέπει να έχει εξετάσει τον εργαζόμενο κατά την πρόσληψη του ή να προκύπτει από το βιβλιάριο υγείας του κάτι τέτοιο, πρέπει να υπάρχει αποδεδειγμένα ιστορικό, αλλιώς είναι προφάσεις εν αμαρτίες. -
Και κάτι για το νόμιμο :
Προφανώς για να το κάνει η εταιρία κατ'αυτόν τον τρόπο (με χαρτί δηλαδή από τη σχολή) είναι νόμιμο. Συμφωνούμε? Το κλείνουμε αυτό?
Η (κάθε) εταιρεία έχει δικαίωμα να ζητήσει από υποψήφιο εργαζομενο ΟΤΙ δικαιολογητικο κρίνει εκείνη ότι θα την βοηθήσει να 'αξιολογησει' τον υποψηφιο: Βεβαίωση σπουδών, πιστοποιητικο κόσμιας συμπεριφοράς στο 'περι εξέλιξης των ειδων', μια χαρτοπετσέτα με το όνομα του υποψηψιου ολογραφως, γυμνή φωτο του g8777 στο στούντιο του κυρ Αντώνη κοκ... Στην συγκεκριμένη περίπτωση είμαι σχεδόν σίγουρος ότι η προσκόμιση μιας βεβαίωσης σπουδών εξυπηρετεί στο να σιγουρευτείς ότι απέναντί σου έχεις μια 'ενεργη' φοιτήτρια (και ίσως και την επιδοση της αν συνοδεύεται από αναλυτική βαθμολογία.
Όλα αυτά είναι ΑΣΧΕΤΑ με το μισθολογικο καθεστώς που θα ισχύσει απαξ και γίνει πρόσληψη.
ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ; ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ.
Οτιδήποτε άλλο είναι παράνομο πως να γίνει δηλαδή;
-
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
Και κάτι για το νόμιμο :Προφανώς για να το κάνει η εταιρία κατ'αυτόν τον τρόπο (με χαρτί δηλαδή από τη σχολή) είναι νόμιμο. Συμφωνούμε? Το κλείνουμε αυτό?
Η (κάθε) εταιρεία έχει δικαίωμα να ζητήσει από υποψήφιο εργαζομενο ΟΤΙ δικαιολογητικο κρίνει εκείνη ότι θα την βοηθήσει να 'αξιολογησει' τον υποψηφιο: Βεβαίωση σπουδών, πιστοποιητικο κόσμιας συμπεριφοράς στο 'περι εξέλιξης των ειδων', μια χαρτοπετσέτα με το όνομα του υποψηψιου ολογραφως, γυμνή φωτο του g8777 στο στούντιο του κυρ Αντώνη κοκ... Στην συγκεκριμένη περίπτωση είμαι σχεδόν σίγουρος ότι η προσκόμιση μιας βεβαίωσης σπουδών εξυπηρετεί στο να σιγουρευτείς ότι απέναντί σου έχεις μια 'ενεργη' φοιτήτρια (και ίσως και την επιδοση της αν συνοδεύεται από αναλυτική βαθμολογία.
Όλα αυτά είναι ΑΣΧΕΤΑ με το μισθολογικο καθεστώς που θα ισχύσει απαξ και γίνει πρόσληψη.
ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ; ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ.
Ξέχασες το χαρτί της ζούγκλας, για να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας που ζει με pinuts
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
έτσι γίνεται, μετά, χωρίς να πω πολλά πολλά, το αρνούνται τα ταμεία...
κάνουν πραγματογνωμοσύνη από ιατρούς κτλ...τι να αρνηθει το ταμειο οταν εισαι σε αναπηρικο καροτσακι χωρις να μπορεις να κινησεις το αριστερο σου μερος,να κινηθεις,να αυτοεξυπηρετηθεις?
