-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Γνωρίζει κανείς αν ξεκίνησε η ηλεκτρονική θεώρηση μισθωτηρίων συμβολαίων; Βρήκα πολλές ειδήσεις ότι έτσι θα γίνεται, αλλά πουθενά τρόπο εφαρμογής.
Μέσο της ΓΓΠΣ , και κατά την ηλεκτρονική κατάθεση φορολογικής δήλωσης.
Α.
Αντώνη, ευχαριστώ. Αν έχεις μάλιστα και λινκ της εφαρμογής, γιατί στην αρχική σελίδα της gsis δεν βρήκα τίποτα θα με υποχρέωνες.
-
Σας είχα πει από παλιά , τότε που το φόρουμ είχε ζωή ακόμα , ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να γίνουν μαζικοί πλειστηριασμοί στην Ελλάδα από τις τράπεζες .
Είχαμε μάλιστα και το κλασσικό καυγαδάκι με τον Κούτσαν γιά το συγκεκριμμένο θέμα .
Διαβάζοντας τώρα τα πρακτικά της Βουλής γιά το νομοσχέδιο γιά τα αυθαίρετα , θα φάμε το καλοκαίρι μας διαβάζοντας νομοθεσίες και εγκυκλίους πάλι , διαπίστωσα ότι πέραν των βουλευτών της συγκυβέρνησης που δηλώνουν αντίθετοι , ανάλογες απόλυτες θέσεις παίρνουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης .
Αρα καταλαβαίνετε ότι μόνο συναινετικοί πλειστηριασμοί θα μπορέσουν να γίνουν , κυρίως σε σπίτια που αγοράστηκαν το 2007 και το 2008 και που δεν συμφέρει τους ιδιοκτήτες τους να το αποπληρώσουν .
Από την άλλη και εδώ φαίνεται ο παραλογισμός του Ελληνα , διάβασα ότι ιδρύθηκε σύλλογος 'Δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο και ιαπωνικό γιέν' , οι οποίοι προκειμένου να εκμεταλλευτούν την διαφορά επιτοκίου των δύο νομισμάτων από το € , τελικά χρεώθηκαν την τεράστια συναλλαγματική διαφορά και τώρα ψάχνουν τρόπους να γλυτώσουν .
Κατά τα άλλα η καλοκαιρινή ραστώνη καλά κρατεί , αλλά διαβάζουμε ότι το κράτος ετοιμάζεται να μειώσει η και να καταργήσει τον φόρο μεταβίβασης . Προφανώς αυτό θα είχε σχέση με τους πλειστηριασμούς , ώστε να γίνουν ανέξοδα οι κατασχέσεις , αλλά και με την αγορά από ξένους γιά απόκτηση υπηκοότητος .
Ηδη εμφανίστηκαν μεσιτικά γραφεία που ψάχνουν παλιά , φτηνά , ακόμη και νοικιασμένα σπίτια αξίας κάτω από 150000 γιά να τα προωθήσουν σε Κινέζους που θέλουν άδεια παραμονής .
Αναμένουμε τις εξελίξεις .
-
Οι πλειστηριασμοι ειναι ενα δυσκολο θεμα απο καθε αποψη,κοινωνικο,πολιτικο,οικονομικο.
Παρόλλα αυτα, αν η τροικα επιμενει,τοτε πολυ απλα θα γινουν.
Μεχι τωρα οι τραπεζες βολευονταν γιατι δεν γινονταν μαζικα (οχι ομως οτι δεν γινονταν),αν παμε σε μαζικους πλειστηριασμους και μαλιστα πρωτης κατοικιας, θα γινει το ελα να δεις απο καθε αποψη. -
Και με την ευκαιρία, θα επανέλθω κι εγώ στις δικές μου παλαιότερες 'δηλώσεις' :
Αν μέχρι το 2020, ξαναπουληθεί τίποτε καινούριο, να με ειδοποιήσετε!!!
Και σε ότι αφορά στη μεζονετοπεριοχή που κατοικοεδρεύω τελευταία, όπου περπατώντας διαπίστωσα και ιδίοις όμμασι πως υπάρχουν δεκάδες απούλητα ( που κατ΄εμέ δεν θεωρούνται πλέον καινούρια, αφού αποτελούν κατασκευές 3-4 ετών+ ) και μεγέθους 200τμ και άνω, ... σφυρίξτε μου κλέφτικα. Κι ας έχουν πέσει οι τιμές τους στο 40-50% του 2008!Κατά τη γνώμη μου, ακόμα και τσάμπα να δοθούν οι συγκεκριμένες κατοικίες, δε ρισκάρει κανένας με την αγορά τους να βρεθεί αντιμέτωπος με καταστάσεις ανεξέλεγκτες και κάθε χρόνο με νέα αυξημένα χαράτσια-τεκμήρια κλπ, με κάποιο σκεπτικό του ΥΠΟΙΚ περί 'πολλών τετραγωνικών', αντίστοιχο με αυτό που αφορά στα 2λιτρα+ ΙΧ.
