-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
(οχι οτι εχει παντοτε αδικο,ομως..)Γιατρέ μου, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αλλά μένω σε αυτό που λες πιο πάνω και με πικραίνει και περισσότερο από όλα. Όχι, δεν έχει πάντα άδικο και συμφώνησα μαζί του από την πρώτη στιγμή ότι όποιος νέος τελειώνει τώρα που μιλάμε μια σχολή, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να δαγκώσει τη σφαίρα και να κοιτάξει να μείνει στο εξωτερικό για να μπορέσει, έτσι όπως πάνε τα πράγματα, να στηρίξει και την οικογένειά του εδώ.
Υπάρχουν δεκάδες άλλοι 'ψημένοι' χρήστες (δε λέω μεγαλύτεροι σε ηλικία αλλά σίγουρα πολύ πλούσιοι σε εμπειρίες), όπως ο 21q, o 224, εσύ και άλλοι πολλοί που προσφέρουν απλόχερα τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους (και όχι μόνο, σε διαβεβαιώνω).
Και εσύ έχεις ζήσει χρόνια στο εξωτερικό και εμένα η μισή μου οικογένεια είναι στην άλλη άκρη του κόσμου, λέμε δυο κουβέντες, όχι πάντα σωστές η χρήσιμες αλλά εν πάση περιπτώσει προσπαθούμε να μην προσβάλλουμε τον άλλον ακόμα και όταν διαφωνούμε.
Ο tryphon, από την άλλη, ενώ είμαι βέβαιος ότι έχει κάτι να πει (που θα μπορούσε να είναι και σημαντικό γιατί, όπως και να το κάνουμε, θα μπορούσε να βλέπει τα πράγματα αποστασιοποιημένος απο εκεί που είναι), τα καταφέρνει κάθε φορά να τσουβαλιάζει τους πάντες και τα πάντα και τα κάνει σκάτα... -
+1000000 στους δυο προλαλλησαντες...
-
Ζω στο εξωτερικο εδω και 5 ετη και εργαζομαι τα τελευταια 3.
Ενω ο Τρυφων λεει καποιες αληθειες, ο τροπος του ειναι απαραδεκτος. Ουτε ολοι ειναι τεμπεληδες στην Ελλαδα, ουτε ολοι εργατικοι και εξυπνοι στο εξωτερικο. Υπαρχουν πολλοι λογοι που το πραγμα εχει παει στραβα στην Ελλαδα, και μερος των λογων αυτων (το σημαντικοτερο ισως μερος) εχει ως πηγη τον ιδιο το κοσμο που μενει στην Ελλαδα και τη λογικη που τον διακατεχει. Αυτη η λογικη ομως δεν ηρθε με παρθενογενεση το '70 οποτε δε μπορεις τωρα να κατηγορεις τους νεους για τη συνταξη της μαμας...
Οτι ομως και με το θεμα της μορφωσης ειχαμε φτασει σε τρελους παραλογισμους ειναι αληθεια. Στο φανταρικο υπηρχε παλικαρι που εκανε PhD για να παρει μορια για το δημοσιο... Τωρα που το δημοσιο 'τελειωσε', ειναι ανεργος γιατι δε βρισκει κατι ανταξιο των προσωντων...
-
Ελίτ, σπουδές στα εξωτερικά, στολίδια, fun club κλπ.
Εγώ δεν μιλώ γι'αυτους γιατί αν αυτοί είναι άνεργοι στην Ελλάδα πείτε μου ένα λογo γιατί δεν πάνε κάπου αλλού.
