-
γνωστος μου εχασε 25 κιλα με γνωμονα το βιβλιαρακι του θερμιδομετρητη!!!οποτε ετρωγε οτι γουσταρε αλλα δεν ξεπερνουσε το οριο των 2000θερμιδων.........σχολαστικο αλλα καλο το βρισκω
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
γνωστος μου εχασε 25 κιλα με γνωμονα το βιβλιαρακι του θερμιδομετρητη!!!οποτε ετρωγε οτι γουσταρε αλλα δεν ξεπερνουσε το οριο των 2000θερμιδων.........σχολαστικο αλλα καλο το βρισκωΑυτο με τις θερμιδες δεν ειναι παντα σωστο. Εξαρταται την ηληκια σου και τον μεταβολισμο σου και φυσικα το πως ειναι μαγειρεμενη η καθε τροφη....
Πχ εγω τωρα καθομαι και χωρις γυμναστηριο καιω 2020 θερμιδες την ημερα.... Αλλοι μπορει να εχουν αργο μεταβολισμο και να ειναι μικροτερο η μεγαλυτερο.Πχ εγω τωρα που μπαινω στην συντηρηση καθημερινα πρεπει να περνω μαξ 1800 με 2000 εφ οσον δεν γυμναζομαι (δεν εχω καθολου χρονο διστυχως).
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
γνωστος μου εχασε 25 κιλα με γνωμονα το βιβλιαρακι του θερμιδομετρητη!!!οποτε ετρωγε οτι γουσταρε αλλα δεν ξεπερνουσε το οριο των 2000θερμιδων.........σχολαστικο αλλα καλο το βρισκωναι μεν, αλλα το 'ετρωγε οτι γουσταρε' με βαση θερμιδες ειναι μονο η μια πλευρα του συστηματος. Η αλλη λεει οτι μπορει να παρελειπε καποιες αναγκαιες κατα τα αλλα τροφες...
Ωραιος trident.
Ετσι ακριβως. Αυτο που ειπες ace νομιζω οτι στεκει αν θες να χασεις 3-4 κιλακια και να μην εχεις προβλημα βαρους.Εχω παρακολουθσει 2 πολυ κολλλητους φιλους να κανουν (να ΤΟΥΣ κανουν) ακριβως αυτο που περιεγραψα. Στη μια περιπτωση δε, η διαιτολογος πρωτα διορθωσε προβλημα παλινδρομησης με τη σωστη καθοδηγηση για τυπους τροφων και ποσοτητες και μετα το γυρισε στο αλλο ταμπλω που ειχε σα στοχο το χασιμο βαρους. Στην αρχη ειχε λιγο πεινα αλλα μετα συνηθισαν.
Θελει υποστηριξη και απο τον εαυτο σου και απο τους αλλους, αχι να βγαινεις μαζι τους και οι φιλοι ή η συζυγος να ΞΕΚΟΙΛΙΑΖΟΝΤΑΙ πχ.
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
KWSN να υποθεσω οτι εχεις-ειχες και συ θεματακια με κιρσους ε?Ναι μου το ειπαν και στο νοσοκομειο οτι πρεπει να χασω βαρος! Βεβαια οσους ρωταω να που πουν ποσα κιλα ειμαι μου λενε κατι κουφα του στυλ 95 90 κλπ. Δεν μου φαινεται και ολα αυτα τα ωραια!!! Δεν ειμαι και κανενα σουπερ υψος (1.88) αλλα πρεπει να πεσουμε!! Εχω πολλα χρονια να πεσω κατω απο το 100!!!!
δεν ήξερα ότι κάνουν και κατ'οίκον επισκέψεις, ενδιαφέρον how much €€;
Είπα κι εγώ να ράψω λίγο το στόμα μου γιατί έχω ξεφύγει και λησμονώ την εποχή που ήμουν στυλάκι.
Φιλε μου δυστυχως μονο με μπαμπουλα μπορω να μπω σε μια ταξη απο τι φαινεται. Ειχα συνεργαστει στο παρελθον με την κυρια (δεσποινιδα ) και απο τα 113 που ειχαμε ξεκινησει ειχα φτασει στα 104..
