-
Ο χρήστης daskalian έγραψε:
Καλησπέρα κι από μένα...Από την προηγούμενη Παρασκευή είμαι κάτοχος ενός Ford Focus ΙΙ. Οι πρώτες εντυπώσεις από το αυτοκίνητο είναι πολύ καλές. Αυτό που θέλω είναι να συνδέσω ένα USB,μέσω αντάπτορα, με τον αναπτήρα του αυτοκινήτου,για να παίζει μουσική από το USB.Σε ένα κατάστημα με ηχοσυστήματα μου είπαν ότι θα πετάξω τα λεφτά μου αγοράζοντας τον αντάπτορα γιατί θα κάνει παράσιτα (όπως κάνει ένας ραδιοφωνικός σταθμός όταν δεν πιάνει καλά). Ισχύει; Ξέρει κανείς; Το ηχοσύστημα που 'φοράει' το αυτοκίνητο είναι το μοντέλο 6000 (όχι της SΟΝΥ) Οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με το θέμα (π.χ. αναπαραγωγή ήχου μέσω iPOD) είναι ευπρόσδεκτη.Δες αν έχει στο ντουλαπάκι του συνοδηγού aux in.
Στο σημείο που φαίνεται στη φωτογραφία
Εγώ δεν το χα προσέξει ότι έχει στο δικό μου και παιδευόμουν με audio cd. Στον 4ο χρόνο το πήρα χαμπάρι.
Αν έχει, τότε παίρνεις ένα απλό καλωδιάκι 3.5mm male to male (http://www.e-shop.gr/product?id=PER.750730) το κοτσάρεις στην έξοδο τον ακουστικών του ipod και είσαι άρχοντας.Αν δεν έχει aux in προεγκατεστημένο (δεν έχει σε όλα τα μοντέλα/εκδόσεις) υπάρχει αντίστοιχο kit (μπορείς να το πάρεις και από την αντιπροσωπεία και από ebay) για να το περάσεις μόνος σου. Αρκεί να πιάνουν λίγο τα χέρια σου. Ένα τέταρτο δουλειά είναι.
-
Έβαλαν ένδειξη θερμοκρασίας αντί της κλασσικής τσιπιάς με το λαμπάκι που ανάβει μόνο αν ανέβει πολύ η θερμοκρασία
-
Παίδες μόλις είδα τις απαντήσεις-προτάσεις σας.Απ' ότι είδα,δεν έχει aux in στο ντουλαπάκι, οπότε βρίσκεται στο πίσω μέρος του ηχοσυστήματος...μικρό το κακό.Σας ευχαριστώ πολύ!!!
-
Και γω τη θυρα Aux την ανακαλυψα στο Focus II, 2 χρονια αφοτου το πηραμε. Ειχαμε και το Sony ηχοσυστημα με τα 8 ηχεια. Τι υπεροχο που ηταν!!
-
Καλημέρα!
Έχω ένα Ford Fiesta 1.6 tdci (2009 μοντέλο) και 120.000Km.
Γνωρίζει κανείς πότε αλλάζει ιμάντα;
Μπήκα στο fordetis και αναφέρει αλλαγή στα 200.000Km. Ακόμη δεν έχω ρωτήσει αντιπροσωπεία γιατί δεν το πηγαίνει εκεί για σέρβις (οι τιμές στο Θεό!!). Ο τεχνικός που το πηγαίνω μου είπε πως καλό θα ήταν να τον αλλάξουμε.
Τι λέτε; Καμία συμβουλή; -
αλλαξε τον αμεσα και στην αντιπροσωπεια εκει εχουν τα καταλληλα εργαλεια και τεχνογνωσια για το αυτοκινητο σου
-
Το βιβλιαράκι συντήρησης λέει πότε αλλάζει ο ιμάντας στο κάθε μοντέλο. Παλιότερα ήταν στα 180.000 χλμ πάντως.
-
Ο χρήστης umaga έγραψε:
αλλαξε τον αμεσα και στην αντιπροσωπεια εκει εχουν τα καταλληλα εργαλεια και τεχνογνωσια για το αυτοκινητο σουΆμεσα γιατί; Θα αλλαχτεί όποτε λέει ο κατασκευαστής!