Εγώ μιλώ για τους άλλους ανέργους, ο εργάτης 50 ετών που βρίσκεται άνεργος μπορεί να εργασθεί χωρίς κανένα πρόβλημα αλλού, εκεί που η αγορά εργασίας είναι καλύτερη. Το ίδιο μπορεί να κάνει και το οποιοδήποτε στολίδι του φόρουμ αν βρεθεί στην ίδια θέση ανεξαρτήτως πτυχίων ηλικίας και σπουδών. -
Ο χρήστης danonito έγραψε:
Οτι ομως και με το θεμα της μορφωσης ειχαμε φτασει σε τρελους παραλογισμους ειναι αληθεια. Στο φανταρικο υπηρχε παλικαρι που εκανε PhD για να παρει μορια για το δημοσιο... Τωρα που το δημοσιο 'τελειωσε', ειναι ανεργος γιατι δε βρισκει κατι ανταξιο των προσωντων...Τα phd στην Ελλάδα (χωρίς να υποτιμώ στο ελάχιστο την δυσκολία τους, ίσα-ίσα) είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό ένα ανάλογο ταμείου ανεργείας για πολύ καλούς μαθητές.
Είναι παράλογο να έχει κάποιος ένα διδακτορικό, να είναι ΤΟΣΟ ικανός (?) και να μη μπορεί να βρει/δημιουργήσει δουλειά.
ΥΓ. Κατά τα άλλα ο τρόπος του τρύφωνα απαράδεκτος ή όχι, είναι σαφώς πάνω από το μέσο όρο του φόρουμ σε επίπεδο ευγένειας, δεν βλέπω να έχει ρίξει χριστοπαναγίες ή τραμπουκισμούς ακόμα, μην είστε αχάριστοι
-
IKE, εισαι ο αγαπημενος μου χρητης εδω περα, και συμφωνω οσο δεν φανταζεσαι στο τελευταιο σχολιο σου (περι επιπεδου).
Απο κει και περα ο τροπος του τρυφων ειναι απαραδεκτος επισης, γιατι ειναι τρολλακι και σε σοβαρα πραγματα, οπως ειναι η ανεργια
Το Ρhd στις περισσοτερες των περιπτοσεων στην ελλαδα δεν πληρωνει... οποτε...
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Εγώ μιλώ για τους άλλους ανέργους, ο εργάτης 50 ετών που βρίσκεται άνεργος μπορεί να εργασθεί χωρίς κανένα πρόβλημα αλλού, εκεί που η αγορά εργασίας είναι καλύτερη..
Μιλαμε ισως για την μεγαλυτερη μαλακια στην Μεταπολιτευτικη Ιστορια της Ελλαδας - μονο το 'Καρδιτσα, Καρδιτσα' του Εβερτ μπορει να την κοιταξει στα ματια.
-
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
Εγώ μιλώ για τους άλλους ανέργους, ο εργάτης 50 ετών που βρίσκεται άνεργος μπορεί να εργασθεί χωρίς κανένα πρόβλημα αλλού, εκεί που η αγορά εργασίας είναι καλύτερη..
Μιλαμε ισως για την μεγαλυτερη μαλακια στην Μεταπολιτευτικη Ιστορια της Ελλαδας - μονο το 'Καρδιτσα, Καρδιτσα' του Εβερτ μπορει να την κοιταξει στα ματια.
Πες το στους Ισπανούς και Πορτογάλους που έχουν γεμίσει τη Γερμανία ενώ εσύ πίνεις καφέ αγναντεύοντας το πέλαγος.
-
Εγώ μιλώ για τους άλλους ανέργους, ο εργάτης 50 ετών που βρίσκεται άνεργος μπορεί να εργασθεί χωρίς κανένα πρόβλημα αλλού
Τι γράφεις, άνθρωπέ μου;
Ποια ήταν η τελευταία φορά που μίλησες με εργάτη 50 ετών που βρέθηκε ξαφνικά άνεργος στην Ελλάδα; Ο μέσος εργάτης στην Ελλάδα αυτής της ηλικίας με το ζόρι γράφει και διαβάζει Ελληνικά ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτούς δεν έχει βγει έξω ούτε για εκδρομή!! Μην μπερδεύεις το Βέλγο και τον Ολλανδό με τον Έλληνα 50άρη...Δέχομαι απόλυτα την άποψη του ΙΚΕ για το phd, είναι μια ιδιομορφία της Ελληνικής αγοράς εργασίας και σίγουρα δεν μπορώ να το λογίσω ως άμεσα 'αξιοποιήσιμο' προσόν σε μια βιομηχανία, για παράδειγμα, ούτε πιστεύω στη λογική του Ελληναρά εργοδότη ότι 'αφού μπορώ να τον έχω, θα τον έχω'. Βλακεία, κοντόφθαλμη και κομπλεξική συμπεριφορά.
