-
Χρειαστηκε να ψαξω για να δωσω απαντηση. Σπορος λοιπον και εγω (γυρω στα 5 με 6 χρονων) ειχα τρελα με εναν Γαλλο πιλοτο το ονομα και το αυτοκινητο του οποιου δεν μπορουσα καν να προφερω χωρις να τα σκοτωσω.
Ονομα-> Rene Arnoux
Αυτοκινητο-> Renault (απο τοτε ο ερωτας )Βεβαια ειναι αδυνατο να θυμηθω πολλα απο εκεινη την εποχη, θυμαμαι ομως εντονα οτι οποτε ειχε F1 η τηλεοραση, επικρατουσε στρατιωτικος νομος στην επιλογη καναλιου Καποια στιγμη που εφτασε και το Eurosport στο Βολο (θυμαται κανεις το διδυμο John Watson-Ben Edwards? ), χαθηκε η μπαλα και αρχισαν οι δικοι μου να με κοιτουν στραβα
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Eurosport ... (θυμαται κανεις το διδυμο John Watson-Ben Edwards? )Για μένα το καλύτερο δίδυμο που έχω παρακολουθήσει ..... μακράν
Μάλιστα , είχα πάρει και αναλογικό δορυφορικό δέκτη εκείνη την εποχή για να παρακολουθώ
-
Ο χρήστης k έγραψε:
Ούτε που θυμάμαι ή για την ακρίβεια από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Νομίζω ταυτόχρονα με την εποχή που άρχησα να παρακολουθώ και ποδόσφαιρο. Από τότε που πήρε τα πρωταθλήματα ο Sennα προσπαθώ να μην χάνω αγώνες και γενικώς είμαι πολύ κοντά. Είμαι γεννημένος το 1981. Θα μπορούσα να ψηφίσω κοντά στο 1986 - 1987 ψήφισα από το 1991 γιατί από τότε έχω πλήρη συνείδηση... Κοντά μια δεκαπενταετία λοιπόν ή αν το θέλετε αλλίως τα 2/3 της ζωής μου...Ρε απατεώνα γιατί περιγράφεις τη ζωή μου;
Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για μένα.Υποστήριζα Σένα κι έγινα ΜακΛαρενικός λόγω του Σένα. Μετά το θανατό του δεν υποστηρίζω οδηγούς, μόνο ΜακΛάρεν
Αυτός ο απατεώνας περιγράφει της προτιμήσεις μου!
-
Εγω θα χρειαστω βοηθεια για να ψηφησω γιατι δεν θυμαμαι.
Ειμουνα ομως τρελαμενος με το Λαουντα. Θυμαμαι πολυ καλα το ατυχημα που ειχε, και παραλιγο να μην ηταν ο Σεννα μονος του εκει που ειναι τωρα . Θυμαμαι τη στεναχωρια μου οταν ειδα για το ατυχημα (αν θυμαμαι το εδειχνε ζωντανα η τηλεοραση). Παντως θα πρεπει να ηταν 1-2 χρονια πριν το συμβαν αυτο που ξεκινησα να παρακολουθω, οχι συστηματικα ομως, το αθλημα. -
monaco 1992
-
Πρωτη αναμνηση ο θανατος του Βιλνεβ (απο τοτε και τα ψυχικα τραυματα μαλλον ). Αλλα εβαλα 86-90 γιατι τοτε συνειδητα αρχισα να παρακολουθω. Θαυμαστης του Σουμαχερ γιατι εκανε οτι εκανε αλλα Ferrari ueber alles...
-
Απο το 1972 μέσα απο τις σελίδες των 4 Τροχών. Εποχή Jackie Stewart και Tyrell, Jackie Ickx kai ferrari.. Στα Τρίκαλα εκείνη την εποχή οι 4 Τροχοί πουλούσαν δεν πουλούσαν 20 τευχη.
-
Ο χρήστης Raikkonen έγραψε:
Ας αρχίσω εγώ λοιπόν. Εγώ άρχισα να παρακολουθώ κανονικά από το 1997. Περιστασιακά κ χωρίς να καταλαβαίνω και πολλά από το 94 όποτε το πετύχαινα.Είμαι τυχερός που υπάρχει έτοιμη απάντηση!!! ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια με τον Raikkonen!!!
-
Πρώτο gp κάπου το 92-93, και γενικά μέχρι τα μέσα του 95 έβλεπα όποτε το πετύχαινα. Απο τα τέλη του 95 παρακολουθώ ανελλειπώς.
-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
monaco 1992Τυχερέ!!! Τρομερός αγώνας, πρέπει να πήρες υπερβολική δόση απο το μικρόβιο εκείνη τη μέρα.
-
Ο χρήστης Hakk έγραψε:
Ας αρχίσω εγώ λοιπόν. Εγώ άρχισα να παρακολουθώ κανονικά από το 1997. Περιστασιακά κ χωρίς να καταλαβαίνω και πολλά από το 94 όποτε το πετύχαινα.
Είμαι τυχερός που υπάρχει έτοιμη απάντηση!!! ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια με τον Raikkonen!!!
