-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Πρέπει να πάρω ένα γαμήλιο δώρο στην κολητή μου και αυτό θα είναι μηχανή
Τί έχει να προτείνει το φορουμζ σε compact μέχρι 250-300€ max που να βγάζει καλές φωτογραφίες το βράδυ, και να έχει καλό ζουμ? (γυναικεία περιγραφή του τι θέλω απο μια κάμερα )Για πείτε, για πείτε. Γιατί και εγώ ψάχνω μια μηχανή ακριβώς στο ίδιο μπάτζετ, για φίλη (όχι για γαμήλιο δώρο ), που θέλει ακριβώς τα ίδια. Ζουμ και αξιοπρεπείς φωτογραφίες (κυρίως για συναυλίες και τέτοια που πάει).
Είδα αυτήν εδώ http://www.skroutz.gr/s/2961665/Fujifil ... S8500.html
Αξίζει ή πεταμένα λεφτά; -
Συνενοημένες είναι οι γκόμενες?
-
:ysterical: Συνενοημένες είναι οι γκόμενες?Έχει γίνει πολύ της μόδας τελευταία η φωτογραφία σαν χόμπι.
Βλέπεις κάτι 'πιτσιρίκια' να σκάνε με DSLR και κάτι φακούς κανόνια και σου πέφτει το σαγόνι. -
Sony RX-1
Σοβαρά τωρα, compact και αφλασο το βράδυ είναι έννοιες ασύμβατες, τουλάχιστον με όσα έχω δει ως τώρα.
Προσπαθήστε να τις πείσετε ότι όσο μεγαλώνει το zoom πέφτει η ποιότητα και δείτε για μηχανές με 3-5x zoom, με μέγιστο f-stop οσο πιο κοντά στο 2 γίνεται για να βγαίνουν καλές φωτογραφίες τη νύχτα. Αυτά...
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4 Beta
-
bayern βουλγάρα με 7d έβγαζε το φεγγάρι με φλας. μάλλον 24 105 πάνω. γιχιιιι
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
bayern βουλγάρα με 7d έβγαζε το φεγγάρι με φλας. μάλλον 24 105 πάνω. γιχιιιιΕ, ναι... γιατί μπορεί...
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Sony RX-1Σοβαρά τωρα, compact και αφλασο το βράδυ είναι έννοιες ασύμβατες, τουλάχιστον με όσα έχω δει ως τώρα.
Προσπαθήστε να τις πείσετε ότι όσο μεγαλώνει το zoom πέφτει η ποιότητα και δείτε για μηχανές με 3-5x zoom, με μέγιστο f-stop οσο πιο κοντά στο 2 γίνεται για να βγαίνουν καλές φωτογραφίες τη νύχτα. Αυτά...
Αυτή που πόσταρα έχει φλασ.
Ντάξει προφανώς δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει το 46χ ζουμ, αλλά το 3-5χ είναι ελάχιστο. (με απλά λόγια θα μου τη φέρει στο κεφάλι)
Αυτήν που έδειξα (τόσο χάλια είναι; ) είχα υπόψιν και ρώτησα αν βγάζει αξιοπρεπείς φωτογραφίες. Άμα είχαμε λεφτά για DSLR θα παίρναμε αλλά δεν. Οπότε προσπαθούμε να βολευτούμε με ότι αντέχει το πορτοφόλι.bayern βουλγάρα με 7d έβγαζε το φεγγάρι με φλας. μάλλον 24 105 πάνω. γιχιιιι
Ναι. Περίπου τέτοια περίπτωση αλλά όχι τόσο τραβηγμένη.
-
Σε αυτά τα λεφτά αυτή τί λέει? http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/NIKON-COOLPIX-S3500-Black,99452,397674,641455.html?langId=-18
Να ανέβω και να πάω σε κάτι τέτοιο? http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/NIKON-COOLPIX-S6500-White,99452,397674,641449.html?langId=-18
ή κάτι άλλο? Βοήθεια ,γιατί είμαι ολίγον τι άσχετος .
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Sony RX-1
Σοβαρά τωρα, compact και αφλασο το βράδυ είναι έννοιες ασύμβατες, τουλάχιστον με όσα έχω δει ως τώρα.
Ντάξει προφανώς δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει το 46χ ζουμ, αλλά το 3-5χ είναι ελάχιστο. (με απλά λόγια θα μου τη φέρει στο κεφάλι)
Αυτήν που έδειξα (τόσο χάλια είναι; ) είχα υπόψιν και ρώτησα αν βγάζει αξιοπρεπείς φωτογραφίες. Άμα είχαμε λεφτά για DSLR θα παίρναμε αλλά δεν. Οπότε προσπαθούμε να βολευτούμε με ότι αντέχει το πορτοφόλι.Ναι, δεν είπα ότι πρέπει όλοι να πάρουν DSLR, αλλά όταν διαβάζω βράδυ και συναυλία, καταλαβαίνω άφλασο.