Αλλα δεν το κρατησα σαν σταση ζωης και να τρωω υγιεινα! Τοτε ηταν και 2008 βεβαια!!! Οσο μεγαλωνουμε νομιζω ολο και πιο δυσκολα θα χανουμε!!
Αν θελεις μπορω να σου δωσω το τηλ της. Δεν εχεις να χασεις κατι. 25 με 30 παιρνει. Παιζει νομιζω ρολο και η συχνοτητα!
Εγω θα δινω 2 30αρια τον μηνα!!
Hannibal θελουμε φωτο πριν και μετα!!!!
Είπαμε, έχω κάνει και εγχείρηση από το 2005.
-
Αυτο ακριβως σκεφτομουν. Τον περιγυρο και τις επιρροες!
Απο την συζηγο δεν κινδυνευω.Αφου συνηθως εγω της ετρωγα το φαγητο της!!Ο χρήστης KWSN_Men έγραψε:
Είπαμε, έχω κάνει και εγχείρηση από το 2005.
Ναι μωρε στο αλλο θεμα με τα ιατρικα τα ειχαμε πει!!Σορρυ!!
-
Πριν χρονια που ειχα παει σε διατροφολογο μου ειχε πει για τις εξοδους με φιλους να τρωω 20 μπουκιες μεζεδες και οση σαλατα θελω.
Επισης 1 φορα την εβδομαδα να παραβιαζω το προγραμμα αν θελω, ωστε να μην θεωρω οτι στερουμαι κατι.
Εχασα 10 κιλα σε 8 μηνες, ολα λιπος, σε 1 χρονο πηρα πισω τα 4 και ειμαι στο ιδιο βαρος, 88 κιλα, χρονια τωρα. -
Χωρις αλλαγη του τροπου ζωης,τα παραπανισια κιλα παντα ξαναρχονται,ενιοτε φερνουν κι αλλα μαζι τους
-
Παίδες, σε αυτή την ηλικία και όντας στα γυμναστήρια από 15 χρονών, έχω δει και ακούσει πολλά: από δεκάδων ειδών δίαιτες και 'δίαιτες', διαφορετικά προγράμματα διατροφής, κόλπα και 'κόλπα', ειδικούς και μη. Δεν έχω σπουδάσει κάτι σχετικό (μηχανικός είμαι), αλλά τα βασικά περί γυμναστικής, διατροφής, ανθρωπίνου οργανισμού, σκευάσματα, συμπληρώματα κλπ τα έχω διαβάσει. Μετά από όλα αυτά λοιπόν έχω καταλήξει σε ένα πολύ απλό συμπέρασμα: αν δεν υπάρχουν άλλοι ιατρικοί λόγοι, η απλή, απλούστατη θερμιδική δίαιτα/διατροφή φτάνει και περισσεύει για να λύσει τα όποια προβλήματα στο 99% των περιπτώσεων. Δεν κάνεις ούτε ταρζανιές, ούτε περίεργα πράγματα, απλώς προσέχεις τι τρως, μετράς θερμίδες, παίρνεις συμπληρώματα (και πάλι όχι τίποτα περίεργα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία) και κάνεις γυμναστική.
Δεν νομίζω ότι χρειάζονται ειδικοί διαιτολόγοι για αυτό. Για κάποιον που θέλει ένα 'μπαμπούλα' από πάνω του, συμφωνώ...Έχω δει και τέτοιες περιπτώσεις, αλλά και πολλές άλλες που οι άνθρωποι απλά το πήραν απόφαση, άλλαξαν συμπεριφορά και διατροφή, και πέτυχαν το στόχο τους.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Πριν χρονια που ειχα παει σε διατροφολογο μου ειχε πει για τις εξοδους με φιλους να τρωω 20 μπουκιες μεζεδες και οση σαλατα θελω.
Επισης 1 φορα την εβδομαδα να παραβιαζω το προγραμμα αν θελω, ωστε να μην θεωρω οτι στερουμαι κατι.