Και είναι κατάπληκτικό ότι και οι 2 είμαστε υποστηριχτές του Hakkinen! Μήπως είσαι κανένας χαμένος δίδυμος αδερφός μου?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Μία από τα ίδια! Από το 1978 θυμάμαι όμως....
Ψήφιδα όμως 80-85 επειδή τότε ασχολήθηκα πραγματικά!Θα μπει κι ο DAP να σας πει για το JM Fangio
Οχι,οχι δεν τον εχω δει να τρεχει αλλα πρεπει να εξομολογηθω κατι .
Ψιλοαπασχολουμαι με τα G.P. απο το 70 (?) αλλα τα βλεπω γιατι ειναι μακρινοι συγγενεις της μεγαλης αγαπης μου των ΡΑΛΛΥ.Και μαλιστα στις τηλεοπτικες μεταδοσεις των τελευταιων χρονων αποκοιμιεμαι κιολας. (οχι δεν ειναι λογω ηλικιας ). -
1981...Åôïò 'áëëáãÞò'
-
Ο χρήστης ody_xanthi έγραψε:
monaco 1992
Τυχερέ!!! Τρομερός αγώνας, πρέπει να πήρες υπερβολική δόση απο το μικρόβιο εκείνη τη μέρα.
Βασικά οι γονείς μου με έπεισαν να δω τον αγώνα. Εγώ δεν ήθελα! Είχαμε μαζευτεί αρκετός κόσμος... καθόμασταν στη βεράντα...ήταν σα να έβλεπες τελικό Champions League....
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Eurosport ... (θυμαται κανεις το διδυμο John Watson-Ben Edwards? )
Για μένα το καλύτερο δίδυμο που έχω παρακολουθήσει ..... μακράν
To καλύτερο δίδυμο που έχω παρακολουθήσει είναι Walker-Brundle, αλλά μαθαίνω πως δεν έπιανε μία μπροστά στο Walker-Hunt.
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Eurosport ... (θυμαται κανεις το διδυμο John Watson-Ben Edwards? )
Για μένα το καλύτερο δίδυμο που έχω παρακολουθήσει ..... μακράν
To καλύτερο δίδυμο που έχω παρακολουθήσει είναι Walker-Brundle, αλλά μαθαίνω πως δεν έπιανε μία μπροστά στο Walker-Hunt.
Να σου πω , καλύτερα μου άρεσε ο Ben Edwards γιατί ήταν χαβαλεντζής και συμπλήρωνε τον Watson.
O Walker κλασσικός
Για Walker-Hunt το έχω ακούσει κι εγώ -
Ψηφισα απο το 70. Tο 1978 79 περιπου αρχισα να πρωτοβλεπω στην κρατικη τηλεοραση κ εχω καποιες αμυδρες σκηνες στο κεφαλι μου. Οι πρωτες μου ομως γερες αναμνησεις ηταν απο τις κοντρες Pironni - Villeneuve στην Ferrari κ ειδικοτερα εκεινη στην Imola που καταστραφηκαν οι σχεσεις των 2 πιλοτων. Μαλιστα εκεινη την σεζον ειχα απορια γιατι η μια Ferrari ειχε αεροτομη μπροστα κ η αλλη οχι! Δυστυχως ομως δεν θα ξεχασω ποτε κ τον επομενο αγωνα του Zolder που ο Villeuve εχασε την ζωη του στα δοκιμαστικα. Βλεποντας το, κ στο ακουσμα πως ο Giles πεθανε εκλαιγα κ ρωτουσα συνεχεια τον πατερα μου αν οντως ο Villeneuve ειχε πεθανει μην θελοντας να το πιστεψω. Hμουν 8 κ εκεινο η σκηνη του ατυχηματος χαραχτηκε κ αποτυπωθηκε στο μυαλο μου. Κ πραγματικα οταν το ξαναειδα 15χρονια μετα ηταν σαν να το εβλεπα την προηγουμενη μερα (το θυμομουν ακριβως οπως το ειχε δειξει η τηλεοραση). Ο GV ηταν η πρωτη μου μεγαλη συμπαθεια στην F1. Ουσιαστικα λογω εκεινου αρχισα να κολλαω με τα GP. Παρακολουθουσα οποτε μπορουσα.
Η μεγαλη απογειωση ηρθε με την εισοδο των ιδιωτικων καναλιων στην τηλεοραση 86-87 νομιζω. Τοτε αρχισε να δειχνει η τηλεοραση το Sky που ειχε αρκετα motorsport θεματα.
