-
@nonos
H ΧΜ σε 1/18 έχει βγει από την Solido προ ετών και μάλιστα σε ειδική έκδοση με κλειστό κουτί από φελιζόλ. Το μοντέλο αυτό έχει τη γνωστή μέτρια ποιότητα των Solido, αλλά ήταν πάντα δύσκολο να βρεθεί και τώρα ακόμα περισσότερο και οι τιμές σίγουρα δεν αντικατοπτρίζουν την αξία του μοντέλου.
Πρόσφατα βγήκε και από την OTTO. H OTTO είναι ειδική περίπτωση εταιρίας. Όπως γράφτηκε παραπάνω είναι συνδρομητική, δέχεται προπαραγγελίες κι αν περισσέψει κάτι πωλείται από το site της εταιρίας και όχι από καταστήματα. Σε καταστήματα και e-bay υπάρχουν μόνο μοντέλα που μεταπωλούνται, αγορασμένα από την OTTO.
Είναι πλαστικά (από κάποια ρητίνη, αλλά διαφορετική από τη ρητίνη των πιο ακριβών μοντέλων π.χ. BBR, MR, Frontiart). Τα παλαιότερα είχαν αρκετά προβλήματα ποιότητας (κόλλες, λερώματα, τμήματα που ξεκολλούσαν), αλλά στα τελευταία βελτιώθηκε.
Η τιμή στην ιστοσελίδα της ευρώ ήταν αρχικά 39 για τα πολιτικά και 44 για τα αγωνιστικά, τώρα είναι 44 και 54 αντίστοιχα, αλλά όταν μιλάμε για τιμή πρέπει να συνυπολογίσουμε και τα έξοδα αποστολής γιατί κανείς δεν μπορεί να τα αγοράσει 44 ευρώ. Οπότε τα πολιτικά κάνουν 44+18=62 ευρώ. (ίσως και 55 ευρώ εάν αγοραστούν δύο ή 53 εάν αγοραστούν 3 κοκ).
Γενικά είναι οριακά καλά για την τιμή τους και έχουν ωραία θέματα που αφορούν κατά κύριο λόγo γαλλικά αυτοκίνητα ή γάλλους οδηγούς στα αγωνιστικά. -
Χρήστο πολύ ωραιες οι Φερράρι με ιδιαίτερη προτίμηση στη...ξέρεις ποιά
Για τα otto σε γενικές γραμμές με καλύπτει ο Μανώλης με όσα γράφει πιο πάνω.Θα προσθέσω όμως οτι θέματα ποιοτικού ελέγχου συνεχίζουν να ειναι υπαρκτά και με νεότερες κυκλοφορίες.Η ρητίνη που χρησιμοποιήται στα otto ειναι πολύ μέτριας(έως κακής)ποιότητας με ό,τι αυτό συνεπάγεται με την αντοχή του μοντέλου στο χρόνο.Εδώ μοντέλα από MR,BBR,Technomodel,Versus,APM που ειναι φτιαγμένα απο κορυφαίας ποιότητας ρητίνη,εχουν παρουσιάσει κάποια θέματα..Το μοναδικό πλεονέκτημα της ρητίνης ειναι οτι βάφεται καλύτερα σε σχέση με το μέταλλο.
Προσωπικά θα προσπερνούσα τα otto.. εκτος πια κι αν είχα τρελό κόλλημα με το 1/1 μοντέλο και δεν είχα αλλές επιλογές απο εταιρείες.
-
Eκτός από το να βάλω logo στον άξονα με την ελπίδα ότι θα κολλήσει υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να κολλήσω τη ρόδα και να συνεχίσει να γυρνάει? Το μοντέλο είναι της maisto οπότε ξέρετε το πως τοποθετούνται οι ρόδες.
-
Vaggouras,elvet και le man για να μην ξανακανω ,τα ενοχλητικα για πολλους quote, σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις..
Σημαντικες οι πληροφοριες απο ειναι απο ρητινη και οτι δεν ανοιγουν..! Καθως και το οτι κατευθειαν απο την πηγη ειναι πιο φτηνα απο το ebay Το δελεαρ της ολης ιστοριας ειναι ακριβως οτι ασχολουνται με πιο 'ειδικα' μοντελα και πολλα γαλλικα.. την xm της solido την ειχα υποψιν αλλα οντως μου εκανε καπως αρνητικη εντυπωση.. αυτη της otto models ειναι μαλλον μια κοκκινη-μπορντω.. -
[quote='panos2171']Eκτός από το να βάλω logo στον άξονα με την ελπίδα ότι θα κολλήσει υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να κολλήσω τη ρόδα και να συνεχίσει να γυρνάει? Το μοντέλο είναι της maisto οπότε ξέρετε το πως τοποθετούνται οι ρόδες.
