-
Ο χρήστης GALANIS VAN έγραψε:
Να μας ονομασετε αυτες τις χωρες διοτι εμεις στην Γερμανια δεν εχουμε διοδια μεχρι σημερα.Το ιδιο και η Ολλανδια που ταξιδευω συχνα.Στη Γερμανία η άσφαλτος φυτρώνει μόνη της (σαν γρασίδι ένα πράγμα); Όσοι σχεδιάζουν, κατασκευάζουν, συντηρούν και λειτουργούν τις autobahn να φανταστώ ότι δουλεύουν εθελοντικά;
Μαλλον πλακα κανετε . Αν το λετε σοβαρα επισκευθειτε εναν καλο γιατρο
likewise...
-
φαντασου οτι πληρωνουν τελη κυκλοφορίας. Αλλα που να ξερεις εσυ πληρωνε ραγια χαρατσι
-
επισκευθειτε μια χωρα της Ευρωπης να δειτε πως ειναι οι αυτοκινητοδρομοι.
Μηπως υπάρχει προβλεψη που πανε τα βρωμικα νερα του αυτοκητοδρομου στην Ελλαδα που ουτε τουαλετες δεν εχετε? Τι σχεδιασμο και τι autobahn λετε Καλντεριμι φτιαχνετε εδω και το πληρωνετε αεροδιαδρομο. ειναι για γελια -
Τα διοδια ειναι παρανομα διοτι πρεπει να υπαρχει ενναλακτικη οδος αλλιως ειναι μονοπωλιο.
Στη συμβαση το αναφερει οτι θα επρεπε να ειχε κατασκευαστει αλλα δεν εχει γινει για να αναγκαζομαστε να πληρωνουμε υπερβολικα υψηλο τιμημα ιδιαιτερα για μικρες αποστασεις. Επισης η συμβαση ειναι αποικιοκρατικη δηλαδη μας βλεπουν σαν Ελλαδισταν. Τα ποσα που ζητουν ειναι υπερογκα για το εργο που προσφερουν. Ταξιδευω συχνα στην Ευρωπη και γνωριζω οτι σε πολλες χωρες ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ καν διοδια οπως Γερμανια και μιλαμε για δρομο ποιοτητας με ελευθερο οριο ταχυτητας σε σημεια, με οικολογικη διαχειρηση των υλικων που παραγουν τα αυτοκινητα στη διαδρομη με τουαλετες που κανεις ακομα και ντους πεντακαφαρες ελεγχομενο με υπολογιστη και καμερες επιστρωση αντιολισθητικη διοτι εχει παγο τον χειμωνα φωτισμο ασφαλεια κλπ.κλπ.
Λυπαμαι που βλεπω να γινονται αυτα στη χωρα μου -
Τα διοδια ειναι παρανομα διοτι πρεπει να υπαρχει ενναλακτικη οδος αλλιως ειναι μονοπωλιο.
Στη συμβαση το αναφερει οτι θα επρεπε να ειχε κατασκευαστει αλλα δεν εχει γινει για να αναγκαζομαστε να πληρωνουμε υπερβολικα υψηλο τιμημα ιδιαιτερα για μικρες αποστασεις.υπάρχουν εναλλακτικοί δρόμοι απλά ούτε κι εσύ (φαντάζομαι) καταδέχεσαι να τους χρησιμοποιήσεις.
Ποιοί είναι αυτοί?
Επαρχειακό δίκτυο
Αλλά εσύ θες να πας και γρήγορα (ή έστω λίγο πιο αργά) στον προορισμό σου και να υπάρχει και η λύση του 'τσάμπα'...πολλά δε ζητάς?Αν χρησιμοποιήσεις όλο το κομμάτι της οδού από σταθμό διοδίων μέχρι το επόμενο και δεις πόσα km είναι (κατά μέσο όρο), θα δεις ότι το ποσό που πληρώνεις ανά km είναι πολύ μικρό.