Εχασα 10 κιλα σε 8 μηνες, ολα λιπος, σε 1 χρονο πηρα πισω τα 4 και ειμαι στο ιδιο βαρος, 88 κιλα, χρονια τωρα.ετσι.
πρωτα βεβαια η σαλατα να σκασεις και να δουλεψει σωστα και η μηχανη και μετα το μεζεκλικι.
και στον φιλο μου ειχε πει ο τυπος 'μια φορα την εβδομαδα ΜΙΑ ΜΟΝΟ , πχ Κυριακη μεσημερι, η σαββατο βραδυ πχ φαε μεχρι να σκασεις, αλλα μετα συνεχιζεις κανονικα'. Οντως δεν τον επηρεαζε καθολου στην πτωση κιλων αυτο το γουρουνιασμα. -
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Παίδες, σε αυτή την ηλικία και όντας στα γυμναστήρια από 15 χρονών, έχω δει και ακούσει πολλά: από δεκάδων ειδών δίαιτες και 'δίαιτες', διαφορετικά προγράμματα διατροφής, κόλπα και 'κόλπα', ειδικούς και μη. Δεν έχω σπουδάσει κάτι σχετικό (μηχανικός είμαι), αλλά τα βασικά περί γυμναστικής, διατροφής, ανθρωπίνου οργανισμού, σκευάσματα, συμπληρώματα κλπ τα έχω διαβάσει. Μετά από όλα αυτά λοιπόν έχω καταλήξει σε ένα πολύ απλό συμπέρασμα: αν δεν υπάρχουν άλλοι ιατρικοί λόγοι, η απλή, απλούστατη θερμιδική δίαιτα/διατροφή φτάνει και περισσεύει για να λύσει τα όποια προβλήματα στο 99% των περιπτώσεων. Δεν κάνεις ούτε ταρζανιές, ούτε περίεργα πράγματα, απλώς προσέχεις τι τρως, μετράς θερμίδες, παίρνεις συμπληρώματα (και πάλι όχι τίποτα περίεργα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία) και κάνεις γυμναστική.Δεν νομίζω ότι χρειάζονται ειδικοί διαιτολόγοι για αυτό. Για κάποιον που θέλει ένα 'μπαμπούλα' από πάνω του, συμφωνώ...Έχω δει και τέτοιες περιπτώσεις, αλλά και πολλές άλλες που οι άνθρωποι απλά το πήραν απόφαση, άλλαξαν συμπεριφορά και διατροφή, και πέτυχαν το στόχο τους.
Τι ακριβως μηχανικος εισαι?
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Τι ακριβως μηχανικος εισαι?Ηλ.Μηχ. & Μηχ. Η/Υ ΕΜΠ
-
( Απαραίτητο το 'ΕΜΠ' στο τέλος, να τα λέμε αυτά)
-
Ηλ.Μηχ. & Μηχ. Η/Υ ΕΜΠ
Θα αφηνες καποιον που απο 15 χρονων 'ειναι μεσα στα κομπιουτερ' και εχει διαβαει και 5-6 σχετικα πραγματα να κανει ενα εργο με το ονομα σου (και την ευθυνη δικη σου)?
Εναι ρητορικη η ερωτηση. Σαφως και οχι, παιζεις απο τη φημη σου, μεχρι τον κωλο σου, αν πχ σχεδιασει κανα ελεγκτη ασανσερ (λεμε τωρα) και σκοτωσει κοσμο. Καταλαβες γιατι λεω για διαιτολογο? Δεν εχω σχεση με το επαγγελμα, προς θεου, αλλα Πανεπιστημιο βγαλανε, Χημεια κάργα, οχι αυτη που καναμε εμεις στην 3η Λυκειου στην Α Δεσμη.
-
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
( Απαραίτητο το 'ΕΜΠ' στο τέλος, να τα λέμε αυτά)Και τυπικά και ουσιαστικά...πάντα σε ρωτάνε ποια σχολή τελείωσες (να ξέρουν δηλαδή αν και τι αξίζει η σχολή), αλλά και γιατί τω καιρώ εκείνο η πρόσθεση του 'Μηχ. Η/Υ' έγινε επειδή είχε στραβώσει ο Μαρκάτος με τους Μηχ.Η/Υ της Πάτρας που βγήκε ξαφνικά πρώτη σχολή στις βάσεις τέλη του '80, και απλά προσέθεσε τα δύο προγράμματα σχολών....και βρεθήκαμε ξαφνικά να πρέπει να περάσουμε 70+ μαθήματα, συν εργαστήρια και διπλωματική...