Βαλτη χωρις κολλα και δες αν γυρναει, αλλιως χρησιμοποιησε καποια πολυ ελαφρια κολλα σε ελαχιστη ποσοτητα δοκιμαστικα (πχ UHU για χαρτι) ωστε να μπορεις να την ξαναβγαλεις. Προσεχε να την κολλησεις ισια ωστε να σου γυριζει μεν η ροδα, αλλα εκκεντρα
-
Πανο δειχνει οτι εχει βγει, οχι οτι εχει σπασει, οποτε πιστευθ δεν θα εχεις προβλημα, μονο να κολλησει ισια, να μη σου γυρναει μετα εκκεντρα (το πας βεβαια μετα για ζυγοσταθμιση
-
Όχι έχει σπάσει. Ο μίσος ας το πούμε άξονας είναι στο αυτοκίνητο και ο άλλος μέσα στη ρόδα. Η UHU θα κάνει δουλειά? Και μόνο από το βάρος νομίζω θα ξαναφύγει.
-
ουτε μια στο εκατομυριο να μπει κολα στο συγκεκριμενο σημειο και να γυριζη μετα η ροδα.
-
1/1.000.000 εδώ.
Στη μαίστο μου καρρερα 4σ 996 γενιάς μπήκε μια σταγόνα στιγμής ακριβώς εκεί που έπρεπε με το επιθυμητό.
κατά την δοκιμασία, το αμαξάκι πρέπει να έχει το πονεμένο άκρο προς το ουρανό και η ρόδα να κάτσει ακριβώς όπως έσπασε. Εμένα είχε κάνει μια κοιλότητα, ήμουν προσεκτικός να μη ποτίσει (αλλιώς κόλλησε όλο) και σε μισή ώρα (τι να λέμε, σε 2 λεπτά) ήταν τζιτζί και κυλούσε.
το ίδιο δεν κατάφερα με μια ut 993 που η μια της ρόδα έχει χειρόφρενο και μένει ακίνητη σε επικλινές τζάμι/ επιφάνεια (και δείχνει αλήτικη)
-
Το νέο μου απόκτημα!
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Όχι έχει σπάσει. Ο μίσος ας το πούμε άξονας είναι στο αυτοκίνητο και ο άλλος μέσα στη ρόδα. Η UHU θα κάνει δουλειά? Και μόνο από το βάρος νομίζω θα ξαναφύγει.Pano, αν βλεπω καλα, πρεπει η ροδα να γυριζει μετα το ασπρο πλαστικο (τσεκαρε το πριν την κολληση), οποτε αν κολλησεις με logo μονο τον αξονα (βαλε λιγο ωστε να μην τρεξει αλλου και φρακαρει η ροδα) νομιζω θα ειναι μια χαρα
Προς Bomber 21 : Η 635 φοβερη, καλοριζικη
-
Ήρθε και είναι καλύτερη από όσο αναμενόταν βάσει φωτογραφιών
-
Πανεμορφη και Καλοριζικη.
-
Τι γινεται με το picturepush? Παλια ποσταρα φωτος χωρις acount, τωρα θελει λογαριασμο και ζηταει και χρηματα για upload, για τσεκερετε το και εσεις μηπως κανω λαθος
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Ήρθε και είναι καλύτερη από όσο αναμενόταν βάσει φωτογραφιώνΚαλορίζικη η S4!!!!
Πραγματικο στολιδι για οποιαδήποτε συλλογη και ειδικά για συλλογη WRC - rally car!!!
-
Ο χρήστης Χριστος Τσικο έγραψε:
Τι γινεται με το picturepush? Παλια ποσταρα φωτος χωρις acount, τωρα θελει λογαριασμο και ζηταει και χρηματα για upload, για τσεκερετε το και εσεις μηπως κανω λαθοςεφτιαξα εγω λογαριασμο.και καλα σου λεει 0mb υπολοιπο αλλα ανεβασα κανονικα απο quick upload..
μερικα κομματια που πηρα τελευταια μιας και ειχα καιρο
true scale porsche 935 1978 jagermeister
autoart mercedes benz 500sec
minichamps ford capri rs3100
hot wheels elite 599xx
-
Μπραβο Αλεξανδρε πολυ ωραιες επιλογες με Πορσε και Καπρι να μου αρεσουν περισσοτερο. Η σελιδα εδω παντως κολλαγε. κατεβαινε πολυ αργα, τωρα τη βλεπω ενταξει
-
Ο χρήστης alex19871987 έγραψε:
Τι γινεται με το picturepush? Παλια ποσταρα φωτος χωρις acount, τωρα θελει λογαριασμο και ζηταει και χρηματα για upload, για τσεκερετε το και εσεις μηπως κανω λαθος
εφτιαξα εγω λογαριασμο.και καλα σου λεει 0mb υπολοιπο αλλα ανεβασα κανονικα απο quick upload..
μερικα κομματια που πηρα τελευταια μιας και ειχα καιρο
true scale porsche 935 1978 jagermeister
autoart mercedes benz 500sec
minichamps ford capri rs3100
hot wheels elite 599xx
και το 599 φοβερο
-
-
Χρηστο εχεις μηπως f430 scuderia?
Μεταλλικά και άλλα μοντέλα - Συλλογές