Δεν θα μπω σε διαδικασία να αναλύσω τι και πως καθώς μου φαίνεται ανούσιο (όχι γιατί η συζήτηση δεν έχει ενδιαφέρον αλλά κυρίως γιατί και να το συζητάμε, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι).ΥΓ:γκρινιάζουμε για να γκρινιάζουμε μου φαίνεται.Απαιτούμε καλύτερο οδικό δίκτυο χωρίς να πληρώσουμε παραπάνω,απαιτούμε καλύτερο οδόστρωμα χωρίς να κάνουν έργα (γιατί τότε έχει κίνηση ο δρόμος και μας τη σπάει ), απαιτούμε να μπει διάζωμα στον Κορίνθου-Πατρών (ή Πατρών-Κορίνθου αν θέλετε), χωρίς να αυξηθούν τα διόδια (αν και το ότι υπήρχαν πριν με αυτή την ποιότητα του δρόμου ήταν ένα θέμα )...τίποτα δε γίνεται τσάμπα είτε μας αρέσει είτε όχι.
-
ΥΓ:γκρινιάζουμε για να γκρινιάζουμε μου φαίνεται.Απαιτούμε καλύτερο οδικό δίκτυο χωρίς να πληρώσουμε παραπάνω,απαιτούμε καλύτερο οδόστρωμα χωρίς να κάνουν έργα (γιατί τότε έχει κίνηση ο δρόμος και μας τη σπάει ), απαιτούμε να μπει διάζωμα στον Κορίνθου-Πατρών (ή Πατρών-Κορίνθου αν θέλετε), χωρίς να αυξηθούν τα διόδια (αν και το ότι υπήρχαν πριν με αυτή την ποιότητα του δρόμου ήταν ένα θέμα )...τίποτα δε γίνεται τσάμπα είτε μας αρέσει είτε όχι.
Συγγνώμη αλλά πληρώνουμε ήδη εδώ και πολλά χρόνια κάτι που λέγεται τέλη κυκλοφορίας αν θυμάσαι, και απο ότι φαίνεται επενδύονται κάπου αλλού και όχι στους δρόμους.
Στο θέμα της κίνησης που αναφέρεις συγγνώμη αλλά άμα κάθονται και κάνουν έργα μέρα μεσημέρι αντί για βράδυ που γίνονται σε άλλες χώρες, λογικό και επόμενο είναι κάποιος να γκρινιάζει.
Μιας και είμαι απο θεσσαλονίκη πέρνω για παράδειγμα το δρόμο για Χαλκιδική.
Οσες φορές θυμάμαι στην ζωή μου όταν κοντεύει το καλοκαίρι και όλοι θέλουν να πάνε για κανα μπανάκι,
τότε θυμούνται τα παλικάρια να κάνουν τα έργα.
Τις άλλες εποχές αγρόν αγοράζουν. -
Τέλη κυκλοφορίας πληρώνουν παντού έχουν δεν έχουν διόδια...
Στας Γαλλίας και στα Ιταλίας, από τις παλιές χώρες της ενωμένης Ευρώπης τα 'παράνομα' διόδια καλά κρατούν.... Προφανώς οι χώρες αυτές δεν τυγχάνουν της προτίμησης κάποιων γερμανόφιλων οδηγών... Έτσι προφανώς θεωρείται δικαιολογημένη η άγνοιά τους....
Επί τη ευκαιρία να ενημερώσω ότι και στη νησιωτική Ευρώπη και συγκεκριμένα στη γηραιά Αλβιόνα τα διόδια είναι επίσης ανύπαρκτα (εκτός από μικρά τμήματα όπως η Αττική Οδός στην Ελλάδα). Ίσως λοιπόν είναι ευκαιρία να την επισκεφτείτε.... με καράβι φυσικά από καμιά σωστή χώρα χωρίς διόδια γιατί αλλιώς μπορεί να συμβεί το τραγικό να πρέπει να μπείτε στην Γαλλία για να περάσετε το τούνελ... Χμ για φαντάσου, για να πας οδικά στην Αγγλία θα πρέπει να πληρώσεις είτε τραίνο είτε καράβι.... τι υπανάπτυκτοι, να μην έχουν προβλέψει μια δωρεάν εναλλακτική....
