-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Αμα μπορείς το καλοκαίρι ξεφλουδίζεις/ξεσποριάζεις/πολτοποιείς και βάζεις σε σακουλάκια σε καταψύκτη.
Done!
Tip: Προσθετεις απο πανω και λιγο λαδι το οποιο 'σφραγιζει' το βαζο και (μαζι με το βαζο) το βραζεις σε μια κατσαρολα με νερο ωστε να φυγει ο αερας. -
Αυτό που περιγράφεις είναι περίπου ο τρόπος που φτιάχνουν πελτέ (ο οποίος θέλει κι αλλη διεργασία). Αυτό που λέω είναι απλά χυμός (πολτοποίηση) και πάγωμα σε μερίδες έτσι ωστε να μπορείς να χρησιμοποιήσεις 1 ή 2 σακουλάκια παγωμένα ανάλογα με την ποσότητα φαγητού που θες να κάνεις.
-
Πήρα ένα γεμιστό ρολό κοτόπουλο. Δεν έχω φτιάξει ποτέ (ρολό γενικώς), πείτε καμιά συνταγή σπέσιαλ
-
Το χειμώνα έφτιαξα. Ετοιμο από κρεοπώλη και θέλοντας να αποφύγω τσιγαρισμα κλπ το έβαλα κατευθείαν σε σακούλα μαγειρέματος μαζί με τα μείγματα μπαχαρικών που έχει στο εμπόριο. Εγινε πολύ νοστιμο. Συνοδεία πιλάφι (μακρύκοκκο ή μπασμάτι) με πολύ κάρυ.
-
Απ'το lidl το πήρα. Όταν λες σακούλα μαγειρέματος;
-
Η σακούλα υποθέτω (δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ) ότι θα το αφήσει μαλακό μεν, ψιλοβραστό δε. Θέλει και κρούστα, που δεν νομίζω ότι μπορεί να κάνει μέσα στους ατμούς της σακούλας.
Θα πρότεινα μια απλή μαρινάδα με λάδι-μουστάρδα-αλατοπίπερο, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα ρολά συνήθως έχουν γέμιση και μπαχαρικά εντός. Δυνατή θερμοκρασία στην αρχή για να δέσει γύρω-γύρω με γύρισμα, χαμηλότερη μετά, γύρισμα, πιο δυνατή να πάρει πάλι χρώμα, γύρισμα, τέλος. Σε γενικές γραμμές. -
πόση ώρα το κάθε στάδιο; δυνατά για 220 αέρα και μετά 180 αέρα γκριλ;
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Απ'το lidl το πήρα. Όταν λες σακούλα μαγειρέματος;Με τέτοιο.
Σακούλα έχει η συσκευασία. Είναι σαν αυτή που αναφέρει ο manosk. Κρούστα βεβαια μου έκανε αφού ψήθηκε μόνο με τα υγρά του. -
Εναλλακτικά αυτό:
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δυνατή θερμοκρασία στην αρχή για να δέσει γύρω-γύρω με γύρισμα, χαμηλότερη μετά, γύρισμα, πιο δυνατή να πάρει πάλι χρώμα, γύρισμα, τέλος. Σε γενικές γραμμές.Παραδοσιακά κάνουν τσιγάρισμα στην αρχή σε κατσαρόλα με καυτό βούτυρο γυρνόντας το να παρει χρώμα (και να εγκλωβιστεί η υγρασία εντός) και μετά στο φούρνο αρχικα με αλουμινόχαρτο απο πανω για να μην αρπάξει και μετά χωρίς. Και απ' ότι γνωρίζω σε χαμηλή σχετικά θερμοκρασία (πανω-κατω).
-
http://www.sintagespareas.gr/sintages/p ... ouits.html
Έκανε η μαμά την εν λόγω συνταγή αλλά λιώνει αμέσως το παγωτό. Χρειάζεται μήπως και τίποτα άλλο??
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
πόση ώρα το κάθε στάδιο; δυνατά για 220 αέρα και μετά 180 αέρα γκριλ;Θα ξεκινούσα με αέρα ή γκριλ πάνω από 200 μέχρι να ροδίσει καλά πάνω-κάτω και μετά αντιστάσεις στους 180 για τουλάχιστον 1 ώρα, ώστε να ψηθεί και μέσα (είναι χοντρό κομμάτι, θέλει υπομονή). Στο τέλος, πάλι γκριλ/αέρα-γκριλ.
Υπάρχει και η λύση της κατσαρόλας, όπως γράφει ο cosneo.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
http://www.sintagespareas.gr/sintages/paneikolo-pagoto-santouits.htmlΈκανε η μαμά την εν λόγω συνταγή αλλά λιώνει αμέσως το παγωτό. Χρειάζεται μήπως και τίποτα άλλο??
Πές στον πατέρα σου να ξαναπαντρευτεί.
....και να εγκλωβιστεί η υγρασία εντός) .....
LEL NO. Με την καμία δεν γίνεται αυτό.
@dmitspan
Αν έχεις θερμόμετρο στους 90 αέρα μέχρι να πιάσει εσωτερική 65 βαθμούς (μετράς σε πολλά σημεία). Αφήνεις να ξεκουραστεί ενα 20λεπτο έξω από το φούρνο και μετά grill na ροδίσει ή σε τηγάνι που καίει πολύ με μια κουταλιά λάδι.Αν δεν θές ετσι 170 για καμιά ώρα.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Πές στον πατέρα σου να ξαναπαντρευτεί.
Άμα δε πετάξεις τη σου δε μπορείς έτσι?
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
....και να εγκλωβιστεί η υγρασία εντός) .....
LEL NO. Με την καμία δεν γίνεται αυτό.
@dmitspan
Αν έχεις θερμόμετρο στους 90 αέρα μέχρι να πιάσει εσωτερική 65 βαθμούς (μετράς σε πολλά σημεία). Αφήνεις να ξεκουραστεί ενα 20λεπτο έξω από το φούρνο και μετά grill na ροδίσει ή σε τηγάνι που καίει πολύ με μια κουταλιά λάδι.Αν δεν θές ετσι 170 για καμιά ώρα.
Σωστος και στα 2
Λιγο φυτινη επισης ποτε ποτε αλειμμα απο πανω, μια χαρα θα του ερθει.
-
θα πάρω το 170 αέρα
-
-
Έχουμε
http://allrecipes.com/recipe/grilled-swordfish/
Αλλά νομίζω το λαδολέμονο με δενδρολίβανο είναι καλύτερο -
-
-
http://greekmylittleexpatkitchen.blogsp ... -post.html
ειναι πανοστιμα, δοκιμαστε τα
Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»)