Τα Ford έχουν όντως ζόρικη αλλαγή ιμάντα (πολλά συνεργεία βλαστιμάνε μόλις δούνε Ford) αλλά ένα καλό εξειδικευμένο σου κάνει μια χαρά την δουλειά σου. Δεν χρειάζεται να πας σε αντιπροσωπεία. -
πραγματικε δια δεν νομιζω οτι υπαρχει περιπτωση να αντεξει τοσα πολλα χιλιομετρα
-
Ο κατασκευαστής κάτι ξέρει παραπάνω από εμάς φίλε μου. Στο δικό μου πάντως που τον άλλαξα στα 120.000 χλμ επειδή άκουσα την αντιπροσωπεία, βγήκε ολοκαίνουριος. Αφού τον κοιτούσαμε με τον μηχανικό και ήταν ολόιδιος με τον καινούριο που βάλαμε!!! Ούτε ένα σκασιματάκι, ούτε μια ρωγμή! Εννοείται ότι αυτόν που φοράει τώρα θα τον κρατήσω για 180.000 χλμ. Αν αντέξει τόσο το μοτέρ δηλαδή...
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Στην αντιπροσωπεία μου είπαν στις 200.000Km οπότετο αφήνουμε για την ώρα! -
Καλησπερα! Καινουρια εδω και αυτο γιατι το Ford Fiesta μου, μου κανει πολλα νερα! Ειμαι και γυναικα... δεν εχω και πολυ ιδεα με το τι γινεται οποτε ειπα να ρωτησω κ εδω να ακουσω τις αποψεισ σας. Μια συντονη περιγραφη σερβισ που εχουν γινει και μια ιστορικη αναδρομη! Το φιεστα το αγορασε καινουριο η μαμα μου ειναι 1400 και ηταν το πρωτο της αμαξι. Το 2009 το παρελαβα εγω με 17.000 χιλιομετρα ( η μαμα το ειχε και το εβλεπε) και απο τοτε βλαστιμαω που το εχω... Ειναι λογικο ενα αμαξι να βγαλει προβληματα μετα απο τοσα χρονια! Κ επειδη εγω το χρησιμοποιω εγω μενω στο δρομο και εγω πληρωνω! Λοιπον με αφησε 2 φορες λογω αμπραγιαζ... μεσα σε 8 μηνες διαφορα 2 φορες για διαφορετικους λογους καθε φορα..περσυ αλλαξα το μηχανημα??? του αιρ κοντιτιον... πριν 4 μηνες αλλαξα δισκο πλατο (το πρωτο αμαξι 2 γυναικων ειχε παρει και σασμαν αλλα το σωσαμε με τορνο) και τωρα κανει κατι θορυβους.. Το αμαξι μετα απο 10 χρονια χρησης, τωρα με 54000 και κατι χιλιομετρα θελει ιμαντες ιμιντιατελι.....και τρομπα νερου κτλ γιατι απο οτι μου ειπαν ο θορυβος που ακουγεται ειναι απο τα ρουλεμαν... Ουτε αιρ κοντιτιον δε μπορω να βαλω μεχρι να το φτιαξω... τις επομενες μερες δηλαδη γιατι θελω να φυγω και ταξιδι. Λοιπον η τιμη που ακουσα.. γυρω στα 300 ευρω(προχειρος υπολογισμος την δευτερα θα μαθω την τελικη τιμη) για ρουλεμαν ιμαντες μεσα-εξω τρομπα νερου τεντωτηρες και δε ξερω και εγω.. ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑ.... αυθεντικα και μονο.. οχι σε αντιπροσωπια αλλα ενα κανονικο συνεργειο . Ηθελα να ρωτησω.. ειναι φυσιολογικη αυτη η τιμη?Ειμαι και κοπελα και παρολο που ειναι αρκετα γνωστος μας ο ανθρωπος στο συνεργειο μου φαινεται καπως... Υποψιν για αλλαγη δισκο πλατο οχι φορντ αλλα απο το εργοστασιο που φτιαχνει τα φορντ πληρωσα 350 χωρις εργατικα! Τα φωτα σας πλιζζζζζζ.