Εσείς στας ενωμένας Γεγμανίας όπου όλα είναι τόσο καλά μήπως θα πγέπει να κάτσετε εκεί που είστε μονίμως και να αποφύγετε κάθε επαφή και επικοινωνία, μέσω πχ διαδικτυακών fora, με ατυχείς Έλληνες που σας πικγαίνουν με την κακομοιγιά τους;; Να απολαύσετε και τα θεγινά σας μπάνια, ίσαμε 5-10, όσα πγολάβετε στη βόγεια θάλασσα όπου τα νεγά δεν κινδυνεύουν από τα λύματα που γίχνουμε οι απολίτιστοι....Βγε δεν πάμε καθόλου καλά....
-
καλα τα τελη κυκλοφοριας δεν ειναι για την συντηρηση των αυτοκινητοδρομων..δεν φτανουν ουτε για..ζητω χαχα ακου δεν υπαρχουν διοδια..ενταξει και ο λαικισμος εχει τα ορια του..οσο για τις τοπικες διαδρομες απο καπανδριτι,ορωπο,αυλωνα,αγ.στεφανο υπαρχουν και αλλοι δρομοι περαν του αυτοκινητοδρομου..υπαρχει και το τρενο που συντομα θα ενταχθει και στον προαστιακο.τι μονοπωλιο και αηδιες??ομως ειναι αληθεια οτι η κινηση ειναι αφορητη στην εισοδο για αθηνα..πρεπει να λειτουργησουν συντομα e-pass με συμφερουσες τιμες και εκπτωσεις να το διαφημισουν οπως εκανε και η αττικη οδος ετσι ωστε οι περισσοτεροι να μην περιμενουν στην ουρα
-
Να μας ονομασετε αυτες τις χωρες διοτι εμεις στην Γερμανια δεν εχουμε διοδια μεχρι σημερα.Αυστρια, Βελγιο (γεφυρες/τουνελ), Κροατια, Γαλλια, Μ. Βρετανια (γεφυρες/Μ6), Ιταλια, Νορβηγια, Πορτογαλια, Ιρλανδια, Ισπανια. Μαζι με την οπισθοδρομικη Ελλαδα αλλες 8 απο χωρες απο την Ευρωπη των 15 εχουν διοδια...
-
Ο χρήστης snowaddicted έγραψε:
καλα τα τελη κυκλοφοριας δεν ειναι για την συντηρηση των αυτοκινητοδρομων..δεν φτανουν ουτε για..ζητω χαχα ακου δεν υπαρχουν διοδια..ενταξει και ο λαικισμος εχει τα ορια του..οσο για τις τοπικες διαδρομες απο καπανδριτι,ορωπο,αυλωνα,αγ.στεφανο υπαρχουν και αλλοι δρομοι περαν του αυτοκινητοδρομου..υπαρχει και το τρενο που συντομα θα ενταχθει και στον προαστιακο.τι μονοπωλιο και αηδιες??ομως ειναι αληθεια οτι η κινηση ειναι αφορητη στην εισοδο για αθηνα..πρεπει να λειτουργησουν συντομα e-pass με συμφερουσες τιμες και εκπτωσεις να το διαφημισουν οπως εκανε και η αττικη οδος ετσι ωστε οι περισσοτεροι να μην περιμενουν στην ουραΥπολόγισες καθόλου πόσα είναι;
Εγώ με ένα πρόχειρο υπολογισμό έβγαλα τα εξής.
Μέσο όρο έβαλα γύρω στα 500 ευρώ το αμάξι, μπορεί να είναι παραπάνω μπορεί και λίγο λιγότερο.
Ο καθένας πλέον έχει μέσο όρο 3 αμάξια, μπορεί και παραπάνω μπορεί και λίγο λιγότερο.
