-
Επειδή, όσο μπόρεσα, παρακολούθησα την από ραδιοφώνου παρουσίαση, δε νομίζω οτι κρύβει κάποια συνωμοσία Παράλειψη, ίσως.
Μερικές επιλογές κι εμένα μου κάνουν εντύπωση, αλλά, πάλι, σε μια λίστα με 100 βιβλία θα υπάρχουν και τέτοιες -
Οχι μωρε συνομωσια, απλα αυτος που εκανε την λιστα ειπε στις εκδοτικες να του στειλουν μια λιστα και αυτοι του εστειλαν αυτα που τους συνεφεραν, προφανως. Θα επρεπε να το ψαξει παραπανω
-
Το άρθρο αυτό, αν και είναι μετριότατο, μπορεί να αποτελέσει αφορμή για πολλά σχόλια.
Γιατί μετριότατο? Για αρκετούς λόγους – γράφω μόνο έναν. Το κείμενο κάτω από τον τίτλο «Η κατασκευή «διεφθαρμένων» αναγνωστών...» εξηγεί, υποτίθεται, τους λόγους για τις χαμηλές πωλήσεις κάποιων σημαντικών βιβλίων. Οι λόγοι που αναφέρονται αποτελούν απλά τις απόψεις κάποιων εκδοτών (αναφέρονται παρακάτω στο άρθρο) ή του δημοσιογράφου. Δεν θα μπορούσε μια αιτία να είναι το υψηλό κόστος, ή μια άθλια μετάφραση που μπορεί να 'θάψει' και ένα αριστούργημα?
Επίσης, ποιος κρίνει ποια είναι τα «εμβληματικά έργα ξένων λογοτεχνιών» που πρέπει οπωσδήποτε να έχει διαβάσει κάποιος? Μην ξεχνάμε ότι το ποια βιβλία διαβάζει ο κάθε λαός έχει να κάνει και με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Κάποιο θέμα βιβλίου (αλλά και η γενικότερη ανάπτυξή του) ίσως να είναι πιο ενδιαφέρον ανάγνωσμα σε κάποιες χώρες που ίσως μοιράζονται κάποιο κοινό «υπόστρωμα».
Επίσης, όσο αφορά το γενικότερο σχόλιο για τον Ναμπόκοφ, πολλοί αναγνώστες επιλέγουν να διαβάσουν ένα βιβλίο από κάθε συγγραφέα (συνήθως το πιο γνωστό), καθώς δεν έχουν περισσότερο χρόνο να αφιερώσουν σε έναν συγγραφέα – υπάρχουν τόσο πολλοί συγγραφείς με αξιόλογα βιβλία. Τέλος, για να το συνδέσω με το τελευταίο σχόλιό μου, υπάρχουν τόσα αξιόλογα βιβλία, που ακόμη κι ένας τακτικός αναγνώστης θα έχει πολύ μεγάλα «κενά» - που να βρει το χρόνο κάποιος σε μια ζωή να διαβάσει περισσότερο. Εξάλλου, για τους περισσότερους το διάβασμα βιβλίων ούτε καν μπαίνει στη σκέψη και τις επιλογές τους.
Ίσως έχει ενδιαφέρον και η διερεύνηση του τι διαβάζουν οι έλληνες, ποια βιβλία προτιμούν. Η διερεύνηση του ζητήματος αυτού, σε συνάρτηση με μεταβλητές όπως το κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο των αναγνωστών θα είχε πολύ ενδιαφέρον. Ας ασχοληθεί κάποιος, αν δεν έχει ήδη γίνει, με αυτό το θέμα σε επίπεδο εμπειρικής έρευνας.
Jacob
-
σημερα ξεφυλλισα το βιβλιο του dawkins 'η μαγεια της πραγματικοτητας'.
εχετε το υποψην σας, απευθυνεται σε ~δωδεκαχρονα παιδια.
μου φανηκε πολυ καλη δουλεια, με ομορφη εικονογραφηση και καμποσα χρησιμα θεματα της επιστημης & της ζωης.εεπ, ειναι επιστημονικο βιβλιο οποτε μεσα στους μυθους περιλαμβανει και τους αντιστοιχους των θρησκειων.
προσοχη λοιπον στην επιλογη (των γονεων) του παραληπτη -
-
Ασιμοφ, δώσε πρόταση για βιβλίο κατάληλο για κάμπινγκ στη Σεριφο. Ο χομπσμπάουμ πέφτει βαρύς για την ντουκάτι
-
Ρε αθεόφοβε, Hobsbawm στη Σέριφο; Είπαμε...
Η Λευκή Τζαζ; Τι σου λέει;; -
Επειδή είναι το μόνο από την τετραλογία του ΛΑ που δεν εχω διαβάσει, για τοποθέτησε το σε σχέση με τα άλλα αν δε βαριέσαι.