-
Φίλη μου να ξεκινήσω από τα δυσάρεστα για σένα. Ο δίσκος και το πλατώ δεν φταίνε σε τίποτα... μάλλον εσείς κάνατε καλλιτεχνικό πατινάζ με τριπλό τόλουπ και τα έφτυσαν τόσο νωρίς...
Τα Ford θέλουν αλλαγή ιμάντα κάθε 180.000 χλμ ή κάθε 10 χρόνια, όποιο παρέλθει πρώτο. Οπότε καλά σας λένε ότι πρέπει να αλλάξει ιμάντα. Η τρόμπα νερού αλλάζεται με κάθε αλλαγή ιμάντα γιατί είναι στο ίδιο μέρος χωμένη, οπότε μικρό το κακό. Δεν είναι ακριβή εξάλλου σαν ανταλλακτικό.
Οι τιμές είναι εκεί κάπου. Άντε να τις βρεις λίγο φθηνότερα αλλού. Για περισσότερα σχετικά με φθηνά συνεργεία, στείλε PM για να μην θεωρηθεί διαφήμιση εκ μέρους μας.
-
Καλησπέρα
Θέλω μια μικρή βοήθεια των fordακιδων.
Ψάχνω για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και έχω βρει ένα mondeo 1800 του 2001 που μου κάνει. Μπαίνοντας όμως Wikipedia είδα ότι τα μοτέρ πριν το 2002 έχουν ένα πρόβλημα που με φόβισε αρκετά μπορώ να πω.
http://www.fordwiki.co.uk/index.php?tit ... _-_Duratec
Τι γίνεται ρε παιδιά είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό ? οι τύποι λένε για ελαττωματικό σχεδιασμό που δεν έγινε αποδεκτό ως ελάττωμα από την ford. Αλλά στα μοντέλα μετά το 2003 το άλλαξαν
Και αν έχεις ένα τέτοιο μοντέλο τι κάνεις για να μην συμβεί ?
Είμαι να κλείσω ένα mondeo την δευτέρα αλλά με αυτό που είδα δεν ξέρω... θέλω την γνώμη σας
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
-
Dts εχεις απαντηση στο θεμα που εχεις ανοιξει σχετικα με το mondeo!
-
το είδα ευχαριστώ
-
Το Blue Oval σήμα της Ford, πώς είναι στο αυτοκίνητό σας;
Ελέγξτε το Blue Oval του αυτοκινήτου σας και βγείτε κερδισμένοι!
Ένα νέο πρόγραμμα της Ford Motor Ελλάς αναγνώρισης της πιστότητας πελατών ξεκίνησε με την ονομασία “Blue Oval 2013”. Το πρόγραμμα βασίζεται στη στρατηγική ενεργειών υποστήριξης για τους παλιούς μας πελάτες.
Εάν είστε κάτοχος ενός αυτοκινήτου Ford έως και 10 ετών, δείτε προσεκτικά το σήμα της Ford, το Blue Oval που βρίσκεται στο μπροστινό αλλά και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου σας.
Προσέξτε το καλύτερα και εφόσον διακρίνετε ότι έχει υποστεί διάβρωση ή αποκόλληση χρώματος ή ξεφλούδισμα βερνικιού, τότε επισκεφθείτε το Εξουσιοδοτημένο συνεργείο που σας εξυπηρετεί για να σας το αντικαταστήσουν δωρεάν.
Το πρόγραμμα ισχύει μέχρι τις 31/12/2013 -
-
Η Άλφα Ρομέο πρέπει να το κάνει αυτό που όλα της τα σήματα είναι ξεβαμμένα.
-
Μπράβο στην Ford που το σκέφτηκε!
Alfa Romeo αλλά και η BMW πρέπει να το δουν αυτό το θέμα. Σχεδόν καθημερινά συναντώ μια 6άρα και μια GT με 'λευκά' σήματα.
FORD FORUM