Ηλ.Μηχ. & Μηχ. Η/Υ ΕΜΠ
Θα αφηνες καποιον που απο 15 χρονων 'ειναι μεσα στα κομπιουτερ' και εχει διαβαει και 5-6 σχετικα πραγματα να κανει ενα εργο με το ονομα σου (και την ευθυνη δικη σου)?
Εναι ρητορικη η ερωτηση. Σαφως και οχι, παιζεις απο τη φημη σου, μεχρι τον κωλο σου, αν πχ σχεδιασει κανα ελεγκτη ασανσερ (λεμε τωρα) και σκοτωσει κοσμο. Καταλαβες γιατι λεω για διαιτολογο? Δεν εχω σχεση με το επαγγελμα, προς θεου, αλλα Πανεπιστημιο βγαλανε, Χημεια κάργα, οχι αυτη που καναμε εμεις στην 3η Λυκειου στην Α Δεσμη.
Μα η διατροφή είναι κάτι που κάνεις από γεννησιμιού σου, δεν χρειάζεται τρελή επιστήμη για τα βασικά. Αν μιλάμε για ειδικές περιπτώσεις ή προβλήματα υγείας, προφανώς και δεν θα εκφέρω γνώμη. Αλλά όντας εμπειρικά και θεωρητικά ενημερωμένος, ναι θεωρώ ότι στο θέμα της διατροφής μου μπορώ να κάνω μια informed decision. Δεν μειώνω ούτε κακολογώ τους διαιτολόγους, απλώς θεωρώ ότι έχουν πολύ διαφορετικά πεδία εφαρμογής από την δική μου απόφαση να κάνω λίγο δίαιτα (πεδία όπως αθλητισμός, υγεία, ειδικές περιπτώσεις, φυσιο/αποθεραπεία, ειδική μεταχείριση ηλικιακών ή ευαίσθητων ομάδων κ.α.)
Η σύγκριση με τα του Μηχανικού προφανώς έγινε χάριν παραδείγματος, αλλά ήταν λίγο τραβηγμένη...
Edit: και για να μην νομίσει κανείς ότι λέω ότι μου κατέβει ή είμαι αρνητικός, και οι δύο αδελφές μου πήγαν -και πηγαίνουν- σε διαιτολόγο (Μόρτογλου) για να χάσουν κιλά, μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες δίαιτας...
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Εχασα 10 κιλα σε 8 μηνες, ολα λιπος, σε 1 χρονο πηρα πισω τα 4 και ειμαι στο ιδιο βαρος, 88 κιλα, χρονια τωρα.ετσι.
πρωτα βεβαια η σαλατα να σκασεις και να δουλεψει σωστα και η μηχανη και μετα το μεζεκλικι.
και στον φιλο μου ειχε πει ο τυπος 'μια φορα την εβδομαδα ΜΙΑ ΜΟΝΟ , πχ Κυριακη μεσημερι, η σαββατο βραδυ πχ φαε μεχρι να σκασεις, αλλα μετα συνεχιζεις κανονικα'. Οντως δεν τον επηρεαζε καθολου στην πτωση κιλων αυτο το γουρουνιασμα.H cheat day που συνηθως ειναι η Κυριακη ειναι επιβλαβης για την διαιτα και πρεπει να συνισταται μονο σε οσους εχουν ηδη χασει πολλα κιλα.Εγω θα προτεινα οταν υπαρχει μερα με πολυ φαγητο (εξοδος,γαμος,κατι αλλο) να μην υπαρχουν αλλα γευματα μεσα στην ημερα εκτος πρωινου.
-
Την ρωτησα και γω την κοπελα για ελευθερη μερα και μου ριξε ενα βλεμα που καταλαβα αμεσως την αρνητικη απαντηση..