δριφτη δεν πιστεύω να σε βοηθάει, αλλα εγω στις διακοπές θα πάρω Κόναν.
-
H αλήθεια είναι οτι είμαι πολύ ξινός με μυθιστορήματα πλέον, αν και η βρώμικη τριλογία της αβάνας που ήταν το διακοποβιβλίο με άρεσε.
Το συγκεκριμένο βλεπω έχει τη σωστή θεματολογία για κάμπινγκ σέριφου, δεν είναι κακή πρόταση -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ασιμοφ, δώσε πρόταση για βιβλίο κατάληλο για κάμπινγκ στη Σεριφο. Ο χομπσμπάουμ πέφτει βαρύς για την ντουκάτιΤην ωρα που εγραφες το ποστ, ημουνα με τον έτερό σου ημισυ σε βιβλιοπωλειο!
-
Πειτε τπτ ρε παιδες, δε θα προλαβω να ψωνισω
-
Πειτε τπτ ρε παιδες, δε θα προλαβω να ψωνισωΚανόνισε μλκ, να φέρεις καμιά γκουμούτσα, δεν έχουμε χώρο!
Θα πάω ν' αγοράσω σαμάρια και tank bag, έχω και μπαγκαζιέρα (Ducati Performance περικαλώ! ), αλλά δεν γίνεται να κουβαλάμε την βιβλιοθήκη μας!Χρειαζόμαστε 1-2 βιβλία, ίσα ίσα για να βλέπουν τα γκομενάκια, δεν θα πάμε εκεί για διάβασμα!
Ήμαρτον πια, όλα εγώ πρέπει να στα λέω;;
ΥΓ: Φυσικά, μην περιμένεις να ρίξεις γκόμενα επειδή είσαι intelectual τύπος και διαβάζεις, θα πρέπει να σε πληροφορήσω πως αδιαφορούν για κάτι τέτοιο... Εγώ έχω και την Ducati, εσύ φοβάμαι πως θα μείνεις με το πτηνόν ανά χείρας...
-
Μην ανησυχεις, τον ψηνω κι εγω να παρει Elroy που εχει εντονο ρυθμο, σεξ και βια. Δεν θα χαλαρωνει και θα ειναι παντα ετοιμος!
Ειναι και μπσαγμενοι οι τιτλοι των βιβλιων του, θα ψαρωνουν τα γκομενακια -
1)η μπαγκαζιέρα είναι carbon?
2)αντί για βιβλίο μήπως να πάρεις καλώδια, γιατί αντί για γκομενάκια ,σε βλέπω να σΜπρώχνεις ιταλικά σαράβαλα
-
1)η μπαγκαζιέρα είναι carbon?2)αντί για βιβλίο μήπως να πάρεις καλώδια, γιατί αντί για γκομενάκια ,σε βλέπω να σΜπρώχνεις ιταλικά σαράβαλα
Τα ιταλικά σαράβαλα έμειναν από μπαταρία γιατί μάλλον ξέχασα το κλειδί όλο το βράδυ στο Ρ (parking) και άναβε το πίσω φως. Τα γερμανικά σαράβαλα πάλι, είναι στο συνεργείο με τα κλασικά BMWδοπροβλήματα (δουλεύει με 1-2 κυλίνδρους λιγότερο, σβήνει και δεν παίρνει, κλπ κλπ) και τη στιγμή που μιλάμε ο Σπανός μου ράβει κουστούμι!
Ducati και τα μυαλά στα κάγκελα ρε, δεν φοβόμαστε τίποτε!
Asimov, πρότεινέ του κάνα βιβλίο, με λίγες σελίδες , δεν θα διαβάσει ούτως ή άλλως παραπάνω από 1-2 για να μην μας πρήζει άλλο και να μην με φορτώσει με περιττό βάρος...
Η μπαγκαζιέρα για να είναι carbon, πρέπει να είναι Ducati Corse...
-
Για γκομενακια εγγύηση
Θα μαζευτούν γύρω σας όπως ο Πανταγιάς και ο Τσουκάτος στον λεγάμενο.
-
-
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
Για γκομενακια εγγύηση
Θα μαζευτούν γύρω σας όπως ο Πανταγιάς και ο Τσουκάτος στον λεγάμενο.
Εγώ ακούω στα κρυφά και Πάνο Κιάμο!
-
Ακόμα καλύτερα. Να πάρει και το σαξ ο Ντριφτερ να φυσάει το Σφυριξα και εληξες. Δεν θα μείνει στριγκακι ανεβασμένο.
-
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
Ακόμα καλύτερα. Να πάρει και το σαξ ο Ντριφτερ να φυσάει το Σφυριξα και εληξες. Δεν θα μείνει στριγκακι ανεβασμένο.
Προτάσεις βιβλίων. Διάβασα...