Αν εννοείς να έχει αξιοπρεπές φλας, δυστυχώς δεν παρακολουθώ αυτό το segmentΑν θεωρείς ότι θα χαλαστεί με 5x zoom (ανεξάρτητα αν θα κάνει ποτέ της ), κοίτα για 7-12χ. Παραπάνω αφενός δεν χρειάζεται, αφετέρου είναι τέτοιος ο συμβιβασμός που πρέπει να γίνει στα οπτικά, που πέφτει ραγδιαία η ποιότητά τους.
Και αυτή θα στην φέρει στο κεφάλι λοιπόν, γιατί είναι βαριά, ογκώδης (σαν mirrorless ή μικρή dslr), χωρίς όμως να πλησιάζει την ποιότητά τους. Α, επίσης, φρόντισε να την πάρεις σε κόκκινη ή ροζ, μετράνε αυτά
-
Πρέπει να πάρω ένα γαμήλιο δώρο στην κολητή μου και αυτό θα είναι μηχανή
Τί έχει να προτείνει το φορουμζ σε compact μέχρι 250-300€ max που να βγάζει καλές φωτογραφίες το βράδυ, και να έχει καλό ζουμ? (γυναικεία περιγραφή του τι θέλω απο μια κάμερα )Σε αντίστοιχη περίπτωση, καταλήξαμε στην παρακάτω:
http://www.digitfoto.de/df_produkt.php?id=700VMA840E1&pdb=2Υπάρχει βέβαια και η Samsung EX2F, η οποία βγαίνει και σε λευκό, είναι όμως ακριβότερη και με μικρότερο ζουμ.
http://www.fotokoch.de/49806.html?redirect=49806&partnerid=10331 -
Eυχαριστώ
-
Τί έχει να προτείνει το φορουμζ σε compact μέχρι 250-300€ max που να βγάζει καλές φωτογραφίες το βράδυ, και να έχει καλό ζουμ? (γυναικεία περιγραφή του τι θέλω απο μια κάμερα )mutually exclusive.
Mπορεί να πάρει καμιά σοβαρή κόμπακτ με ανοιχτό διάφραγμα και μεγαλούτσικο αισθητήρα. Εκτός από την EX2F που αναφέρθηκε, αν την βρείτε γιατί καταργήθηκε, κοιτάξτε και τις Canon S100, S110, Fuji XF1 (chick friendly εμφάνιση btw), Nikon P330.
Αν θέλει 'καλό ζουμ', υπάρχουν οι bridge που προσωπικά απεχθάνομαι. Γκουμούτσες (μετράει αυτό, ειδικά για γυναίκα), ποιότητα εικόνας στα ίδια με τις κοινές compact και τον μακρύ τηλεφακό μπορείς να χρησιμοποιήσεις πρακτικά μόνο το μεσημέρι (στη παραλία ).
Ενδιάμεση λύση είναι οι travelzoom (πχ Canon SX2x0 HS, Panasonic TZ25-30-35-40, Samsung WB200F/250F).
Χαίρω πολύ, όλες οι compact έχουν φλας! Απλά, πάνω από 2-4 μέτρα είναι άχρηστο. Δεν φτάνει μέχρι το Χατζηγιάννη στη σκηνή, που να χτυπάει το κώλο της κάτω.
-
Εχω (δώρο στην ) την Canon SX260 και βγάζει αξιοπρεπείς φωτογραφίες το βράδυ, χωρίς φλας εννοείται, και με ISO 800-1600. Το IS δουλεύει μια χαρά.
Σε αντιδιαστολή η παλιότερη Ixus 65 μου (πιο κόμπακτ) βγάζει χειρότερες φωτογραφίες σε όλες τις συνθήκες αλλά το βράδυ ειδικά άθλιες.Για κάτι σοβαρότερο για βραδυνή φωτό θέλεις DSLR αλλά όχι μόνον -και φακουδάκι των 500 ευρώ F/2.8
-
Ναι, δεν είπα ότι πρέπει όλοι να πάρουν DSLR, αλλά όταν διαβάζω βράδυ και συναυλία, καταλαβαίνω άφλασο.Ναι εννοείται άφλασο. Με τον φωτισμό της σκηνής.
To flash όπως λέει και ο ζορζ σε αυτές τις μηχανές είναι μόνο για λίγα μέτρα. Δεν είναι προτεραιότητα.Αν θέλει 'καλό ζουμ', υπάρχουν οι bridge που προσωπικά απεχθάνομαι. Γκουμούτσες (μετράει αυτό, ειδικά για γυναίκα), ποιότητα εικόνας στα ίδια με τις κοινές compact και τον μακρύ τηλεφακό μπορείς να χρησιμοποιήσεις πρακτικά μόνο το μεσημέρι (στη παραλία ).