Τις καλυτερες στιγμες τις απολαυσα βεβαια με την ελευση του Eurosport. Εδειχνε ανελιπως απο τις Πεμπτες τις δοκιμες, Παρασκευη-Σαββατο τα δοκιμαστικα κ τις Κυριακες το GP. Ειχε συνεχεια αφιερωματα κ τρομερη καλυψη με τον εκπληκτικο Murray Walker στα μικροφωνα. Ειχε αρχισει να μεσουρανει ο Senna κ ημουν τρομερα τυχερος που ειχα παρακολουθησει live τοτε τις ομηρικες του μαχες με Prost, Mansell, Piquet, Berger ακομα κ τους Νannini με Benneton κ Patrese-Boutsen που παλευαν με την υποδεεστερη Williams.- Μεσα σ ολα τα ωραια που παρακολουθησα εκεινη την εποχη ηταν η πολυ εντυπωσιακη εισοδος στην F1 της ταλενταρας (που δυστυχως παρεμεινε ετσι) Jean Alesi στον 1ο αγωνα του, στο Phoenix του 90, με Tyrrel που ειχε την αεροτομη μουστακι. Επισης αρκετα εντυπωσιακος κ ο 1ος αγωνας του MS με την Jordan 7Up που την εβαλε εβδομη στα δοκιμαστικα του 1ου του GP (Spa'91), μ ενα μονοθεσιο τελειως γκρανκασα, κ κανοντας αρκετους να τον προσεξουν (αν κ εμεινε τελικα στον 1ο γυρο απο συμπλεκτη).
2 πιλοτοι μεγαλα ταλεντα με τεραστιες προοπτικες. Που εδειξαν απο την αρχη οτι θα μπορουσαν ν αλλαξουν τις ισορροπιες.
Αυτη ηταν κ η χρυση εποχη της F1 που κρατησε ως κ το τελος του 93.
Μετα η γνωστη ιστορια των Shumacher, Hakkinen κ υπολοιπων.
Iσως ο MS κ ο MH ν' ανηκουν-αν σ εκεινη την τρελη εποχη. Δυστυχως (ή οχι) ομως την προλαβαν στο τελος της κ πηραν τα σκηπτρα απο τους παραπανω. Γι αυτο κιολας μοιραζονται μεταξυ τους 9 τιτλους με την ζυγαρια βεβαια να γερνει θεαματικα υπερ του Γερμανου. Απιστευτοι κ οι 2. Ενταξει ο Γερμανος κατεριψε σχεδον οτι ρεκορ υπαρχει. Ομως αν κ υποστηρικτης της Scuderia κ του MS με τιποτα πια δεν εχω ουτε στο μισο την ικανοποιηση που επαιρνα βλεποντας τον AS να βγαινει απο τα πιτς για να ξεκινησει τους γυρους των δοκιμαστικων καταταξης. Εκεινο το βλεμμα του μεσα απο το κρανος καθως συγκεντρωνοταν πριν βαλουν την μιζα στο μονοθεσιο για να βγει στην πιστα...! Αυτη η εμμονη του για την pole. Γαϊδουρι να καβαλουσε παλι για την pole θα πηγαινε. Η τεχνη κ γνωση των Prost κ Piquet στο πως να στησουν ενα μονοθεσιο κ στο πως να κερδισουν μ αυτο... Το θαρρος-θρασος κ οδηγηση πανω απο τα ορια του Λιονταριου Mansell. Οι κοντρες του με Senna κ αρκετες φορες με Berger. O ηχος εκεινης της 12κυλινδρης Ferrari!!!
Απλα αλλη εποχη, αλλοι πιλοτοι, αλλα μονοθεσια, αλλη νοοτροπια...! Πραγματικα με θεωρω πολυ τυχερο που τα ειδα τοτε κ μου αφησαν εκπληκτικες αναμνησεις! - Μεσα σ ολα τα ωραια που παρακολουθησα εκεινη την εποχη ηταν η πολυ εντυπωσιακη εισοδος στην F1 της ταλενταρας (που δυστυχως παρεμεινε ετσι) Jean Alesi στον 1ο αγωνα του, στο Phoenix του 90, με Tyrrel που ειχε την αεροτομη μουστακι. Επισης αρκετα εντυπωσιακος κ ο 1ος αγωνας του MS με την Jordan 7Up που την εβαλε εβδομη στα δοκιμαστικα του 1ου του GP (Spa'91), μ ενα μονοθεσιο τελειως γκρανκασα, κ κανοντας αρκετους να τον προσεξουν (αν κ εμεινε τελικα στον 1ο γυρο απο συμπλεκτη).
-
To 1977 είδα το 1ο μου GP!
Και κόλλησα! Μια παρέα 7 παιδιών που μέναμε κολλημένοι στον δέκτη και παρακολουθούσαμε τα πάντα!
Λίγη η πληροφόρηση ετσι κι αλλοιώς τότε! -
Boutsen που νίκησε στο Καναδά. Το είδα πιτσιρίκι με το θείο μου. Ό,τι θυμάμαι πιο παλιά.. 89 ήταν. Από τότε..
-
Από το τέλος του 80, δεν καταλάβαινα και πολλά τότε, αλλά είχα κολλήσει με τον Senna και τον Berger εκείνη την εποχή. Δυστυχώς δεν έχω καλή μνήμη για να θυμάμαι συγκεκριμένα καταστάσεις, αλλά από τα πρώτα χρόνια μου έχουν μείνει η κόντρα Senna-Mansell στο Μονακό και η έξοδος του Berger με Ferrari ευθεία στις πινακίδες (στην Ίμολα νομίζω;).
Εσείς από πότε παρακολουθείτε Formula1?