Είμαστε θεωρητικά γύρω στα 9.000.000 χοντρικά χοντρικά.
Κάνε τον πολλαπλασιασμό και θα δείς ότι βγαίνει 13.500.000.000
Εκτός και αν κάνω κάτι λάθος μιλάμε για 13 δις 500 εκατομμύρια.
Δεν νομίζω να είναι και λίγα. -
piii
δεν τα πας καλά με τους αριθμούς μου φαίνεται
ξαναδιάβασε τι έγραψες -
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
piii
ξαναδιάβασε τι έγραψεςΑν έχω κάνει κάπου λάθος ελεύθερα μπορείς να με διορθώσεις.
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Ο καθένας πλέον έχει μέσο όρο 3 αμάξια, -
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=90453
τα εσοδα απο τα τελη κυκλοφοριας ειναι γυρω στο 1δις οπως βλεπουμε στο αρθρο και θα διοχετευτουν για τον περιορισμο του εκρηκτικου ελλειματος,οπως και ο προσθετος φορος μεγαλου κυβισμου..τα οχηματα ειναι 5.5 εκατ.παντως ας προσεχουμε τα στοιχεια που παραθετουμε αποφευγοντας μπακαλικους υπολογισμους..
Υ.Γ απο ποτε το ΜΟ τελων ειναι 500 ευρω??? hummer εχουν ολοι?? -
Ο χρήστης piii έγραψε:
piii
ξαναδιάβασε τι έγραψεςΑν έχω κάνει κάπου λάθος ελεύθερα μπορείς να με διορθώσεις.
Πρόφτασαν άλλοι
-
Ο χρήστης snowaddicted έγραψε:
τα εσοδα απο τα τελη κυκλοφοριας ειναι γυρω στο 1δις οπως βλεπουμε στο αρθρο και θα διοχετευτουν για τον περιορισμο του εκρηκτικου ελλειματος,οπως και ο προσθετος φορος μεγαλου κυβισμου..τα οχηματα ειναι 5.5 εκατ.παντως ας προσεχουμε τα στοιχεια που παραθετουμε αποφευγοντας μπακαλικους υπολογισμους..
Υ.Γ απο ποτε το ΜΟ τελων ειναι 500 ευρω??? hummer εχουν ολοι??Δηλαδή θέλουν να μας πουν ότι μόνο η μισή ελλάδα έχει αμάξια και μόνο απο ένα, οι υπόλοιποι είναι ποδαράτοι;
Αρνούμαι να το πιστέψω.
Οκ για το 500αρι ίσως υπερέβαλα(μπερδεύτηκα με την κατηγορία απο 1929 και πάνω).Και τέλος, κακώς πάνε για τον περιορισμό του ελλείματος.
Υποτίθεται τα πληρώνουμε για τους δρόμους.
Εφόσον είχαν σκοπό να τα πάνε εκεί να τα λέγανε τέλη ελλείματος η ανικανότητας τέλως πάντων. -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Υ.Γ απο ποτε το ΜΟ τελων ειναι 500 ευρω??? hummer εχουν ολοι??Δηλαδή θέλουν να μας πουν ότι μόνο η μισή ελλάδα έχει αμάξια και μόνο απο ένα, οι υπόλοιποι είναι ποδαράτοι;
Ενώ έσυ προσπαθείς να μας πεις ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 30.000.000 αυτοκίνητα.
Μάλλον το '3 αυτοκίνητα μ.ο. ο καθένας' σου ξέφυγε και ήθελες να γράψεις '3 αυτοκίνητα μ.ο. η κάθε οικογένεια' (που και πάλι είναι υπερβολή αλλά τέλος πάντων).
Τα 5.5 εκατομμύρια αυτοκίνητα μου φαίνεται πολυ ρεαλιστικό νούμερο.
-
Πόσο έχει φτάσει σύνολο το θεσσαλονίκη-Αθήνα;
-
45-46€ αλε ρετουρ νομιζω.
-
Διόδια