Χτύπησες κέντρο στο bold.
Αν της πάρεις μια από τις κλασσικές compact δε θα ξεχωρίζει από αυτές του 100άρικου -> γκρίνια.
Ενώ αν πάρεις μια bridge με κανα φακό που απλώνεται σαν παλαμάρι γαϊδάρου τότε win.
Γι αυτό κοιτάω μόνο bridge.Edit: Επίσης σημαντικό, να έχει viewfinder (έστω αυτό το ηλεκτρονικό που έχουν οι bridge). πως θα το παίξεις φωτογράφος χωρίς viewfinder? Κοιτώντας την οθόνη; tres banal
-
Θα πρότεινα
α) Canon S95 (αν βρεθεί πουθενά σε καλή τιμή)
β) Canon S100/110Σε καλή τιμή παιζει και η Olympus XZ-1 που έχει αρκετά φωτεινό φακό..
Δυστυχώs, compact με πολύ καλή απόδοση σε Low light φωτισμό και σε 'δύσκολα' θέματα (π.χ σπορ, φωτογράφηση παιδιών σε κίνηση κλπ) δεν υπάρχει ακόμα.
Οι 2 Sony παρακάτω λόγω μεγαλύτερου αισθητήρα θα τα καταφέρουν καλά στις ανάγκες αποτύπωσης στιγμιοτύπων μιας συναυλίας για παράδειγμα, ενώ διαθέτουν εξαιρετικές δυνατότητες βίντεο. Ειναι όμως ακριβές.
Αν το budget δεν είναι πρόβλημα θα ξεχώριζα με σειρά προτεραιότητας τις
- Sony RX100 (MKII)
- Sony RX100 (MK1)
- Panasonic LX7
Βέβαια στις τιμές αυτές μπαίνουμε στα χωράφια των Mirrorless & των Entry Level DSLRs...
-
Τις μηχανές που αναφέρει ο babakos θα τις κοιτούσα πολύ σοβαρά, αλλά πάσχουν στο form factor (κλασσικές compact)
Αν υπάρχει απαράβατος περιορισμός σε bridge, καλή τύχη...
-
Για να πώ την αμαρτία μου και εγώ θα προτιμούσα μια mirrorless με 2 φτηνούς primes ή μια DSLR
500 Ευρώ για μια compact.. δεν λεει. -
Μια χαρά λέει αν έχεις τα χρήματα, την Sony RX100 MkII θα την χτυπούσα χωρίς δεύτερη σκέψη.
Μια μηχανή που μπορώ να έχω παντού και πάντα μαζί μου, με σχετικά μεγάλο αισθητήρα και αξιοπρεπέστατη ποιότητα εικόνας είναι το μόνο που χρειάζομαι.
-
Αν υπάρχει απαράβατος περιορισμός σε bridge, καλή τύχη...Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4 Beta
Τι το κακό έχουν οι bridge και δεν πρέπει να τις ακουμπάμε;
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Αν υπάρχει απαράβατος περιορισμός σε bridge, καλή τύχη...
Τι το κακό έχουν οι bridge και δεν πρέπει να τις ακουμπάμε;
Έχουν το σώμα μιας μικρής DSLR με τον αισθητήρα μιας κόμπακτ, + το ότι απαιτείται τσάντα για να την κουβαλάς.
π.χ η canon s100 που σου είπε ο zorz έχει μεγαλύτερο αισθητήρα από την fuji bridge κατά 50% και συνολικό μέγεθος όσο ένα πακέτο τσιγάρα.- edit -
με τον καιρό, και όσο ασχολείται κανείς σοβαρά με τη φωτογραφία τον ενδιαφέρει περισσότερο η φωτογραφία, ήτοι: να την έχεις άνετα μαζί σου όπου πας και να έχει καλή ποιότητα φωτογραφικού αρχείου.
Το bigger|better είναι μια παιδική ασθένεια που όλοι την έχουμε περάσει, καθόλου κατακριτέο. Αλλά πως να στο πώ, οι bridge είναι μια υλοποίηση των χειρότερων στοιχείων των κόμπακτ και των DSLR .
Ή θα χεις φορητότητα και θα χάνεις ποιότητα ή θα χεις ποιότητα και θα χάνεις τη φορητότητα, το να χάνεις και ποιότητα και φορητότητα για να φαίνεσαι professional και να έχεις αρχείο χαμηλής ποιότητας, ε, δε λέει και πολύ.
- edit -
Φωτογραφία. Ασχολείστε;