Ειναι νωρις για κατι τετοιο και δεν πρεπει να το σκεφτομαι καν ηταν τα λογια της..
Σημερα ας πουμε.
Εβγαλα το μωρο μου βολτα το πρωι κανενα μισαωρο. Γυρισα σπιτι. Εφαγα ενα μπωλακι All brans με γαλατακι. Σχετικα νοστιμο.
Στο γραφειο πηρα εναν καφε με ζαχαρινη πλεον.
Τωρα εφαγα μια κλειστη χουφτα αμυγδαλα και μια μπανανα σαν δεκατιανο.Και κατα τις 3μιση σαλατα πρασινη με μια μπριζολιτσα μικρη.
Το απογευμα γιαουρτακι και ενα φρουτο.
Και το βραδυ παλι σαλατα με φετες γαλοπουλα.
Το παλιο πρωινο στο γραφειο ηταν κρουασαν κουλουρια θεσσαλονικης και αλλα τετοια ομορφα.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
και στον φιλο μου ειχε πει ο τυπος 'μια φορα την εβδομαδα ΜΙΑ ΜΟΝΟ , πχ Κυριακη μεσημερι, η σαββατο βραδυ πχ φαε μεχρι να σκασεις, αλλα μετα συνεχιζεις κανονικα'. Οντως δεν τον επηρεαζε καθολου στην πτωση κιλων αυτο το γουρουνιασμα.H cheat day που συνηθως ειναι η Κυριακη ειναι επιβλαβης για την διαιτα και πρεπει να συνισταται μονο σε οσους εχουν ηδη χασει πολλα κιλα.Εγω θα προτεινα οταν υπαρχει μερα με πολυ φαγητο (εξοδος,γαμος,κατι αλλο) να μην υπαρχουν αλλα γευματα μεσα στην ημερα εκτος πρωινου.
1ος κανονας: Τα λιγα γευματα την ημερα, παχαινουν.
Απλα αν υπαρχει εξοδος το βραδυ τρως πολλα φρουτα, απαχο τυρι, αμυγδαλα αψητα κλπ. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οχι, γιατι μετα αν φας πχ ενα γαλα και 2 φρυγανιες για πρωινο, δε φας δεκατιανο και μεσημερι και απογευμα και περιμενεις να φας μια στανη προβατα το βραδυ σε γαμο, ο κακομοιρης ο οργανισμος θα νομιζει οτι επεσε πεινα και θα του γαμησεις την ισορροπια.
Τρως κανονικα οτι τρως στις σωστες ωρες και πχ Κυριακη μεσημερι εξαφανιζεις το ταψι με το γιουβετσι. ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ, ακολουθεις το προγραμμα ως εχει, το απογευμα τρως μια μπανανα και οχι μια μπανανιά η ενα κουβα παγωτο και το βραδυ το τοστακι ή τη μια κουταλια ρυζι, οχι 48 γεμιστα και 2 κιλα φετα.
Μα η διατροφή είναι κάτι που κάνεις από γεννησιμιού σου, δεν χρειάζεται τρελή επιστήμη για τα βασικά. Αν μιλάμε για ειδικές περιπτώσεις ή προβλήματα υγείας, προφανώς και δεν θα εκφέρω γνώμη. Αλλά όντας εμπειρικά και θεωρητικά ενημερωμένος, ναι θεωρώ ότι στο θέμα της διατροφής μου μπορώ να κάνω μια informed decision. Δεν μειώνω ούτε κακολογώ τους διαιτολόγους, απλώς θεωρώ ότι έχουν πολύ διαφορετικά πεδία εφαρμογής από την δική μου απόφαση να κάνω λίγο δίαιτα (πεδία όπως αθλητισμός, υγεία, ειδικές περιπτώσεις, φυσιο/αποθεραπεία, ειδική μεταχείριση ηλικιακών ή ευαίσθητων ομάδων κ.α.)
Η σύγκριση με τα του Μηχανικού προφανώς έγινε χάριν παραδείγματος, αλλά ήταν λίγο τραβηγμένη...