Δεν ξέρω βέβαια αν πουλιέται ακόμα και διαμέρισμα μικρότερο απο τα 100τμ, αλλά.... λέμε τώρα .Πάντως, ούτε το παράδειγμα της Κύπρου με το κούρεμα των καταθέσεων δεν 'ψάρωσε' τον Ελληνα ώστε να στραφεί στα ακίνητα!!! Ακούνε όλοι για σπίτι-ιδιοκτησία και ακόμα κι απ΄τις 'ευκαιρίες' , ... φεύγουν μακρυά τρέχοντας !
-
Στην αρχη της κρισης καποιοι στραφηκαν σε ακινητα,κυριοτερα οικοπεδα.
Μετα οταν το κρατος έδειξε τα δοντια του,ολοι καταλαβαν λιγο-πολυ οτι το αλλοτε περιουσιακο στοιχειο θα γινει τροπος αφαίμαξης.
Πλεον ο κοσμος δεν ψαχνει σπιτι στην Ελλαδα,αλλα...δουλεια στο εξωτερικο. -
η διακοπή δανειοδοτησης, η μείωση των γάμων, η διακοπή εισροης παλινοστουντων, η επιστροφή στο χωριό, η μετανάστευση για δουλειά στο εξωτερικό, η επιστροφή μπακουριων στο πατρικό, κλπ κλπ
και ότι χτιζόταν τα τελευταία χρόνια αφορούσε παλαιότερες άδειες ή γιαπια σε εξέλιξη...
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Αν μέχρι το 2020, ξαναπουληθεί τίποτε καινούριο, να με ειδοποιήσετε!!!Η λέξη και μόνο 'πώληση' ... είναι ανέκδοτο πλέον!
Πριν λίγο καιρό ενδιαφέρθηκα (εγκυκλοπαιδικά πλέον) ξανά για συγκεκριμένο οίκημα, απούλητη αυτόνομη μεζονέτα σε συγκρότημα 4 κατοικιών που το 2008 το ύφος και μόνο του εργολάβου λέγοντας 'ακατέβατα' χάλασε την συμφωνία αγορά της για να μου πει τωρα με ύφος βρεγμένης γάτας ότι κατέβηκε στο 50% της τότε τιμής αλλά και αυτή είναι διαπραγματεύσιμη. Το 11 που ενδιαφέρθηκε φίλος για αυτό είδε μια σχετικά μικρή μείωση στην τιμή αλλά και τότε ο εργολάβος έδειχνε να μην καίγεται ιδιαίτερα. Δυστυχώς ο συγκεκριμένος στόκαρε αλλά και του ξέμειναν αρκετά απούλητα και τώρα σίγουρα κάποια θέλει να τα ξεφορτωθεί. Πουλώντας τότε τα μισά σίγουρα τα έξοδα του τα έβγαλε αλλά και αυτά τα απούλητα πλέον 'πάλιωσαν'.
Τώρα δεν ξέρω αν το ακίνητο είναι επένδυση και μάλλον δεν πρέπει να ισχύει ότι 'η γη δεν χάνει την αξία της'.
Η αλήθεια είναι ότι όποτε περνάω από εκεί βλέποντας το κενό νιώθω ένα κόμπο! Ενα υπέροχο σπίτι που δεν ξέρω αν θα ήθελα να βγω από εκεί ... ακόμα και για τσιγάρα! Στην τωρινή κατάσταση βέβαια δεν ξέρω και αν μπορούν να καλυφθούν τα λειτουργικά και μόνο έξοδα ... της μιας τουαλέτας στο μεσαίο όροφο!!!... η επιστροφή μπακουριων στο πατρικό, ...
Πόσες φορές έχει περάσει από το μυαλό μου να' ξερες. Τουλάχιστον είναι δωμάτιο με θέα.
Και κλείσιμο το τωρινό μου σπίτι. Ουτε καν νοικιασμα ... -
Σήμερα δεν αγοράζεις για επένδυση, όπου έχει μπει μετρητής ρεύματος……
Πρώτη κατοικία αγοράζεις εάν έχεις μετρητά. Όταν την αγοράζεις με μετρητά, δεν έχεις την δαμόκλειο σπαθί του πλειστηριασμού!.