Υπαρχει γιατρος που θα κανει πραγματογνωμοσυνη και θα πει οτι δεν ειναι αναπηρος? -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Και κάτι για το νόμιμο :
Προφανώς για να το κάνει η εταιρία κατ'αυτόν τον τρόπο (με χαρτί δηλαδή από τη σχολή) είναι νόμιμο. Συμφωνούμε? Το κλείνουμε αυτό?
ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ; ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ.
Ξέχασες το χαρτί της ζούγκλας, για να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας που ζει με pinuts
Ε μα....θα ξεχασουμε και τα λιγα που ξερουμε σε λιγο...
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό οτι όταν αποδέχεσαι μαλακισμένους όρους σε μια εργασία -είτε σε σχέση με το μισθό είτε με το αμάξι είτε με το οτιδήποτε- είσαι** εξίσου** φταίχτης με το κακό αφεντικό.
Ξέρεις τι γίνεται; Αυτό είναι πολύ δύσκολο να το κάνεις, πολύ εύκολο να το λες και ακόμα πιο εύκολο να το γενικεύεις.
Οι όροι σε μια εργασία μπαίνουν στην αρχή και μπορεί να γίνουν καλύτεροι αλλά μπορεί και χειρότεροι ανά πάσα στιγμή, αυτό δεν μπορείς να το μαντέψεις πάντα. Αν δεν έχεις εμπειρία δε, συνήθως είναι αδύνατο το τελευταίο γιατί όλα παρουσιάζονται θαυμάσια...
Το πόσο θα αντέξεις, αν πάνε στραβά τα πράγματα, εξαρτάται από εκατοντάδες παραμέτρους, τις οποίες με αυτό που γράφεις τις απαξιώνεις με τη μια. Έχω βρεθεί και στις δύο θέσεις στη ζωή μου (να είμαι αναγκασμένος να μείνω αλλά και να φτάσω στο σημείο που να πώ άντε μπιπ και παρεύομαι μόνος μου) και πραγματικά σου λέω ότι τα βλέπετε πολύ ασπρόμαυρα τα πράγματα:
Όσο ακραίος είναι ο tryphon που λέει ότι όλοι πινουμε τους καφέδες με τη γιαγιά μας άλλο τόσο τσουβάλιασμα είναι και το παραπάνω.Για αυτό υποτίθεται ότι υπάρχει το κράτος, το επιμελητήριο, ο σύλλογος ή το συνδικάτο. Αν τώρα όλα αυτά κατάντησαν όργανα που εξυπηρετουν 10 μπάκες και αυτούς που απαυτώνουν- όχι αυτούς που απαυτώνονται είναι τουλάχιστον μαλακία να κατηγορείς ως συνυπεύθυνο κάποιον, ο οποίος τραβιέται από τα μαλλιά του για να επιζήσει. Χονδροειδέστατη κιόλας...
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό οτι όταν αποδέχεσαι μαλακισμένους όρους σε μια εργασία -είτε σε σχέση με το μισθό είτε με το αμάξι είτε με το οτιδήποτε- είσαι** εξίσου** φταίχτης με το κακό αφεντικό.
Ξέρεις τι γίνεται; Αυτό είναι πολύ δύσκολο να το κάνεις, πολύ εύκολο να το λες και ακόμα πιο εύκολο να το γενικεύεις.
Οι όροι σε μια εργασία μπαίνουν στην αρχή και μπορεί να γίνουν καλύτεροι αλλά μπορεί και χειρότεροι ανά πάσα στιγμή, αυτό δεν μπορείς να το μαντέψεις πάντα. Αν δεν έχεις εμπειρία δε, συνήθως είναι αδύνατο το τελευταίο γιατί όλα παρουσιάζονται θαυμάσια...