Και σίγουρα αυτός που έκανε το phd έχει δυο δράμια μυαλό παραπάνω από εμένα που δεν το έκανα και (μάλλον) περισσότερη οργανωτικότητα για να καταφέρει να το τελειώσεi οπότε λογικά δεν έχει ανάγκη ούτε πρόβλημα να φύγει έξω, εκτός και να συντρέχουν ειδικοί λόγοι (που ο tryphon δεν τους δέχεται στον ψηφιακό κόσμο του). -
Ελίτ, σπουδές στα εξωτερικά, στολίδια, fun club κλπ.
Εγώ δεν μιλώ γι'αυτους γιατί αν αυτοί είναι άνεργοι στην Ελλάδα πείτε μου ένα λογo γιατί δεν πάνε κάπου αλλού.
Εγώ μιλώ για τους άλλους ανέργους, ο εργάτης 50 ετών που βρίσκεται άνεργος μπορεί να εργασθεί χωρίς κανένα πρόβλημα αλλού, εκεί που η αγορά εργασίας είναι καλύτερη. Το ίδιο μπορεί να κάνει και το οποιοδήποτε στολίδι του φόρουμ αν βρεθεί στην ίδια θέση ανεξαρτήτως πτυχίων ηλικίας και σπουδών.91%
-
1984!!!!!
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Εγώ μιλώ για τους άλλους ανέργους, ο εργάτης 50 ετών που βρίσκεται άνεργος μπορεί να εργασθεί χωρίς κανένα πρόβλημα αλλού
Τι γράφεις, άνθρωπέ μου;
Ποια ήταν η τελευταία φορά που μίλησες με εργάτη 50 ετών που βρέθηκε ξαφνικά άνεργος στην Ελλάδα; Ο μέσος εργάτης στην Ελλάδα αυτής της ηλικίας με το ζόρι γράφει και διαβάζει Ελληνικά ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτούς δεν έχει βγει έξω ούτε για εκδρομή!! Μην μπερδεύεις το Βέλγο και τον Ολλανδό με τον Έλληνα 50άρη...Καλά αυτά ούτε εγώ δεν τολμώ να τα γράψω, άνθρωποι των σπηλαίων και τέτοια....
-
Πες το στους Ισπανούς και Πορτογάλους που έχουν γεμίσει τη Γερμανία ενώ εσύ πίνεις καφέ αγναντεύοντας το πέλαγος.
2 στα 3.
Μιας και διαβαζω Τρυφων ξυνω και τα π@π@ρια μου ταυτοχρονα. -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Οτι ομως και με το θεμα της μορφωσης ειχαμε φτασει σε τρελους παραλογισμους ειναι αληθεια. Στο φανταρικο υπηρχε παλικαρι που εκανε PhD για να παρει μορια για το δημοσιο... Τωρα που το δημοσιο 'τελειωσε', ειναι ανεργος γιατι δε βρισκει κατι ανταξιο των προσωντων...
Τα phd στην Ελλάδα (χωρίς να υποτιμώ στο ελάχιστο την δυσκολία τους, ίσα-ίσα) είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό ένα ανάλογο ταμείου ανεργείας για πολύ καλούς μαθητές.
Είναι παράλογο να έχει κάποιος ένα διδακτορικό, να είναι ΤΟΣΟ ικανός (?) και να μη μπορεί να βρει/δημιουργήσει δουλειά.