Επενδύσεις διάφορες δεν υπάρχουν, άρα το ντουβάρι ίδιας χρήσης ΤΩΡΑ συνεφέρει. Ο ενιαίος νόμος φορολογήσεως, που θα κατατεθεί στον Σεπτέμβρη, αντιστοιχεί με το 1/6 μιας λογικής εκμίσθωσης μηνός σήμερα, και θα εισπράττετε ανά δίμηνο. Για το δίμηνο δεν ορκίζομαι!!!!.... η αναλογικότητα του μέτρου, είναι το βαρύ αγκάθι!. Εδώ τα συμφέροντα δεν είναι μεγάλα…….. είναι τεράστια!. Ανάλογες και οι πιέσεις.
Λένε ότι δεν θα μπει στην ΔΕΗ και αυτό είναι κακό. Η ΔΕΗ μόνον το ρεύμα μπορεί να σου κόψει!. Διακανονίζεις και τελειώνει.
Λένε ότι θα πάει στης ΔΟΥ, σίγουρα κακό, διότι τα φορολογικά είναι στο 8,5 τον χρόνο. Οπωσδήποτε μπορούν να σου δημεύσουν μέρος μισθού και σύνταξης, και είναι άμεσα κακό….
Α. -
Ο Ελληνας καταναλωτής δεν φημίζεται γιά την ψυχραιμία του . Ούτε γιά τον ορθολογισμό των επιλογών του .
Οπως και στα αμάξια , από την εποχή που το όνειρο του ήταν το χάμερ 2 , μέχρι τώρα που ψωνίζει μόνο up και panda , χωρίς σε καμμιά περίπτωση να εξετάζει , αν χρειάζεται μεγάλο η μικρό αμάξι , έτσι και παλιότερα είχε τρελλαθεί με τα πολλά τμ και προτιμούσε τις μεζονέττες των 200 , 300 η και 400 τμ , αντί γιά τα 'ταπεινά' διαμερίσματα των 80 , 100 , 120 τμ .
Τώρα που ήρθαν τα τεκμήρια , τα οποία να μην ξεχνάμε αφορούν και τους ενοικιαστές των σπιτιών , τα πολλά τμ έγιναν σαν τα 4λιτρα τζιπ . Μηδενικής ζητήσεως .
Αν βέβαια αύριο τα τεκμήρια καταργηθούν , ο Ελληνας με την μνήμη χρυσόψαρου που έχει θα ξαναγοράσει .
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σχεδόν όλοι μας , δεν αγοράζουμε γιά τον εαυτό μας , αλλά γιά την 'μούρη' που θα πουλήσουμε στους φίλους μας και στους 'φίλους' μας . Και αυτό ισχύει είτε μιλάμε γιά σπίτι , είτε γιά αμάξι , είτε γιά tv και stereo , είτε γιά πολλά άλλα .
Γιά το τι θα γίνει στο μέλλον , δεν μπορώ να κάνω καμμία πρόβλεψη . Αλλωστε και από κάτι φίλους που έχω και είναι κοντά στην εξουσία , βλέπω ότι και εκείνοι δεν μπορούν να προβλέψουν τίποτε .
Το μόνο που ξέρω είναι ότι η χώρα έχει μπροστά της το σταυροδρόμι των διπλών εκλογών του Μαίου , που ευνοούν την χαλαρή ψήφο , αλλά είναι σίγουρο , ότι μιά μεγάλη κυβερνητική ήττα σε αυτές , θα οδηγήσει σε εκλογές σχεδόν αμέσως .
Αν λοιπόν τον Μάιο είναι πολλοί αυτοί που θα έχουν λίγα πλέον πράγματα να χάσουν , τότε θα έχουμε εξασφαλισμένα θεάματα . Με τον άρτο όμως ίσως έχουμε ένα θεματάκι .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Αν βέβαια αύριο τα τεκμήρια καταργηθούν , ο Ελληνας με την μνήμη χρυσόψαρου που έχει θα ξαναγοράσει .
.Αυτο λεγεται...λογικη.Ετσι λαμβανει κανεις οικονομικες αποφασεις.
Οταν ξερω οτι κατι κανει Χ,αυριο θα κανει ΧΧ και τα εξοδα ειναι Υ,κανω τα κουμαντα μου και αγοραζω.
Οταν το κρατος αλλαζει ολες τις παραμετρους προς το χειροτερο,τοτε δεν αγοραζω.Βεβαια λογω της καταστασης που επικρατει,ο κοσμος δεν θα σπευσει πολυ γρηγορα για αγορες ακομα και αν ολα βελτιωθουν,θα ειναι φοβισμενος για λιγο.Και τα σπιτια που μενουμε δεν τα αγορασαμε για να μπουμε στο ματι κανενος,τα αγορασαμε για να μεινουμε μεσα σε αυτα.Και οσοι πηραν πχ μαιζονετα το εκαναν γιατι και εισοδημα ειχαν και η τραπεζα εδινε δανειο.