Το πόσο θα αντέξεις, αν πάνε στραβά τα πράγματα, εξαρτάται από εκατοντάδες παραμέτρους, τις οποίες με αυτό που γράφεις τις απαξιώνεις με τη μια. Έχω βρεθεί και στις δύο θέσεις στη ζωή μου (να είμαι αναγκασμένος να μείνω αλλά και να φτάσω στο σημείο που να πώ άντε μπιπ και παρεύομαι μόνος μου) και πραγματικά σου λέω ότι τα βλέπετε πολύ ασπρόμαυρα τα πράγματα:
Όσο ακραίος είναι ο tryphon που λέει ότι όλοι πινουμε τους καφέδες με τη γιαγιά μας άλλο τόσο τσουβάλιασμα είναι και το παραπάνω.Για αυτό υποτίθεται ότι υπάρχει το κράτος, το επιμελητήριο, ο σύλλογος ή το συνδικάτο. Αν τώρα όλα αυτά κατάντησαν όργανα που εξυπηρετουν 10 μπάκες και αυτούς που απαυτώνουν- όχι αυτούς που απαυτώνονται είναι τουλάχιστον μαλακία να κατηγορείς ως συνυπεύθυνο κάποιον, ο οποίος τραβιέται από τα μαλλιά του για να επιζήσει. Χονδροειδέστατη κιόλας...
LEL Αμα περιμένεις απο αυτους να κάνουν τη ζωή σου καλύτερη live may to eat clover
Αμα τα πραγματα αλλάξουν αλλάζεις και εσύ. Ζυγίζεις καταστάσεις και πράττεις.
-
Ετσι ειναι Djet
Μιλαω με τα μεγαλα κεφαλια της εταιρειας που ειχα παει για δουλεια πριν 4 χρονια. Θα ερθεις στην εταιρεια μας και θα κανεις αυτο, αυτο και αυτο. Πολυ ωραια. Στο οικονομικο; Το βασικο του μηχανικου μου απαντανε. Πολυ ωραια απανταω. Υπαλληλος η μπλοκακι τους λεω. Οτι θες εσυ, οτι σου αρεσει καλυτερα.
Παω για δουλεια, δουλεψα μια εβδομαδα, τελειωσε ο μηνας, μου λενε να μας δωσεις λογαριασμο για τα λεφτα. Παω στην τραπεζα να δω τι μου βαλανε. Λιγοτερα απ αυτα που περιμενα.
Ρωταω το λογιστηριο την αλλη μερα και μου λεει. Α θα παιρνεις τοσα, θα εισαι με μπλοκακι οποτε εχεις και παρακρατηση φορου. Μα αλλα κανονισαμε... Δεν εχω ενημερωθει για τιποτα, ολους τους μηχανικους ετσι τους εχουμε.
Εννοειτε οτι και το αντικειμενο καμια σχεση και το αυτοκινητο μου το χρησιμοποιουσα καθημερινα. Με την πρωτη ευκαιρια εφυγα.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
ΑΣΦΑΛΙΣΗ θα έχει;Ναι.
Άρα θα της κολλάνε ένσημα.
Άρα θα πρέπει να υπογράψει στο πορτοκαλί βιβλίο.
Άρα θα είναι δηλωμένη στην εταιρεία.
Άρα θα πρέπει να γίνει πρόσληψη.
Άρα θα πρέπει να αμοίβεται.
Άρα τα χρήματα της αμοιβής της (εφόσον θα εργάζεται αμισθί) θα τα τσεπώνει άλλος.Σωστά;
Εκτός αν τα προγράμματα ομαδικής ασφάλισης από ιδιωτικές εταιρείες είναι πίπες μίντλετον.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
και τωρα που το θυμηθηκα:
Για οσους γκρινιαζουν για το 3μηνο, υπενθυμιζω οτι ακομα και στις παλιες καλες εποχες, οσοι εκαναν 8μηνα στο δημοσιο συμβασεις ή κανανε σεμιναρια επιδοτουμενα και αλλα τετοια, τα λεφτα τους τα επαιρναν ΠΟΛΥ ΜΕΤΑ το τελος της συμβασης, γιατι 'αργουσαν οι διαδικασιες', 'δεν ειχε υπογραψει ο υπουργος', 'δεν ειχε χρηματα στο ΚΑΔ' και αλλα χαρωπα.Αυτοι πως ζουσαν ολο τον καιρο της συμβασης και κανα 3μηνο μετα = 10 μηνες κι πανω που τα επαιρναν μαζεμενα?