Ναι βρε παιδι μου παραδειγμα τραβηγμενο ηταν για να δωσω εμφαση.
Αυτο με το 'διατροφη απο γεννησιμου σου' ομως δεν παιζει με την καμμια για το μεσο ορο, ισως εσυ εισαι νορμαλ. Εδω υπαρχουν 12χρονα με χοληστερινη και πλατες μεγαλυτερες απο τις δικες μου (true story, οχι επειδη ετρωγαν καποια πραγματα, αλλα επειδη ΔΕΝ ετρωγαν καποια άλλα).
-
Χρειαζόμαι πρωινό;
Ναι, λένε οτι είναι το πιο βασικό, (οκ σίγουρα το καις) αλλά αν κάνεις δουλειά γραφείου και όχι χειρονακτική εργασία δε βλέπω κανένα λόγο να βάλω κάτι στο στόμα μου ως τις 11 το νωρίτερο 12 αργότερο μεσημέρι οπότε και τσιμπάω κάτι μια ιδέα, πριν μεσημεριανό κανονικό.
Μια που ανεργώ, είμαι σε φάση τρεξίματος, κάνω μ.ο. 50-60 χλμ την εβδομάδα, που από 'μόνα τους' αυξάνονται. Παρ' όλα αυτά δε κρατιέμαι (π.χ. προχθές στην Καβάλα 350 ml ρακής κατέβηκαν για πλάκα σε ένα δίωρο κ πολύ λέω) αν τύχει περίσταση. Ο οργανισμός μου ειναι σε φάση μνήμης και αρνείται να χάσει γραμμάριο, κάτι που θα γίνεται λογικά από αρχές Ιουλίου με αυτούς τους ρυθμούς κ είμαι πανω κάτω 85 κιλά.
-
Παίδες, σε αυτή την ηλικία και όντας στα γυμναστήρια από 15 χρονών, έχω δει και ακούσει πολλά: από δεκάδων ειδών δίαιτες και 'δίαιτες', διαφορετικά προγράμματα διατροφής, κόλπα και 'κόλπα', ειδικούς και μη. Δεν έχω σπουδάσει κάτι σχετικό (μηχανικός είμαι), αλλά τα βασικά περί γυμναστικής, διατροφής, ανθρωπίνου οργανισμού, σκευάσματα, συμπληρώματα κλπ τα έχω διαβάσει. Μετά από όλα αυτά λοιπόν έχω καταλήξει σε ένα πολύ απλό συμπέρασμα: αν δεν υπάρχουν άλλοι ιατρικοί λόγοι, η απλή, απλούστατη θερμιδική δίαιτα/διατροφή φτάνει και περισσεύει για να λύσει τα όποια προβλήματα στο 99% των περιπτώσεων. Δεν κάνεις ούτε ταρζανιές, ούτε περίεργα πράγματα, απλώς προσέχεις τι τρως, μετράς θερμίδες, παίρνεις συμπληρώματα (και πάλι όχι τίποτα περίεργα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία) και κάνεις γυμναστική.Δεν νομίζω ότι χρειάζονται ειδικοί διαιτολόγοι για αυτό. Για κάποιον που θέλει ένα 'μπαμπούλα' από πάνω του, συμφωνώ...Έχω δει και τέτοιες περιπτώσεις, αλλά και πολλές άλλες που οι άνθρωποι απλά το πήραν απόφαση, άλλαξαν συμπεριφορά και διατροφή, και πέτυχαν το στόχο τους.
Θα συμφωνήσω, οι δίαιτες, με την έννοια του λίγου φαγητού, παχαίνουν.
Όλοι όσοι έχουν παραπανίσια κιλά, είναι μονίμως σε δίαιτα...Δίαιτα πρέπει να κάνουμε αλλά με την έννοια της καλής διατροφής.
π.χ μια διατροφή με πολλές πρωτεΐνες πιστεύω πως βοηθάει στο κάψιμο λίπους.
Στη θεωρία με το θερμιδικό ισοζύγιο, δεν πολυπιστεύω, σε πολλούς ισχύει, αλλά επίσης σε πολλούς δεν ισχύει.
Πόσα κιλά είστε?