Για να βαζουμε καποια πραγματα στην σωστη τους βαση:
Το phd ειναι χαρτι διδακτορα πανεπιστημιου,δειχνει οτι ο κατοχος του θα μπορουσε -ενδεχομενως- να ακολουθησει πανεπιστημιακη καριερα,τιποτα παραπανω,τιποτα παρακατω.
Λεφτα δεν βγαζει καποιος που εχει πτυχια!Λεφτα βγαζει καποιος που εχει δημιουργικοτητα,αποφασιστικοτητα και τυχη,αν εχει και πτυχία ειναι αλλο θεμα και δεν συνδέεται απαραιτητα.Αυτο πρεπει να το καταλαβουν τα νεα παιδια που τους εχει εμφυσηθει οτι πτυχιο=εργασία+καλά λεφτά και μετα οταν βγαινουν στην αγορα εργασιας μένουν Παυλόπουλοι.Ενας που πουλαει κουλουρια σε καλο σημειο με πολυ κοσμο,ειναι πολυ πιθανον να βγαζει καλυτερα λεφτα απο αυτους.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
ΥΓ. Κατά τα άλλα ο τρόπος του τρύφωνα απαράδεκτος ή όχι, είναι σαφώς πάνω από το μέσο όρο του φόρουμ σε επίπεδο ευγένειας, δεν βλέπω να έχει ρίξει χριστοπαναγίες ή τραμπουκισμούς ακόμα, μην είστε αχάριστοι
ναι ειναι πολυ ευγενικος πανω απο το μεσο ορο του φορουμ,ειδικα οταν εγραψε ''δεν πειραζει,ενας ακομα ανεργος λιγοτερο'' οταν καποιος αναφερθηκε σε μια αυτοκτονια.
Αυτο ηταν και το ποστ που αγγιξε το αριστα(98%) -
Πας με τα καλα σου ρε Τρυφωνα? θες να σου πω ποσους εχω δει εδω Ελληνες να ερχονται με βαρκα την ελπιδα οπως λες εσυ και καμμια μορφωση να τρωνε ολες τους τις οικονομιες σε 3 μηνες και να μη βρισκουν ουτε λατζα?? Πας με τα καλα σου ρε ανθρωπε?
Τοσο ευκολα ειναι ολα για ανθρωπους χωρις μορφωση και international κουλτουρα?
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
ναι ειναι πολυ ευγενικος πανω απο το μεσο ορο του φορουμ,ειδικα οταν εγραψε ''δεν πειραζει,ενας ακομα ανεργος λιγοτερο'' οταν καποιος αναφερθηκε σε μια αυτοκτονια.
Αυτο ηταν και το ποστ που αγγιξε το αριστα(98%)Ήταν το 'παλικάρι' χωρίς εισιτήριο (που είχε άρρωστη τη γιαγιά και δεν μπορούσε να δουλέψει), μην τα μπερδεύεις.
-
Αυτο ηταν και το ποστ που αγγιξε το αριστα(98%)Ήταν το 'παλικάρι' χωρίς εισιτήριο (που είχε άρρωστη τη γιαγιά και δεν μπορούσε να δουλέψει), μην τα μπερδεύεις.
και αυτο σου δινει την δυνατοτητα να πεις αυτη τη σκατοψυχια?
Να χεσω τη Στρατος τα λεφτα σου και την δουλεια σου.υγ 93% παμε δυνατα,ειμαι σιγουρος οτι μπορεις πολυ καλυτερα!
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Να χεσω τη Στρατος τα λεφτα σου και την δουλεια σου.
μΠολιτισμος, Ευρώπη,
-
Να χεσω τη Στρατος τα λεφτα σου και την δουλεια σου.
μΠολιτισμος, Ευρώπη,
Ήταν το 'παλικάρι' χωρίς εισιτήριο (που είχε άρρωστη τη γιαγιά και δεν μπορούσε να δουλέψει), μην τα μπερδεύεις.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....