Αλλα εκει ηταν δημοσιο θα μου πειτε...
Αλλη αισθηση,το 3μηνο σε πολυεθνικη μας πειραζει.Τη διαφορά ανάμεσα στο 'αργώ να πληρωθώ αλλά θα πληρωθώ στα σίγουρα' και στο 'δεν θα πληρωθώ καθόλου, στα σίγουρα' την αντιλαμβάνεσαι φαντάζομαι... Ελπίζω...
Σωστα τα λες, αλλα ηρθε λιγο αργα η απαντηση σου, και χαθηκε και το αρχικο νοημα. Το σχολιο μου αφορουσε το 'και τι θα τρωει ρε παιδια για 3 μηνες η κοπελα αφου θα εργαζεται χωρις μισθο' και αλλα τετοια. Οτι ετρωγε και τον ενα χρονο σχεδον που εργαζοταν παλιότερα.
Παμε να δουμε την διαφορετικη οπτικη.
Σα να ανοιγεις επιχειρηση. Στην αρχη 'βαζεις' λεφτα, ΚΕΦΑΛΑΙΟ (φτου κακα μακρια απο εμας ) επενδυεις, και αναμενεις κερδη. Στην περιπτωση μας, το 'βιωσιμο' της επιχειρησης θα φανει απο τον 3ο μηνα, σε ποια επιχειρηση μπορει να γινει αυτο?
(...)
Ποιος ειναι εξυπνοτερος, εσεις κρινετε. Αυτος που ΚΥΝΗΓΑΕΙ τα 1200 το μηνα για πρωτο χρονο, και 1600 μετα, ή αυτος που δεν παει γιατι 'δεν δουλευω αμισθι' και αλλες φούντες.H παρομοίωση σου είναι εντελώς άκυρη με το καλημέρα. Πρόκειται για εντελώς διαφορετικές δραστηριότητες, με διαφορετικό ρίσκο και διαφορετικά πιθανά κέρδη. Ο επιχειρηματίας βάζει το κεφάλαιο του (και αν είναι ατομική επιχείρηση, και το κεφάλι του) κι αν του κάτσει, βγάζει τρελά κέρδη. Ο εργαζόμενος βάζει μόνο το χρόνο και τη προσπάθεια του και πέρνει το μισθό του. Αν η επιχείρηση τα πάει πολύ καλά, δεν νομίζω ο επιχειρηματίας να μοιράσει τα κέρδη ισομερώς ως μέρισμα σε όλους τους υπαλλήλους, έτσι; Το πολύ πολύ να πάρουν ένα μπόνους.
Η μόνη περίπτωση που συνδυάζεται κάτι τέτοιο που λες είναι σε κάτι φάσεις start-ups που μπορεί να σου πούνε 'δεν έχουμε να σε πληρώσουμε όσα δίνει η Oracle, IBM, Microsoft κλπ, οπότε πάρε ένα βασικό πακέτο μισθού και μετοχές'. Σε αυτή τη περίπτωση είσαι εργαζόμενος και συνέταιρος ταυτόχρονα. Μπορεί να πιάσεις την καλή αν η εταιρία βγει Google ή αν πέσει έξω να μείνεις με το μισθό που τουλάχιστον παίρνεις.και παλι το σχολιο δεν συνεκρινε την ατομικη επιχειρηση με το υπαλληλικι, νομιζω πως το καταλαβες αυτο. Το ζουμι ειναι οτι σε 3 μηνες θα ηξερες για την 'πορεία της επενδυσης' της κοπελας. Πολυ μικρο χρονικο διαστημα γι ανα δεις οτιδηποτε σε μια κανονικη επιχειρηση.