Ο Ελληνας λοιπον δεν εχει καμια περιεργη συμπεριφορα,τουναντιον.
-
αν και φαίνεται οφτοπικ το παραθέτω ως απάντηση στην άποψη πολλών ότι είμαστε λαός ΓΤΠΚΑΒΑΛΑ, χωρίς παιδεία με αμέτρητα αρνητικά σύνδρομα κλπ. κλπ.
Ευτυχία το να βγάζεις περισσότερα... από τον γείτονα
Ένα 'κλειδί' για την προσωπική ευτυχία στη ζωή είναι να βγάζει κάποιος περισσότερα χρήματα από τον γείτονα, τον συνάδελφο και τον συγγενή του, άσχετα με το ύψος του δικού του εισοδήματος, δηλαδή αρκεί να βρίσκεται κανείς σε συγκριτικά καλύτερη οικονομική κατάσταση, σύμφωνα με μια νέα Βρετανική έρευνα από επιστήμονες των Πανεπιστημίων Γουόργουικ και Κάρντιφ.Ακόμα και τα μικρά παιδιά ξέρουν πολύ καλά πόσο δυστυχισμένα γίνονται ξαφνικά, αν το παιγνίδι του διπλανού συνομηλίκου τους είναι πιο λαμπερό. Η νέα μελέτη ενισχύει αυτό που και άλλες έρευνες έχουν λίγο-πολύ δείξει στο παρελθόν: η ευτυχία εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό όχι από το απόλυτο επίπεδο του εισοδήματος, αλλά από το σχετικό, δηλαδή από τη σύγκριση με τους 'Παπαδόπουλους' του κάτω ορόφου στην πολυκατοικία!
'Τείνουμε να είμαστε ευτυχισμένοι, εφόσον έχουμε περισσότερα από τους ανθρώπους γύρω μας', σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας Κρίστοφερ Μπόις, του τμήματος ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Γουόργουικ. 'Μπορεί μόλις να έχεις αγοράσει ένα καινούριο αυτοκίνητο, αν όμως ο γείτονάς σου μόλις αγόρασε ακριβώς το ίδιο, το νέο σου αυτοκίνητο δεν φαίνεται στα μάτια σου το ίδιο καλό, όπως θα συνέβαινε αν μόνο εσύ είχες αυτό το αυτοκίνητο', πρόσθεσε.
για το υπόλοιπο κείμενο εδω
-
Η ψυχολογία της επίδειξης είναι κυρίαρχη στον Ελληνα και φαίνεται σε κάθε εκδήλωση του .
Τώρα αν κάποιοι δεν το βλέπουν , τι να κάνουμε ? Κάθε άποψη είναι σεβαστή .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Η ψυχολογία της επίδειξης είναι κυρίαρχη στον Ελληνα και φαίνεται σε κάθε εκδήλωση του .Τώρα αν κάποιοι δεν το βλέπουν , τι να κάνουμε ? Κάθε άποψη είναι σεβαστή .
Ακομα και ετσι,η επιδειξη κινει την καταναλωση και την οικονομια
Αν ο Ελλην ζουσε μαζι με τον γάιδαρο στην στανη,εσυ θα ησουνα ανεργος -
Μπα . Θα έφτιαχνα στάνες .
-
Και σίγουρα μικρό κόστος, μεγάλο κέρδος και όχι 70 διαμερίσματα, μα δεν μιλάμε για ζα…..
Η εργατική εστία παίρνει πίσω 43,7% από διαμερίσματα, επιδοτημένα από τράπεζες για βελτιωμένες αγορές!. Θα τα δώσει άμεσα, χωρίς πλειστηριασμούς…. Αφαιρώντας της προκαταβολές. Πόσοι εργάτες θα μένουν για άλλα?.
Όσοι φτιάχναμε μεγαθήρια , τα ξεχάσαμε για 6 τουλάχιστον χρόνια. Ούτε ρολόγια ΔΕΗ δεν μπαίνουν…..
Η εποχή του μεγάλου κέρδους τέλειωσε προσωρινά. Η λέξη συντήρηση κυριαρχεί.