Τεσπα, απο οτι φαινεται το πραγμα εχει αλλαξει λιγο χροια απο την αρχη, στην αρχη λεγαμε για μια κοπελα ανεργη, μετα εμφανιστηκε το οτι δεν ειχε πτυχιο και θα ειχε ευκαιρια εργασιας σε μεγαλη εταιρια απο νιανιαρο κλπ.
Ο καθενας μπορει να κανει οτι νομιζει σε τετοιες περιπτωσεις. Εγω μπορει να πηγαινα, αλλος οχι.Επισης, καλα ειναι αυτα που γραφουμε για τους κακους σκληρους μπαταχτσηδες εργοδοτες, (και εμενα μου χρωστανε κατι δεδουλευμενα και δε θα τα παρω ποτε, ευτυχως ειναι ψιλα) καλο ειναι να θυμομαστε ωρες ωρες και τις ορδες απο μαλακες / κακομαθημενους εργαζομενους που η πρωτη τους λεξη πριν το καλημερα ηταν 'ЗБУЦАМ η εταιρια και το αφεντικο, τι με νοιαζει εμενα, δικο μου ειναι το μαγαζι' κλπ, σε όλα τα επιπεδα δουλειας που εχω κανει. Αυτοι δεν υπονομευαν το δικο τους μελλον και των συναδελφων τους? Ηταν 'θυματα' της 'στυγνης εργοδοσιας'? Μαλλον οχι, αμα τους μιλησεις ομως, ετσι λενε. Αντε βρες την πραγματικοτητα.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Εκτός αν τα προγράμματα ομαδικής ασφάλισης από ιδιωτικές εταιρείες είναι πίπες μίντλετον.Αυτό ακριβώς μου μυρίζει κι εμένα.
Λοιπόν σε αυτό το θρεντ βλέπουμε την παράνοια σε όλη της το μεγαλείο. Εργοδότες υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων και υπάλληλοι θεωρούν λογικό να χαρίσουν ένα τρίμηνο εργασίας, παράνομα και ανασφάλιστα!!! By the way, χθες στην ΚΝΕ καινούρια συκώτια κάναμε με αυτό το σκηνικό...
-
To εξήγησα πριν πως λειτουργούν τα Internship schemes στις πολυεθνικές, πάμε άλλη μία.
Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι τελειόφοιτοι ή μόλις αποφοιτήσαντες
Να έχουν καλούς βαθμούς-περγαμηνές-εξωπανεπιστημιακές δραστηριότητες
Να εργασθούν όχι σε θέση ευθύνης αλλά κάνοντας μικρά κομμάτια δουλειάς για να πάρουν μια ιδέα περί του αντικειμένου
Να εργασθούν από 1-6 μήνες ανάλογα με την νομοθεσία της χώρας
Nα αξιολογηθούν για συμπεριφορά-τρόπο σκέψης-αποτελεσματικότηταΤους παρέχεται πακέτο ασφάλισης σε ιδιωτική εταιρία (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη & ζωής) για όσο διάστημα απασχολούνται και η δυνατότητα να προσληφθούν στο άμεσο μέλλον αν πληρούν τις προϋποθέσεις.
Τώρα γιατί πρέπει να κολλάς ένσημα για να πληρώνεις μια ιδιωτική ασφαλιστική δεν μπορώ να το καταλάβω όπως επίσης τις φανφάρες περί παρανομίας όταν σας έδειξα ότι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Το αν υπάρχει συζήτηση για κατάργηση σε κάποια χώρα είναι άλλο θέμα. Η ουσία είναι ότι υπάρχει όσο και να χτυπιέστε.
-
Η ελληνική εργατική νομοθεσία είναι σαφέστατη dimik. Στο είπε πριν και ο δικηγόρος πως είναι παράνομο, εκτός αν πρόκειται για πρακτική άσκηση. Σε αυτή την περίπτωση δεν είναι πρακτική άσκηση όμως αλλά καραμπινάτη κομπίνα.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....