Ένα συνεργιάκη φτωχό και ικανό και προσγειωμένο, αφορολόγητο, για κάτι μικρό και γρήγορο και φτηνό, κοντά στην θάλασσα. Για αποπληρωμή από το σεντούκι, και προχωράμε στο επόμενο. Μεροδούλι μεροφάι, με το βλέμμα χαμηλά, για να μην ξεχνάμε την δουλεία μας!!!!..... τέτοια πολλά. Υπάρχουν ακόμα χρήματα!. Δεν έχουν στην Αθήνα σπίτι όπου και μένουν, και δηλώνουν πρώτη κατοικία στην Κορινθία!!!!!...... άσε το ΔΝΤ να ψάχνει τα αρχείδια μου.
Δεν ήρθαν οι εταίροι μας για να μας ελέγξουν. Για να ξεσηκώσουν το σχέδιο ήρθαν. Όλοι θέλουν να κλέψουν, αλλά δεν ξέρουν τον τρόπο!
Μόνον οι οργανωμένοι επιζούμε σήμερα, χωρίς να γκρινιάζουμε!.
Α. -
Ακίνητα έναντι χρεών στην εφορία
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αν μεταβιβάσει ο φορολογούμενος - οφειλέτης στο Δημόσιο ακίνητο μεγαλύτερης αξίας από τη συνολική οφειλή και υπάρχει διαφορά υπέρ του ελληνικου δημοσίου μεταξύ της αξίας του ακινήτου που μεταβιβάζεται και της ληξιπρόθεσμης οφειλής, το υπερβάλον ποσό δεν επιστρέφεται.
Και γιατι δεν βαζει ο Στουρνος μια αγγελια στην Χρυση Ευκαιρια 'Αβαδιστα-Ζητω να μου χαρισουν σπιτια σε καλη κατασταση.';
-
Κάπου είδα ότι η αξία των ακινήτων που θα εκχωρούνται προς το Δημόσιο θα προκύπτει με ειδικό υπολογισμό.
Αν ισχύει θα είναι
Φορολογείσαι δηλ. βάσει αντικειμενικών αλλά όταν πρόκειται να το δώσεις στο Δημόσιο δεν αξίζει πλέον όσο η αντικειμενική του πάνω στην οποία πληρώνεις φόρους αλλά όσο γουστάρει το ΔημόσιοΤο θέμα με τις αντικειμενικές έχει φτάσει στο σημείο το Δημόσιο και να κόβει την πίτα και να διαλέγει το κομμάτι που θα πάρει. Το δίκαιο θα ήταν 'ο 1 κόβει, ο άλλος διαλέγει' : δηλ. το Δημόσιο θα καθορίζει την αξία του ακινήτου και ο φορολογούμενος θα διαλέγει αν θα τη δεχτεί και θα φορολογηθεί επ'αυτής, ή θα πει στο Δημόσιο πάρε το ακίνητο και δώσε μου την αξία του (μείον ένα εύλογο discount πχ 10%).
-
Δεν νομιζω οτι υπαρχει αλλη λυση απο τις αντικειμενικες,εκτος εαν στοχος ειναι να μην γινει τιποτα τελικα!
Ειδικος υπολογισμος σημαινει πχ οτι περναει στον τοπικο έφορο το θεμα,δηλαδη καλως ηρθες 1960 και διαφθορα στα υψη.
Επισης δεν φανταζομαι να στεκει και παρα πολυ (νομικα), να κανει τετοιους διαχωρισμους. -
ΕΠΕΙΓΟΝ!!!
Παίρνω πριν λίγο τηλέφωνο τον νοικάρη επειδή χρωστάει τώρα 2,5 μήνες νοίκια και μου λέει ΤΩΡΑ ότι θα φύγει και έχει και απλήρωτους λογαριασμούς νερού και ρεύματος.(τον Ιούλιο που ξαναχρωστούσε είχε πει ότι θα πληρώσει όπως κι έγινε αλλά δεν γνώριζα τίποτα για τους λογαριασμούς).Το ρεύμα μάλιστα είναι κοντά 500ευρώ! .
Σχετικά με τα νοίκια είχε γράψει κάποιος ότι μπορούν να μπουν ως πληρωμή για την εφορία.Μπορείτε λίγο να με κατατοπίσετε ώστε να δω τί μπορεί να γίνει χωρίς να μπει δικηγόρος στην υπόθεση? Μπλοφάρω? Προλαβαίνω να πάω αύριο το πρωί π.χ. και να κάνω τη ρύθμιση στην εφορία?Παρακαλώ όποιος μπορεί ας μου πει 2 πράγματα να δω και γω τί μπορώ να κάνω
-
Το ρευμα νερο ειναι σε δικο σου ονομα?? τα ενοικια τα κανεις δωρεα στο κρατος αλλα ισως θελει δικηγορο...
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!